Новини
Останні статті і огляди
Вибір процесора
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
SergN
Member
oversteve
Буквоїди в треді? Тож стільки сперечаючись, вже б пора позначити, чи протестуєш проти моєї позиції за 13500, чи підтримуєш її. Чи просто флудиш в темі?
Буквоїди в треді? Тож стільки сперечаючись, вже б пора позначити, чи протестуєш проти моєї позиції за 13500, чи підтримуєш її. Чи просто флудиш в темі?
-
oversteve
Member
SergN
здається мені я досить чітко сформулював, проти чого саме я "протестую", але як я бачу "чукча нє чітатєль, чукча пісатєль"
здається мені я досить чітко сформулював, проти чого саме я "протестую", але як я бачу "чукча нє чітатєль, чукча пісатєль"
-
SergN
Member
Я бачу, флудерасти в тему заїхали? Що ти корисного тут написав за останніх 5 постів, окрім флуду? Комусь допоміг з вибором, порадив щось, корисний лінк дав?oversteve: ↑ 21.02.2023 19:59 SergN
здається мені я досить чітко сформулював, проти чого саме я "протестую", але як я бачу "чукча нє чітатєль, чукча пісатєль"![]()
Грати в гру "до...бись до стовпу" я теж вмію. І зараз, схватившись за ту твою фразу про ефекти "для роботи" можу натикати мордочкою, що в більшості людей робота на домашньому ПК - це аж ніяк не блендери з короною, і не Сінебенчі з ранку до ночі, де можна утилізувати всі ядра, тож заявляти про приріст в роботі безвідповідально, не знаючи, що за робота (а друк в Ворді жоден сучасний проц не загальмує). Саме тому я цього і не робив, бо автор про роботу не конкретизував. Тому якраз в типовому домашньому ПЗ маємо перевагу 13500, проте не кардинальну, про що я і написав, рекомендуючи саме 13500.
Але я бачу тут чукча-пісатєль зайшов в тему та не зупиняється в своєму флуді без жодної користі для людей, що вибирають проци.
-
oversteve
Member
SergN
мені здається користі з
мені здається користі з
якось трохи більше ніж з абстрактнихв багатопотоці різниця майже на чверть на користь 13500
але можливо я рахувати не вмію і різниця в 20-25% то дійсно несуттєва фігнявони приблизно рівні з мінімальною перевагою в 13500
-
waryag
Member
У переваги від Е-ядер в синтетиці є проблеми з реалізацією у типових домашніх задачах.oversteve: ↑ 21.02.2023 21:03 але можливо я рахувати не вмію і різниця в 20-25% то дійсно несуттєва фігня
-
oversteve
Member
waryag
коли гібриди тільки вийшли, то вони взагалі в деякому софті працювали краще з відключеними Е-ядрами, але з часом ситуація почала мінятися
та й знову ж для рендерингу чи кодування відео наприклад все вже цілком нормально реалізовано і там на практиці буде різниця як в синтетиці
коли гібриди тільки вийшли, то вони взагалі в деякому софті працювали краще з відключеними Е-ядрами, але з часом ситуація почала мінятися
та й знову ж для рендерингу чи кодування відео наприклад все вже цілком нормально реалізовано і там на практиці буде різниця як в синтетиці
-
inquest
Junior
Таке питання, чи є смисл міняти райзен 5500 на 5700х для ігор? наскільки суттєвий буде приріст фпс? Карта ртх 3060
-
Kravan
Member
Смысла с такой замены нет. Прироста не будет или будет мизерный.inquest: ↑ 22.02.2023 00:47 Таке питання, чи є смисл міняти райзен 5500 на 5700х для ігор? наскільки суттєвий буде приріст фпс? Карта ртх 3060
-
Artem_K
Member
Смисл є. У 5500 кеш L3 - 16Мб, у 5700Х - 32Мб. Це про те, щоб 5800Х3D був гарним ігровим йому взагалі 96Мб насипали кешу.inquest: ↑ 22.02.2023 00:47 Таке питання, чи є смисл міняти райзен 5500 на 5700х для ігор? наскільки суттєвий буде приріст фпс? Карта ртх 3060
На 3DNews є обзор, де його порівнюють з 5600Х і там різниця в середньому 20-25%. Та роблять висновок "Сравнительно невысокая игровая производительность Ryzen 5 5500 прослеживается практически во всех играх из нашего тестового набора. Даже во вполне благоприятных для решений AMD ситуациях, например в Chernobylite, новом Serious Sam и Shadow of the Tomb Raider, главный герой этого обзора выглядит довольно слабо, демонстрируя преимущество разве только перед старым Ryzen 5 3600"
-
Andikho
Member
Дивлячись що за ігри, який монітор і тд. Хоча, я маю думку, що всюди буде приріст і досить відчутний, особливо за мінімальним кадром.inquest: ↑ 22.02.2023 00:47Таке питання, чи є смисл міняти райзен 5500 на 5700х для ігор?
