Значить опис історії. Працювало все добре, сьогодні не стартує ПК. Вентилі крутяться, на ГПУ також крутяться, індикатор загрузки на корпусі не працює, на материнці горить VGA LED. Зображення відповідно немає, в БІОС зайти неможливо. Що робив :
1. скинув БІОС кнопкою та перемичкою
2. замінив батарейку на материнці
3. перевставив ОЗУ
4. взяв іншу відяху - не допомогло
5. ставив відяху в інший слот - так само
я так розумію або БІОС злетів або материнка зламалась. Ще які ідеї ?
Останні статті і огляди
Новини
Проблема з MSI X470 Gaming Pro
-
Hotspur
Member
-
Mixx
Member
Пробовать другую память/мать/проц, слишком мало вводных, лучше принести железки где всё есть и методом тыка определить, самое простое - в другую мать воткнуть цп.Hotspur: ↑ 09.08.2023 21:09 Значить опис історії. Працювало все добре, сьогодні не стартує ПК. Вентилі крутяться, на ГПУ також крутяться, індикатор загрузки на корпусі не працює, на материнці горить VGA LED. Зображення відповідно немає, в БІОС зайти неможливо. Що робив :
1. скинув БІОС кнопкою та перемичкою
2. замінив батарейку на материнці
3. перевставив ОЗУ
4. взяв іншу відяху - не допомогло
5. ставив відяху в інший слот - так само
я так розумію або БІОС злетів або материнка зламалась. Ще які ідеї ?
Разумеется если никакие доп вводные в виде прогаров/следов перегретого текстолита/прогоревших/отбитых элементов в процесе осмотра не вылезет.
-
Hotspur
Member
ОЗУ я знайти можу у знайомих. а іншу мать ЦП це вже сильно складно. треба сервіс або генці відправляти на діагностикуMixx: ↑ 09.08.2023 21:12Пробовать другую память/мать/проц, слишком мало вводных, лучше принести железки где всё есть и методом тыка определить, самое простое - в другую мать воткнуть цп.
![weep :weep:](./images/smilies/weep.gif)
-
gehka3
Катярко
Проблема с процем может быть, ну и сама МП, всё что идёт от проца и чипсета на слот ПСИХHotspur: ↑ 09.08.2023 21:09горить VGA LED
-
FANAT7
Member
Провод монитора до конца вставил? Перепроверь подключение монитора именно
-
Hotspur
Member
провіряв і навіть брав замість ДП ШДМІ. нічого. і все одно загрузка ОС не йдеFANAT7: ↑ 09.08.2023 22:33Провод монитора до конца вставил? Перепроверь подключение монитора именно
-
Hotspur
Member
Після діагностики у Гени виявилось що деякі ніжки ЦП кривенькі і того було VGA LED. Після правки ніжок все запрацювало. Отаке буває