Останні статті і огляди
Новини
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
-
darlo0k
Member
Dima4s
вибачте за дурне питання, у вас все мідь? присадки від окислення використовуєте?
вибачте за дурне питання, у вас все мідь? присадки від окислення використовуєте?
-
Dima4s
Member
Зняв трубку, пройшовся ватним тампоном на палці, і на ваті характерний зелений бруд.Cirax: ↑ 17.08.2023 17:25 Dima4s
Радиаторы, водоблоки, фитинги мыл?
Глупый вопрос: "контур герметичный?"
Может трубки цвет меняют, а не жидкость цветёт? Иначе, даже не представляю как такое может быть.
16 лет на воде, никогда с таким не сталкивался.
При этом жидкость иногда по 3 года не менялась.
Окремо знімав і мив тілкьи трубки. Все інше мив дистилятом з альгіцидом і гарячим дистилятом з лимонкою в зібраному контурі.
Водоблоки з акрилом, видно що чисті. Були чисті, зараз мідь з альгіциду випала трохи в осад і позасирала. Альгіцид з міддю не варто мішати з рідиною ЕК)
Вчора протер з хлоркою трубки і не вимивав хлорку, так і поставив. Сьогодні після робочого дня зняв одну, зелені немає, хоча може день то вже надто мало часу..
КОнтур відносно герметичний, одної пробки не вистачає, тому отвір для заливки на резервуарі заклеюю скотчем.
Прийдеться розбирати водоблоки і чистити
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
використовую готову рідину від ЕК.darlo0k: ↑ 17.08.2023 18:24 Dima4s
Мідь і нікель. люміні немає.
-
l-m
Member
Якщо на Aquatuning зареєструвався вказавши Україну, потім на Німеччину ніяк не змінити? При редагуванні чи додаванні адреси тільки Україна, а вони не відправляють((
-
Cirax
Member
Нет.l-m: ↑ 19.08.2023 08:26 Якщо на Aquatuning зареєструвався вказавши Україну, потім на Німеччину ніяк не змінити? При редагуванні чи додаванні адреси тільки Україна, а вони не відправляють((
Регистрироваться через vpn, выбирая сразу Германию.
Это после запуска нового сайта, такое вылезло.
Писал неоднократно в поддержку, им тупо наплевать.
Но там потом может вылезти другой бок.
Адрес в Германии, а карта украинская.
Тоже могут блочить.
-
l-m
Member
Cirax
Дякую.
Враховуючи що у них закінчились б/в радіатори по 20 євро, то може обійдусь alphacool.com.
Адже з "унікального" мені треба тільки водоблок на XFX 6900XT, який є й на alphacool.com - https://shop.alphacool.com/en/shop/gpu- ... -backplate
Точніше його вже понад місяць як немає, але завтра пишуть що має з'явитись.
Спочатку хотів купувати так щоб в жовтні приїхало, коли закінчиться залишок гарантії на карту. Але тепер думаю не ризикувати, а то знову розберуть і де його потім шукати?
І до речі питання по цьому водоблоку, як думаєте, великий у нього супротив потоку рідини?
Та наскільки ще додають довгі шланги? Тобто якщо треба винести радіатор на пару метрів від корпусу.
Просто вперше буду збирати контур, хочеться бюджетно та щоб у простої помпу не було чутно.
І вже першим неприємним відкриттям стало що якщо маленька й наче тихенька помпа DC-LT 2 коштує 25 євро (без ПДВ), то до неї ще треба топ та резервуар на 38 євро.
Та в сумі вже 63 євро за 72 l/h та 1m, що якось не радує.
Взагалі, була навіть наркоманська ідея врізатись в Arctic LFII 420 свій.
Тоді крім водоблоку треба тільки трубки з внутрішнім діаметром 12-13мм, які одягнуться на розрізані трубки Арктика, 2 відповідних фітинги, жижа для алю+мідь (Thermaltake Coolant 1000, DP Ultra, може ще якісь).
