Новини
Останні статті і огляди
Підбір хаба для кулерів 3пін
-
KimRomik
Member
del
-
taxi911
Member
1. Реобас. У людини МП, з його слів вміє управляти 3 пін вентилями, і має 3-4 роз'єми.Ostin: ↑ 31.07.2023 13:00 А чому не пропонується звичайний колишній реобас на потрібну кількість портів? Чи дуже важливо керувати обертами саме через МП?
Відправлено через 4 хвилини 54 секунди:Отак. В такому разі банально легше буде підводити кабелі до потрібної пари. І сплітери треба брати трьохпінові, навіщо чотирипінові для вентилів 3 пін? Роз'єм на плату йде 3 пін, на один вентиль 3 пін, на інші (або інший) - 2 пін.timyrdp: ↑ 31.07.2023 12:423 порти по два кулера
2. Бо нема сенсу брати трьхпінові при тому що 4 пінові універсальні.
-
46Tolik
Member
я тоже так думал, а вот недавно попался вентиль который при подключении 4 пин работоет и на три пина подключаешь (все то же самое только без PWM контакта) а он не крутится...taxi911: ↑ 31.07.2023 13:30 2. Бо нема сенсу брати трьхпінові при тому що 4 пінові універсальні.
-
timyrdp
Junior
Сплітер у цього продавця неможливо купити, там мінімальна сума 500 грн і телефон постійно офлайн.Alex+: ↑ 31.07.2023 13:07Ви ж самі вище кидали посилання: viewtopic.php?p=3630120#p3630120
Воно і дешевше і не буде зайвих кінців. По два вентилятора на роз'єм. І безпечно і естетично. Вони і для 3 пін і для pwm підходять.
Тож я знайшов отакий: лінк, просто купити три таких і під'єднати по 2 кулери
-
taxi911
Member
46Tolik
Какой сам вентилятор, 3 пин или 4?
Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
Какой сам вентилятор, 3 пин или 4?
Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
Оголошення не активнеtimyrdp: ↑ 31.07.2023 14:05Сплітер у цього продавця неможливо купити, там мінімальна сума 500 грн і телефон постійно офлайн.Alex+: ↑ 31.07.2023 13:07Ви ж самі вище кидали посилання: viewtopic.php?p=3630120#p3630120
Воно і дешевше і не буде зайвих кінців. По два вентилятора на роз'єм. І безпечно і естетично. Вони і для 3 пін і для pwm підходять.
Тож я знайшов отакий: лінк, просто купити три таких і під'єднати по 2 кулери
-
timyrdp
Junior
продаван міняв ціну, активне вжеtaxi911: ↑ 31.07.2023 14:07Оголошення не активне
-
taxi911
Member
Цена конечно космос 300 грн. за провода. Если не горит посмотрите на Али.timyrdp: ↑ 31.07.2023 14:08продаван міняв ціну, активне вжеtaxi911: ↑ 31.07.2023 14:07Оголошення не активне
-
YumaX
Member
timyrdp
Я вам дав норм варіант https://brain.com.ua/ukr/Kontroller_ven ... N4QAvD_BwE , навіщо колесо винаходити?
Я вам дав норм варіант https://brain.com.ua/ukr/Kontroller_ven ... N4QAvD_BwE , навіщо колесо винаходити?
-
Alex+
Member
YumaX
Він без додаткового живлення? 4 вентилятора на один роз'єм плати мабуть буде занадто. Хіба що до роз'єму помпи підключати
Він без додаткового живлення? 4 вентилятора на один роз'єм плати мабуть буде занадто. Хіба що до роз'єму помпи підключати
-
timyrdp
Junior
YumaX
В мене 6 кулерів. Ми дійшли до того, що краще навіть розвести на 3 сплітера по 2 кулера на кожний. А цей хаб не зовсім те.
Alex+
На роз'ємі помпи вже висить помпа
В мене 6 кулерів. Ми дійшли до того, що краще навіть розвести на 3 сплітера по 2 кулера на кожний. А цей хаб не зовсім те.
Alex+
На роз'ємі помпи вже висить помпа
-
shatun
Member
В нього на материнці щось біля 8 шт. по 4 пін (один з них - помпа). Жодного 3 пін.taxi911: ↑ 31.07.2023 10:16 - купляєте звичайні розгалуджувачі типу Y на 2-3 вентилі, вішаєте на кожний із каналів
- шукаєте тру 3пін ХАБ, але він буде регулювати оберти синхронно на всіх 6 вентиляторах.
Все це за умови, що МП дійсно вміє регулювати оберти 3 пін на всіх вищевказаних роз'ємах.,,
З свого досвіду, з великою долею ймовірності - не зможе мамка з біосу керувати трьохпіновими раз їх немає штатно.
Якщо є в кого по місцю взяти спробувати Y сплітер - то це краще ніж гроші викинути. Наче і небагато, але потім все одно просто валятимется без діла.
Тож є сенс одразу контролер брати - інша справа, щоб він також ті шість вентилів витягував і по справжньому ними керував, а не молотив на всі оберти.
-
YumaX
Member
В мене проблем нема, один роз'єм вивозить чотири вентилятора, правда be quite!Alex+: ↑ 31.07.2023 14:32 YumaX
-
timyrdp
Junior
я втикав цей 3 пін кулер у сісфан 4 піновий, він показав швидкість та через DC міняв оберти, без проблем.shatun: ↑ 31.07.2023 14:42З свого досвіду, з великою долею ймовірності - не зможе мамка з біосу керувати трьохпіновими раз їх немає штатно.
-
YumaX
Member
Якщо у вас профільна мама, то не розумію навіщо ви тут демагогію розвели, у вас 6 фанових роз'ємів, у msi взагалі не має бути проблем з DC!timyrdp: ↑ 31.07.2023 14:39 YumaX
-
shatun
Member
А ти десь саме про цей досвід написав тут? Чого тоді холівар розводити - пара Y сплітерів на три кінці закроють усі питання.timyrdp: ↑ 31.07.2023 14:47 я втикав цей 3 пін кулер у сісфан 4 піновий, він показав швидкість та через DC міняв оберти, без проблем.
-
timyrdp
Junior
shatun
замовляю такі сплітери: лінк, ціна за 3шт, вони не зовсім звичайні, ми у попередніх повідомленнях це обговорювали.
замовляю такі сплітери: лінк, ціна за 3шт, вони не зовсім звичайні, ми у попередніх повідомленнях це обговорювали.
-
timyrdp
Junior
Дякую Всім за допомогу!
Робочим варіантом виявся сплітер з олх
Робочим варіантом виявся сплітер з олх