-
akr
Member
В мене схоже питання, 4300g може розкрити повністю rx580? бо в мене карта якось дивно себе поводить, не тримає 100%, буває скидує взагалі до 0 частоту. Все фризить. Меняти проц на 5600? В майбутньому мені потрібні приблизно 80-100 фпс при високих на фуллшд
Чи справа не в проці? А ще можно обійтись 5500 при моїх хотілках?
Чи справа не в проці? А ще можно обійтись 5500 при моїх хотілках?
-
Melofon
Member
akr
Для rx580 и 4300g достаточно чтоб на полную работала, тем более этой карты не достаточно даже для средних настроек в современных играх, она и на минималках должна под сотку работать, в старых играх конечно попроще, может проблема в самой карте, вы даже игры не описали где она так себя ведёт, или это везде так? для 80-100 фпс в современных играх конечно 4300g маловато и да там уже нужен 5600(х), но тут и карта нужна соответствующая чтобы тянула столько фпс на высоких в фуллхд.
Для rx580 и 4300g достаточно чтоб на полную работала, тем более этой карты не достаточно даже для средних настроек в современных играх, она и на минималках должна под сотку работать, в старых играх конечно попроще, может проблема в самой карте, вы даже игры не описали где она так себя ведёт, или это везде так? для 80-100 фпс в современных играх конечно 4300g маловато и да там уже нужен 5600(х), но тут и карта нужна соответствующая чтобы тянула столько фпс на высоких в фуллхд.
-
Andikho
Member
akr
Є ж дуже простий спосіб перевірити чи допоможе вам заміна проца, чи ні - скидаєте дальність деталізації об'єктів, кількість трави, якість геометрії і тд, Якість освітлення, тіні, всілякі постобробки і таке інше залишаєте. Якщо при цьому фпс збільшився - заміна проца ефект дасть, якщо залишився як і був - проблема не в ньому.
Є ж дуже простий спосіб перевірити чи допоможе вам заміна проца, чи ні - скидаєте дальність деталізації об'єктів, кількість трави, якість геометрії і тд, Якість освітлення, тіні, всілякі постобробки і таке інше залишаєте. Якщо при цьому фпс збільшився - заміна проца ефект дасть, якщо залишився як і був - проблема не в ньому.
-
manbearboar
Member
inquest
Неразогнанный 5500 это примерно аналог 3600X в играх
Здесь тема раскрыта по повроду разницы
https://www.techspot.com/article/2201-f ... u-scaling/
Если у вас мат плата позволяет, то повозившись с разгоном 5500 можно эту разницу уполовинить
13500 со своим потреблением заезжает совсем не в ту лигу, где предполагается находиться лоченным айпятым.
Если они оба с 12600k будут сидеть под одинаковым power limit, вряд ли там много останется разницы.
Если у вас мат плата позволяет, то повозившись с разгоном 5500 можно эту разницу уполовинить
- спойлер
-
Это не бесплатно даётся, а за счёт большего потолка потребления, потому что это всё тот же Альдер Лейк.oversteve: ↑ 21.02.2023 19:18 як на мене це досить суттєва перевага 13500 в багатопотоці
13500 со своим потреблением заезжает совсем не в ту лигу, где предполагается находиться лоченным айпятым.
- спойлер
-

Если они оба с 12600k будут сидеть под одинаковым power limit, вряд ли там много останется разницы.
-
Timedemo
Member
фраза крайне далекого человека от темы.waryag: ↑ 21.02.2023 21:34У переваги від Е-ядер в синтетиці є проблеми з реалізацією у типових домашніх задачах.oversteve: ↑ 21.02.2023 21:03 але можливо я рахувати не вмію і різниця в 20-25% то дійсно несуттєва фігня
Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
ты школьник? какие 250вт. это общее потребление ПК. диванная экспертиза высшего уровня. а 150вт. это пик и это в диких ЛИНХ. такое потребление в реальности снять практически не реально. и любая плата его потянет без напряга. лучше посмотри какие у него результаты при локе на 65вт. и поймешь тогда что это за процессор, и что он делает.manbearboar: ↑ 23.02.2023 11:17 inquest
Если у вас мат плата позволяет, то повозившись с разгоном 5500 можно эту разницу уполовинитьВідправлено через 14 хвилин 57 секунд:
- спойлер
Это не бесплатно даётся, а за счёт большего потолка потребления, потому что это всё тот же Альдер Лейк.oversteve: ↑ 21.02.2023 19:18 як на мене це досить суттєва перевага 13500 в багатопотоці
13500 со своим потреблением заезжает совсем не в ту лигу, где предполагается находиться лоченным айпятым.Надо ли такое счастье с 250Вт потребления обычному юзеру? Любая ли B660 плата вытянет 150Вт на процессор?
