Ага, а эти параметры только на тени влияют? То к примеру прогрузка людей, машин во время езды, деталей окружения, те параметры на это тоже подействуют?Vpupkin: ↑ 30.05.2023 19:42Вот как-то так.
[Rendering/Shadows]
DistantHeuristicMinMeshAutohideDistInCascade0 = 90.000000
DistantHeuristicMinMeshSizeInCascade0 = 4.000000
Останні статті і огляди
Новини
Cyberpunk 2077
-
XXXshadyXXX
Member
-
Klon
CG graphikos fan
було таке, тільки з деякими об'єктами. ні поняв чім фікситься...XXXshadyXXX: ↑ 30.05.2023 17:17бывает просто тень от столба в 1 метре от тебя есть, а в двух метрах уже нет
У мене крайня Гог версія спочатку норм робила, а потім сплошні виліти коли відкриваю карту\інвентар , налаштування ставив різні, міняв драйвери - нічого не опомолго.
В темі роздачі - чоловіки пишуть теж таку проблему, і я поки "забів", почекаю доповнення і можливо там пофіксят цей баг .
-
Vpupkin
Member
-
snegurrrka
Member
Всім доброї ночі, шановні
Long story short: RTX 3080 оновив на RTX 4090, а решту системи на core i5 12400F не оновив Наразі в роздумах наскільки мені це критично найближчим часом. 2 дня власних тестів в іграх підказують, що все гуд - плавно і красиво скрізь, окрім Hogwarts Legacy з Ray Tracing, яку власне вже пройшов і вдруге не планую.
Не можу знайти ідеального порівняння на YouTube, щоб і процесори потрібні для порівняння були в парі з RTX 4090, ще й тести в роздільній здатності 3840х2160р, а не 1080р. Проте ось на відео
Long story short: RTX 3080 оновив на RTX 4090, а решту системи на core i5 12400F не оновив Наразі в роздумах наскільки мені це критично найближчим часом. 2 дня власних тестів в іграх підказують, що все гуд - плавно і красиво скрізь, окрім Hogwarts Legacy з Ray Tracing, яку власне вже пройшов і вдруге не планую.
Не можу знайти ідеального порівняння на YouTube, щоб і процесори потрібні для порівняння були в парі з RTX 4090, ще й тести в роздільній здатності 3840х2160р, а не 1080р. Проте ось на відео
- спойлер
-
snegurrrka
Member
Yaroslav Привіт!
А поки що буду вдячний за тест в клубі Afterlife Записав відео з цієї сцени також, щоб видно було на яких налаштуваннях перевіряв (хоча там все просто - вправо до упору, DLSS = Quality, Frame generation - On, RT + Path tracing = On), при записі Shadowplay продуктивність на 2 fps десь просіла в середньому, але це не критично для порівняння: Для порівняння картини потім було б звісно цікаво ще Hogwarts: Legacy (Hogsmeade, RT On) глянути або Witcher 3 Next Gen RT On, але розумію, що це все чимало часу займає, тому не хочу нагліти дуже
Так, я розумію, але це як раз мій випадок, купував RTX 4090 саме для гри на максимальних налаштуваннях з Ray Tracing в іграх, тому те, що між core i5 12400F та умовним core i7 12700K може бути різниця в 20 кадрів в 1440р без Ray Tracing мені не актуально, оскільки я не буду грати в таких умовах точно. Якщо Через 4-5 років вийде відеокарта в 2-3 рази потужніше за 4090, то там звісно я вже і повністю платформу оновлю до того часу.Я можу протестувати, все що цікавить, але ж з RT + Path tracing це вже протестуємо не платформу, а відеокарту
А поки що буду вдячний за тест в клубі Afterlife Записав відео з цієї сцени також, щоб видно було на яких налаштуваннях перевіряв (хоча там все просто - вправо до упору, DLSS = Quality, Frame generation - On, RT + Path tracing = On), при записі Shadowplay продуктивність на 2 fps десь просіла в середньому, але це не критично для порівняння: Для порівняння картини потім було б звісно цікаво ще Hogwarts: Legacy (Hogsmeade, RT On) глянути або Witcher 3 Next Gen RT On, але розумію, що це все чимало часу займає, тому не хочу нагліти дуже
-
Yaroslav
Member
snegurrrka
Привіт!
