Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
ApostolCV
Member

Повідомлення

Death, думаю якщо викладати у вигляді спойлеру , що є на обмін і що шукаємо це буде чесно.
mklm
Member

Повідомлення

spoglyadach: 30.08.2023 17:42 Мені вони теж траплялись, але половина була вже мертві, вони на 775 ще робили нафаршировану материнку з P45 яка ну дуже так собі розганяла. Результат був як на середньобюджетних P35, вже не згадаю в чому там був косяк, можливо з пам'яттю. Але виглядали файно, там ще був класний охлад на VRM навідміну від дурної турбінки яку всюди клав ASUS і дивні перемикачі під PCIe.
як раз біостар один з не багатьох вендорів який на p45 міг брати 700+ fsb, при чому судячи по відгукам робив це легко навідміну від інших
Death
Member

Повідомлення

а хто це в нас тут такий гарненький? :shuffle:
спойлер
изображение_viber_2023-08-30_14-38-32-798.jpg
изображение_viber_2023-08-30_14-38-33-058.jpg
ApostolCV
Member

Повідомлення

Death,це ви з якого складу вкрали?😁
Death
Member

Повідомлення

ApostolCV
та довбався з артефачною 5900, гпу капець тай думаю наберу Хуанг-а, кажу шо за фігня не паше , що робити радеон 9800 лежить готовий до батлу а жираф в шашки грае, тей мені відповідае ща піжди борща доїм в музей схожу охороні пампушок піджену поки будуть пальці облизувати щось пошукаю, і знайшов таки! але прийшлося йти на жертву поділився бабціним рецептом борщу. А рецепт йому сподобався каже там ще дещо цікаве е :gigi:
ApostolCV
Member

Повідомлення

Продовжую займатися сексуальними іграми з компом_проектом топ WIN_XP (на 775 C2QX ) .
І оскільки "сімка" яка поставлена для комфорту і можливості запуску ігор Steam постійно тра...(парить) мозок із вбудованим звуkом. Вирішив , що можна поставити якусь добротну звукову.
Яку краще під ігри 2000-2010? Creative SB? Audigy/Audigy 2/Pro⁴/X-Fi??
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

spoglyadach: 30.08.2023 17:42
radical: 30.08.2023 08:18 У біостара колись була козирна серія TForce, мені така під АМ2 траплялась.
Мені вони теж траплялись, але половина була вже мертві, вони на 775 ще робили нафаршировану материнку з P45 яка ну дуже так собі розганяла. Результат був як на середньобюджетних P35, вже не згадаю в чому там був косяк, можливо з пам'яттю. Але виглядали файно, там ще був класний охлад на VRM навідміну від дурної турбінки яку всюди клав ASUS і дивні перемикачі під PCIe.
Маю таку Tpower i45, купили мені за 500.
550 по шині може з моїми кривоми руками)
acidburn
Member

Повідомлення

ApostolCV: 31.08.2023 11:42 Яку краще під ігри 2000-2010? Creative SB? Audigy/Audigy 2/Pro⁴/X-Fi??
Для ХР - 2 ZS/Pro4 (в іграх особо різниці немає), X-Fi теж можна, але надто нове як на мене.
Головне навіть не сама карта, а наявність зовнішнього I/O модуля - це відразу +100 до зручності та +200 до понту і зовнішнього вигляду.
spoglyadach
Member

Повідомлення

mklm: 31.08.2023 09:26 як раз біостар один з не багатьох вендорів який на p45 міг брати 700+ fsb, при чому судячи по відгукам робив це легко навідміну від інших
Якісь є скріни або блог того хто оце робив? Бо весь топ по розгону 775 на хоботку зайнятий отими Асусами та Гігобатами :)

Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
acidburn: 31.08.2023 17:28 Для ХР - 2 ZS/Pro4 (в іграх особо різниці немає), X-Fi теж можна, але надто нове як на мене.
Головне навіть не сама карта, а наявність зовнішнього I/O модуля - це відразу +100 до зручності та +200 до понту і зовнішнього вигляду.
Правильно кажете, там такий ще кабель аудіофільським шлейфом без екрану по системнику прокладається до тієї морди, через купу вч-перешкод та іншого, і навушники туди з ще +1м кабелем штрикаєш. Отой короткий шлях сигналу, це всьо не геймери вигадали а масонська ложа, а треба йти шляхом гємєра або опен гємєра :up:

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
Death: 30.08.2023 20:53 я думаю ніякі правила не будемо порушувати якщо викладати тут девайси на обмін як гадаете ? звісно не влаштовувати барахолку
B-) продовжуйте, дуже цікаво
geka3250
Member

Повідомлення

spoglyadach: 31.08.2023 21:03Правильно кажете, там такий ще кабель аудіофільським шлейфом без екрану по системнику прокладається до тієї морди, через купу вч-перешкод та іншого, і навушники туди з ще +1м кабелем штрикаєш.
Як раз там розумно зроблено: довгий і широкий шлейф, але йде усе по цифрі, а в модулі 5.25 стоять ЦАП-АЦП. І ніяких наводок у навушниках ;)
spoglyadach
Member

