Останні статті і огляди
Новини
ASUS анонсувала плату TUF Gaming B760M-BTF WiFi D4 з роз'ємами на звороті
-
Donate
Member
Зробіть вже підключення відеокарт збоку. Де я стільки місця найду для нового стандарту якщо вмене кришка? Зробили компактно тепер перемістіть його куди треба.
-
Shuginubi
Member
нет, М.2 я всё таки оставил бы спереди.Kravan: ↑ 09.03.2023 10:24 Ну и можно поставить SSD с хорошим радиатором, не опасаясь за то, что он будет чему-то мешать.
-
taras_cs
Member
Стандартизувати, дати ім'я (ATX-B[ehind]) та вказувати для кожного корпусу, чи підтримує він цей стандарт (так само, як зараз E-ATX використовується).taxi911: ↑ 09.03.2023 16:00....кстати проблема с массовым внедрением будет заключаться в том, что нет четкой стандартизации размещения разъемов, это сильно затруднит процесс. Изготовителям корпусов придется то ли делать списки поддерживаемых МП (как у Нокты) или делать из поддона решето, при этом скорее всего придется увеличивать толщину жести, делать загибы на вырезах и тд. для придания жесткости конструкции. Особенно гиморно будет сохранить совместимость со всеми форм-факторами в корпусе (ХЛ)АТХ.
-
CMEPTb_HD
Member
Зазвичай не бачив такого, але сам хотів би щоб ще й pci x16 перенесли на другу сторону, щоб воно не гріло одне одного, а корпуси те що немає таких, то це лише час, по моєму має право бути, ато скільки років одне і теж.
Я за.
Я за.
-
12val12
Junior
Треба відійти від передачі купи низьких напруг з током більше одиниць ампер з бп до mainboard та вк .
Нехай з бп йде тільки 19 Вольт як у ноутах.(перетин проводів у півтора рази меньше чим з 12 про рівній потужності)
решта напруг нехай формуються прямо на mainboard або відеокарті ,
до того багато напруг не сталі, а програмно змінні .
найбільше бісить то 3.3 вольт втрати на проводі таки що іноді feedbeck тянуть окремим дротом з роз'єму .
хоч би той атавізм убрали
Знаю, що всі це знають, але так бісить що не міг втриматись
Нехай з бп йде тільки 19 Вольт як у ноутах.(перетин проводів у півтора рази меньше чим з 12 про рівній потужності)
найбільше бісить то 3.3 вольт втрати на проводі таки що іноді feedbeck тянуть окремим дротом з роз'єму .
-
Alex+
Member
12val12
Вже були спроби зробити щось подібне: https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 23/126113/
Але за три роки воно так і не вийшло із статусу концепту
Вже були спроби зробити щось подібне: https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 23/126113/
Але за три роки воно так і не вийшло із статусу концепту
-
taxi911
Member
100500% коли вже на МП заведуть 220 напряму?12val12: ↑ 10.03.2023 11:25 Треба відійти від передачі купи низьких напруг з током більше одиниць ампер з бп до mainboard та вк .
-
_FYA_EXel
Member
На 50Гцtaxi911: ↑ 10.03.2023 14:46100500% коли вже на МП заведуть 220 напряму?12val12: ↑ 10.03.2023 11:25 Треба відійти від передачі купи низьких напруг з током більше одиниць ампер з бп до mainboard та вк .
-
ronemun
Advanced Member
Колодка ATX на 24 пін вершина тупості - можна плату зламати, особливо біля оперативи, поки колодку витянеш. Висота з кабелями 3 сантиметри мінімум, товстезний жгут, в опльотці чи без, жорский, в корпус тонкий не вставиш. Навіщо та колодка на краю плати? Все заради пари напруг які копійчаним контролером робляться. І все одно живлення по 12в через неї недостатньо, для проців ще йде своє, для відео теж, тож і заради PCIe можна окремий дріт кинути щоб не вести 150+ Вт через всю плату по діагоналі. А ще краще сумістити з процесорними 12в по центру плати - система живлення проца частіше йде по вертикалі і йому однаково чи 12в йде зверху сокета чи знизу, а для проців з 4+ каналів памяті все одно додаткові колодки 12 В ліплять. Заодно по центру плати знаачно легше дібратись ніж під самим верхом корпуса за кулером виковирювати ті 4/8 пін
12 і 5 В - все що тре, і то 5 В виключно щоб на платі великі струми не генерувати для USB пристроїв/зарядка/m2 ssd/оператива
12 і 5 В - все що тре, і то 5 В виключно щоб на платі великі струми не генерувати для USB пристроїв/зарядка/m2 ssd/оператива
-
OC Falcon
Member
Именно поэтому мне всегда нравились корпуса открытого типа и большие ящики. Все доступно, никаких проблем вообще нет что-то подключить или поменять. С ужасом представляю перенос разъемов на тыльную сторону платы. Это действительно возможно только в особом корпусе (пасиба, нахнада ).ronemun: ↑ 10.03.2023 16:27Заодно по центру плати знаачно легше дібратись ніж під самим верхом корпуса за кулером виковирювати ті 4/8 пін
-
Alex+
Member
Особисто мені більше до вподоби кутові гнізда, типу як тут https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 01/126769/
Воно і зручно вставляти і не тирчить високо. А то пусті місця на платі від перенесених на зворот роз'ємів виглядають як наче зекономили та щось не розпаяли
Воно і зручно вставляти і не тирчить високо. А то пусті місця на платі від перенесених на зворот роз'ємів виглядають як наче зекономили та щось не розпаяли
-
ronemun
Advanced Member
Як я недобре думав про ті бокові гнізда SATA - запхати кабель не можливо, а вони ще й попарно - перекривають одне одного - витянеш один, передній, а той задній поки запхаєш, а потім ще переднійAlex+: ↑ 10.03.2023 17:23 Особисто мені більше до вподоби кутові гнізда, типу як тут https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 01/126769/
А головне кабель Sata це ж 7 тонких дротиків, розділених на 2 незалежні групи:- та зробіть їх окремо - будуть 2 тонкі і гнучкі нитки, і висота гнізда не заважатиме зовсім. Я такий один кабель мав - саме задоволення - хоч вузли з нього вяжи
-
Alex+
Member
а чого в минулому часі? Думка змінилась?ronemun: ↑ 10.03.2023 21:23недобре думав
На моїй платі є і такі і таки розєми сата. Не зручно і там і там. Ті що догори дивляться близько розташовані, та перекривають защіпки так що не підлізеш поки не виймеш один кабель, та ще й відеокарта часто перекриває. З іншого боку - часто туди ніхто і не лазить - підключив дроти і все на тому. Бокові гнізда зручні для косметики - не треба гнути дроти щоб за піддон заправити
-
SVDD3NLY
Member
Могу вырезать корпус под "такое" , обращайтесь)
-
silenttornado
Member
DShuginubi: ↑ 09.03.2023 17:58 нет, М.2 я всё таки оставил бы спереди.
У коментах не було про те що це третій м.2 на платі котра у стандарті mATX. Що до цих пір виходило тільки на м.2DIMM і інших дочірних платах. Коли дешеві диски сата починають програвати у ціні дешевим nvme мати 3 слоти вже не преміум, так що саму ідею підтримую. От сумісність корпусів з живленням на зворотньому боці - то вже більш спірний момент. Але вигляд буде, звичайно, чистішим без ''шлангів'' по 24 і 8 пін.