tl;dr Гра непогана і персонально мені навіть сподобалася, але мінусів на цей раз надто багато
Далі буде трохи спойлерів - без них розгорнуто дати свої враження не вийде
- Що сподобалося
-
1) Технічні покращення та геймплей - на радарі показує мітки вбитих ворогів, персонаж жвавіше реагує на керування (в бою), джет-пак можна прокачати до нових можливостей, quick save спрацьовує скоріше, покращена графіка (умовно).
2) Сюжет - на диво, основна сюжетна лінія мені "зайшла". Хто ті прибульці і що вони тут взагалі роблять - непогано обіграно. Але карти розкривають вже майже в кінці гри, тому по-ходу гри є багато неясних моментів, які врешті-решт таки складаються в єдину зрозумілу картину. Оцей мем найкраще демонструє ці моменти 3) Нова фракція Morkons - мають цікаві квести і лор. Дуже іронічно, що більшість представників мають виражені русняві імена, а сама фракція при цьому - фанатичні криваві дикуни, що не дають спокійно жити іншим фракціям і намагаються розпочати масштабну війну
4) Нові супутники - як завжди, сильна сторона гри. Хоча, на мою думку, занадто багато супутників з попередньої частини повернули. Могли б більше нових додати.
5) Баланс - тепер не треба тікати від ВСІХ ворогів перші 10 левелів
Є багато мобів, на яких можна качнутися і на початках гри.
6) Після фінальної "битви" дають безлімітний джет-пак - можна літати над світом як Супермен, краєвиди чудові.
7) Літаючі моби - непогане нововведення, примушує вкладатися в ranged weapon.
8) Старі локації в оновленому виді - дуже ностальгічно.
9) Гру можна пройти не обравши жодну з фрацій (що перекриває один з мінусів далі).
- Що не сподобалося
-
1) Просто тони багів - таке відчуття, що гру деви взагалі не тестували
Я ще й на Xbox One грав, що додає своїх приколів через застаріле залізо. А так - тупі вороги, завтики супутників, графічні баги, вильоти гри при телепортації, фрізи, артефакти - все в порядку речей
2) Відчуття загальної "сирості" гри - ніби то девам часу не вистачило чи бюджету. Багато речей ніби для галочки. І навпаки - деякі очевидні речі чомусь не передбачені. Наприклад, в одній катсцені показують, що Jax використовує магію, але я на той час навіть не у фракції був - просто не зробили кат-сцени для інших варіантів розвитку подій
І такого в грі повно-повнісінько.
3) Багато порожніх локацій, де немає чим зайнятися (наприклад, та ж пачка однотипних конвертерів).
4) Відкритий фінал гри - треба чекати третю частину.
5) Дизайн та сама ідея багатьох нових монстрів крайньо безглузді
Чорт, що закопується під землю, а потім вистрибує з під неї з силою черв'яка з Дюни і при цьому кидає у вас камінь (де він його взяв, лол?). Або мутанти-механоїди. Ніби з Quake II прийшли
6) Всі без вийнятку фракції виставлені в негативному світлі і приєднуватися до них не сильно то й хочеться. Добре, що передбачили можливість грати без вибору фракції.