Минулий квартал AMD завершила зі $139 мільйонами чистих збитків

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Liquidator
Member

Повідомлення

Paradox1306: 04.05.2023 17:54 а реальність каже
що під 2 камінця нада брати як мінімум аіо, та і давайте будемо чесними, під топ не беруть кулера за 500 гр, там мінімум супербашні ноктуа і її раптово для 13900к вистачає, хоча який сенс якщо там майже прайс 360 аіо - не знаю.
Де ви побачили щоб я написав про "500-гр за кулер"? Я вище привів вище конкретні три потужні повітряні моделі, які коштують від 3к гривень. Більш того мені не треба ходити на течповер бо вмене є і водянка кастомна на 2x360 навіть не у корпусі, і ноктуа д15 і навіть старикан архон ;) І пишу про те що мацав особисто .. і мій досвід каже що для 7950x3D який не гнати а використовувати з коробки - вистачає і повітряного топового кулера...
Paradox1306: 04.05.2023 17:54 ви просто не розумієте що вт взагалі ніразу не рівно температура, звідси і такі "ідеї", хто вам так пояснив ще те питання
Ви самі зрозуміли що написали у цьому ствердженні, я ні? :gigi: Я теплотехнік за освітою і як тепловий потік розповсюджується, як проходяить процеси тепловиділення та теплопередачі я можу не те що на помацки руки відчути, а навіть розрахувати у кількісних показниках, тому про що ви пишете - напевне ви не розумієте достоменно, а я особисто навіть фізику процессу розумію як де коли і чому так саме виходить .
Paradox1306: 04.05.2023 17:54 про корпус це якісь знову фантазії? і там і там будуть братись не копієчні корпуси, так що прайс знову ж таки буде однаковий
Які фантазії? У мене наприклад доволі величезний фултаувер корсар 700Д мені його за очі вже років 7-8......але щоб використати 13900К мені потрібно викинути по суті потрібний виносний 5.25 пристрій для швидкого використання ззвоні sata ХДД та ССД і влупити наверх чи спреду ндоеоводянку......бо 280 ки вже замало.... тому або купляти новий за 5+ або виносна кастомна водяна система за зовсім інші кошти.
І все це НЕ НАДІЙНО
Paradox1306: 04.05.2023 17:54 єдине що дійсно має відношення до реальності це х2 в повному навантаженні(дуже сумніваюсь що ви плануєте на процесорі 24/7 лінпак гнати, а в іграх там різниця досить невелика), але давайте краще порахуємо скільки ж нада процесор гнати в повному навантаженні що би окупити ці 7к різниці(навіть з ціною за електроенергію підсудимо амд)
спойлер
7000/1.68(така ціна за квт зараз) і отримуємо 4,166.6666 квт на різницю в процах
ділимо на різницю в максимальному навантаженні (знову ж таки округлимо в сторону амд) 4,166.6666/0.15 і отримуємо 27,777.7777 годин. стільки нада тримати 2 проца в повному навнтаженні без зупинки що би це був окуп. це 1,157 день або 3 роки і 62 дні.
проц стільки не прослужить ні той ні той
Лінпаками хай інші палять процесори - це невдало вбитий час :shuffle: Реальне навантаження поставити рендерити відео на х265 чи х264 - це в мене займає не менше 10 годин на добу - але я як нормлаьна людина не можу сидіти і тупо втикати ці 10 годин за робочою станцією, а лишати під водянкою такі задачі я вже давно не наважуюся, бо був сумний досвід коли тупо відмовила помпа і вирубався ПК замість того щоб молотити роботу. Тут питання не в копієчній різніці у вартості (хоча кому як), а в банальній надійності :)
Paradox1306
Member