Повідомлення

geka3250: 31.08.2023 21:09
spoglyadach: 31.08.2023 21:03Правильно кажете, там такий ще кабель аудіофільським шлейфом без екрану по системнику прокладається до тієї морди, через купу вч-перешкод та іншого, і навушники туди з ще +1м кабелем штрикаєш.
Як раз там розумно зроблено: довгий і широкий шлейф, але йде усе по цифрі, а в модулі 5.25 стоять ЦАП-АЦП. І ніяких наводок у навушниках ;)
Серйозно? Тоді нормальний варіант, якщо там суто цифра ганяється. В мене особисто цих звуковух не було, тільки в знайомих і якось не потрапляв на можливість покрутити той модуль в руках. Треба буде собі одненьку колись прикупити, що б послухати та обміряти в RMAA
geka3250
Member

Повідомлення

spoglyadach
У серії X-Fi PCI так, в аудіг наче схожий модуль зі шлейфом. Саме цей модуль з X-Fi допоміг вирішити проблему наводок передньої панелі на старому ПК.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Ну в мене була Elite Pro колись, за 380 грьобаних даларів з кондьорами G-Luxon як там я знаю, бо лазив до неї у потрошка :lamer:
Зараз гляну що було у цих 2 ZS в мордах встановлено, там просто мысця не сказати що багато, але в принципі плата з сучасного ЦАП туди точно лізла
geka3250
Member

Повідомлення

Ось розбір модуля 2 ZS. Доволі технологічний блок не зважаючи на його просте призначення.
спойлер
Зображення
spoglyadach
Member

Повідомлення

geka3250: 31.08.2023 21:23 Ось розбір модуля 2 ZS. Доволі технологічний блок не зважаючи на його просте призначення.
спойлер
Зображення
Якраз дивлюсь цей розбір :)
Дуже непогано як на ті роки, але бляха... зараз за 60 баксів з того ж Аліка можна придбати кращий звук. За що вони присили такі гроші, в не про сегменті, жесть. Ось що значить відсутність конкуренції і цінової війни.
geka3250
Member

Повідомлення

spoglyadach: 31.08.2023 21:31зараз за 60 баксів з того ж Аліка можна придбати кращий звук. За що вони присили такі гроші, в не про сегменті, жесть
Обробляти апаратно у EAX 128 одночасних джерел звуку з накладенням еффектів - це не якийсь юсб свисток з аліка, а доволі потужний на той час DSP процессор. Наворочений софт з різними режимами, якісний аудіо тракт, буфер пам'яті для розвантаження шини, зручна фронт панель і пульт :rolleyes:
spoglyadach
Member

Повідомлення

geka3250: 31.08.2023 21:37 Обробляти апаратно у EAX 128 одночасних джерел звуку з накладенням еффектів - це не якийсь юсб свисток з аліка, а доволі потужний на той час DSP процессор. Наворочений софт з різними режимами, якісний аудіо тракт, буфер пам'яті для розвантаження шини, зручна фронт панель і пульт :rolleyes:
Це тоді EAX було щось неймовірне, зараз вже всім зрозуміло що це просто улучшайзер, який накидує різні ревербератори і ехо, звісно що це все апаратно і економить ресурси процесора яких було і так мало + буфер не з оперативної пам'яті. Але чи коштує це 300+ баксів, думаю що в самих мікросхемах це максимум 5-10$ які вони економили ставлячи ті ж самі найгірші на ринку кондьори. Я коли в черговий апгрейд зацікавився з чього зібрано те за що я колись відвалив майже 400 баксів, трохи був шокований. Це як купити найдорожчий RTX 4090 і побачити що там найдешевші дрмоси та електроліти замість полімерів по живленню.
geka3250
Member

Повідомлення

spoglyadach: 31.08.2023 21:42Це тоді EAX було щось неймовірне, зараз вже всім зрозуміло що це просто улучшайзер, який накидує різні ревербератори і ехо, звісно що це все апаратно і економить ресурси процесора яких було і так мало + буфер не з оперативної пам'яті.
Не можу погодитись. Після епохи ЕАХ звук в іграх переклався повністю на розробників гри, коли ті у більшості випадків забивали на його реалізацію, робили звичайне стерео з імітацією реверберації у закритих приміщеннях.
ЕАХ же створював атмосферу в іграх, у мультиплеєрних іграх давав перевагу за можливість чути далі і точніше, ніж з софтверним звуком. Де у нових іграх можна з закритими очами орієнтуватись у просторі? А ЕАХ дозволяв відчувати: дивишся прямо, вгору чи вниз, давати реалістичне відлуння від стін, а також від розміру закритого приміщення.
ApostolCV
Member

Повідомлення

geka3250, доброго вечора. Я хоч і не балуваний геймер , оскільки реал бере своє та є один проект до розробки якості звуку/оточення/ побічних звуків /напрямку віднеслися на дуже високому рівні.
спойлер
у народі скорочена назва EFT
Проект ще у Беті , з своїми болячками...
Відповісти