Останні статті і огляди
Новини
Samsung випускає 4-терабайтну версію накопичувача 990 PRO
-
Павло
Member
Предлагаю обсудить Samsung випускає 4-терабайтну версію накопичувача 990 PRO
Щось вони схибили з дизайном радіатора... Виглядає як якийсь дешевий ссд
-
KimRomik
Member
проте головне що з радіатором, бо охолодження на таких ссд - мастхевПавло: ↑ 07.09.2023 11:36Щось вони схибили з дизайном радіатора... Виглядає як якийсь дешевий ссд
-
Павло
Member
Так у всіх материнках уже радіатор у комплекті і як правило він значно більший по площі! Рахуйте навіть у мне в дешевій материнці є радіатор із поклеєною термопрокладкою...KimRomik: ↑ 07.09.2023 11:39проте головне що з радіатором, бо охолодження на таких ссд - мастхевПавло: ↑ 07.09.2023 11:36Щось вони схибили з дизайном радіатора... Виглядає як якийсь дешевий ссд
Востаннє редагувалось 07.09.2023 11:54 користувачем Павло, всього редагувалось 1 раз.
-
Васильович
Member
Та ладно тобі, зате трошки збільшили площу розсіювання отим псевдо-дизайномПавло: ↑ 07.09.2023 11:36Щось вони схибили з дизайном радіатора... Виглядає як якийсь дешевий ссд
-
Павло
Member
Ось який радіатор там має бути! https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 13/130172/Васильович: ↑ 07.09.2023 11:47Та ладно тобі, зате трошки збільшили площу розсіювання отим псевдо-дизайномПавло: ↑ 07.09.2023 11:36Щось вони схибили з дизайном радіатора... Виглядає як якийсь дешевий ссд
І це я про дизайн! За ефективність не ручаюсь!
-
Melofon
Member
Во первых этот имеет ребра и это только кажется что он маленький, а во вторых он двухсторонний что позволяет ему отводить тепло и с обратной стороны платы и он отлично с этим справляется, материнки охлаждают обычно только сверху, имею 980про с родным радиатором и он отлично работает, а вид у него мне тоже сперва показался дешманским когда я первый раз увидел на фотке но на самом деле в реале он намного красивее смотрится и имеет ргб подсветку которую можно регулировать в фирменном приложении или синхронизировать с материнской платой и всем остальным, чтоб в этом убедиться что он действительно выглядит неплохо стоит посмотреть обзор на Ютуб, следующий мой двухтеррабайтник вполне возможно будет именно 990про с родным радиатором, на моей плате есть родные радиаторы для обоих м2 но эти плоские пластинки пусть они и длиннее я не считаю сильно эффективными, всё равно лучше родной радиатор как идут у хороших ссд или вообще сторонние с развитым оперением или даже с теплотрубкой.Павло: ↑ 07.09.2023 11:46Так у всіх материнках уже радіатор у комплекті і як правило він значно більший по площі! Рахуйте навіть у мне в дешевій материнці є радіатор із поклеєною термопрокладкою...KimRomik: ↑ 07.09.2023 11:39 проте головне що з радіатором, бо охолодження на таких ссд - мастхев
Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
Я ручаюсь, у меня такой на 2ТБ, норм охлаждает, но я уверен что и тот на 990про со своей задачей справляется не хуже.Павло: ↑ 07.09.2023 11:50Ось який радіатор там має бути! https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 13/130172/Васильович: ↑ 07.09.2023 11:47
Та ладно тобі, зате трошки збільшили площу розсіювання отим псевдо-дизайном
І це я про дизайн! За ефективність не ручаюсь!
-
daesz
Member
До моєї попередньої МП зайшовби на ура (asus prime b350-plus)Павло: ↑ 07.09.2023 11:36 Предлагаю обсудить Samsung випускає 4-терабайтну версію накопичувача 990 PRO
-
sav_
Member
Samsung вирішили з rapid SSD health degradation, чи теж в смітник?
-
-falconer-
Member
О, в Самсунг стали писати 3 bit TLC в характеристиках. Раніше, пам'ятаю, писали 3 bit МLC. Принципово це нічого не змінює, але тепер вже до стандарту привели. Всі так всі ) а то було враження, що у Самсунга свій неймінг типу пам'яті маркетинговий.
-
daesz
Member
Так ніж tlc і mlc існує різниця, і mlc, взагаліто, рахується більш довговічною-falconer-: ↑ 07.09.2023 13:01 О, в Самсунг стали писати 3 bit TLC в характеристиках. Раніше, пам'ятаю, писали 3 bit МLC. Принципово це нічого не змінює, але тепер вже до стандарту привели. Всі так всі ) а то було враження, що у Самсунга свій неймінг типу пам'яті маркетинговий.
