Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
PushKing
Member

Повідомлення

KudzoSt: 22.08.2023 15:29А кто-нибудь переходил с 27" QHD на 32" QHD? Супруга узнала, что я собираюсь менять монитор и просит взять побольше.
Сейчас есть возможность взять Dell G3223D с корпоративной скидкой за £290 (13700 UAH), но смущает плотность пикселей.
На такой же модели, но с ВА матрицей пиксель глаза не колит.
Moonlite
Junior

Повідомлення

Невже ніхто не може порадити щось толкове на 27-32 дюйми зі свого досвіду? Головний критерій - плавність зображення в іграх… бюджет до 25к грн
KudzoSt
Member

Повідомлення

Пушкин, спасибо. Заказал, посмотрим.
PushKing
Member

Повідомлення

Moonlite: 22.08.2023 17:11Невже ніхто не може порадити щось толкове на 27-32 дюйми зі свого досвіду? Головний критерій - плавність зображення в іграх… бюджет до 25к грн
Просто ваш бюджет очень необычен для запрашиваемых требований. Ну реально же... 27 дюймов 2к 144гц+ есть хорошие и за почти в двое меньшую цену.
Moonlite
Junior

Повідомлення

Пушкин: 22.08.2023 17:54
Moonlite: 22.08.2023 17:11Невже ніхто не може порадити щось толкове на 27-32 дюйми зі свого досвіду? Головний критерій - плавність зображення в іграх… бюджет до 25к грн
Просто ваш бюджет очень необычен для запрашиваемых требований. Ну реально же... 27 дюймов 2к 144гц+ есть хорошие и за почти в двое меньшую цену.
діло не в бюджеті
просто ніхто нічого толкового не пропонує
одна людина кинула першу кращу ссилку з розетки, але без власного досвіду користування
а брати монік наугад за такі кошти якось не хочеться(((

Відправлено через 8 хвилин 45 секунд:
можна з Вами переговорити з приводу цього моніка Dell G3223D?
можливо теж би такий замовив
KudzoSt
Member

Повідомлення

Moonlite, почему нет, конечно можно. Только пока мне нечего о нём сказать, должны привезти 28го.
Посмотрел 2 ролика на Youtube - в одном его просто облизали, в другом сильно раскритиковали контратность.

Ещё вызывают опасения пиксели/шрифты (будут ли "лесенки"). Пушкину, выше, на подобном мониторе пиксели норм. На местном форуме мне владелец, взявший такой монитор на замену 27" QHD, отписался, что не смог им пользоваться и вернул. Чтож, посмотрим на следующей неделе.
Moonlite
Junior

Повідомлення

KudzoSt: 22.08.2023 18:23 Moonlite, почему нет, конечно можно. Только пока мне нечего о нём сказать, должны привезти 28го.
Посмотрел 2 ролика на Youtube - в одном его просто облизали, в другом сильно раскритиковали контратность.

Ещё вызывают опасения пиксели/шрифты (будут ли "лесенки"). Пушкину, выше, на подобном мониторе пиксели норм. На местном форуме мне владелец, взявший такой монитор на замену 27" QHD, отписался, что не смог им пользоваться и вернул. Чтож, посмотрим на следующей неделе.
Буду вдячний за зворотній звʼязок ) Не можу Вам в ЛС писати, немає такої опції(((
KudzoSt
Member

Повідомлення

Moonlite, написал в ЛС.
Upd: Не заметил, что у меня ЛС были отключены. Открылся
heidfeld
Member

Повідомлення

Moonlite: 22.08.2023 18:05 але без власного досвіду користування
а брати монік наугад за такі кошти якось не хочеться(((
что тебе даст 1 отзыв? это же субъективщина. смотри тесты, бери, не понравится поменяешь.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Moonlite: 22.08.2023 17:11 Невже ніхто не може порадити щось толкове на 27-32 дюйми зі свого досвіду? Головний критерій - плавність зображення в іграх… бюджет до 25к грн
Свій досвід нічого не дасть.
Наприклад я оновився з гіршого моніку на кращий. Відповідно він для мене суб'єктивно самий класний.
Сам недавно вибирав 27" 240+грц.
Дивився ресурси з детальним технічним порівнянням, наприклад https://www.rtings.com/
Але там немає багато моделей.

