Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
manbearboar
Member
GreenMile
Тут нет режима минимального шума.
Воздуху для работы нужна выше дельта, в этом ничего страшного нет.
В простое такие кулеры можно тоже останавливать или практически останавливать ( 500 оборотов от 0 отличить сложно).
+ характер шума разный.
Убрать HDD как источник вибрации и добавить помпу - это странные манёвры.
Тут нет режима минимального шума.
Воздуху для работы нужна выше дельта, в этом ничего страшного нет.
В простое такие кулеры можно тоже останавливать или практически останавливать ( 500 оборотов от 0 отличить сложно).
+ характер шума разный.
-
Васильович
Member
Так ти ж сам і "флудиш не по фарватеру".GreenMile: ↑ 20.09.2023 12:37далі продовжувати беззмістовний флуд я не бачу сенсу
Говорили за мінімальний шум, а ти вже почав розігрувати козир "ефективності".
Звичайно, що система, яка має більшу питому теплоємність буде ефективніша.
Але чи завжди тихіша?
От я так само можу козир в виді пасивного повітряного охолодження дістати.
І хто тепер шумить менше - повітря чи вода?
-
GreenMile
Member
Так я ж і пишу, якщо є дані - покажіть і закриємо це питання, я сходу не знайшов пруфів, що повітря тихіше.
Ну так вище дельта веде до більшого нагріву ЦП і внутрянки, заради чого? 500 від 0 ви не відрізняєте, зате помпу чуєте за 3 квартали? Я правильно розумію?manbearboar: ↑ 20.09.2023 12:57Воздуху для работы нужна выше дельта, в этом ничего страшного нет.
Дійсно, ХДД має 7200 чи 5400 обертів, на яких вібрує металевий корпус ХДД, і це ж зовсім те саме, що і помпа в рідині водоблоку, розміром з коробку сірників, на умовних 2700 обертахmanbearboar: ↑ 20.09.2023 12:57+ характер шума разный.
Пропоную завершити цей бокс по переписці і перейти до якихось тестів які поставлять крапку, я один навів, можете показати аналогічний, де буде домінувати повітря.
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Замість тисячі слів могли б просто показати тести. Чи це занадто складно?Васильович: ↑ 20.09.2023 13:10Так ти ж сам і "флудиш не по фарватеру".GreenMile: ↑ 20.09.2023 12:37далі продовжувати беззмістовний флуд я не бачу сенсу
Говорили за мінімальний шум, а ти вже почав розігрувати козир "ефективності".
Звичайно, що система, яка має більшу питому теплоємність буде ефективніша.
Але чи завжди тихіша?
От я так само можу козир в виді пасивного повітряного охолодження дістати.
І хто тепер шумить менше - повітря чи вода?
Пасивне охолодження звісно виграє, я здаюсь - порадьте автору гарний пасивний радіатор, я може і собі в другий ПК такий придбаю
-
Nouriel
Member
karimontheair
Замість ноктуа візьміть водянку ціна та ж сама а ефективність краща
Замість ноктуа візьміть водянку ціна та ж сама а ефективність краща
-
manbearboar
Member
Чтобы "вставить и забыть".GreenMile: ↑ 20.09.2023 13:29заради чого? 500 від 0 ви не відрізняєте, зате помпу чуєте за 3 квартали? Я правильно розумію?
Ресурс радиатора не ограничен, даже если вентилятор остановится, с экономичным процем оно будет работать так что никто не заметит.
Никаких бродячих мыслей о клине помпы, о протечках, о коррозии, даже если это объективно редко происходит.
Воздушный шум и структурный по-разному передаются.
-
lordep
Member
AMD Ryzen 7 7800X3D+Noctua NH-D15
"Вода" звісно ефективніша але Noctua NH-D15 цілком висатчає для Ryzen 7 7800X3D в ігровому застосуванні.
- спойлер
"Вода" звісно ефективніша але Noctua NH-D15 цілком висатчає для Ryzen 7 7800X3D в ігровому застосуванні.
