Розробники Remnant 2 виправдовують погану оптимізацію можливістю увімкнути DLSS, FSR або XeSS

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
unique-neon
Member

Повідомлення

Так собі гойдалки, коли таке бачу, то ставлю лімітер на менший фпс.
qziua: 24.07.2023 16:031440р з dlss balance
Навіть dlss quality в 4к злегка втрачає деталі і підмилює, треба приглядатись щоб побачити, але тим не менше. Думаю якщо включити/виключити balance в 2к, то буде добре видно різницю.
Melofon
Member

Повідомлення

MessiaH: 24.07.2023 12:37Всегда и везде угол обзора ставлю на максимум, на производительность оно особо не влияет, но очень упрощает игровой процесс за счёт лучшей обзорности.
Отстойно так играть бо смотришь не в монитор а в старую подзорную трубу или в дверной глазок :gigi: , а на производительность немного влияет, больше деталей нужно отрисовать, да немного больше видно но эта кривизна того не стоит.
Leeman
Member

Повідомлення

qziua: 24.07.2023 16:03 Ну не знаю, на 8700к rtx2080 в 1440р з dlss balance грається чудово 55-90fps, все на ультра, тіні високі, ніякого мила нема. Всі новинки також норм. Хочеться оновити систему, але сенсу не бачу. Сама гра так собі, але поки цікаво. Старію...
Ну баланс з 1440p, це щось типу реальні - 800p. Ну дуже так собі оптимізація.
MessiaH
Member

Повідомлення

Melofon: 24.07.2023 16:27Отстойно так играть бо смотришь не в монитор а в старую подзорную трубу или в дверной глазок
Не знаю, каждому своё, мне именно так нормально, не люблю узкий угол обзора
Nortrom
Member

Повідомлення

вот как 3060ti тянет игру :laugh:
qziua
Junior

Повідомлення

unique-neon: 24.07.2023 16:17
Навіть dlss quality в 4к злегка втрачає деталі і підмилює, треба приглядатись щоб побачити, але тим не менше. Думаю якщо включити/виключити balance в 2к, то буде добре видно різницю.
Для мене не в тому питання видно трішки чи не видно різницю (трішки видно), питання чи коштує це 1-3к доларів...

Відправлено через 35 секунд:
:lol: :lol:
Для мене не в тому питання видно трішки чи не видно різницю (трішки видно), питання чи коштує це 1-3к доларів... :lol:

Відправлено через 30 секунд:
Для мене не в тому питання видно трішки чи не видно різницю (трішки видно), питання чи коштує це 1-3к долярів... :lol:
unique-neon
Member

Повідомлення

qziua
Питання у тому, що гра зроблена з думкою про dlss у серці неоптимізована, а не в тисячах доларів
NUN4AG
Member

Повідомлення

Spiryt: 24.07.2023 13:04Смешно с таких коментов, как будто только сейчас начали выходить недоделанные, или неоптимизированные игры. Достаточно вспомнить KotOR2 или вампиры: маскарад, где фанаты до сих пор допиливают эти игры и восстаннавливают контент. А старых шедевров оптимизации можно целый день перечислять. Просто сейчас у всех есть доступ к интернету и намного проще высказать свое негодование
Смішно читати як люди порівнюють KOTOR/Masquerade/Gothic з нинішнім непотребом:
1. Тоді ігри разроблялися з бюджетом який був в десятки чи сотні разів менший, ніж і нинішніх ААА-проєктів, над їх створенням працювали десятки, а не сотні людей і розробка тоді чомусь займала пару років а не як зараз (лише інді чи конвеєрний непотріб роблять за пару років).
2. З приводу інтернету - через те, що тоді з ним були проблеми, та й взагалі технічні можливості були набагато менші ніж зараз розробникам було набагато складніше розробляти та оновлювати проєкти і т.д., але це не завадило цим іграм стати культовими, а не переліченим мною лайном, бо за їх ненайкращим технічним станом знаходилися круті складові (сюжет, гейплей, графіка, тощо), а у лайна нема нічого...
Sashkotem
Member

