Останні статті і огляди
Новини
Дефіцит ШІ-прискорювачів Nvidia триватиме ще півтора роки
-
KimRomik
Member
Предлагаю обсудить Дефіцит ШІ-прискорювачів Nvidia триватиме ще півтора роки
сподіваюсь, що корпорати відчують всю ту біль, яку мали геймери ще при майнінг-буму
сподіваюсь, що корпорати відчують всю ту біль, яку мали геймери ще при майнінг-буму
-
gehka3
Катярко
Геймеры останутся без новых зелёных ВК до 26го?
И следующее поколение видяшек будет стартовать от 2К за мидл?
-
lamer02
Member
Почему Хуанг ещё не продает кожаные куртки ?
-
Palmond
Member
Для нейросети обязательно использовать специализированные решения или будет как с майнингом, придумают новую криптовалюту для вычисления мощностей ии и начнется очередная майнинговая лихорадка или я чего-то не понимаю?
-
Павло
Member
Ага будуть плакати на своїх яхтах... Про що ви говорите?KimRomik: ↑ 08.09.2023 12:42 Предлагаю обсудить Дефіцит ШІ-прискорювачів Nvidia триватиме ще півтора роки
-
Dilfin
Member
Дефіцит! Дефіцит! Ціни 3Х, налітай, купляй, поки ще гарячі... Багатьом людям не вистачає власного інтелекту, а вони штучний вдосконалюють. Ще не зрозуміли, що криптовалюта - це обман самих себе, тепер штучний інтелект, як панацея.
-
notnbl4
Member
года 4 назад делал расчеты по нейросетям на 1070, так что на любых видеокартах (нвидии) можно. Другое дело что специализированные решения эффективнее, а частным лицам тренировать нейросети смысла нетPalmond: ↑ 08.09.2023 13:03 Для нейросети обязательно использовать специализированные решения или будет как с майнингом, придумают новую криптовалюту для вычисления мощностей ии и начнется очередная майнинговая лихорадка или я чего-то не понимаю?
-
KimRomik
Member
Dilfin
ну власне так і є - люди часом все тупішають і тупішають, бачиш вон дехто не може і 2+2 вирішити
тому ШІ розробляють щоб він робив за них певну роботу (щось з розряду опікунів для розумових інвалідів)
Отправлено спустя 2 минуты 38 секунд:
для тих хто не зрозумів про що я
наприклад, якщо мені потребується якась інформація, то я вмію читати книги і гуглити, а ШІ для тих хто не вміє це робити та й аналізувати ту ж інформацію
ну власне так і є - люди часом все тупішають і тупішають, бачиш вон дехто не може і 2+2 вирішити
тому ШІ розробляють щоб він робив за них певну роботу (щось з розряду опікунів для розумових інвалідів)
наприклад, якщо мені потребується якась інформація, то я вмію читати книги і гуглити, а ШІ для тих хто не вміє це робити та й аналізувати ту ж інформацію
-
Dilfin
Member
Колись були престижними професії інженерів, програмістів, а тепер дуже цінують маркетологів, які за допомогою обману можуть продати речі в дуже багато разів вище за собівартість.KimRomik: ↑ 08.09.2023 13:47 Dilfin
-
Robostyle
Member
А то есть он уже идет? А видяхи при своих ценниках остались - у них ядра РТ много занимают, для ИИ они малополезні.
Проблема в том что видяхи дешеветь не будут - все силі пойдут на производство Н100/А100
Проблема в том что видяхи дешеветь не будут - все силі пойдут на производство Н100/А100
-
waryag
Member
KimRomik: ↑ 08.09.2023 12:42 сподіваюсь, що корпорати відчують всю ту біль, яку мали геймери ще при майнінг-буму
Відправлено через 5 хвилин 47 секунд:
Не обязательно, но очень сильно падает эффективность.Palmond: ↑ 08.09.2023 13:03Для нейросети обязательно использовать специализированные решения или будет как с майнингом, придумают новую криптовалюту для вычисления мощностей ии и начнется очередная майнинговая лихорадка или я чего-то не понимаю?
Как с криптой не будет, корпорациям не интересно давать ценные данные мутным аутсорсерам.
Вроде ж черным по белому написано, что проблема не в производстве чипов.gehka3: ↑ 08.09.2023 12:55Геймеры останутся без новых зелёных ВК до 26го?
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Можно подвинуть Эппл с производственных мощностей ТСМС и внезапно дефицит пропадет . Чем условный Айфон технологичнее девайса Хуанга? Наличием эмейзинг тайп си ?
Надо же выделяться из толпы. Одну куртку себе, а вторую - племяннице .lamer02: ↑ 08.09.2023 13:03 Почему Хуанг ещё не продает кожаные куртки ?