Ну й багато натхнення для цього колгоспу. Наприклад не певен що вийде нормально заправити без резервуара.
Та що помпа ЛФ вижене бульбашки з водоблоку відеокарти, та взагалі це все прокачає, та не сконає швидко від перевантаження (ось як вона виглядає )
А ще втрачаються 3+ роки залишку гарантії, коротше схоже ідея так собі
Дякую.
Враховуючи що у них закінчились б/в радіатори по 20 євро, то може обійдусь alphacool.com.
Адже з "унікального" мені треба тільки водоблок на XFX 6900XT, який є й на alphacool.com - https://shop.alphacool.com/en/shop/gpu- ... -backplate
Спочатку хотів купувати так щоб в жовтні приїхало, коли закінчиться залишок гарантії на карту. Але тепер думаю не ризикувати, а то знову розберуть і де його потім шукати?
І до речі питання по цьому водоблоку, як думаєте, великий у нього супротив потоку рідини?
Та наскільки ще додають довгі шланги? Тобто якщо треба винести радіатор на пару метрів від корпусу.
Просто вперше буду збирати контур, хочеться бюджетно та щоб у простої помпу не було чутно.
І вже першим неприємним відкриттям стало що якщо маленька й наче тихенька помпа DC-LT 2 коштує 25 євро (без ПДВ), то до неї ще треба топ та резервуар на 38 євро.
Та в сумі вже 63 євро за 72 l/h та 1m, що якось не радує.
Взагалі, була навіть наркоманська ідея врізатись в Arctic LFII 420 свій.
Тоді крім водоблоку треба тільки трубки з внутрішнім діаметром 12-13мм, які одягнуться на розрізані трубки Арктика, 2 відповідних фітинги, жижа для алю+мідь (Thermaltake Coolant 1000, DP Ultra, може ще якісь).
Ну й багато натхнення для цього колгоспу. Наприклад не певен що вийде нормально заправити без резервуара.
Та що помпа ЛФ вижене бульбашки з водоблоку відеокарти, та взагалі це все прокачає, та не сконає швидко від перевантаження (ось як вона виглядає )
А ще втрачаються 3+ роки залишку гарантії, коротше схоже ідея так собі
-
darlo0k
Member
l-m
Поєднувати люмінь з міддю взагалі так собі ідея, потім багато проблем може буть
-
l-m
Member
Це зрозуміло, можна лити тільки відповідну жижу з сильними антикорозійними присадками. Ті дві що я перелічив наче підходять, впевнений з часом знайду ще.darlo0k: ↑ 19.08.2023 22:54 l-m
У Arctic LFII після 2+ років розбирав водоблок (який мідний звісно), він практично як новий, тож наче працюють присадки.
Але й зрозуміло що це просто муляє використати вже наявний 420 радіатор, на якому ще й пуш-пул.
Як тільки знайду дешевий мідний, одразу цю ідею покину, обіцяю
Хоча натрапив тут на такий огляд - https://i2hard.ru/publications/31484/ (вибачте за ру)
Й там алюмінієвий Thermaltake Pacific RL240 поступився тільки найтовщій версії EK-Quantum Surface X360M, прям сильно здивований такими результатами.
Але повернемось до помп)
Знайшов на альфакулі цікаві варіанти одразу з резервуаром:
1) ця їх мікро-помпа за 36 євро - https://shop.alphacool.com/en/shop/rese ... 600-silent
2) їх варіація на Д5 за 67 євро - https://shop.alphacool.com/en/shop/rese ... 3-pump?c=0
Наче непогано?
Та мені по розмірах як раз підходить (обмеження по висоті ~11 см, якщо ширина понад ~7 см, та ~19 см, якщо ширина менш як 7 см)
Також форумчанин пропонує б/в SysCooling SC-P67D за 1500 грн, приблизно середній варіант між DC-LT 2 та VPP755 V.3
Може ще хтось щось запропонує чи порадить, як можна зрозуміти мені взагалі все треба, окрім водоблоку.
