Хтось може пояснити цей движ з радіаторами?
У мене стоїть KC3000 на задній стороні плати без радіатора і прокладки на плату, в штатній роботі 48 град, під нагрузкою 65-68.
Так а нашо радіатор, хто пояснить то ? ))
Новини
Останні статті і огляди
Радіатор для M.2
-
Евгений King
Member
-
Alex+
Member
і цим усе сказано. Унікальна особливість КС3000 - його змогли якимось чином оптимізувати так, що він не перегрівається:Евгений King: ↑ 09.09.2023 02:28У мене стоїть KC3000

Як відомо, контролер Е18 - дуже гарячий. Наприклад ось що коїться з апаратним клоном вашого ССД, на такому ж контролері і такій же пам'яті, але від іншого виробника:

Тому для багатьох ссд радіатор штука потрібна
-
Евгений King
Member
Виходить якщо в мене одне місце під SSD із штатним радіатором і наприклад 2шт M2, один з котрих 970 Evo а інший KC3000. То 970 Evo пхати під радіатор, а KC3000 буде цілком комфортно без нічого, достатньо щоб була хочаб невелика циркуляція повітря?Alex+: ↑ 09.09.2023 09:27 Тому для багатьох ссд радіатор штука потрібна
Чи таки бажано наліпити щось на KC3000, або організувати передачу тепла на MB через товстезну прокладку?
-
Alex+
Member
Евгений King
Якщо у вас 970 першої ревізії, на контролері Фенікс, то він більш потребує охолодження, а якщо у вас він з новою ревізією на Елпіс, то він десь такий же по нагріву як 3000.
Взагалом, якщо в повсякденному користуванні ваші накопичувачі не перегріваються, то гострої потреби мутить термопрокладки немає
Якщо у вас 970 першої ревізії, на контролері Фенікс, то він більш потребує охолодження, а якщо у вас він з новою ревізією на Елпіс, то він десь такий же по нагріву як 3000.
Взагалом, якщо в повсякденному користуванні ваші накопичувачі не перегріваються, то гострої потреби мутить термопрокладки немає
-
Ray2000gt
Advanced Member
У мене також на зворотньому боці стоїть WD Black SN850 голий. Не бачив перегрівів.Евгений King: ↑ 09.09.2023 02:28 Хтось може пояснити цей движ з радіаторами?
У мене стоїть KC3000 на задній стороні плати без радіатора і прокладки на плату, в штатній роботі 48 град, під нагрузкою 65-68.
Так а нашо радіатор, хто пояснить то ? ))
-
Avenger80
Member
Alex+
А что в продаже у нас в рознице продаётся на Элпис? У меня под стандартным радиатором МП температура 970EVO крутится в районе 48-60 градусов. Обычно его температура около 51 градуса.
А что в продаже у нас в рознице продаётся на Элпис? У меня под стандартным радиатором МП температура 970EVO крутится в районе 48-60 градусов. Обычно его температура около 51 градуса.
-
Alex+
Member
Я ж не можу перевірити усі магазини та продавців. Але ж він десь продається, і хтось обов'язково купить. Це вже трохи не за темою розмова
-
Avenger80
Member
Alex+
Я просто помню обзор по этому поводу и там человек с таким трудом его достал тогда и то типа для американского рынка, если не ошибаюсь и вообще это диковинка (раритет). В общем, у нас в продаже в основном будет стандартная версия. Просто это, как я понял, не новая ревизия, а просто отклонение от стандартной спецификации для каких-то целей.

Блин, забыл, что это не тема про выбор SSD.
Я просто помню обзор по этому поводу и там человек с таким трудом его достал тогда и то типа для американского рынка, если не ошибаюсь и вообще это диковинка (раритет). В общем, у нас в продаже в основном будет стандартная версия. Просто это, как я понял, не новая ревизия, а просто отклонение от стандартной спецификации для каких-то целей.
Блин, забыл, что это не тема про выбор SSD.
-
Alex+
Member
Avenger80: ↑ 09.09.2023 11:48не новая ревизия, а просто отклонение от стандартной спецификации для каких-то целей
Avenger80
Самсунг ще тоді зробив об'яву:
To ensure continued production of the popular Samsung 970 EVO Plus, Samsung has decided to upgrade the controller and NAND in the 970 EVO Plus and has updated the firmware to the new version "3B2QEXM7". The changes were dictated by global shortages affecting the production and availability of many components and devices.
We believe that by increasing the intelligent TurboWrite buffer and optimizing software, our devices will even better meet the growing needs of consumers and improve the overall user experience.
With the release of the new version of the 970 EVO Plus drive, Samsung has posted an updated datasheet on its website. In the event of subsequent component updates, the company will keep the entire change history available on an ongoing basis to ensure transparent communication with customers
Особливо цікаво виглядає виділена фраза. Чи це була якась тимчасова міра, чи для якогось локального ринку вони не уточнювали. Маємо те що маємо, але вони натякнули, що усе може змінитись знову
Так, тож закінчуємо тут, то тумаків отримаємо від куратора