Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
ApostolCV
Member
radical, ходять байки , що VIA дуже перебірливі до пам'яті. Хоча тут комбо , слот 1 з його кріпленням старість платформи + вроджені приколи і неоптимізовані біоси .
-
Vovk_Z
Member
Тому, для ремонту - використовують in-circuit ESR-вимірювачі, які міряють прямо в платі, без випаювання.radical: ↑ 10.10.2023 21:29 В мене є така відносно жива плата і тестер, але випаювати з неї щось для заміру я не готовий.
Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
Вам не здається, що вмикати електроніку з дутими електролітами - не розумно? Існує зовсім ненульова ймовірність, що підвищені пульсації (через непрацюючі електроліти) уб'ють якусь мікросхему.radical: ↑ 10.10.2023 21:29 У мене зараз Jetway J-663AS Ultra, яка взагалі не бачить пам'ять, С1 і пищить. Ну там дуті ємності біля пам'яті
-
Бумик
Member
Не,не байки.Виа КТ 600 мамка сокет 462.Проверяю на ней три планки Кингстон ,в мемори тесте сыпет ошибки.В вин ХР вроде как и работают эти плашки,но при попытке открыть прогу CPU-Z- зависон.Попробовал на паре матерей сокет 462 ,но не VIA ,эти три плашки,все отлично.В мемтесте ошибок нет.И зависона нет.ApostolCV: ↑ 10.10.2023 21:37 radical, ходять байки , що VIA дуже перебірливі до пам'яті.
Отправлено спустя 4 минуты 54 секунды:
Бывает покупаешь плату с дутышами и продавец пишет-работает все отлично уже несколько лет,без проблем...С дутышами.Наверно еще зависит,где именно эти дутыши стоят.Если по цепям основных напруг,без преобразования,то БП своими емкостями *вытягивает* в более-менее норму.Vovk_Z: ↑ 10.10.2023 21:44 Вам не здається, що вмикати електроніку з дутими електролітами - не розумно? Існує зовсім ненульова ймовірність, що підвищені пульсації (через непрацюючі електроліти) уб'ють якусь мікросхему.
-
radical
Member
біос я залив останній звідси, на дуже допомоглоApostolCV: ↑ 10.10.2023 21:37 radical, ходять байки , що VIA дуже перебірливі до пам'яті. Хоча тут комбо , слот 1 з його кріпленням старість платформи + вроджені приколи і неоптимізовані біоси .
ну там один явно дутий був насправдіVovk_Z: ↑ 10.10.2023 21:44 Вам не здається, що вмикати електроніку з дутими електролітами - не розумно? Існує зовсім ненульова ймовірність, що підвищені пульсації (через непрацюючі електроліти) уб'ють якусь мікросхему.
просто поруч ще цілий ряд міняних, хто це робив, з якою кваліфікацією, що запаяв замість пухляків - велике питання
-
ApostolCV
Member
Був я свідком коли "пухляк" на відеокарті уходить в КЗ і притому система не уходить в shutdown . А місце під конденсатором починає повільно вигорати. Добре , коли ти в цей час вдома а не лишив систему на стрес-тестів.
-
Vlad Tepec-Dracula
Member
Del
-
spoglyadach
Member
Та вже мабуть отмєна, там закорочені чотири ноги виходів, думаю там чіпу вже всьо. Хтось чимось пройшовся, на текстоліті подряпина, збиті смд та по ногах пішло. Завтра спробую їх розділити та запустити плату. Сама вона робоча протестована, а от звук я не пробував запускатиradical: ↑ 10.10.2023 21:29 В мене є така відносно жива плата і тестер, але випаювати з неї щось для заміру я не готовий.
-
Death
Member
нагадайте як виставляти FSB Strap to North bridge, розгін по шині а які параметри в залежності від чого, стара бабця не пам'ятає
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
хочу оті оцз 1066 що з Х38 мамусею зайшли прогнати
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
хочу оті оцз 1066 що з Х38 мамусею зайшли прогнати
-
ale4316
Member
Просто віддам
- спойлер
-
Andrey2005
Member
Що то за плата з біосом? Мені не треба, але цікаво що воно таке.
-
spoglyadach
Member
Їх треба підбирати індивідуально, не тільки лише кожен може використовувати оті страпи, але мабуть початковий пошук максимальної частоти варто починати з АВТОDeath: ↑ 11.10.2023 08:50 нагадайте як виставляти FSB Strap to North bridge, розгін по шині а які параметри в залежності від чого, стара бабця не пам'ятає
-
Death
Member
spoglyadach
ну йопрст, скільки років 775, якась табличка хоч приблизно вжеж малась малюватись тобто шина 500 страп стоїть для 400, я вже геть не памятаю на що впливае. був п45 озу D9GMH 1200+ але коли то було , 1366 сходу нашайтаню а 775 вже геть забув
ну йопрст, скільки років 775, якась табличка хоч приблизно вжеж малась малюватись тобто шина 500 страп стоїть для 400, я вже геть не памятаю на що впливае. був п45 озу D9GMH 1200+ але коли то було , 1366 сходу нашайтаню а 775 вже геть забув
-
spoglyadach
Member
Death
Не знаю, може хтось більш досвідчений у тонких налаштуваннях пам'яті на 775 підкаже, особисто я пам'ятаю що на різних материнках/чіпсетах були різні налаштування
Я тут підняв свої скріни з БІОС під час останніх відборів найвдаліших квадів, в мене встановлено - 3
Не знаю, може хтось більш досвідчений у тонких налаштуваннях пам'яті на 775 підкаже, особисто я пам'ятаю що на різних материнках/чіпсетах були різні налаштування
Я тут підняв свої скріни з БІОС під час останніх відборів найвдаліших квадів, в мене встановлено - 3
-
Zakarul
Member
Для любителей 462 с ISA.
Хорошая плата, да и кулер не самый частый.
Любителям soltek точно зайдет.
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... TixVs.html
Хорошая плата, да и кулер не самый частый.
Любителям soltek точно зайдет.
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/materin ... TixVs.html
-
radical
Member
Угу, солтек для любителей перепаивать пухляки
-
Zakarul
Member
radical
geforce 2 gts ннннада?)
geforce 2 gts ннннада?)