Не вимикається Turbo Boost

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
DeLibertate
Member

Повідомлення

Ноутбук: Lenovo IdeaPad Gaming 3 16IAH7 (12650H)

Через налаштування електроживлення не вимикається turbo boost. Виставляючи "максимальну швидкодію процесора" на 99% - нічого не змінюється. Колупався в реєстрі, та увімкнув ручне обмеження частоти. Це також нічого не дало. У чому може бути проблема?
slv
Member

Повідомлення

Вимкніть його у бивісі ( є така можливість ? )
DeLibertate
Member

Повідомлення

Може й є, проте хотілося б вимикати його при потребі, і не відкривати кожного разу бивіс :)
shatun
Member

Повідомлення

DeLibertate: 13.06.2023 18:23 Через налаштування електроживлення не вимикається turbo boost. Виставляючи "максимальну швидкодію процесора" на 99% - нічого не змінюється...
Так "максимальну швидкодію процесора" і не буде реагувати скиданням частот - це ж не TDP процу.
Якщо з біос не вийде, як вище писалось, то спробуй якусь прогу типу APP Cenrer. Щось таки має бути підходяще для твого ноуту.
Але там буває, що є потреба перезаванження - тому що в біос лізти, що деякі проги - однаково може вийти...
DeLibertate
Member

Повідомлення

Перегляну ще BIOS. Можливо там є якийсь пункт, котрий блокує зміну частоти. Є ще Lenovo Vantage, у котрому можна енерговиділення комплектуючих відредагувати. Не знаю лише, чи доступна ця функція для мого ноутбуку, бо чув про доступність на моделях 23-го року, а у мене 22-го.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Включите режим экономии энергии и работайте с 1.5ггц
Satiricon
Junior

Повідомлення

спробуйте скрип для реєстру, він розблоковує додаткові можливості в налаштуваннях живлення. І там є турбобуст, сам раніше вимикав таким чином на своєму Rog Zephirus

Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
щойно глянув, що він лише для Райзен процессорів(
Евгений King
Member

Повідомлення

Це, на жаль, нормальна ситуація для нових ноутів, на моєму Legion з 6800H (2022) ніякі методи обмеження частоти не працюють, ні твіки реестру, ні софт.
Все що я зміг на своєму ноуті зробити - це встановив аналог Lenovo Vantage - Lenovo Legion Toolkit, це софтина від наших хлопців, у ній можна більш гнучко налаштувати всі ліміти і це все, що я зміг зробити за тиждень пошуку.
Отож, експериментальним шляхом, порізав максимально допустимий TDP процессора і температури, вийшло не так як з фіксом частоти, або обрізанням турбобуста, проте цілком можна жити, стало набагато тихіше.

PS: на Legion (2021) на 5800H все набагато легше, як писали вище - твік реесту і став будь який турбобуст, в нові ноути схоже що всунули якісь інтелектуальні контроллери, котрі чхали на налагтування ПО і жарять по максимуму )
Satiricon
Junior

Повідомлення

Евгений King: 03.08.2023 05:39
PS: на Legion (2021) на 5800H все набагато легше, як писали вище - твік реесту і став будь який турбобуст, в нові ноути схоже що всунули якісь інтелектуальні контроллери, котрі чхали на налагтування ПО і жарять по максимуму )
так ,в мене асус на цьому процесорі і все працює нормально
DESENTER
Member

Повідомлення

Всім привіт. В мене теж Леново Легіон 7 та теж хвилювало питання вимкнення турбобуст, коли ставив в електроживленні потужність процесора 99% і нічого не давало. В Біосі знайшов налаштування типу інтелектуальне керування потужністю( точно не памʼятаю як воно називається),я його вимкнув, також вимкнув новий Ленововський AI chip( теж якийсь інтелект) в додатку Lenovo Vantage і потім все запрацювало. Після всього вийшло оновлення біосу і після оновлення тихий режим вимикав турбобуст автоматично, тож я повернув 100% до процесору і перехід на тихий режим вимикав буст сам, на баланс моді вмикав на максимум.
Відповісти