Shadowplay не ставив, спробував записати через MSI AB (суттєво падає фпс та фрізить), а в цілому в тому місці фпс фпс один-в-один як в тебе, просто проц менш завантажений . Заскрінив - теж 67 фпс
Гадаю, різниця може проявитися, якщо десь потусуватися в місцях скупчення NPC, поїздити по-місту, ну і не в режимі 60 фпс звичайно
Відправлено через 37 хвилин 19 секунд:
Можна ще спробувати прогнати вбудований бенч, на ультрах (краще без Path Tracing та FG. Але непевне не вище FHD та DLSS performance
Привіт!
Shadowplay не ставив, спробував записати через MSI AB (суттєво падає фпс та фрізить), а в цілому в тому місці фпс фпс один-в-один як в тебе, просто проц менш завантажений . Заскрінив - теж 67 фпс
Гадаю, різниця може проявитися, якщо десь потусуватися в місцях скупчення NPC, поїздити по-місту, ну і не в режимі 60 фпс звичайно
Відправлено через 37 хвилин 19 секунд:
Можна ще спробувати прогнати вбудований бенч, на ультрах (краще без Path Tracing та FG. Але непевне не вище FHD та DLSS performance
-
snegurrrka
Member
Yaroslav
Дуже дякую! Cyberpunk 2077 виявляється стабільним в показниках на різних системах
Давай тоді порівняємо заради інтересу ще 3 різних бенчмарка (можна 2-3 прогони кожного для середнього результату):
1й - ті ж самі налаштування - 4К, все вправо до упору, DLSS = Quality, Frame generation - On, RT + Path tracing = On - просто це саме мій реальний кейс використання.
2й - 4К, але без Path tracing, Frame generation - On, RT - On + DLSS - Performance.
3й - 1440p, але без Path tracing, Frame generation - On, RT - On + DLSS - Performance.
Йти до Full HD вже якось зовсім не спортивно на відясі такого рівня
Відправлено через 40 хвилин 44 секунди:
Ось що в мене вийшло після 3 прогонів кожного варіанту. Всі скріншоти за посиланням - https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
- 4K, Path tracing = ON, DLSS = Quality, Frame generation = On, RT + all settings max:
AVG - 72.7 FPS, MIN - 60.52 FPS
- 4K, Path tracing = OFF, DLSS = Performance, Frame generation = On, RT + all settings max:
AVG - 141.54 FPS, MIN - 68 FPS
- 1440p, Path tracing = OFF, DLSS = Performance, Frame generation = On, RT + all settings max:
AVG - 195.87 FPS, MIN - 119.81 FPS
Дуже дякую! Cyberpunk 2077 виявляється стабільним в показниках на різних системах
Давай тоді порівняємо заради інтересу ще 3 різних бенчмарка (можна 2-3 прогони кожного для середнього результату):
1й - ті ж самі налаштування - 4К, все вправо до упору, DLSS = Quality, Frame generation - On, RT + Path tracing = On - просто це саме мій реальний кейс використання.
2й - 4К, але без Path tracing, Frame generation - On, RT - On + DLSS - Performance.
3й - 1440p, але без Path tracing, Frame generation - On, RT - On + DLSS - Performance.
Йти до Full HD вже якось зовсім не спортивно на відясі такого рівня
Відправлено через 40 хвилин 44 секунди:
Ось що в мене вийшло після 3 прогонів кожного варіанту. Всі скріншоти за посиланням - https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
- 4K, Path tracing = ON, DLSS = Quality, Frame generation = On, RT + all settings max:
AVG - 72.7 FPS, MIN - 60.52 FPS
- 4K, Path tracing = OFF, DLSS = Performance, Frame generation = On, RT + all settings max:
AVG - 141.54 FPS, MIN - 68 FPS
- 1440p, Path tracing = OFF, DLSS = Performance, Frame generation = On, RT + all settings max:
AVG - 195.87 FPS, MIN - 119.81 FPS
-
fuksa
Member
snegurrrka
у меня в клубе 72-73, но и разрешение немного меньше. можно сказать результат такой же
у меня в клубе 72-73, но и разрешение немного меньше. можно сказать результат такой же
-
Yaroslav
Member
-
snegurrrka
Member
Yaroslav
Круто! Мінімальний фпс дійсно нестабільний, а так все логічно вийшло. Для 4К навіть із значно простішими налаштуваннями не треба топ енд процесор та памʼять, оскільки відеокарта ботлнечить значно швидше.
