Alexandro: ↑
02.02.2023 20:31
Добрий вечір.
Орієнтовно рік назад я вже писав сюди, але з початком війни не склалось.
Хочу зробити апгрейд свого комп'ютера. Оновити процесор, материнську плату, оперативну пам'ять і можливо докупити собі накопичувач M2.
Мета покупки - ігри (на моніторі 28 дюймів, FullHD). Хотілось би спробувати Hogwarts Legacy, Resident Evil 4 Remake, Cyberpunk 2077 та інші новинки. Сталкер 2, наприклад.
Бюджет системи з того, що у мене вийшло (20000-25000 грн).
Розганяти систему не планую, але наскільки розумію, материнська плата автоматично може включати розгін.
Бажаний рівень гучності системи - звичайна.
Не дуже багато шукав, оскільки часу зараз не так багато.
З комплектуючих у мене залижаються блок живлення Vinga 750W (VPS-750G), SSD Kingston SSDNow A400 480GB і відеокарта RX580 MSI GamingX 4Gb. Карта стара, але ближчим часом я планую і її змінити.
Питань є декілька.
1. Яку материнську плату підібрати під мій процесор? Материнки я шукав в основному по відгуках в інтернеті. Можливо, є якісь кращі рішення під i5 12400?
2. Чи є сенс брати накопичувач М2 під ігри? Наприклад, під систему виділити 200 ГБ і ще 800 під ігри.
Цікаво почути думку експертів.
Зарання дякую за відповіді! Всім мирного неба і спокійного вечора!
Мабуть я вже дістав вас всіх) Але все ж хочу обрати оптимальний варіант.
Якщо збиратиму комп'ютер на інтелі, то мабуть таки братиму i5 13500 з материнкою Asus TUF Gaming B660-Plus Wi-Fi D4 і оперативкою Kingston Fury DDR4-3200 32768 MB PC4-25600 (Kit of 2x16384) Beast Black (KF432C16BBK2/32).
Охолодження be quiet! Pure Rock 2 Black. Думаю його з головою вистачить, який би я процесор не підібрав.
Оперативну пам'ять DDR5 мабуть брати не буду, дороге задоволення, тому зупинюсь на DDR4.
Взагалі на форумі багато пишуть про райзени.
Що скажете про AMD Ryzen 5 5600G 3.9 GHz / 16 MB ? Вистачить його для моїх потреб чи є кращі варіанти?
Ну і в теорії, якщо взяти нормальну материнку, в майбутньому можна буде просто поставити потужніший б/у процесор.
Власне, до райзена в мене два питання - яку оптимальну материнську плату взяти і яку пам'ять, щоб система запустилась і працювала стабільно без додаткових маніпуляцій по типу розгонів, живлення і т.д.