Відбувся реліз відеокарт Radeon RX 7700/7800 XT. Опубліковано перші огляди

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Denvys5
Member

Повідомлення

Я чесно не розумію чому 7800XT порівнюють з 4070, а деякі надмозки навіть з 4070ті :facepalm:
Порівнювати по логіці "ну тут трошки доплатити і буде набагато краще", то кожанка вже вигадав 4090 - чим більше платиш тим більше економиш ©

От є заявлена ціна, 499. Що є у зеленої команди з близькою ціною? 4060ті 16гб.
Можемо по аналогії глянути на 4070 з її 599 рекомендованою, що є поряд? 6950XT з минулого покоління, та 7900 GRE (умовно).

Дивимось як там справи у 4060ті, у порівнянні з 7800хт - а там з ртх гірше, а в растері взагалі все сумно

А тепер риторичне питання: для кого цей весь копіум "а ви порівняйте з 40х0, яка всього лише на 3 4-50 відсотків дорожча" :think:
Kassatka
Member

Повідомлення

Павло: 06.09.2023 18:14
О добре буду знати зашкварений магазин.
Ну чому, дуже ще нічого магазин. Навпаки серед магазинів, що торгують з білою гарантією як офіційні партнери, ціни в цьому магазині чи не найдешевші і часто при цьому настільки мало відрізняються від цін у сіровозів, що втрачається сенс сіровозів шукати. А коли на Hotline в жодному магазі нема поганяла "офіційний партнер", то цей магаз може виявитися взагалі найдешевшим. Гарантійне зобов'язання по заміні щойно купленого безперебійника з дохлими батареями на робочий мені виконали, ще й самовивоз не надто далеко від метро мені зручно, тож я в них неодноразово купляв і ще буду. По суті, як би парадоксально це не звучало, але з ціною 27K за RX 7700 XT це все рівно зараз найдешевший магазин в Україні :-P , бо інших пропозицій станом на зараз все рівно нема.
Просто треба почекати пару місяців і ціни на RX 7700 XT/7800 XT прийдуть у норму, а в цьому магазі будуть одні з найнижчих.
У період майнінг-буму був сенс поспішити купити нову відяху в день релізу, поки є хоч якийсь шанс вихопити по ціні близький до РРЦ. Зараз же в день релізу новинки проців, материнок, відях нема сенсу брати, бо навпаки в перші дні ліплять велику накрутку з розрахунку, хто націлився брати саме цю модель і чекав релізу. Краще накинути трохи грошей і купити потужнішу модель з тих, що вже давно продаються на ринку, бо різниця буде невелика. А якщо нема зайвих грошей накинути та хочеш зекономити, то нема чого поспішати брати на релізі з великою націнкою, а краще зачекати пару місяців і взяти на 15-20% дешевше. Ну а якщо і переплачувати не хочеш і хочеш взяти пошвидше на релізі, то тоді буває ще варіант не годувати бариг, а замовити з-за кордону, коли навіть з усіма витратами на доставку/розмитнення/посередництво виходить дешевше, ніж у цих місцевих бариг, але тоді в Україні по гарантії не здаси.
daesz
Member

Повідомлення

bombeybox: 06.09.2023 21:58 Точно, коли у АМД'шника закінчуються аргументи, він йде нарізає тести "лояльних" Hardware Unboxed, які тестують свої ігри в Ray Tracing: Medium :up:
Очікувані аргументи :gigi:
item2
Member

Повідомлення

bombeybox: 06.09.2023 21:58
item2: 06.09.2023 21:44Ну я теж можу навести декілька ігор, де 7800xt у 4K растрі на 25-40% швидша за 4070 - Starfield, COD, Hogwarts Legacy без RT (+25%), Cyberpunk без RT +20%.
А для чого таке недолуге порівняння? Ви на 7800ХТ зібрались грати в 4к?
4070, 7800xt, 4070Ті - 1440р карти, так їх позиціонує сам виробник, яке 4к?
З перерахованих вами ігор, дві є у https://www.techpowerup.com/ і там менше 20% переваги у 7800ХТ над 4070 Без РТ, Старфілд є у GamersNexus і там перевага аж 23% і це найкраща гра від АМД, COD???
А, і ще, Nanite як і весь UE5 - неоптимізоване лайно, яке не змогло себе проявити досі в Жодній грі (Remnant передає привіт). В демках апаратне рішення для освітлення досі Краще та досі Швидше, тому давайте все ж говорити за реальні ігри.
daesz: 06.09.2023 21:54Без РТ ультра в сайберпанку було б ще на 3-5% нижче.
Точно, коли у АМД'шника закінчуються аргументи, він йде нарізає тести "лояльних" Hardware Unboxed, які тестують свої ігри в Ray Tracing: Medium :up:
Так, для 4К, бо в мене такий монітор. Привів дані % з HUB огляду. COD - Call of Duty Modern Warfare. С кожним роком "неоптимізованого лайна" ставатиме все більше.
daesz
Member