fuksa
Дякую за тести, панове Зекономлю поки що, почекаю релізу Phantom Liberty, можливо там щось зміниться з вимогами до процесора. Якби я грав у змагальні ігри онлайн, де важлива кожна перевага та стабільність фреймтаймів на високогерцовому моніторі, то довелося б оновити систему, проте в жодну таку гру окрім як NBA 2K на Playstation 5 не граю, а для single-player досвіду в 4К мені цієї системи схоже цілком тепер вистачить
Єдине от ще чекаю на Baldur's Gate III, то там може бути інтенсивне навантаження в місті Baldur, памʼятаю як заради стабільності в Divinity Original Sin 2 довелося змінити core i5 2500K після 7 чи 8 років на core i5 8600K, тому що у великому місті з купою NPC та ефектів було дуже скрутно.
Круто! Мінімальний фпс дійсно нестабільний, а так все логічно вийшло. Для 4К навіть із значно простішими налаштуваннями не треба топ енд процесор та памʼять, оскільки відеокарта ботлнечить значно швидше.
fuksa
Дякую за тести, панове Зекономлю поки що, почекаю релізу Phantom Liberty, можливо там щось зміниться з вимогами до процесора. Якби я грав у змагальні ігри онлайн, де важлива кожна перевага та стабільність фреймтаймів на високогерцовому моніторі, то довелося б оновити систему, проте в жодну таку гру окрім як NBA 2K на Playstation 5 не граю, а для single-player досвіду в 4К мені цієї системи схоже цілком тепер вистачить
Єдине от ще чекаю на Baldur's Gate III, то там може бути інтенсивне навантаження в місті Baldur, памʼятаю як заради стабільності в Divinity Original Sin 2 довелося змінити core i5 2500K після 7 чи 8 років на core i5 8600K, тому що у великому місті з купою NPC та ефектів було дуже скрутно.
-
Yaroslav
Member
snegurrrka
Дивись вже сам по-бюджету. Я б оновив платформу - в ідеалі на 13700К/Z690~790/64GB DDR5-6000+, щось типу мого конфігу. Під стать відяшці - аби повноцінно відчувати всю цю "мощь" Програма мінімум - 12700KF і заміна пам'яті на 2х16
Доречі, непогані порівняльні відоси на каналі Testing Games
Відправлено через 20 хвилин 13 секунд:
Ще невеличке прохання до тебе !
Мені все-ж цікаво, наскільки топова платформа потужніша за твою середньобюджетну.
Протестуй ось так, тут має бути вже суттєва різниця, без ботлнека відяхи:
все вправо до упору
- 1080p, Path tracing = OFF, DLSS = Ultra Performance, Frame generation = Off, RT + all settings max:
AVG - 170.9 FPS, MIN - 53.6 FPS
...Було-б цікаво подивитися на результат 13900К
fuksa, зможеш протестувати в себе?
Дивись вже сам по-бюджету. Я б оновив платформу - в ідеалі на 13700К/Z690~790/64GB DDR5-6000+, щось типу мого конфігу. Під стать відяшці - аби повноцінно відчувати всю цю "мощь" Програма мінімум - 12700KF і заміна пам'яті на 2х16
Доречі, непогані порівняльні відоси на каналі Testing Games
Відправлено через 20 хвилин 13 секунд:
Ще невеличке прохання до тебе !
Мені все-ж цікаво, наскільки топова платформа потужніша за твою середньобюджетну.