-
_clawfinger_
Member
Можна просто перестати продавати китайцям, й дефиціт вмить зникне.Intel74320ASuperFin+: ↑ 08.09.2023 15:19Можно подвинуть Эппл с производственных мощностей ТСМС и внезапно дефицит пропадет . Чем условный Айфон технологичнее девайса Хуанга? Наличием эмейзинг тайп си ?
-
coffeeman
Member
А хто заплатить за сервіси корпоратів? Звичайні юзери заплатять, якщо без підписки на продукти корпоратів бізнеси можуть стати неконкурентними.KimRomik: ↑ 08.09.2023 12:42 Предлагаю обсудить Дефіцит ШІ-прискорювачів Nvidia триватиме ще півтора роки
-
Keyser Soze
Member
-
Захар Беркут
Member
Вибачайте, не втримався.
-
AlSaintUk
Member
тоесть через 1,5 года будет ту зе мен, хотя есть чуйка что ближе к зиме пойдет крипта вверх
-
ronemun
Advanced Member
1. До чого крипта і ШІ? Це як привязувати фальшиві гроші до інтелекту лікаря чи банкіра - абсолютно несумісні речі. Ну що вам поможе тисяча біткоїнів проти лікартва від раку, чи вдало проведеної операції на серці/мозку/пошуку раку на початковій стадії/транзакції що збереже ваші гроші від краху банку чи акцій фальшивих стартапів
2. Пояснюю користь ШІ на простому РЕАЛЬНОМУ прикладі: пару років тому суперпотужний універ в штатах жалівся на те що ніхто не хоче брати участь у підтвердженні його теорії з генетики, якоїсь дууже важливої для лікування раку. А все тому що для цього потрібно було провести такі ж самі, вже наперед знайдені рішення, досліди, і підтвердити їх вірність. Без цього не існує визнання результатів, а отже і всіляких Нобелівок і т.п. Але ніхто не захотів це робити тому що на основі цих готових даних результатів дослідів, проведених кропіткою і важкою працею в лабораторіях, багато умніків, за допомогою ще тодішніх нейромереж отримували такі результати і теорії, за які їм в реальних медичних канторах платили міліарди готовими зеленими грошима, тому що ці результати вели до знаходження неймовірних реальних лікарств і т.п., те що раніше нікому навіть не снилось. Ви думаєте даремно Китай, Араби, яким нас..ти на науку, раптово так захотіли мати ШІ? Про всілякі військові речі я взагалі мовчу.
3. Тільки за цей рік Нвідія випустить 500+ тисяч прискорювачів ШІ. З них Амазон і Мікрософт вже купили бульше ніж по 20+ тисяч. А де всі решту? Те що араби по 5 тисяч купили це якось ніщо, ну ще китаю відгрузять колись тисяч 100 (5 млрд/40+ тис дол.за шт). Затримка в HBM3 і COWOS, а не в техпроцесах, тож на відяхи хватить
2. Пояснюю користь ШІ на простому РЕАЛЬНОМУ прикладі: пару років тому суперпотужний універ в штатах жалівся на те що ніхто не хоче брати участь у підтвердженні його теорії з генетики, якоїсь дууже важливої для лікування раку. А все тому що для цього потрібно було провести такі ж самі, вже наперед знайдені рішення, досліди, і підтвердити їх вірність. Без цього не існує визнання результатів, а отже і всіляких Нобелівок і т.п. Але ніхто не захотів це робити тому що на основі цих готових даних результатів дослідів, проведених кропіткою і важкою працею в лабораторіях, багато умніків, за допомогою ще тодішніх нейромереж отримували такі результати і теорії, за які їм в реальних медичних канторах платили міліарди готовими зеленими грошима, тому що ці результати вели до знаходження неймовірних реальних лікарств і т.п., те що раніше нікому навіть не снилось. Ви думаєте даремно Китай, Араби, яким нас..ти на науку, раптово так захотіли мати ШІ? Про всілякі військові речі я взагалі мовчу.
3. Тільки за цей рік Нвідія випустить 500+ тисяч прискорювачів ШІ. З них Амазон і Мікрософт вже купили бульше ніж по 20+ тисяч. А де всі решту? Те що араби по 5 тисяч купили це якось ніщо, ну ще китаю відгрузять колись тисяч 100 (5 млрд/40+ тис дол.за шт). Затримка в HBM3 і COWOS, а не в техпроцесах, тож на відяхи хватить
-
Геральт
Member
Хіба? І там і там перемножуються матрички, за що відповідають тензорні ядра.Robostyle: ↑ 08.09.2023 14:35 у них ядра РТ много занимают, для ИИ они малополезні.
Так вже дешевшають. 7800XT дешевше ніж 6800XT. Те, що окремо взяті бариги в окремо взятій країні деруть ціни то вже проблема покупців і попиту.Robostyle: ↑ 08.09.2023 14:35 Проблема в том что видяхи дешеветь не будут