- спойлер
![]()
Відправлено через 8 хвилин 34 секунди:
-
waryag
Member
На мою думку, рендерінг та кодування навряд чи можна віднести до типових домашніх задач.oversteve: ↑ 21.02.2023 21:49коли гібриди тільки вийшли, то вони взагалі в деякому софті працювали краще з відключеними Е-ядрами, але з часом ситуація почала мінятися
Просвети меня.Timedemo: ↑ 23.02.2023 18:38 фраза крайне далекого человека от темы.
-
Timedemo
Member
в чем просветить? что на эко ядрах нормально калькурятор стандартный работает?waryag: ↑ 23.02.2023 19:02На мою думку, рендерінг та кодування навряд чи можна віднести до типових домашніх задач.oversteve: ↑ 21.02.2023 21:49коли гібриди тільки вийшли, то вони взагалі в деякому софті працювали краще з відключеними Е-ядрами, але з часом ситуація почала мінятися
Просвети меня.Timedemo: ↑ 23.02.2023 18:38 фраза крайне далекого человека от темы.
-
oversteve
Member
в епоху фрілансу цілком тривіальні задачіwaryag: ↑ 23.02.2023 19:02На мою думку, рендерінг та кодування навряд чи можна віднести до типових домашніх задач.oversteve: ↑ 21.02.2023 21:49коли гібриди тільки вийшли, то вони взагалі в деякому софті працювали краще з відключеними Е-ядрами, але з часом ситуація почала мінятися
manbearboar
12600к без розгону і маніпуляцій з напругами десь 160-165вт вигрібає із власного досвіду
13500 якщо я не помиляюсь має потолок трохи більше 200вт
на якомусь норм кулері типу Д15 і в корпусі з норм вентиляцією можна цілком спокійно сидіти зі споживанням десь до 190-200вт, так що різниця все ж таки буде там, де вона має бути
у мене є 12600к і 13600к і обидва цілком ок працюють на добротних мамах МСІ Про В660, єдина претензія це те, що неможна нормально даунвольт зробити, треба 690 або 790 чіпсет
-
waryag
Member
Так и запишем: 8 е-ядер нужны для запуска калькулятора, 6 Р не справляются...Timedemo: ↑ 23.02.2023 19:12 в чем просветить? что на эко ядрах нормально калькурятор стандартный работает?
Всіх айтішників менше відсотка від населения, і з них рендерингом та кодуванням займаються далеко не всі.oversteve: ↑ 23.02.2023 19:36 в епоху фрілансу цілком тривіальні задачі
-
Timedemo
Member
подпись забыл. Эксперт Диванный.waryag: ↑ 23.02.2023 20:26Так и запишем: 8 е-ядер нужны для запуска калькулятора, 6 Р не справляются...Timedemo: ↑ 23.02.2023 19:12 в чем просветить? что на эко ядрах нормально калькурятор стандартный работает?![]()
Всіх айтішників менше відсотка від населения, і з них рендерингом та кодуванням займаються далеко не всі.oversteve: ↑ 23.02.2023 19:36 в епоху фрілансу цілком тривіальні задачі
Відправлено через 4 хвилини 41 секунду:
які 165вт у 12600к? які 200вт? ви хоч напругу від потужності відрізняєте?oversteve: ↑ 23.02.2023 19:36в епоху фрілансу цілком тривіальні задачіwaryag: ↑ 23.02.2023 19:02
На мою думку, рендерінг та кодування навряд чи можна віднести до типових домашніх задач.
manbearboar
12600к без розгону і маніпуляцій з напругами десь 160-165вт вигрібає із власного досвіду
13500 якщо я не помиляюсь має потолок трохи більше 200вт
на якомусь норм кулері типу Д15 і в корпусі з норм вентиляцією можна цілком спокійно сидіти зі споживанням десь до 190-200вт, так що різниця все ж таки буде там, де вона має бути
у мене є 12600к і 13600к і обидва цілком ок працюють на добротних мамах МСІ Про В660, єдина претензія це те, що неможна нормально даунвольт зробити, треба 690 або 790 чіпсет