Якщо під ігри то рекомендую Samsung GAMING Odyssey G7. Найкраща контрастність, чорний колір реально чорний. ніякий IPS такого не дає
Якщо плоский екран на ips то подивіться на Alienware AW2723DF, GIGABYTE M27Q X.

Собі взяв Acer Predator XB273U GXbmiipruzx. Але він досить рідкий звір. По тестам бачив що дуже схожий на AW2723DF.
Moonlite
Junior

Повідомлення

aaleksandrenko: 22.08.2023 20:50
Moonlite: 22.08.2023 17:11 Невже ніхто не може порадити щось толкове на 27-32 дюйми зі свого досвіду? Головний критерій - плавність зображення в іграх… бюджет до 25к грн
Наприклад я оновився з гіршого моніку на кращий. Відповідно він для мене суб'єктивно самий класний.
Дивився ресурси з детальним технічним порівнянням, наприклад https://www.rtings.com/

Якщо під ігри то рекомендую Samsung GAMING Odyssey G7. Найкраща контрастність, чорний колір реально чорний. ніякий IPS такого не дає

Собі взяв Acer Predator XB273U GXbmiipruzx. Але він досить рідкий звір. По тестам бачив що дуже схожий на AW2723DF.
Дякую. Хоч трошки зорієнтували куди краще дивитись. Правда ціни на еліенвер неадекватні як для 2к монітора… А на рахунок Одіссея дуже багато відгуків про відклеювання матриці і дуже нестійку і хрупку конструкцію ніжки…
Коротше борода якась.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Moonlite: 22.08.2023 21:17
aaleksandrenko: 22.08.2023 20:50

Дякую. Хоч трошки зорієнтували куди краще дивитись. Правда ціни на еліенвер неадекватні як для 2к монітора… А на рахунок Одіссея дуже багато відгуків про відклеювання матриці і дуже нестійку і хрупку конструкцію ніжки…
Коротше борода якась.
Та в цілому на всі нормальні ips 240+ герц ціна неадекват.
Якоїсь сильної різниці між попереднім 144грц і цим 270 грц я не побачив. Карта видає в районі 200фпс в моїх іграх, може через це.
Тому по ціні/якості набагато краще дивитись 165-180грц варіанти. По ціні вони ближче до 144грц чим 240+ моніків. І цього повністю достатньо для дуже плавної картинки.

Про Odyssey G7 бачив такі відгуки. Думаю за період гарантії якщо буде брак, то він встигне проявитись. Та й монік роки 2 вже випускається, думаю поступово удосконалили виробництво і зменшили брак. Ніжка там велике одоробло. Я б на кронштейн рекомендував його кріпити.
Melofon
Member

Повідомлення

Moonlite: 22.08.2023 13:35Стримує від покупки Іями ще той факт що там немає підтримки Nvidia G-sync
Пхах, а то что там есть фрисинк премиум вам мало? по ходу вы даже не знаете что сейчас все фрисинк мониторы поддерживают G-sync Compatible что почти то же самое что и обычный G-sync но не аппаратный а программный, мониторы с настоящим G-sync стоят дороже и их намного меньше по выбору потому что это отдельная аппаратная часть за которую надо платить и производителю мониторов и вам, у меня тоже на моей йяма фрисинк премиум который поддерживает G-sync Compatible и работает с зелёными картами, даже обычный не премиум фрисинк это должен поддерживать, так что по этому поводу можно не переживать и не обязательно искать монитор с аппаратным G-sync, достаточно современного фрисинка, фрисинк премиум и премиум про имеют какие-то доп фишки но я уже не помню какие, но они обязательно поддерживают G-sync Compatible и работают с картами от инвидия.

Отправлено спустя 5 минут 5 секунд:
Moonlite: 22.08.2023 18:05просто ніхто нічого толкового не пропонує
Ну у меня не было времени днём к примеру, но вот вам реально крутой моник раз для вас цена не главное и вы можете себе позволить: https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... -210-bdxs/ 31,5" IPS 4к 144Гц 600кд/м2 AMD FreeSync/NVIDIA G-SYNC
Можно и подешевле но чуть послабее по параметрам: https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... mjx2eev13/ 31,5" IPS 144Гц 400кд/м2 AMD FreeSync (он же должен поддерживать G-sync Compatible)
Востаннє редагувалось 22.08.2023 22:09 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
Moonlite
Junior