Повідомлення

Liquidator: 04.05.2023 19:44 Ви самі зрозуміли що написали у цьому ствердженні, я ні? :gigi: Я теплотехнік за освітою і як тепловий потік розповсюджується, як проходяить процеси тепловиділення та теплопередачі я можу не те що на помацки руки відчути, а навіть розрахувати у кількісних показниках, тому про що ви пишете - напевне ви не розумієте достоменно, а я особисто навіть фізику процессу розумію як де коли і чому так саме виходить .
відкрийте ссилку і як теплотехнік побачте несостиковку в ваших твердженнях і в тому що з однаковим кулером 7950х3д вишибає 86 проти 102 інтела який жере в 2 рази більше. як же ж так, жере в 2 рази більше, а різниця всього в 1.18 раз? :horror: може є якісь ідеї на рахунок того що вт інтела != вт амд і в амд просто набагато важче температу зняти з кришки.
і для вас особисто повторю, вони тестували з NH-U14S, а є 15й який продуктивніше і ось воно рішення на повітрі, хоча на сайті оверів слухати про боязнь води мяко кажучи дивно
Liquidator
Member

Повідомлення

Paradox1306: 04.05.2023 20:11
Liquidator: 04.05.2023 19:44 Ви самі зрозуміли що написали у цьому ствердженні, я ні? :gigi: Я теплотехнік за освітою і як тепловий потік розповсюджується, як проходяить процеси тепловиділення та теплопередачі я можу не те що на помацки руки відчути, а навіть розрахувати у кількісних показниках, тому про що ви пишете - напевне ви не розумієте достоменно, а я особисто навіть фізику процессу розумію як де коли і чому так саме виходить .
відкрийте ссилку і як теплотехнік побачте несостиковку в ваших твердженнях і в тому що з однаковим кулером 7950х3д вишибає 86 проти 102 інтела який жере в 2 рази більше. як же ж так, жере в 2 рази більше, а різниця всього в 1.18 раз? :horror: може є якісь ідеї на рахунок того що вт інтела != вт амд і в амд просто набагато важче температу зняти з кришки.
Все звичайно не так просто як ви собі уявляєте - тут в "2 рааза" так не працює прямопропорційно - у новітніх камінців велике тепловиділення зконцентроване на мізерній площі, а відведення великої кількості тепла при віднсно невеликих дельтах температур практично нездійсненне з такої мізерної площі, тому виробники намагаються "танцювати" на граничних режимах ТДП щоб отримати максимальну потужність у певних рамках, то якщо архітектура і техпроцес АМД достатні для схожоі з інтел продутивності щоб вписувтись в граничний теловий пакет з яким справляється повітряна система (тобто вписати теловиділення з їх кристалу з тої мізерної площі за умови коли це не буде перевищувати значення з якими справлятиметься повітряна система охолодження), то інтел вже відстає дещо по архітектурі і техпроцессу і щоб отримати схожу або більшу потужність переходить за рамки граничних значень ТДП з якими вже не справляться повітряні СО, а водяні за рахунок дещо вищої еффективності ще справляються з дещо вищим ТДП, але для прикладу якщо ви вже встановите наприклад замість двох 360-к ще 5 чи навіть 10 таких саме чи ще більших радіків, то водяна СО все одно не зможе стати ще біль еффективнішою щоб відводити ще більше тепла, бо теплоякен треба відводити зконцентороване на мізерній площі.
Paradox1306: 04.05.2023 20:11 і для вас особисто повторю, вони тестували з NH-U14S, а є 15й який продуктивніше і ось воно рішення на повітрі, хоча на сайті оверів слухати про боязнь води мяко кажучи дивно
Якщо ви не вкурсі, то саме новітні топові камінці практично не женуться ні на СПО ні на СВО.... і мені слухати про "розгін" максимум на 100-200 МГц на якійсь типа мегаСВО - це навіть не дивно, а скоріше смішно, бо це й оверклокінгом назвати стидно :gigi: Щоб говорити про реальний оверклокінг данного типу камінців тереба вже використовувати щось набагато продуктивніше у плані відводу тепла, але я не думаю що такі системи закритого типу з теплоносіями наднизької температри скоро з'являться у відкритому продажу, щоб можна було їх використовувати 24\7.... :beer:
Геральт
Member

Повідомлення

Мій 5800X під древнім NH-U12P з тої реальності рже шо кінь. І то ще й в тісному кубічному корпусі
Відповісти