Повідомлення

Казали ж вам шо 4090 непогана карта для фул хд а ви не вірили.
NUN4AG
Member

Повідомлення

Spiryt: 24.07.2023 14:40То есть, если скромный бюджет, хотя на счет kotor 2 я бы не был так уверен, то можно выкидывать на рынок кусок кода ? - Так у Remnant 2 тоже не бюджет от киберпанка, так что все в порядке с игрой получается, если следовать такой логике
А якою була ціна у KOTOR2 на релізі не підскажеш?
За Remnant (з бюджетом не Кіберпанку) чомусь "просять" 50-70$.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Не виправдовую оптимізацію цієї гри, але як завжди тупо включити "ультра" налаштування - це тупо стріляти собі в коліно) погравши окремо з кожним налаштуванням графіки можливо сильно бустанути продуктивність майже без втрати якості. Для лінивих на ютуб є канал BenchmarKing, там все це показують
NUN4AG: 24.07.2023 17:56
Spiryt: 24.07.2023 14:40То есть, если скромный бюджет, хотя на счет kotor 2 я бы не был так уверен, то можно выкидывать на рынок кусок кода ? - Так у Remnant 2 тоже не бюджет от киберпанка, так что все в порядке с игрой получается, если следовать такой логике
А якою була ціна у KOTOR2 на релізі не підскажеш?
За Remnant (з бюджетом не Кіберпанку) чомусь "просять" 50-70$.
Ну порівнювати ціни на ігри з 10 річним інтервалом це тупа ідея, так це не працює B-)
bombeybox
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 24.07.2023 18:02але як завжди тупо включити "ультра" налаштування - це тупо стріляти собі в коліно)
Інша сторона медалі заключається в тому, що коли ти заплатив за свій ігровий ПК як за П'ять PlayStation 5 — ти хочеш грати в гру так, як це Meant To Be Played (c), хочеш отримати максимум від гри, тому що ти заплатив отой максимум, щоб в неї пограти, а не сидіти, щось там оптимізувати по гайду з Ютуба.
Тут так не виходить. UE5 може генерувати шикарнючу графіку в демках, але вимоги з "революційними" (бо по факту - ні, все рівно апаратна реалізація - краще+швидше) Люменом та Нанітом в нього якісь абсурдні.
Мені вже трохи страшно за Відьмака 4, бо халатне ставлення до оптимізації від CDPR + UE5 — вимальовують таку собі перспективу :-/
qziua
Junior

Повідомлення

Для мене не в тому питання видно трішки чи не видно різницю (трішки видно), питання чи коштує це 1-3к долярів... :lol:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

bombeybox: 24.07.2023 18:09
Enjthesilence: 24.07.2023 18:02але як завжди тупо включити "ультра" налаштування - це тупо стріляти собі в коліно)
Інша сторона медалі заключається в тому, що коли ти заплатив за свій ігровий ПК як за П'ять PlayStation 5 — ти хочеш грати в гру так, як це Meant To Be Played (c), хочеш отримати максимум від гри, тому що ти заплатив отой максимум, щоб в неї пограти, а не сидіти, щось там оптимізувати по гайду з Ютуба.
Тут так не виходить. UE5 може генерувати шикарнючу графіку в демках, але вимоги з "революційними" (бо по факту - ні, все рівно апаратна реалізація - краще) Люменом та Нанітом в нього якісь абсурдні.
Мені вже трохи страшно за Відьмака 4, бо халатне ставлення до оптимізації від CDPR + UE5 — вимальовують таку собі перспективу :-/
А як це "Meant To Be Played?" 200 фпс в 4к? За UE5 згоден, але це нормально для перших проектів на ньому, так було майже завжди, з часом розробник навчиться краще з ним працювати. За Відьмака страшно вже після релізу кб2077, бо капіталізація затьмарила очі сдпр, там вже маркетологи вирішують
qziua
Junior

Повідомлення

unique-neon: 24.07.2023 17:45 qziua
Питання у тому, що гра зроблена з думкою про dlss у серці неоптимізована, а не в тисячах доларів
Я написав що гра чудово працює на 6 річному залізі, нехай з длсс баланс, але на 1440р з г-сінк не бачу дуже дратівливих моментів. Тут люди жаліються на нативну продуктивність карт за 2к.... Так в чому сенс?