-
Vlaad13
Member
вот вы вроде много тестов смотрите и всякой инфы читаетеlordep: ↑ 20.09.2023 15:17 AMD Ryzen 7 7800X3D+Noctua NH-D15
- спойлер
но у 7800х3d много горячего кеша который уходит в тротлинг уже при 90 градусах
зимой нокта может и норм - а если лето и жара(хотя мб такое и не возможно потому как у кого есть деньги купить 7800х3d - скорее всего есть деньги купить кондёр)
но все равно 7 градусов запаса в игре выглядит маловато
-
er[socrates]
Member
Типовой бытовой сплит-кондиционер опускает температуру в нагретом помещении на 2-3 градуса максимум. Эффект прохлады - обман за счет движения охлаждаемого воздуха, который довольно быстро нагревается обратно. Т.е., если в жару помещение разогревается до 30-31 гр., то с кондиционером в нём будет около 28 гр., что всё равно много, но по ощущениям для человека - не душно и прохладнее, чем без него, т.е. уже лучше. Но для железа это всё равно не зимние условия. Разница летом и зимой по датчикам на компонентах может доходить до 6-8 градусов.Vlaad13: ↑ 20.09.2023 16:07скорее всего есть деньги купить кондёр
зы: В зимних условиях зависит отдома. В советском панельном доме с едва работающими батареями зимой 19-20 гр. в комнате и холодно в свитере сидеть, а в утепленном новострое до 25 и жарко в трусах.
зыы: Под работой кондиционера летом подразумеваю режим на +21-22 на умеренных оборотах, чтоб не шумно было находиться при этом в помещении. Понятное дело, что если поставить на +17 и на полные обороты, то будет еще прохладнее на 2-3 градуса. Но в таких условиях будет не очень комфортно и полезно находиться.
-
Malkav
Member
Вітаю!
Підбираю збірку для ігор в full-hd. Орієнтованості нема, бо дитині, зараз грає в мережеві шутери, а може захоче і у щось маштабніше пограти.
Бюджет на системний блок 30к, б\в не розглядаю.
Стосовно "апдейто-придатності" - не пріорітет, т.я. самі бачите яка ситуація в країні, загадувати як воно буде важко.
Тобто мета збірки - отримати найбільшу ігрову продуктивність зараз та на найближчі роки в межах бюджету.
Отож половина бюджету на відеокарту, це рівень 4060-3060TI-4060TI.
ОЗУ: 32 ГБ, 2 планки по 16 ГБ.
ЦП: 5600X/12400F->7500F.
МП: щоб була достатня для обраного ЦП і підтримувала М2, не хочу туди sata-кабелів підключати.
Корпус: звісно суб'єктивна штука, але маю поняття про продув, тому саме-собою зпереду сітка + 2-3 вентилятори, БП знизу, бажано за кожухом, бо БП буде не модульний аби здешевити. Щось від Matrexx 40 і краще, бажано не великий, адже МП буде micro-ATX та 4060(TI) зазвичай не довгі.
Сам БП: типу Vinga VPS-600B.
В мене в місті є точка видачі видачі Enko, можна замовити з безоплатною доставкою, думаю брати там.
Накидав отаку збірочку, але не вдалось влізти у бюджет:
Підбираю збірку для ігор в full-hd. Орієнтованості нема, бо дитині, зараз грає в мережеві шутери, а може захоче і у щось маштабніше пограти.
Стосовно "апдейто-придатності" - не пріорітет, т.я. самі бачите яка ситуація в країні, загадувати як воно буде важко.
Тобто мета збірки - отримати найбільшу ігрову продуктивність зараз та на найближчі роки в межах бюджету.
МП: щоб була достатня для обраного ЦП і підтримувала М2, не хочу туди sata-кабелів підключати.
Корпус: звісно суб'єктивна штука, але маю поняття про продув, тому саме-собою зпереду сітка + 2-3 вентилятори, БП знизу, бажано за кожухом, бо БП буде не модульний аби здешевити. Щось від Matrexx 40 і краще, бажано не великий, адже МП буде micro-ATX та 4060(TI) зазвичай не довгі.
В мене в місті є точка видачі видачі Enko, можна замовити з безоплатною доставкою, думаю брати там.
Накидав отаку збірочку, але не вдалось влізти у бюджет:
- спойлер
-
manbearboar
Member
Если этому предпочесть 3060/12 бу, то влезете.Malkav: ↑ 21.09.2023 11:444060-3060TI-4060TI
-
heidfeld
Member
карту лучше такую. хватит на дольше https://enko.com.ua/shop/komplektuyusch ... er-swft-3/Malkav: ↑ 21.09.2023 11:44 Вітаю!
Накидав отаку збірочку, але не вдалось влізти у бюджет:Думаю, треба спускатися по ЦП+МП нижче.
- спойлер
- Снимок.JPG
-
er[socrates]
Member
Такая формула неплохо работает в сборках от 45-50тыс. В бюджете до 30 тыс разве что в б/у сегменте. Если все новое, то вес ВК где-то 35-40%.Malkav: ↑ 21.09.2023 11:44половина бюджету на відеокарту, це рівень 4060-3060TI-4060TI.
