Ой, та ну фігня це все. Не можна на програмному рівні вбити гпу, що в нього на всіх лініях живлення кз. До того ж багато сумніві з цього відео. Наприклад, чого не показано пристрій заміру, натомість нам показали лише якісь намальовані цифри, які на трьох різних вузлах мають однакові показники. Чому наприклад цей майстер для наглядності не показав опір на вході 12в, 3,3в? Чому не перевірив лінію, яка формує живлення для всіх ШІМ, може там була проблема, ну власне. Більше схоже на якийсь брак компонентів, особливо мене добиває, коли згорає якийсь маленький конденсатор, що може призвести до кз без видимих слідів горіння, або до прогару на платі. Ось вам чотири простих приклади:
1) MSI GTX 780: потрапила до мене з прогаром між слоями зі зворотньої сторони у лінії живлення ГПУ. Прогар видалив, довелося свердлити плату майже наскрізь, останній слой був цілий, на який як раз був запаяний мосфет. Кз між слоями зникло. За цей проміжок часу, відеокарту звісно доводилось підключати, та перевіряти, так от додатково, ще 2 рази згоріли конденсатори 0805 в іншій частині пітальника, залишивши незначні пошкодження плати. Причому це відбулося в обох випадках взагалі рандомно. Перший, коли я запускав плату лише з одним мосфетом, згорів конденсатор у лінії яка взагалі не була задіяна, на неї просто приходило 12в, тобто лінія була без навантаження. Другий випадок - згорів коли карта пройшла декілька тестів зі всіма мосфетами і я вже вимикав комп, як помітив що він ненормально вимкнувся -згорів конденсатор з внутрішньої сторони біля мосфету у тієї ж дирявої фази. Після цього я зробив простий висновок - бракована партія конденсаторів у лінії живлення, яка спричинила величезний прогар та декілька маленьких. Я їх зняв, замінив на конденсатори з донора (titan black на gk110, плати майже однакові), звідти ж
замінив і drmos, відновив критичні зв'язки і навіть вдалося запустити вигорівшу фазу, все працює, і навіть після такої смерті, карта змогла побувати на hwbot)
2) ASUS GTX 770 з КЗ на лінії пам'яті. Ну зазвичай у такому випадку пам'ять і КП виходять з ладу, але надія була що це не так. Транзистори цілі, пам'ять зняв - кз залишилось, ГПУ зняв - омг, кз залишилось. В принципі на цьому і закінчив, бо плата купувалась неробоча і саме задля охолодження.
3) Palit GTX 780: немає зображення. Розібравши карту побачив згорівший конденсатор, не може бути у лінії живлення ГПУ біля мосфета. "Palit пека спаліт" казали вони, але Palit молодці, поставили запобіжники на всіх лініях 12в) Конденсатор зняв, запобіжник замінив, карта працює. Хоч у цьому випадку і було видно згорівший конденсатор, але все ж.
4) ASUS GTX 660Ti: схожа ситуація як і у випадку з 780. У лінії живлення були неякісні конденсатори, які спричиняли прогари та виводили з ладу транзистори і драйвери.
Але стоп, це я перечислив випадки, коли конденсатори стояли до мосфетів і на картах, яким вже більше 9 років, але такі конденсатори можуть попастися і після мосфетів (ймовірно як це сталося у випадку 2), і тоді так, по дроселям буде кз.
І таких випадків безліч. Дякую за увагу