Більш потужні приваблюють можливістю розширення в майбутньому.
Наприклад, для краси можна буде й процесор додати у контур. Тільки б знайти недорогий водоблок для АМ4, який буде не гірше ніж Arctic LFII 420, що з офсетом стоїть.
В корпусі додати тонкий 240 радіатор на гору, а радіатор(и) поза корпусом повісити на quick-release, тоді система зможе при необхідності й без зовнішніх працювати...
Коротше, плани ростуть як гриби, але треба почати з малого
-
l-m
Member
Змусили мене попереживати, адже 20го нічого не з'явилось крім зміни статусу під вечір на "Delivery date exceeded" на альфакулі, та на "Unfortunately out of stock More is on the way" на акватюнінг. Вчора теж перевіряв кожні кілька години, та тільки зараз змінилось на "ready for shipment in 1-3 days" Бо думав що вже все пропало.l-m: ↑ 19.08.2023 21:43 Адже з "унікального" мені треба тільки водоблок на XFX 6900XT, який є й на alphacool.com - https://shop.alphacool.com/en/shop/gpu- ... -backplate
Помпу все ж вирішив брати - https://shop.alphacool.com/en/shop/rese ... 5-v.3-pump
Сподіваюсь проблеми з надійністю вже виправили...
Хоча від цього прямо олдскули звело, тільки півроку як спекався всіх сата-кабелів, а тут треба молекс яким останній раз користувався більше років 10 тому (тоді ж коли й ДВД-приводом)Connection: 4Pin PWM / 4Pin Molex
Залишилось 20 вільних євро до митного ліміту, думав взяти фітингів трохи, якщо вони виправдовують себе по ціна/якість.
Для помпи треба 90° - https://shop.alphacool.com/en/shop/fitt ... ack?c=1565
Для відеокарти бажано 45° - https://shop.alphacool.com/en/shop/fitt ... ack?c=1559
На радіатор прямі - https://shop.alphacool.com/en/shop/fitt ... ack?c=1565
Але всі не влазить( Хоч й вибирав дешевші з наявних в цьому магазині, все одно треба як мінімум ті що 90° викинути, щоб не застрягло на митниці.
Шланг планую 10/16 ось такий - https://svo.simant.com.ua/product/shlan ... 0mm-1.html
Хоча взяв би й 13/19, але схоже потім буде важко фітинги знайти.
Отже, порадьте по фітингах, що варто замовити, а що можна буде у нас докупити. Певно 45° рідкісні?
-
kot@work
Member
а що заважае зрівняти потенціали Cu та Alu деталей? Тобто з'єднати їх проводком.. китайським сталевим проводкомdarlo0k: ↑ 19.08.2023 22:54 l-m
-
PhoenixKiller
Junior
помогите подобрать водяное охлаждение для корпуса
Корпус - Corsair 3000D Airflow Black
Процессор - 7900x
По спецификации наверх можно поставить только 240 мм радиатор, на переднюю панель 360
Поэтому думаю ставить на переднюю панель, но боюсь чтоб фитинги не были короткими
Подскажите хорошую модель для моих условий
Процессор - 7900x
По спецификации наверх можно поставить только 240 мм радиатор, на переднюю панель 360
Поэтому думаю ставить на переднюю панель, но боюсь чтоб фитинги не были короткими
-
WSavage
Member
По спекам сверху 280 становитьсяPhoenixKiller: ↑ 27.08.2023 23:14 помогите подобрать водяное охлаждение для корпуса
Процессор - 7900x
-
strang
Member
не понял суть вопроса.. на фитинги ж сверху трубка/шланг... что значит короткими? AIO в смысле?PhoenixKiller: ↑ 27.08.2023 23:14но боюсь чтоб фитинги не были короткими
-
PhoenixKiller
Junior
Я имел ввиду хватит ли длины шланга если ставить на переднюю панель , и вообще правильно ли этоstrang: ↑ 28.08.2023 09:43не понял суть вопроса.. на фитинги ж сверху трубка/шланг... что значит короткими? AIO в смысле?PhoenixKiller: ↑ 27.08.2023 23:14но боюсь чтоб фитинги не были короткими
Всегда думал что на перед ставят на вдув, а не на выдув.
