Останні статті і огляди
Новини
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
-
Enombre de soberano
Member
Усе не так страшно непоганий тест на 13900К з поясненнямoversteve: ↑ 11.02.2023 10:37 DaKaR
для роботи, яка сильно грузить проц типу рендеринга - тільки вода, хіба встановлювати ліміти десь на 180-200 Вт
якщо для ігор на зараз - щось типу Нокти Д15 буде +-ок, але якщо в мабутньому вони зможуть грузити проц як робочий софт, то буде та сама ситуація
-
oversteve
Member
Enombre de soberano
там приблизно те саме, що я написав, з лімітом в 180-200вт норм, вище буде пічка в 90+ градусів з вентиляторами на повних обертах
там приблизно те саме, що я написав, з лімітом в 180-200вт норм, вище буде пічка в 90+ градусів з вентиляторами на повних обертах
-
DaKaR
Member
Зайдем с другой стороны. А под I5 13400-13500, что?
-
oversteve
Member
DaKaR
щоб було комфортно і не як січкарня - знову ж таки якийсь двухбаштовий типу Д15, дарк рок і т.п., самий оптимальний не за всі гроші - Thermalright PA120 SE
щоб було комфортно і не як січкарня - знову ж таки якийсь двухбаштовий типу Д15, дарк рок і т.п., самий оптимальний не за всі гроші - Thermalright PA120 SE
-
Alex+
Member
а до них вже додали кріплення під 1700, чи шукати окремо потрібно буде?oversteve: ↑ 11.02.2023 14:15 Д15, дарк рок
-
Filabatya
Member
Alex+
ноктуа на халяву може вислати, якщо їм фоточки на мило скинути і бажано чек, давно так в них щось просив - вислали безплатно
The_Rusik
а що за 10 років там щось помінялося?
ноктуа на халяву може вислати, якщо їм фоточки на мило скинути і бажано чек, давно так в них щось просив - вислали безплатно
The_Rusik
а що за 10 років там щось помінялося?
-
Enombre de soberano
Member
DaKaR: ↑ 11.02.2023 12:50 Зайдем с другой стороны. А под I5 13400-13500, что?
Можна припустити що під нормальним двовежником і 13700 буде відчувати себе дуже непогано.Frees: ↑ 19.01.2023 09:39 Можливо комусь буде корисно. i5-13500 під Deepcool AK400 в Cinebench R23 максимум 68 градусів при енергоспоживанні ~150w
-
oversteve
Member
Enombre de soberano
якщо не андервольтити 13600k в стоці під PA120 SE в сінбенчі тротлить і споживання за 200-210 Вт перевалює, по великому рахунку можна скрутити десь до 170-180 Вт, якщо з напругами побавитись, але з 13700к буде жарити ще сильніше і можна без припущень зрозуміти яка картина буде
якщо не андервольтити 13600k в стоці під PA120 SE в сінбенчі тротлить і споживання за 200-210 Вт перевалює, по великому рахунку можна скрутити десь до 170-180 Вт, якщо з напругами побавитись, але з 13700к буде жарити ще сильніше і можна без припущень зрозуміти яка картина буде
-
Enombre de soberano
Member
oversteve
Саме тому я написав - 13700 без К, він зажатий в non-K ліміти. Усе буде бєнч - 220 Вт без накруток живлення від виробників МП.
Саме тому я написав - 13700 без К, він зажатий в non-K ліміти. Усе буде бєнч - 220 Вт без накруток живлення від виробників МП.
-
oversteve
Member
Enombre de soberano
на жаль не буде нормально, там на повному розковбасі по суті ті самі частоти, що у 13600к, тільки ще +2 повноцінних ядра, які добряче температури додадуть
та й 220вт для повітря в закритому корпусі то дофіга
на жаль не буде нормально, там на повному розковбасі по суті ті самі частоти, що у 13600к, тільки ще +2 повноцінних ядра, які добряче температури додадуть
та й 220вт для повітря в закритому корпусі то дофіга
-
Enombre de soberano
Member
oversteve
Той самий випадок, коли я з Вами не згоден.
У нон-К проців суворе обмеження tdp і за рахунок чого, ще треба дивитись.
Плюс сучасні материнські плати не просто так дорогі, там дуже витривалі ланцюги живлення (тут йдеться навіть не про Z, про МП на В чіпсеті). Тому температури до 90°, це зовсім не проблема (якщо не запирати це у офісний кейс).
Та навіть якщо пригальмувати 13700 на 200 Вт, все одно він буде кращім за 13500, а десь і за 13600К.
Той самий випадок, коли я з Вами не згоден.
У нон-К проців суворе обмеження tdp і за рахунок чого, ще треба дивитись.
Плюс сучасні материнські плати не просто так дорогі, там дуже витривалі ланцюги живлення (тут йдеться навіть не про Z, про МП на В чіпсеті). Тому температури до 90°, це зовсім не проблема (якщо не запирати це у офісний кейс).
Та навіть якщо пригальмувати 13700 на 200 Вт, все одно він буде кращім за 13500, а десь і за 13600К.
