Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
yan1x
Member

Повідомлення

kolesnukm: 01.10.2023 11:56 До речі, хто що використовує мало потужне на випадок виключення світла, що б на довше від банки чи ups вистачило чи просто всі заживили свої пристрої?

Колись з Linkcom спілкувався на рахунок модуля для мікротіка щоб без onu, їх підтримка відмовляється таке підключати і навіть не мають в наявності. Хтось колись тут скидав посилання на такий модуль на Алі, але там ціна біля 50-60$ і пишуть що дуже гріється і всерівно не має 100% впевненості що запрацює
Подтверждаю, с sfp модулями куча проблем, к своему подбирал из 4ех, благо со стороны провайдера тоже был интерес проверить. Греется сильно, стоит дороже онушки. В общем сейчас, я бы взял просто ону и не парился.
Scoffer
Member

Повідомлення

yan1x
А по жору не заміряв скільки модуль хоче?
WalkMan
Member

Повідомлення

kolesnukm
я давав посилання, і так, все працює hEX S + SFP вже майже рік трудиться у мене, і ще більше десятка успішно встановлених протягом цього року

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
yan1x
SFP ONU так само гріється як і ONU, просто щоб відчути як гріється оптичний модуль ONU треба її розібрати. А SFP одразу на корпус відводить тепло.
yan1x: 01.10.2023 12:54 sfp модулями куча проблем
якщо не знати шо з ним робити, то так
yan1x
Member

Повідомлення

WalkMan: 01.10.2023 14:13 kolesnukm
я давав посилання, і так, все працює hEX S + SFP вже майже рік трудиться у мене, і ще більше десятка успішно встановлених протягом цього року

Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
yan1x
SFP ONU так само гріється як і ONU, просто щоб відчути як гріється оптичний модуль ONU треба її розібрати. А SFP одразу на корпус відводить тепло.
yan1x: 01.10.2023 12:54 sfp модулями куча проблем
якщо не знати шо з ним робити, то так
Все верно, компоновка роутера у меня такая, в следствии этого нагрев, так что лучше бы я сфп не ставил, да и большинство такие же. Поэтому я за отдельную онушку.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Ставити sfp модуль роутер, ідея так собі. Багато питань до сумісності, ще й ціна.
Якщо це все робиться заради того щоб заживити роутер від дбж, чи акумулятора.
То краще не займатися дурницями, а поставити окремо дбж.
Імхо, взяти MARSRIVA KP3 чисто під онушку й буде дуже довго живити.
Й ціна менше 1000грн.
До речі, у мене пасивна оптика, там нема sfp модуля, тому до роутера ніяк не підключити. Там вуличний кабель через штекер прямо в онушку йде.
IvanCh
Member

Повідомлення

WalkMan
в виробника.
взагалі за цим іменем б'ється 2 різні весії.
AC1200 Wireless VoIP GPON Router XC220-G3v і
XC220-G3v AC1200 Wireless VoIP XPON Router для ринку індії.

цілком може бути що один й той самий роутер(в універсальної версії все одно gpon біля оптичного роз'єму) який відрізняється лише прошивкою
WalkMan
Member

Повідомлення

IvanCh
тоді круто, якщо прошивка з двома режимами, це хороший варіант

Відправлено через 58 секунд:
iamduxa
але патч-корд потрібен APC
Mad Dog
Member

Повідомлення

iamduxa: 01.10.2023 10:11 Добрый день, подскажите пожалуйста, хочу подключиться к интернет провайдеру в частном секторе. У меня есть роутер TP-LINK XC220-G3V, написано что он поддерживает стандарт Gpon. Собственно нужно ли покупать абонентский терминал ONU который будет стоять перед роутером или нет? Спасибо. :beer:
Тут ще питання як ти підключиш до цього роутера ту ОНУ? Сумніваюсь що цей роутер вміє робити один з лан портів ван-портом.
Проси провайдера щоб вони підключили та налаштували твій маршрутизатор... без додаткової ОНУ.

Взагалі не зрозуміло чого розмова пішла в сторону ОНУ у форм факторі СФП... куди тобі її всунути пропонують? :lol:

Отправлено спустя 3 минуты 3 секунды:
Scoffer: 01.10.2023 13:11 yan1x
А по жору не заміряв скільки модуль хоче?
Та фігню він там їсть, Біля одного вата.
tablestikus
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 01.10.2023 15:50 Ставити sfp модуль роутер, ідея так собі. Багато питань до сумісності, ще й ціна.
Й ціна менше 1000грн.
До речі, у мене пасивна оптика, там нема sfp модуля, тому до роутера ніяк не підключити. Там вуличний кабель через штекер прямо в онушку йде.
sfp в роутер ставлять і мучаються з підбором моделі не для економії грошей, а для прибирання додаткової точки відказу онушки ну і для більшого контролю.
Mad Dog
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 01.10.2023 15:50 Ставити sfp модуль роутер, ідея так собі. Багато питань до сумісності, ще й ціна.
Й ціна менше 1000грн.
У більшості, з тих що я бачив, у місці підключення інету по ПОН тупо треш... Таке враження що у всіх є своя міні лабораторія якогось гіка. :gigi: Купа сопель з кабелів, тройніки бо розеток не вистачає і т.д. А тут ще й окреме ДБЖ пропонують для ОНУ. :dontknow:

