Подтверждаю, с sfp модулями куча проблем, к своему подбирал из 4ех, благо со стороны провайдера тоже был интерес проверить. Греется сильно, стоит дороже онушки. В общем сейчас, я бы взял просто ону и не парился.kolesnukm: ↑ 01.10.2023 11:56 До речі, хто що використовує мало потужне на випадок виключення світла, що б на довше від банки чи ups вистачило чи просто всі заживили свої пристрої?
Колись з Linkcom спілкувався на рахунок модуля для мікротіка щоб без onu, їх підтримка відмовляється таке підключати і навіть не мають в наявності. Хтось колись тут скидав посилання на такий модуль на Алі, але там ціна біля 50-60$ і пишуть що дуже гріється і всерівно не має 100% впевненості що запрацює
Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
yan1x
Member
-
Scoffer
Member
yan1x
А по жору не заміряв скільки модуль хоче?
А по жору не заміряв скільки модуль хоче?
-
WalkMan
Member
kolesnukm
я давав посилання, і так, все працює hEX S + SFP вже майже рік трудиться у мене, і ще більше десятка успішно встановлених протягом цього року
Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
yan1x
SFP ONU так само гріється як і ONU, просто щоб відчути як гріється оптичний модуль ONU треба її розібрати. А SFP одразу на корпус відводить тепло.
я давав посилання, і так, все працює hEX S + SFP вже майже рік трудиться у мене, і ще більше десятка успішно встановлених протягом цього року
yan1x
SFP ONU так само гріється як і ONU, просто щоб відчути як гріється оптичний модуль ONU треба її розібрати. А SFP одразу на корпус відводить тепло.
якщо не знати шо з ним робити, то такyan1x: ↑ 01.10.2023 12:54 sfp модулями куча проблем
-
yan1x
Member
Все верно, компоновка роутера у меня такая, в следствии этого нагрев, так что лучше бы я сфп не ставил, да и большинство такие же. Поэтому я за отдельную онушку.WalkMan: ↑ 01.10.2023 14:13 kolesnukm
yan1x
якщо не знати шо з ним робити, то такyan1x: ↑ 01.10.2023 12:54 sfp модулями куча проблем
-
_clawfinger_
Member
Ставити sfp модуль роутер, ідея так собі. Багато питань до сумісності, ще й ціна.
Якщо це все робиться заради того щоб заживити роутер від дбж, чи акумулятора.
То краще не займатися дурницями, а поставити окремо дбж.
Імхо, взяти MARSRIVA KP3 чисто під онушку й буде дуже довго живити.
Й ціна менше 1000грн.
До речі, у мене пасивна оптика, там нема sfp модуля, тому до роутера ніяк не підключити. Там вуличний кабель через штекер прямо в онушку йде.
Й ціна менше 1000грн.
До речі, у мене пасивна оптика, там нема sfp модуля, тому до роутера ніяк не підключити. Там вуличний кабель через штекер прямо в онушку йде.
-
IvanCh
Member
WalkMan
в виробника.
взагалі за цим іменем б'ється 2 різні весії.
AC1200 Wireless VoIP GPON Router XC220-G3v і
XC220-G3v AC1200 Wireless VoIP XPON Router для ринку індії.
цілком може бути що один й той самий роутер(в універсальної версії все одно gpon біля оптичного роз'єму) який відрізняється лише прошивкою
в виробника.
взагалі за цим іменем б'ється 2 різні весії.
AC1200 Wireless VoIP GPON Router XC220-G3v і
XC220-G3v AC1200 Wireless VoIP XPON Router для ринку індії.
цілком може бути що один й той самий роутер(в універсальної версії все одно gpon біля оптичного роз'єму) який відрізняється лише прошивкою
-
WalkMan
Member
IvanCh
тоді круто, якщо прошивка з двома режимами, це хороший варіант
Відправлено через 58 секунд:
iamduxa
але патч-корд потрібен APC
тоді круто, якщо прошивка з двома режимами, це хороший варіант
Відправлено через 58 секунд:
iamduxa
але патч-корд потрібен APC
-
Mad Dog
Member
Тут ще питання як ти підключиш до цього роутера ту ОНУ? Сумніваюсь що цей роутер вміє робити один з лан портів ван-портом.iamduxa: ↑ 01.10.2023 10:11 Добрый день, подскажите пожалуйста, хочу подключиться к интернет провайдеру в частном секторе. У меня есть роутер TP-LINK XC220-G3V, написано что он поддерживает стандарт Gpon. Собственно нужно ли покупать абонентский терминал ONU который будет стоять перед роутером или нет? Спасибо.
Проси провайдера щоб вони підключили та налаштували твій маршрутизатор... без додаткової ОНУ.
Взагалі не зрозуміло чого розмова пішла в сторону ОНУ у форм факторі СФП... куди тобі її всунути пропонують?
Отправлено спустя 3 минуты 3 секунды:
Та фігню він там їсть, Біля одного вата.
-
tablestikus
Member
sfp в роутер ставлять і мучаються з підбором моделі не для економії грошей, а для прибирання додаткової точки відказу онушки ну і для більшого контролю._clawfinger_: ↑ 01.10.2023 15:50 Ставити sfp модуль роутер, ідея так собі. Багато питань до сумісності, ще й ціна.
Й ціна менше 1000грн.
-
Mad Dog
Member
У більшості, з тих що я бачив, у місці підключення інету по ПОН тупо треш... Таке враження що у всіх є своя міні лабораторія якогось гіка. Купа сопель з кабелів, тройніки бо розеток не вистачає і т.д. А тут ще й окреме ДБЖ пропонують для ОНУ._clawfinger_: ↑ 01.10.2023 15:50 Ставити sfp модуль роутер, ідея так собі. Багато питань до сумісності, ще й ціна.
