Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
spoglyadach
Member

Повідомлення

Бумик: 15.07.2023 20:35 Не знаю за 420-430.Скажу за 400 (1600) по шине.Материнка MSI P35 NEO2 .Идеально работает с ксеоном Е5440 на 400 шине.Проверено ...годами юзанья.
Материнки MSI це мабуть найгірше що я щупав на 775 серед топ-брендів, взагалі все погано. Навіть топові моделі, наче все є для хорошого розгону і охолодження хороше і система живлення, не знаю що з ними не так. Думаю що вся проблема в БІОС, хтось більш досвідчений може підкаже, що там з ними :eek:
Бумик
Member

Повідомлення

spoglyadach
Согласен,сам не помню нормальных плат МСИ на 775 и на АМ2,одни дешманы у них были глюкавые.Но вот эта плата мне понравилась,тем более на GECID.com ее раскочегарили до 535 по шине на дешманском проце Е6300 с 1860 мГц до 3200 мГц.
https://ua.gecid.com/mboard/msi_p35_neo2-fir/
У меня такая материнка в составе второго компа и сейчас ,на ней стоит Q6600 2400мГц@3000 мГц (шиной погнал с 266 до 333) и видяшка GTX 460.
А так на 1155 сокете у меня МСИ была предтоповая,на Z68 чипсете,с рюшечками разными и она хорошо *гнала* 2500к.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Мабуть якесь виключення з правил, там ще й версій БІОС не дуже багато виходило, тобто якщо баги і фіксили то далеко не всі та й не дуже довго.
MSI ще на платах під 775 часто розпаювала дешманські електроліти в живленні проца, які дулись і пучились
mklm
Member

Повідомлення

msi 775 та оверклокінг це антоніми
7mindfields
Member

Повідомлення

viewtopic.php?f=29&t=272227
Тут нібито таке цінується
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Зате візуально топ були плати від MSI
Коли збирав перший комп свій, дуже хотів P45 Platinum :D
spoglyadach
Member

Повідомлення

NikolaZack: 16.07.2023 10:45 Зате візуально топ були плати від MSI
Коли збирав перший комп свій, дуже хотів P45 Platinum :D
Нічого не знаю, я хотів собі Maximus Formula її і взяв, правда під Е8200 з комплектом пам'яті мушкін яка так собі їхала :laugh:
Але потім вже був 9450 та корсари 1066 все як треба, довго сидів на цій платформі і кайфував :up:
Death
Member

Повідомлення

spoglyadach
теж була формула тут на форумі брав, не ваша ? :gigi:
повністю розкрила себе коли найшов легендарний мікрон d9gmh, 1000+ на 4-4-4-12 1200+ 5-5-5-15 оце була швидкість :super:
ApostolCV
Member

Повідомлення

Розшую плати Slot 1 на VIA Apollo 133.
Якщо у вас завалився цікавий екземпляр , розгляну у приват.
Tfd
Member

Повідомлення

ApostolCV: 19.07.2023 16:00 Розшую плати Slot 1 на VIA Apollo 133.
А Вам тимчасово на тести чи назовсім потрібна? У мене десь є Chaintech 6VTA3. Але не на продаж. :)
spoglyadach
Member

Повідомлення

Death: 17.07.2023 17:53 spoglyadach
теж була формула тут на форумі брав, не ваша ? :gigi:
повністю розкрила себе коли найшов легендарний мікрон d9gmh, 1000+ на 4-4-4-12 1200+ 5-5-5-15 оце була швидкість :super:
Свою я ще у 2014 по дурості продав, але пізніше купив іншу, теж з коробкою всіма доками і комплектом, навіть з диском STALKER.
Тепер вже не продам, такий рарітет самому потрібен :up:
Я маю комплект 8Gb G.Skill який їде 1200+ але не пам'ятаю на яких він чіпах, ще є Corsair чорний, той що 1066 з коробки, теж не знаю що там за чіпи, він гірше їде :-/
ApostolCV
Member

Повідомлення

Tfd, взагалі планую зробити відео на цю тематику, тож на прокат підійшло б . Але і мати свою було б добре.
Tfd
Member

Повідомлення

ApostolCV
Якщо не надто терміново то мені буде потрібно кілька днів щоб її відкопати. На якийсь час для тестів можу надати. Єдине що, коли потрібен 100% аутнтичний зовнішній вигляд, то на ній вже міняні конденсатори у VRM. :)
ApostolCV
Member

Повідомлення

Tfd, мені не к спіху та й автентичність не критерій). Зараз опрацьовую проект " ретро-мутант-з Китаю" який би хотів представити ретро спільноті у вигляді відео.
Ну а далі вже і VIA
enterprise2k3
Member

Повідомлення

НЕ скоромне запитання, можливо оффтоп: хто успішно запускав USB на NT4 при умові, що це 2-процесорна система і відповідно ядро вінди теж з SMP? Що можете пригадати/порекомендувати? :)
Тобто через 2-процессорність драйвера IONetworks та DELL (R62200) відпадають. Хоч і ставляться, але інсталятор попереджає про те, що на багатопроцесорних системах ці драйвери не працюють
Колись дуже давно я все це запускав (USB на NT4 з SMP, sp6a), але тепер не можу знайти ті неофіційні драйвера, котрі використовував.
p/s конфіг, на котрому я намагаюсь це запустити: PR440FX, 2x Pentium Pro, 4x256 EDO, жорсткий диск посадив на SCSI
p/p/s в Windows 2000 бортове USB не працює, це класична проблема з чипсетом 440FX і віндою Win2k та сучасніше
p/p/p/s миші ps/2 під рукою немає
ApostolCV
Member

Повідомлення

enterprise2k3, в мене тільки 440BX є на два каменя тож з 440FX не знаю чи підійде рішення.

2.Обслуговував свій лептоп Amicus 3600.
Знайшов от такі два свічі біля проца. Може хтось скаже що воно таке. Чи може впливати на режим роботи пам'яті. Бо проц 133 шина а пам'ять працює на 133(
спойлер
dipswiches.jpg
radical
Member

Повідомлення

Ну так спробуйте поклацати і подивіться на результат, намалюйте табличку. Вангую, що то шина проца ставиться, може бути щось типу Auto/100/133. Зробіть окремо фото самого світчу і всіх доступних джамперів поруч, тоді можна буде щось навангувати точніше.
У деяких плат на чипсеті VIA був джампер для пам'яті auto/by FSB.
Death
Member

Повідомлення

а дровенята під 7 для 9800pro хіба не завозили ?
spoglyadach
Member

Повідомлення

О, оце цікаво, може хтось підкаже найстабільніший драйвер під 9800 Pro для XP :)
ApostolCV
Member

Повідомлення

А в мене мій грітий 9800pro (проданий паскудою на скайлотах) вернувся до артефактів.... І як виявилося це не проблема сумісності з чипсетами VIA :(
R.I.P 9800PRO 2023 :(
Відповісти