Тому що в планки ДДР включено: навар виробника чіпів, транспорутвання чіпів, витрата на текстоліт і напайку, навар виробника планок, транспорутвання планок, навар дилера і магазинів, гарантійне обслуговуванняYalg: ↑ 28.09.2023 14:17 Я нагуглил на али в розницу 16 гб чипы с теми же характеристиками по $5.5
Вот и дожили мы до того момента когда китайский смартфон за те же деньги лучше одноплаточника во всем кроме количества входов-выходов.
Отправлено спустя 12 минут 49 секунд:
Жеванный насос, вот объясните мне почему маленькая, быстрая и холодная 16гб LPDDR4-4266 стоит $5.5, а ПКшые DDR4 грубо говоря от тыщи грн ~$30, а DDR5 вовcе 1600 грн ~$45.
Помоему рынок ПК жутко охренел.
Процы не дешевеют, обе кАнторы пытались поднять цены, не прокатило.
Мамки дорожают и конца этому не видно.
Видюхи только ввысь, и лишь смерть майнинга заставила разгружать запасы по цене которую диктует рынок б/у.
Память - в ПЯТЬ-ВОСЕМ раз дороже мобильной.
Так ищщо и БП теперь нужен особенный, шоб правильный коннектор был для видюхи, или задорого покупай дополнительный переходник.
После войны куплю себе ноут на 7840U и болт им на весь горб.
А в ЛПДДР під розпайку: навар виробника і транспорутвання чіпів, що значно дешевше планок через розмір
Моя думка: пора уже давно розпаювати LPDDR5 на текстоліті материнки, а ще через років 5 - одразу на проці (як у Епл М1-М2)
м-АТХ і м-ІТХ плати комплектувати 32-48Гб оперативки та і все.
І материнки фіксувати по чіпсету (і VRM) для конкретних лінійок процесорів: H-тільки I3; B-I3, I5; Z- I3, I5, I7.
А всім хто хоче більше - АТХ з серверною ОЗП
І туди ж Вивести 12+ ядерні проци аля Ryzen 9 і Intel I9 з своїм чіпсетом W.
А то робочі станції залізли в Desktop, що визвало подорожчання всіх МП.