І ще питання, як у цих дешевих окремих ОНУ вимкнути індикацію? Синьою ізолентою? :D
tablestikus
Member

Повідомлення

Mad Dog
я собі додому для ону купив окреме ДБЖ)
Ostin
Member

Повідомлення

Для мобільного роутера з crc9 є сенс в такій антені?
_clawfinger_
Member

Повідомлення

tablestikus: 02.10.2023 08:25sfp в роутер ставлять і мучаються з підбором моделі не для економії грошей, а для прибирання додаткової точки відказу онушки ну і для більшого контролю.
Це я теж розумію, але виграш не дуже великий, враховуючи вартість модулів.
А зараз, наприклад у пасивної оптики взагалі нема модулів, вони зразу підключаються напряму в онушку, або як людина хоче прямо в роутер. Проте є ще питання, чи буде це провайдер підтримувати?

Коли був фргеат в мене з активною оптикою, старий роутер мікрот був з підтримкою sfp, так роутер підтримував ті модулі, що провайдер давав. То було зручно, просто вийняв й втикнув в роутер. Знов таки питання нагріву, що впливає на довговічність роутера.
Mad Dog
Member

Повідомлення

tablestikus: 02.10.2023 08:35 Mad Dog
я собі додому для ону купив окреме ДБЖ)
Ось де вона економія ))
_clawfinger_: 02.10.2023 09:33 А зараз, наприклад у пасивної оптики взагалі нема модулів, вони зразу підключаються напряму в онушку, або як людина хоче прямо в роутер.
Детальніше, будь ласка, яких модулів нема?

Отправлено спустя 2 минуты 34 секунды:
_clawfinger_: 02.10.2023 09:33 Це я теж розумію, але виграш не дуже великий, враховуючи вартість модулів.
Тобі ж вже написали, що у форматі сфп купляють не заради економії.
Ну і модулі ті вже не по захмарним цінам. У нас баксів 50, з Алі баксів по 30. Ти ж тільки ДБЖ для ОНУ пропонуєш брати під косарь...
IvanCh
Member

Повідомлення

Mad Dogя прошу пробачення,
це був ранок і страшенно натупив

Відправлено через 11 хвилин 50 секунд:
iamduxa
загалом оператор мав би налаштувати.
І можливо навіть є можливість поставити на ваш роутер прошивку яка взагалі буде і Epon підтримувати.
загалом там йдуть якісь мінімальні шалаштування канального рівня. нічого прямо складного,
має ваш роутер завестися
tablestikus
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 02.10.2023 09:33
tablestikus: 02.10.2023 08:25sfp в роутер ставлять і мучаються з підбором моделі не для економії грошей, а для прибирання додаткової точки відказу онушки ну і для більшого контролю.
Це я теж розумію, але виграш не дуже великий, враховуючи вартість модулів.
А зараз, наприклад у пасивної оптики взагалі нема модулів, вони зразу підключаються напряму в онушку, або як людина хоче прямо в роутер. Проте є ще питання, чи буде це провайдер підтримувати?

Коли був фргеат в мене з активною оптикою, старий роутер мікрот був з підтримкою sfp, так роутер підтримував ті модулі, що провайдер давав. То було зручно, просто вийняв й втикнув в роутер. Знов таки питання нагріву, що впливає на довговічність роутера.
А до чого підтримка провайдера - там все в твоїх руках - чи налаштується воно і заведеться чи ні. Виграш великий коли глюки онушки дають цікаві варіанти по якості зв'язку і методом відбору виявляється що чи онушку чи БП до неї треба міняти. І це витрачає багато часу на діагностику.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

tablestikus: 02.10.2023 12:16А до чого підтримка провайдера - там все в твоїх руках - чи налаштується воно і заведеться чи ні. Виграш великий коли глюки онушки дають цікаві варіанти по якості зв'язку і методом відбору виявляється що чи онушку чи БП до неї треба міняти. І це витрачає багато часу на діагностику.
Не повіриш, але встановлення сфп модуля теж дає глюки, на відміну від онушки, яка вже налаштована провайдером. У мене було таке, підключив усе ок. Провайдер поміняв світч, у мене почалися глюки у вигляді фіксованого розриву зв'язку через рівні проміжки часу. Поставив онушку обратно, все ок.
IvanCh
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 02.10.2023 12:34 Провайдер поміняв світч, у мене почалися глюки у вигляді фіксованого розриву зв'язку через рівні проміжки часу. Поставив онушку обратно, все ок.
який такий світч? в пон мережах нема світчів.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

IvanCh: 02.10.2023 13:00який такий світч? в пон мережах нема світчів.
_clawfinger_: 02.10.2023 09:33з активною оптикою, старий роутер мікрот був з підтримкою sfp, так роутер підтримував ті модулі, що провайдер давав.
Тут ми з tablestikus вже про активну оптику говоримо й сфп модулі, там вже інша топологія мережі.
IvanCh
Member

Повідомлення

_clawfinger_: 02.10.2023 12:34 Поставив онушку обратно, все ок.
якщо у вас активна топологія то яка онушка? може медіаконвертер?
:lamer:

і ще раз. sfp це стандарт роз'єму, який допускає різні модулі. це може бути як модуль що заміняє медіаконвертер,
так і модуль що виступає в ролі onu
Відповісти