Й ціна менше 1000грн.
І ще питання, як у цих дешевих окремих ОНУ вимкнути індикацію? Синьою ізолентою?
-
tablestikus
Member
Mad Dog
я собі додому для ону купив окреме ДБЖ)
я собі додому для ону купив окреме ДБЖ)
-
_clawfinger_
Member
Це я теж розумію, але виграш не дуже великий, враховуючи вартість модулів.tablestikus: ↑ 02.10.2023 08:25sfp в роутер ставлять і мучаються з підбором моделі не для економії грошей, а для прибирання додаткової точки відказу онушки ну і для більшого контролю.
А зараз, наприклад у пасивної оптики взагалі нема модулів, вони зразу підключаються напряму в онушку, або як людина хоче прямо в роутер. Проте є ще питання, чи буде це провайдер підтримувати?
Коли був фргеат в мене з активною оптикою, старий роутер мікрот був з підтримкою sfp, так роутер підтримував ті модулі, що провайдер давав. То було зручно, просто вийняв й втикнув в роутер. Знов таки питання нагріву, що впливає на довговічність роутера.
-
Mad Dog
Member
Ось де вона економія ))
Детальніше, будь ласка, яких модулів нема?_clawfinger_: ↑ 02.10.2023 09:33 А зараз, наприклад у пасивної оптики взагалі нема модулів, вони зразу підключаються напряму в онушку, або як людина хоче прямо в роутер.
Отправлено спустя 2 минуты 34 секунды:
Тобі ж вже написали, що у форматі сфп купляють не заради економії._clawfinger_: ↑ 02.10.2023 09:33 Це я теж розумію, але виграш не дуже великий, враховуючи вартість модулів.
Ну і модулі ті вже не по захмарним цінам. У нас баксів 50, з Алі баксів по 30. Ти ж тільки ДБЖ для ОНУ пропонуєш брати під косарь...
-
IvanCh
Member
Mad Dogя прошу пробачення,
це був ранок і страшенно натупив
Відправлено через 11 хвилин 50 секунд:
iamduxa
загалом оператор мав би налаштувати.
І можливо навіть є можливість поставити на ваш роутер прошивку яка взагалі буде і Epon підтримувати.
загалом там йдуть якісь мінімальні шалаштування канального рівня. нічого прямо складного,
має ваш роутер завестися
це був ранок і страшенно натупив
Відправлено через 11 хвилин 50 секунд:
iamduxa
загалом оператор мав би налаштувати.
І можливо навіть є можливість поставити на ваш роутер прошивку яка взагалі буде і Epon підтримувати.
загалом там йдуть якісь мінімальні шалаштування канального рівня. нічого прямо складного,
має ваш роутер завестися
-
tablestikus
Member
А до чого підтримка провайдера - там все в твоїх руках - чи налаштується воно і заведеться чи ні. Виграш великий коли глюки онушки дають цікаві варіанти по якості зв'язку і методом відбору виявляється що чи онушку чи БП до неї треба міняти. І це витрачає багато часу на діагностику._clawfinger_: ↑ 02.10.2023 09:33Це я теж розумію, але виграш не дуже великий, враховуючи вартість модулів.tablestikus: ↑ 02.10.2023 08:25sfp в роутер ставлять і мучаються з підбором моделі не для економії грошей, а для прибирання додаткової точки відказу онушки ну і для більшого контролю.
А зараз, наприклад у пасивної оптики взагалі нема модулів, вони зразу підключаються напряму в онушку, або як людина хоче прямо в роутер. Проте є ще питання, чи буде це провайдер підтримувати?
Коли був фргеат в мене з активною оптикою, старий роутер мікрот був з підтримкою sfp, так роутер підтримував ті модулі, що провайдер давав. То було зручно, просто вийняв й втикнув в роутер. Знов таки питання нагріву, що впливає на довговічність роутера.
-
_clawfinger_
Member
Не повіриш, але встановлення сфп модуля теж дає глюки, на відміну від онушки, яка вже налаштована провайдером. У мене було таке, підключив усе ок. Провайдер поміняв світч, у мене почалися глюки у вигляді фіксованого розриву зв'язку через рівні проміжки часу. Поставив онушку обратно, все ок.tablestikus: ↑ 02.10.2023 12:16А до чого підтримка провайдера - там все в твоїх руках - чи налаштується воно і заведеться чи ні. Виграш великий коли глюки онушки дають цікаві варіанти по якості зв'язку і методом відбору виявляється що чи онушку чи БП до неї треба міняти. І це витрачає багато часу на діагностику.
-
IvanCh
Member
який такий світч? в пон мережах нема світчів._clawfinger_: ↑ 02.10.2023 12:34 Провайдер поміняв світч, у мене почалися глюки у вигляді фіксованого розриву зв'язку через рівні проміжки часу. Поставив онушку обратно, все ок.
-
_clawfinger_
Member
IvanCh: ↑ 02.10.2023 13:00який такий світч? в пон мережах нема світчів.
Тут ми з tablestikus вже про активну оптику говоримо й сфп модулі, там вже інша топологія мережі._clawfinger_: ↑ 02.10.2023 09:33з активною оптикою, старий роутер мікрот був з підтримкою sfp, так роутер підтримував ті модулі, що провайдер давав.
-
IvanCh
Member
якщо у вас активна топологія то яка онушка? може медіаконвертер?_clawfinger_: ↑ 02.10.2023 12:34 Поставив онушку обратно, все ок.
і ще раз. sfp це стандарт роз'єму, який допускає різні модулі. це може бути як модуль що заміняє медіаконвертер,
так і модуль що виступає в ролі onu