Повідомлення

Denvys5: 06.09.2023 22:02 Я чесно не розумію чому 7800XT порівнюють з 4070, а деякі надмозки навіть з 4070ті :facepalm:
Тут діло не в цьому. Там унікум зверху заявив що 7800хт в рт поступається 4070тіай на 40%, а як виявилось навіть 25% немає :gigi:
bombeybox
Member

Повідомлення

daesz
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Я чекаю спростування цих показників від "не унікума", свій HB з Ray Tracing: Medium можеш залишити собі в своєму манясвітку, де АМД може конкурувати з Нвідією в РТ.
SergN
Member

Повідомлення

Denvys5: 06.09.2023 22:02От є заявлена ціна, 499. Що є ...
Та всіх вже відучили дивитися на якусь "заявлену ціну" особливо в майнінг-епоху. Зараз лише дивитися треба на ту, що в магазинах.
Але по новинках від будь-кого зазвичай в перші дні/тижні, а то й місяці буває завищена "премія за свіжачок". І якщо в Штатах там майже відразу можна знайти по mrsp (для цього ринку він насамперед і вводився), то у нас треба зважувати реальні ціни в магазинах в день зацікавленості покупкою. Тому от сьогодні жоден не буде зацікавлений покупкою по тій наведеній вище ціні в перших магазинах у нас, але водночас скоро все може змінитися і висновки будуть протилежними.
Ну а по тих же Штатах вже ефект на 4050Ті 16Гб вже побачили, і якщо не Хуанг офіційно, то ті виробники, що хочуть продавати карти, вже знизили їх до 450 баксів, і варто розраховувати, що це лише початок.
Якщо не станеться якогось форс-мажора на ринку, то 4070 теж дуже скоро доведеться обростати акціями, знижками, купонами... Або ж 4070Супер - це та карта, яку Хуангу доведеться виводити наступною.
Павло
Member

Повідомлення

Kassatka: 06.09.2023 22:04
Павло: 06.09.2023 18:14
О добре буду знати зашкварений магазин.
Ну чому, дуже ще нічого магазин. Навпаки серед магазинів, що торгують з білою гарантією як офіційні партнери, ціни в цьому магазині чи не найдешевші і часто при цьому настільки мало відрізняються від цін у сіровозів, що втрачається сенс сіровозів шукати. А коли на Hotline в жодному магазі нема поганяла "офіційний партнер", то цей магаз може виявитися взагалі найдешевшим. Гарантійне зобов'язання по заміні щойно купленого безперебійника з дохлими батареями на робочий мені виконали, ще й самовивоз не надто далеко від метро мені зручно, тож я в них неодноразово купляв і ще буду. По суті, як би парадоксально це не звучало, але з ціною 27K за RX 7700 XT це все рівно зараз найдешевший магазин в Україні :-P , бо інших пропозицій станом на зараз все рівно нема.
Просто треба почекати пару місяців і ціни на RX 7700 XT/7800 XT прийдуть у норму, а в цьому магазі будуть одні з найнижчих.
У період майнінг-буму був сенс поспішити купити нову відяху в день релізу, поки є хоч якийсь шанс вихопити по ціні близький до РРЦ. Зараз же в день релізу новинки проців, материнок, відях нема сенсу брати, бо навпаки в перші дні ліплять велику накрутку з розрахунку, хто націлився брати саме цю модель і чекав релізу. Краще накинути трохи грошей і купити потужнішу модель з тих, що вже давно продаються на ринку, бо різниця буде невелика. А якщо нема зайвих грошей накинути та хочеш зекономити, то нема чого поспішати брати на релізі з великою націнкою, а краще зачекати пару місяців і взяти на 15-20% дешевше. Ну а якщо і переплачувати не хочеш і хочеш взяти пошвидше на релізі, то тоді буває ще варіант не годувати бариг, а замовити з-за кордону, коли навіть з усіма витратами на доставку/розмитнення/посередництво виходить дешевше, ніж у цих місцевих бариг, але тоді в Україні по гарантії не здаси.
Ну якщо на білу возять то погоджуюсь із вами!
l-m
Member

Повідомлення

bombeybox: 06.09.2023 22:14 daesz
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Я чекаю спростування цих показників від "не унікума", свій HB з Ray Tracing: Medium можеш залишити собі в своєму манясвітку, де АМД може конкурувати з Нвідією в РТ.
А що тут треба побачити?
4060Ті 16ГБ з "опроміненням" абсолютно така ж повільна як 7800ХТ, чим не конкуренція?
Павло
Member

Повідомлення

Блін треба було назвати просто 7800 без ХТ! МСРП менше на 80 баксів і вона значно потужніша :idea: Можна було і красивих графіків намалювати :gigi:
А так карта дійсно хороша но через назву багато проблем :beer:
bombeybox
Member

Повідомлення

l-m: 06.09.2023 23:124060Ті 16ГБ з "опроміненням" абсолютно така ж повільна як 7800ХТ, чим не конкуренція?
RTX 4060Ti\16 - дешевше за RX 7800XT, але особисто я вважаю RTX 4060Ti і 16 - жалюгідним продуктом, який не має існувати. І це добре, що 7800ХТ навіть в важкому РТ краще.
Проблема в тому, що тут майже всі користувачі, і навіть авторитетні рев'ю порівнюють 7800ХТ з 4070 (різниця в ціні між ними зараз сотка $ на користь 7800ХТ) і ця сотка виливається в легке відставання Нвідії в Raster та таку ж саму легку перевагу Нвідії в RT.
спойлер
Зображення
Зображення
в сукупності, 7800ХТ > 4070 за рахунок саме меншої на сотку ціни (якби не цей важливий фактор, була б краще 4070 за рахунок РТ та технологій, тому чекаємо офіційного демпінгу ціни на 4070).