-
oversteve
Member
Enombre de soberano
на рахунок матері то взагалі не питання, там все ок
на рахунок того, чи буде краще - тут взагалі не знаю, я суто про можливість адекватно охолоджувати проц, який жере 200Вт+
200Вт+ повітрям розсіювати в закритому корпусі досить велика проблема, вже не кажучи про те, що це з все буде з вентиляторами на максимальних обертах
на рахунок матері то взагалі не питання, там все ок
на рахунок того, чи буде краще - тут взагалі не знаю, я суто про можливість адекватно охолоджувати проц, який жере 200Вт+
200Вт+ повітрям розсіювати в закритому корпусі досить велика проблема, вже не кажучи про те, що це з все буде з вентиляторами на максимальних обертах
-
anyname
Member
вопрос имеется. кулеры башенные и вообще на тепловых трубках размораживаются ? помнится читал когда-то что теплоносителем там вода . т.е при замерзании порвет , деформирует , расколет кристалл на процессоре и видеокарте или нет ?
интересует так как остатки угля кончаются на этой неделе , а морозы вряд-ли . газа , электричества и др со 2го марта нет. посадки вокруг заминированны . и если башню снять с проца не проблема , то видеокарту разбирать инструмента нет.
кстати - HDD от близких взрывов 152мм фугасов кончится могли ?( два самых близких в 40 метрах от дома упали ).
интересует так как остатки угля кончаются на этой неделе , а морозы вряд-ли . газа , электричества и др со 2го марта нет. посадки вокруг заминированны . и если башню снять с проца не проблема , то видеокарту разбирать инструмента нет.
кстати - HDD от близких взрывов 152мм фугасов кончится могли ?( два самых близких в 40 метрах от дома упали ).
-
r1d3r
Member
Ну деформировать не сможет при замерзании, так как там конденсат, а не прям вода, её там совсем не много, а вот тепло отводить он перестанет, так как нечем будет. С цпу не сложно, надо найти боксовый и поставить его, пока теплее не станет, а вот с вк сложнее. Если амд на ам4, то могу свой боксовый заслатьanyname: ↑ 15.02.2023 13:32 вопрос имеется. кулеры башенные и вообще на тепловых трубках размораживаются ? помнится читал когда-то что теплоносителем там вода . т.е при замерзании порвет , деформирует , расколет кристалл на процессоре и видеокарте или нет ?
-
anyname
Member
меня исключительно на предмет физических повреждений интересовало. электричества все равно нет , и не предвидится (пока оккупантов не прогонят.в наш район высоковольтное заходило из Енергодара ). не будет никто во время войны столбы ставить и линии тянуть , других проблем хватает. у 8700к боксового все равно не было.r1d3r: ↑ 15.02.2023 16:26Ну деформировать не сможет при замерзании, так как там конденсат, а не прям вода, её там совсем не много, а вот тепло отводить он перестанет, так как нечем будет. С цпу не сложно, надо найти боксовый и поставить его, пока теплее не станет, а вот с вк сложнее. Если амд на ам4, то могу свой боксовый заслатьanyname: ↑ 15.02.2023 13:32 вопрос имеется. кулеры башенные и вообще на тепловых трубках размораживаются ? помнится читал когда-то что теплоносителем там вода . т.е при замерзании порвет , деформирует , расколет кристалл на процессоре и видеокарте или нет ?
ну а после оно работоспособно будет или нет ? Я просто плохо представляю себе внутренности тепловой трубки ( помнится только что то про пористую начинку ). а с размораживанием ассоциируются только лопнувшие чугунные блоки двигателей.
-
yupi
Member
13400 работает под такимDaKaR: ↑ 11.02.2023 12:50под I5 13400-13500, что?
В играх 60-65 1000рпм
Видео кодирует 75 1300рпм
Так что хватит по сути любой башни
-
Andikho
Member
У знайомого залман 9500 пролежав місяць при -10-15 - на працездатність не вплинуло від слова зовсім. У мене ноктуа у12п лежав тиждень на балконі, коли на вулиці було -20 - теж працює як і раніше. Тому це скоріше міфиanyname: ↑ 15.02.2023 13:32кулеры башенные и вообще на тепловых трубках размораживаются
ВД на своїх хдд 2016го року, якщо було коректно завершено з ними роботу і головки запарковані, допускали ударні перевантаження в 50g, що навряд можливо від розривів, які не зруйнували будівлю. Але якщо хдд був в роботі, коли зникло живлення, то ймовірність їх виходу з ладу доволі відчутна.anyname: ↑ 15.02.2023 13:32HDD от близких взрывов 152мм фугасов кончится могли
-
Dremjke
Member
У меня компик простоял при отсутствии отопления с конца февраля и влоть до первого потепления, когда в комнате стало более-менее тепло. Я его еще на этот период заботливо тёплым пледом накрыл Тоже боялся, что ему будет плохо, как и видеокарте, но остался живее всех живых. Дом ходил ходуном постоянно, в соседний подъезд фугас прилетел, у меня окна и те целые осталисьanyname: ↑ 16.02.2023 11:01меня исключительно на предмет физических повреждений интересовало.
А кулер на проце pccooler дешман, но со своей задачей справляется, хоть и собираюсь менять.
-
777DELTA777
Junior
Доброго вечора усім! Є у наявності Zalman CNPS10x Performa та Noctua NH-U12P SE2. Що встановити? Чи придбати новий ID-Cooling SE 224-xt Basic? Процесор планую брати Intel 11400f та зняти ліміт. Або взяти новий ID-Cooling SE 224-xt Basic та встановити вентилятори від Noctua. Дякую!
-
Enombre de soberano
Member
777DELTA777
Встановити перформу та повісити на неї ноктієвські вентилятори.
Встановити перформу та повісити на неї ноктієвські вентилятори.