Протестуй ось так, тут має бути вже суттєва різниця, без ботлнека відяхи:
все вправо до упору
- 1080p, Path tracing = OFF, DLSS = Ultra Performance, Frame generation = Off, RT + all settings max:
AVG - 170.9 FPS, MIN - 53.6 FPS
...Було-б цікаво подивитися на результат 13900К
fuksa, зможеш протестувати в себе?
-
fuksa
Member
-
Yaroslav
Member
fuksa
У мене швидша пам'ять і налаштовані таймінги - мабуть, це дає профіт
Відправлено через 21 хвилину 29 секунд:
Перевірив з XMP-6000 CL40, ~159фпс видало. Дивно, 13900К мав-би видати хоч трохи кращий результат, може якийсь нюанс в Win10/11
У мене швидша пам'ять і налаштовані таймінги - мабуть, це дає профіт
Відправлено через 21 хвилину 29 секунд:
Перевірив з XMP-6000 CL40, ~159фпс видало. Дивно, 13900К мав-би видати хоч трохи кращий результат, може якийсь нюанс в Win10/11
-
snegurrrka
Member
Yaroslav
За таких налаштувань - 1080p, Path tracing = OFF, DLSS = Ultra Performance, Frame generation = Off, RT + all settings max:
Отримав наступні результати:
AVG - 101.42 FPS, MIN - 64.56 FPS
https://drive.google.com/file/d/16qxaLC ... drive_link
Завантаження процесора по ядрах було 70-80% в середньому, відеокарта десь на 40% завантажена була.
За таких налаштувань - 1080p, Path tracing = OFF, DLSS = Ultra Performance, Frame generation = Off, RT + all settings max:
Отримав наступні результати:
AVG - 101.42 FPS, MIN - 64.56 FPS
https://drive.google.com/file/d/16qxaLC ... drive_link
Завантаження процесора по ядрах було 70-80% в середньому, відеокарта десь на 40% завантажена була.
-
Yaroslav
Member
Ось тут "слабкість" процесора ми й змогли розгледітиsnegurrrka: AVG - 101.42 FPS, MIN - 64.56 FPS
Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
Можливо додаткові е-ядра заважають, можливо мої дуал-ранги 2х32 зарулили. Я очікував на трохи кращий результат у твоєму випадку Проц стабільно тримав 5500 по Р-ядрам?fuksa: upd. и в чем хитрость? вот в тесте даже с 8к, и разницей только в баланс, а не ультрапроизводительность - результат ровно как у меня
...Глянув i2hard, в них 13700 виявився трішки швидшим за 13900 на кілька кадрів в CP2077.
-
Mishutko
Member
Добрий вечір. Підкажіть якщо гра куплена в епік, можна буде dlc phantom liberty купити в стімі та встановити, чи треба щоб длс теж була з епік?
-
Ortyomko
Member
треба щоб теж була з епікMishutko: ↑ 06.08.2023 22:25 Добрий вечір. Підкажіть якщо гра куплена в епік, можна буде dlc phantom liberty купити в стімі та встановити, чи треба щоб длс теж була з епік?
-
konb999
Member
Друзі а хто може десь читав, - в фантом ліберті прогрес та прокачка персонажа з основної гри збережеться? Зараз повторно проходжу основну компанію і вот виникло питання чи доцільно качатись, чи просто пробігти! Взагалі гра на релізі і гра заразпісля купи апгрейдів це різні речі. Вилизали її, і тепер жодного бага, і стабільний надвисокий фпс.
-
Maxhope
Member
Будет два варианта, продолжить игру основным персонажем , для входа в длц появится задание новое или начать из главного меню чисто длц , уже прокаченным персонажем.konb999: ↑ 23.08.2023 01:32в фантом ліберті прогрес та прокачка персонажа з основної гри збережеться?
Там в обновлении 2.0 которое выйдет вместе с длц ,основную игру конкретно переделали , добавили контента , имеет смысл начать перепроходить на релизе длц. Будет даже новая концовка основного сюжетаkonb999: ↑ 23.08.2023 01:32Зараз повторно проходжу основну компанію