АМД-фанатик вище, з якогось дуба, порівняв 7800ХТ з 4070ti, яка абсолютно недосяжна для карти АМД, а в важкому РТ перевага другої над першою доходить до 80%, що і показують тести, справжні тести, а не "лояльні" тести від деганів, які тестують трасування променів в Середньому пресеті графіки.
Павло
Member

Повідомлення

bombeybox: 06.09.2023 23:33
l-m: 06.09.2023 23:124060Ті 16ГБ з "опроміненням" абсолютно така ж повільна як 7800ХТ, чим не конкуренція?
RTX 4060Ti\16 - дешевше за RX 7800XT, але особисто я вважаю RTX 4060Ti і 16 - жалюгідним продуктом, який не має існувати. І це добре, що 7800ХТ навіть в важкому РТ краще.
Проблема в тому, що тут майже всі користувачі, і навіть авторитетні рев'ю порівнюють 7800ХТ з 4070 (різниця в ціні між ними зараз сотка $ на користь 7800ХТ) і ця сотка виливається в легке відставання Нвідії в Raster та таку ж саму легку перевагу Нвідії в RT.
спойлер
Зображення
Зображення
в сукупності, 7800ХТ > 4070 за рахунок саме меншої на сотку ціни (якби не цей важливий фактор, була б краще 4070 за рахунок РТ та технологій, тому чекаємо офіційного демпінгу ціни на 4070).

АМД-фанатик вище, з якогось дуба, порівняв 7800ХТ з 4070ti, яка абсолютно недосяжна для карти АМД, а в важкому РТ перевага другої над першою доходить до 80%, що і показують тести, справжні тести, а не "лояльні" тести від деганів, які тестують трасування променів в Середньому пресеті графіки.
я узагалі не розумію як можна порівнювати 7800хт та 4070 ті коли рх 7900хт продають в одну ціну з 4070ті!
Rhizone
Member

Повідомлення

daesz
Member

Повідомлення

bombeybox: 06.09.2023 21:13 Ви напевно хотіли сказати: 7800xt на 40% слабша за 4070Ti і на тих самих 40% дешевша за неї.
bombeybox: 06.09.2023 23:33 АМД-фанатик вище, з якогось дуба, порівняв 7800ХТ з 4070ti, яка абсолютно недосяжна для карти АМД, а в важкому РТ перевага другої над першою доходить до 80%, що і показують тести, справжні тести, а не "лояльні" тести від деганів, які тестують трасування променів в Середньому пресеті графіки.
Знатно закидуєш на вентилятор :gigi:
Я фанатик хорошого продукту за хорошу ціну, і в мене зараз, доречі, карта від зелених ;)
MetalistForever
Member

Повідомлення

тестируя Starfield ,Gamers Nexus, почему то выкинула RTX 4070ti ( и сразу после RX 7800xt идет RTX 4080 ) :laugh:
Геральт
Member

Повідомлення

Nortrom: 06.09.2023 21:59 РТ мало кого интересует 97-98% игр без РТ, людей игры интересуют!
Тут ще момент які це ігри і скільки часу гравець проводить. Бо є умвно Ratchet з променями на 15год. І є BG3 без променів на 150год.
Kravan
Member

Повідомлення

Ну 7800XT годнота походу. Вон Хардвар Анбоксед протестили, мощнее 4070 получилась она если не лупится в луч.
Ektalion
Member

Повідомлення

bombeybox: 06.09.2023 21:13 Ви напевно хотіли сказати: 7800xt на 40% слабша за 4070Ti і на тих самих 40% дешевша за неї.
спойлер
Зображення
https://www.techpowerup.com/review/amd- ... xt/34.html
З усієї лінійки реальну ціну має тільки 4090, шановний муркетолог :tomat:
bombeybox
Member

Повідомлення

Ektalion: 07.09.2023 10:11З усієї лінійки реальну ціну має тільки 4090, шановний муркетолог
І саме тому вона гордо займає Останнє місце в Кожному performance per dollar чарті
спойлер
Зображення
Зображення
І це тести, які не враховують RT, а виключно растеризацію
Якщо я муркетолог, то ви - оналітек від бога :up:
nikolaiii
Member

Повідомлення

bombeybox
Мабуть малося на увазі, що топчик може коштувати скільки виробнику заманеться. Так завжди було. Навіть за 7% переваги був прайс +50%.
Відповісти