-
-falconer-
Member
Та зрозуміло, що існує різниця. Я про те, що раніше вони вперто писали 3 bit MLC, чим багатьох вводили в оману. Навіть в коментарях до одного з таких SSD самсунгівських на розетці, пам'ятаю, хтось комусь доказував, що там саме MLC (бо написано ж ), а не TLC, не звертаючи уваги на "3 bit". Тобто люди велися на цей маркетинг. Тепер виробник став чесно писати, що і добре. Бо якщо кожен бренд почне запроваджувати свої найменування одного і того ж типу пам'яті, то користувач тільки більше заплутається.daesz: ↑ 07.09.2023 13:08Так ніж tlc і mlc існує різниця, і mlc, взагаліто, рахується більш довговічною-falconer-: ↑ 07.09.2023 13:01 О, в Самсунг стали писати 3 bit TLC в характеристиках. Раніше, пам'ятаю, писали 3 bit МLC. Принципово це нічого не змінює, але тепер вже до стандарту привели. Всі так всі ) а то було враження, що у Самсунга свій неймінг типу пам'яті маркетинговий.
-
maksim2020
Member
Напевно, вирішили. За пів-року вийшло 3 оновлення прошивки.
-
Melofon
Member
daesz
-falconer-
MLC - MULTI CELL, мульти ячейки тоесть больше одной, тоесть по сути они не врут когда говорят 3 бит mlc, просто в остальном мире mlc это только двухбитовые ячейки и только, маркетинг они использовали довольно хитро вводя в заблуждение неопытных пользователей, но видимо теперь решили что хватит
-falconer-
MLC - MULTI CELL, мульти ячейки тоесть больше одной, тоесть по сути они не врут когда говорят 3 бит mlc, просто в остальном мире mlc это только двухбитовые ячейки и только, маркетинг они использовали довольно хитро вводя в заблуждение неопытных пользователей, но видимо теперь решили что хватит
-
Ruslan Kott
Junior
Без радиатора температуры под нагрузкой у моего 970 evo plus достигали 90 градусов а после того как я поставил простенький радиатор за 125грн прямо на заводскую наклейку температура упала примерно на 15-20 градусов поэтому мне кажется что радиатор от Самсунга будет вполне хорошим вариантом только если за него не придется доплачивать 1000грн
-
Melofon
Member
Естественно.maksim2020: ↑ 07.09.2023 14:23Напевно, вирішили.
-
konb999
Member
А что Вы с ним делаете, стесняюсь спросить? У меня 980 про 2 тб 3 шт - в системнике 45-55, в игровом ноуте том что в профиле 55-65 ну и в плойке 5-й не мерял но там с радиатором. Больше температур я не видел. Может у вас брак какой-то?Ruslan Kott: ↑ 07.09.2023 18:16 Без радиатора температуры под нагрузкой у моего 970 evo plus достигали 90 градусов
А по факту 4 тб 990 про возьму в ноут, чтоб больше игрух с собой возить. Давно уже и на хотлайн стерегу его - возьму по любому!
-
DuckRider
Member
Ну так напряги их. Начни что-то обильно писать. И да, возьми хьюникс/вдkonb999: ↑ 07.09.2023 20:52А что Вы с ним делаете, стесняюсь спросить? У меня 980 про 2 тб 3 шт - в системнике 45-55, в игровом ноуте том что в профиле 55-65 ну и в плойке 5-й не мерял но там с радиатором. Больше температур я не видел. Может у вас брак какой-то?Ruslan Kott: ↑ 07.09.2023 18:16 Без радиатора температуры под нагрузкой у моего 970 evo plus достигали 90 градусов
А по факту 4 тб 990 про возьму в ноут, чтоб больше игрух с собой возить. Давно уже и на хотлайн стерегу его - возьму по любому!
-
Alex+
Member
970 на контролерах фенікс значно горячіші ніж 980 (970) на елпіс. Ніякої помилки тут нема.konb999: ↑ 07.09.2023 20:52У меня 980 про 2 тб 3 шт - в системнике 45-55
Що до 990, то як подивитись на огляди той же 2т версії, то виникають питання, нащо він взагалі потрібен, коли є 980про, який холодніший, дешевший, та навіть швидший в деяких сценаріях. Єдина вагома його перевага - 4тб об'єм, чого немає у 980про (поки що)
https://www.techpowerup.com/review/sams ... -pro-2-tb/
за посиланням також є тепловий знімок - що коїться з цим ссд без радіатора, у 4тб версії буде ще "жощє"
-
Павло
Member
Я так зрозумів млс не роблять бо дорого і не вийде робити м2 з великим обʼємом?Melofon: ↑ 07.09.2023 14:43 daesz
-falconer-