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Leeman: 24.07.2023 16:38
qziua: 24.07.2023 16:03 Ну не знаю, на 8700к rtx2080 в 1440р з dlss balance грається чудово 55-90fps, все на ультра, тіні високі, ніякого мила нема. Всі новинки також норм. Хочеться оновити систему, але сенсу не бачу. Сама гра так собі, але поки цікаво. Старію...
Це 8700к і rtx2080 на хвилинку.

Відправлено через 1 хвилину :
Leeman: 24.07.2023 16:38
Це 8700к і rtx2080 на хвилинку.
NUN4AG
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 24.07.2023 18:02 Ну порівнювати ціни на ігри з 10 річним інтервалом це тупа ідея, так це не працює B-)
А що трапилось за 10 років? Зросли витрати на маркетинг та ЗП сотням криворуких розробників, які не в змозі протестувати, оптимізувати та зробити гру завершеним проєктом?
Перестали витрачати гроші на фізичні релізи (друк обкладинки, диск, логістика до магазинів) і через це зросла ціна? :D
Можливо розробляти 10-20 років назад рушій, займатися анімаціям, AI, фізикою було легше ніж зараз взяти Анріал, купу необхідніх 3d сканів, зняти з людини необхідні анімації та обробити все на потужному залізі?
Чи якість та жанрова цінність новинок більша, за попередників?
Чомусь старі KOTOR-и, NFS-и, Fallout-и які виходили через рік-два одна за одній стали культовими, а нинішні поділки - клонами клонів або невдалими наслідниками легендарних серій.
unique-neon
Member

Повідомлення

qziua: 24.07.2023 18:22гра погано працює на 6 річному залізі
виправив
а чудово працює який небудь метро, спайдер мен, і т.і.
qziua: 24.07.2023 18:22Тут люди жаліються на нативну продуктивність карт за 2к.... Так в чому сенс?
В тому, що гра впринципі на любому залізі погано працює. Так то на залізі за 2к також можна нативно рендерити в 800p, апскейлити і мати шалений фпс.

І навіщо ви стільки меседжів накопіпастили?
qziua
Junior

Повідомлення

unique-neon: 24.07.2023 18:28
qziua: 24.07.2023 18:22гра погано працює на 6 річному залізі
виправив
а чудово працює який небудь метро, спайдер мен, і т.і.
qziua: 24.07.2023 18:22Тут люди жаліються на нативну продуктивність карт за 2к.... Так в чому сенс?
В тому, що гра впринципі на любому залізі погано працює. Так то на залізі за 2к також можна нативно рендерити в 800p, апскейлити і мати шалений фпс.

І навіщо ви стільки меседжів накопіпастили?
Виправляти не треба, бо гра працює добре, а натив чи 800р, мило і т д це вже кожного справа, я говорив про розумну доцільність, але то таке.

Напостило, бо глюк якийсь, вибачайте.
Барбарис
Member

Повідомлення

unique-neon: 24.07.2023 18:28 І навіщо ви стільки меседжів накопіпастили?

Схоже на проблеми з швидкістю нету і під час завантаження посту на сайт він ще пару раз оновився.
Donate
Member

Повідомлення

Maxim0529: 24.07.2023 16:15
Spiryt: 24.07.2023 10:27
Я так понимаю, что на этом чуде, не стоит вообще ожидать нормальной оптимизации в играх
А при чём тут чудо?Может скорее эра криворуких разрабов началась?С такими суждениями также дайте в одни и те же руки инструменты двум разным людям и представьте себе, результат может быть диаметрально противоположным.
Там игр с хорошей оптимизацией на анриле практически нет :facepalm: Всё своё существование игры на этом движке лагают, тормозят, очень дубовые и т.п. Анрил особенно корейцы любят вместо того что бы запилить свой движок берут этот кал и игры всё своё существование лагают :lol:
Відповісти