Есть мать MSI Z370M Mortar, абсолютно никаких проблем не было до замены "Kingston KC2500 500GB NVMe" на "WD Blue SN570 NVMe 1 Tb" в слоте М2.
Суть проблемы в том, что новый М2 SSD от WD при "холодном" запуске ПК (после долгого простоя) не виден в биос, после перезагрузки уже все ОК - видно.
Биос обновлял, перепробовал все "махинации" с UEFI/Legacy - толку ноль.
Этот SSD используеться не под систему.
В чем может быть проблема и как ее решить?
Останні статті і огляди
Новини
МП (MSI Z370M Mortar) не видит M2 SSD (WD Blue SN570 NVMe 1 Tb) при "холодном" старте
-
Aries26
Junior
-
Alex+
Member
в обох м2 слотах така поведінка?
-
Aries26
Junior
Це в слоті М2 №1 (який не підтримує SATA), в слоті М2 №2 не перевіряв.Alex+: ↑ 09.02.2023 12:20 в обох м2 слотах така поведінка?
-
Alex+
Member
ну, думаю, ваше першочергове завдання зрозумілиAries26: ↑ 09.02.2023 12:27в слоті М2 №2 не перевіряв
-
Aries26
Junior
Спробую такий варіант, але буде -1 SATA-роз'єм (якщо буде все ОК).Alex+: ↑ 09.02.2023 12:30ну, думаю, ваше першочергове завдання зрозумілиAries26: ↑ 09.02.2023 12:27в слоті М2 №2 не перевіряв
Знайшов ще якусь інфу в інетрнеі:
Your BIOS is set to legacy for your hard drive. You need to convert your drive from MBR to GPT using the mbr2gpt command (google it) once done, the BIOS needs to be set to UEFI to see your GPT drive. Then use the WD free Acronis software to clone your drive to the NVMe SSD drive.
Legacy mode cannot see the SN570
-----------------------
There could be some confusion here. The motherboard is UEFI but in the settings for the hard drive, it is set to legacy. Legacy is BIOS mode. Converting the drive from mbr to gpt allows you to switch the drive from legacy to UEFI. At that point the new drive will be seen by the bios.
-
Alex+
Member
Aries26
В цьому був би сенс, якщо б ваш ссд зовсім не працював, а у вас він працює після перезавантаження
В цьому був би сенс, якщо б ваш ссд зовсім не працював, а у вас він працює після перезавантаження
-
Aries26
Junior
Спробував в іншому слоті - ситуація аналогічна як в першому =(Alex+: ↑ 09.02.2023 12:30ну, думаю, ваше першочергове завдання зрозумілиAries26: ↑ 09.02.2023 12:27в слоті М2 №2 не перевіряв
-
Alex+
Member
Aries26
Спробуйте написати в службу підтримки WD та MSI. У останньої е свій форум, можна там ще спитати. Можливо щось підкажуть
Спробуйте написати в службу підтримки WD та MSI. У останньої е свій форум, можна там ще спитати. Можливо щось підкажуть
-
slv
Member
Есть возможность проверить старый кингстон в привычной конфигурации ? Не думаю , что проблема в материнке
-
Aries26
Junior
Старий кінгстон - ВСЕ ОКslv: ↑ 09.02.2023 22:44 Есть возможность проверить старый кингстон в привычной конфигурации ? Не думаю , что проблема в материнке
Відписав на форумі в MSI. Повідомили що схожа проблема спостерігалась тільки на платах АМД з SSD М2 від WD, від Інтел на десктопних платах - вперше.Alex+: ↑ 09.02.2023 22:31 Aries26
-
Aries26
Junior
Оновив біос на бета версію, і перших 2 дні результата не було, ще й в перший день відеокарта у віндовс не роспізнавалась (проблема вирішилась). А вже ось на 4-й день якимось дивом біос почав бачити SSD при "холодному" уввімкненні ПК. Не можу збагнути чому відразу оновлений біос не бачив SSD