Повідомлення

Melofon: 22.08.2023 22:06
Moonlite: 22.08.2023 13:35Стримує від покупки Іями ще той факт що там немає підтримки Nvidia G-sync
Пхах, а то что там есть фрисинк премиум вам мало? по ходу вы даже не знаете что сейчас все фрисинк мониторы поддерживают G-sync Compatible что почти то же самое что и обычный G-sync но не аппаратный а программный, мониторы с настоящим G-sync стоят дороже и их намного меньше по выбору потому что это отдельная аппаратная часть за которую надо платить и производителю мониторов и вам, у меня тоже на моей йяма фрисинк премиум который поддерживает G-sync Compatible и работает с зелёными картами, даже обычный не премиум фрисинк это должен поддерживать, так что по этому поводу можно не переживать и не обязательно искать монитор с аппаратным G-sync, достаточно современного фрисинка, фрисинк премиум и премиум про имеют какие-то доп фишки но я уже не помню какие, но они обязательно поддерживают G-sync Compatible и работают с картами от инвидия.

Отправлено спустя 5 минут 5 секунд:
Moonlite: 22.08.2023 18:05просто ніхто нічого толкового не пропонує
Ну у меня не было времени днём к примеру, но вот вам реально крутой моник раз для вас цена не главное и вы можете себе позволить: https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... -210-bdxs/ 31,5" IPS 4к 144Гц 600кд/м2 AMD FreeSync/NVIDIA G-SYNC
Дякую) в Ви який монітор юзаєте?
Melofon
Member

Повідомлення

Moonlite

Можно и подешевле но чуть послабее по параметрам: https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... mjx2eev13/ 31,5" IPS 144Гц 400кд/м2 AMD FreeSync (он же должен поддерживать G-sync Compatible)

Я юзаю Iiyama G-Master GB3467WQSU-B5, 34", 3440*1440 (UWQHD), 165Hz, FreeSync Premium
Если вам заходит соотношение 21:9 то можно и в их сторону глянуть.
Востаннє редагувалось 22.08.2023 22:14 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
Moonlite
Junior

Повідомлення

На рахунок Dell G3223Q (210-BDXS) теж приглядався, але не впевнений що 3090 витягне 4к геймінг))) буде дуже неприємно якщо той самий вантандер буде лагами в такому розширенні))) хіба що DLSS юзати
Melofon
Member

Повідомлення

Moonlite

Так в чем проблема юзать длсс? картинка всё равно будет круче чем на 2к мониторе даже с длсс, тем более на размере диагонали 31,5 дюйма 2к смотрится не так круто как на 27" и пиксель уже великоват, а вот 4к на 31,5 самое то и даже круче чем 2к на 27" бо плотность пикселей больше.
Moonlite
Junior

Повідомлення

Я зараз на ацер нітро 24 144гц гсинк, вже роки 2 служить, жодного битого пікселя чи засвіту немає. Але оце захотів чогось більшого під нову відяху (відносно)
Хоча мій мон видає до 300+ фпс в деяких іграх, але мені чомусь не вистачає плавності. Не знаю. Можливо це вже якийсь зайоб, але хочеться попробувати 2к-4к. Раніше тільки мріяв про таке)))
Melofon
Member

Повідомлення

Moonlite

Я вам предложил два хороших моника 31,5" 4к 144Гц выбирайте, делл круче по параметрам и яркость в 600кд/м2 лишней не будет, если вам хватает и 400 то эйсер, просто не все любят большую яркость, хотя лично я считаю что яркости много не бывает и чем она больше тем лучше, даже если не использовать её на 100% то лучше иметь запас чем без него, у моего яркость например 550кд/м2 и я иногда использую её на полную и это очень круто смотрится даже в солнечный день.
Moonlite
Junior

Повідомлення

Melofon: 22.08.2023 22:35 Moonlite

Я вам предложил два хороших моника 31,5" 4к 144Гц выбирайте, делл круче по параметрам и яркость в 600кд/м2 лишней не будет, если вам хватает и 400 то эйсер, просто не все любят большую яркость, хотя лично я считаю что яркости много не бывает и чем она больше тем лучше, даже если не использовать её на 100% то лучше иметь запас чем без него, у моего яркость например 550кд/м2 и я иногда использую её на полную и это очень круто смотрится даже в солнечный день.
Дякую) Зупинюсь напевно на Делл, тільки пощастило б ще з першого разу замовити без битих пікселів і другої лабуди. Ніби на точках видачі розетки є можливість перевірки монітора на такі речі
Відповісти