Зря б/у не рассматриваете, с условиях такого ограниченного бюджета это хорошо выручает. И на АМ5 зря нацелились по той же причине. При хотелке АМ5 + 4060 оптимальный бюджет 40тыс. Надо опускаться на ам4 или 1200 сокет при желании влезть в 30тыс. 32 ГБ ОЗУ обязательно? Можно удешевить, поставив 16 изначально одной планкой, а докинуть вторую потом всегда успеете.
Корпус, конечно, фигня: без пылевых фильтров это будет ну такое себе внутри. И всего один предустановленный пропеллер - надо докупать еще два 120мм для создания хорошего продува.
Кулера на ЦП не вижу. Боксовый, да еще и с 4060 внутри, да еще и для игр - это вредительство.
Под вашу хотелку в 7500ф+32озу+4060 надо поднимать бюджет до 36тыс.
-
Malkav
Member
Переробив на АМ4+16 ОЗУ, що скажете?
- спойлер
-
manbearboar
Member
Malkav
С 4060 не удастся сэкономить на плате, поэтому как-то немного вы выиграли от АМ4.
С 4060 не удастся сэкономить на плате, поэтому как-то немного вы выиграли от АМ4.
-
Malkav
Member
Перепрошую, не дуже зрозумів.manbearboar: ↑ 21.09.2023 13:46 Malkav
Вартість збірки впала на 3400 грн.
Якщо я правильно розумію, то пріорітетна частина в ПК для ігор це відеокарта. Чому б тоді не намагатися за неї поборотись?
Якщо розглядати дешевшу відеокарту, то це тільки 3060 12 Гб.
- спойлер
-
SergN
Member
Та це вже хохма з купівлею 1 планки пам'яті. Вважайте зараз за норму 2*16Гб, а економію шукайте в чомусь іншому. Можна на боксовому кулері спочатку посидіти, пошукати інший корпус, купити в різних магазинах, або ж взагалі згадати, що на алі той самий 5600 можна взяти дешевше 100 баксів, а не за 5500 грн, як на скріні.Malkav: ↑ 21.09.2023 13:3616 ОЗУ
-
Prescott
Member
Брать или 2 * 16 или 2 * 8, НО НЕ ОДНОЙ ПЛАНКОЙ, ни в коем случае.Malkav: ↑ 21.09.2023 13:36Переробив на АМ4+16 ОЗУ, що скажете?
-
DuckRider
Member
11400f и h510m-a, тогда вторая плашка в 30 влезет и пси4 появится, если это ещё нужно
-
feniks_tm
Member
Розширити бюджет і взяти початковий варіант на ам5... Всі ці "обрізання" бюджету до АМ4 і тим більше LGA1200 повна маячня. *IMHO*
7500 це майже той же 7600, котрий в свою чергу +- рівний "ігровому топу" на ам4 (5800X3D). Відяха в будь-якому випадку заслабка уже навіть зараз, а щось кардинально краще не влізе в бюджет, скільки б ви не економили на іншому.
7500 це майже той же 7600, котрий в свою чергу +- рівний "ігровому топу" на ам4 (5800X3D). Відяха в будь-якому випадку заслабка уже навіть зараз, а щось кардинально краще не влізе в бюджет, скільки б ви не економили на іншому.
Востаннє редагувалось 21.09.2023 14:14 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 2 разів.
-
lordep
Member
Як варіант...Malkav: ↑ 21.09.2023 11:44 Вітаю!
Накидав отаку збірочку, але не вдалось влізти у бюджет:Думаю, треба спускатися по ЦП+МП нижче.
- спойлер
- Снимок.JPG
Процесор AMD Ryzen 5 5600 (100-100000927BOX)
Материнська плата ASUS PRIME B550M-A
Модуль пам'яті для комп'ютера DDR4 32GB (2x16GB) 3000 MHz Aegis G.Skill (F4-3000C16D-32GISB) - (руками піднімете до 3200 MHz або +200грн)
Накопичувач SSD M.2 2280 1TB Patriot P400 Lite (P400LP1KGM28H)
Відеокарта PowerColor Radeon RX 6700 XT 12288Mb Fighter (AXRX 6700XT 12GBD6-3DH)
Блок живлення Vinga 600W (VPS-600B)
Корпус Vinga CS210B (в майбутньому придбаєте 2х120мм вентилятора)
= 30 390 грн (enko.com.ua)
- спойлер