-
strang
Member
Якщо не кастом (де трубки ставите скільки/які хочете) то
- міряєте скільки по довжині вам треба.
- шукаєте оффсайт/огляд aio що вам довподоби
- дивитесь чи не написано раптом довжину трубок.
- порівнюєте -> profit
наприклад:
https://www.overclockers.ua/ua/cooler/a ... n-III-360/
- міряєте скільки по довжині вам треба.
- шукаєте оффсайт/огляд aio що вам довподоби
- дивитесь чи не написано раптом довжину трубок.
- порівнюєте -> profit
наприклад:
https://www.overclockers.ua/ua/cooler/a ... n-III-360/
Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:Довжина трубок із зовнішнім діаметром в 12 мм становить 400 мм
та ставлять як душа забажає.PhoenixKiller: ↑ 28.08.2023 10:53Всегда думал что на перед ставят на вдув, а не на выдув.
-
aaleksandrenko
Member
Corsair 4000D має аналогічну висоту і ширину. Але там 240 пишуть. Бо впреться в радіатори материнки або оперативку. Тому 280мм не факт чи стане.WSavage: ↑ 27.08.2023 23:25По спекам сверху 280 становитьсяPhoenixKiller: ↑ 27.08.2023 23:14 помогите подобрать водяное охлаждение для корпуса
Процессор - 7900x
-
l-m
Member
Якщо залізо вже в наявності, то поміряти якої товщини влізе 280 радіатор.aaleksandrenko: ↑ 28.08.2023 13:13 Бо впреться в радіатори материнки або оперативку. Тому 280мм не факт чи стане.
Якщо ні — можна спробувати Корсару написати, може вони підкажуть. Наприклад Фрактал в інструкціях уточнює цей момент.
Просто навіть тонкий 280 на низьких обертах буде краще ніж товстий 240, так що є сенс заморочитись.
До речі, якщо, у когось є тонкий 240, а також великі радіатори, фітинги тощо, то буду радий пропозиціям - viewtopic.php?f=27&t=273340
-
PhoenixKiller
Junior
Підійде такий?Якщо залізо вже в наявності, то поміряти якої товщини влізе 280 радіатор.
Якщо ні — можна спробувати Корсару написати, може вони підкажуть. Наприклад Фрактал в інструкціях уточнює цей момент.
Просто навіть тонкий 280 на низьких обертах буде краще ніж товстий 240, так що є сенс заморочитись.
be quiet! Pure Loop 2 FX 280 (BW014)
-
FunnyBear
Member
Панове, що думаєте про Deepcool LS520? Хочу поставити замість Dark Rock pro 4 охолоджувати R7 5700g. Процесор сам по собі холодний. Більше переживаю за материнську плату, чи не вигне її здоровенна бандура від бі квайт.
І друге питання: хтось пробував впхнути в Pure Base 500 280mm воду на верх?
І друге питання: хтось пробував впхнути в Pure Base 500 280mm воду на верх?
-
Count
Junior
Я бы не советовал устанавливать сверху радиатор. Когда ПК под длительной нагрузкой поднесите руку сверху корпуса и поймете почему. Лично я устанавливаю основной радиатор только спереди:WSavage: ↑ 27.08.2023 23:25По спекам сверху 280 становиться
-
l-m
Member
Щоб потім було таке:Count: ↑ 07.09.2023 11:11 Лично я устанавливаю основной радиатор только спереди:
Count: ↑ 07.09.2023 11:11 Когда ПК под длительной нагрузкой поднесите руку сверху корпуса и поймете почему.