Огляд і тестування бездротового маршрутизатора ASUS 4G-AX56 зі підтримкою Wi-Fi 6 та можливістю роботи в стільникових мережах LTE

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
st17
Junior

Повідомлення

Scoffer: 10.01.2023 14:10 st17
Не знаю як там в вашому Києві, а в Дніпрі як тільки почались відключення світла, то працювати з мобільного стало неможливо прямо одразу.
Якщо пощастить то можна новини з телеги з пінгом хвилин в 5-10 почитати.
Навіть коли є світло на вишках, то швидкість 4жо в моїх локаціях добре якщо до 200 кілобіт доходить. А як нема, то і 2 кб/с бува :horror:
Все вірно - з мобільного не виходить, але модем (особливо з антеною) дає набагато кращі результати.

От наприклад мій колега писав з Троєщини після жорстких обстрілів і довгої відсутності електроенергії:
"Наразі маю чудове підтвердження того, що модем + антена в жорстких умовах краще за моб. телефон.
З телефона мережа є, а інету немає (не дивлячись на активний індикатор ЛТЕ).
А в модемі з кастомною прошивкою маю змогу обрати на якій частоті він працюватиме і тим самим зафорсити його законектитись до більш підходящої БС. А покрутивши трохи антену, домогтись стабільного сигналу...

Швидкість, звісно, не для торентів. Всього 3-4 мегабіта в таких умовах, але ІНЕТ Є!"

Те саме, наприклад, я читаю в чатику свого ЖК на Борщагівці.
Дивно, що люди ігнорують реальний практичний досвід, але це їх справа.

Hotspur: 10.01.2023 14:04
st17: 10.01.2023 12:37Та ні, не зникає, саме тому і очевидно шо це у вас суто теоретичні якісь накиди неясно чому. Будь ласка, не коментуйте в темах, де у вас нема досвіду.
У Києві мобільний інтернет дає можливість працювати ще годинами після відключень.
не пиши дурниць.
Ну тобто замість аргументації у відповідь на факти просто йде навал якоїсь дурні.
Ваша справа, але певно всерйоз сприймати шо ви пишете я не буду.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Hotspur: 09.01.2023 21:18 при відключеннях світла за 30-90 хвилин зникає мобільний інтернет.
Так було при перших масових відключеннях. Зараз вже все набагато краще, але таки в залежності від конкретного розташування.

Коли весь Київ сидів без світла пару діб, у мене Лайф весь час роздавав 4ж.
У другій половині грудня лайф став гірше працювати при відключеннях, а от Київстар навпаки краще.
Швидкість звісно не суперова щоб викаувати весь інет була, але навіть для дистанційного навчання вистачало.
Hotspur
Member

Повідомлення

st17: 10.01.2023 14:28Ну тобто замість аргументації у відповідь на факти просто йде навал якоїсь дурні.
від тебе. батареї на базовій станції заряджаються більше доби. якщо не 1 відключення кожної доби то батареї розряджені і не працюють. не пиши в чому не розбираєшся взагалі.

Відправлено через 40 секунд:
Mad Dog: 10.01.2023 14:43Коли весь Київ сидів без світла пару діб, у мене Лайф весь час роздавав 4ж.
значить в тебе вишка з генератором. їх 5%
Mad Dog
Member

Повідомлення

st17: 10.01.2023 14:28 Все вірно - з мобільного не виходить, але модем (особливо з антеною) дає набагато кращі результати.
Залежить від ситуаціїї. Якщо найближчі вишки потухли, і треба "дотягнутись" до сусідньої то результат буде ок.
Але якщо, як часто буває, базова станція тобі світить у вікно повним сингалом, а ти з неї нічого взяти не можеш (перегружена, нема зв'язку з проміжним обладнанням) то від модему толку фактично не буде.

Отправлено спустя 3 минуты 37 секунд:
Hotspur: 10.01.2023 14:45
Mad Dog: 10.01.2023 14:43Коли весь Київ сидів без світла пару діб, у мене Лайф весь час роздавав 4ж.
А чого не вишка на критичній інфраструктурі куди живлення відновлюють дуже швидко? :)
Не все так погано.
master
Member

Повідомлення

Hotspur: 10.01.2023 14:45
st17: 10.01.2023 14:28Ну тобто замість аргументації у відповідь на факти просто йде навал якоїсь дурні.
від тебе. батареї на базовій станції заряджаються більше доби. якщо не 1 відключення кожної доби то батареї розряджені і не працюють. не пиши в чому не розбираєшся взагалі.

Відправлено через 40 секунд:
Вас хтось міцно образив із мобільних операторів, чи що? Батареї є різні на базових станціях, в різному стані і з різними ступенем викоритсиання. Але загалом мобільний інтернет більш надійний, ніж fttb. І ситуація покращується: йде заміна акумуляторів на LiFePo4, той самий Київстар запустив ініціативу живлення БС від генераторів орендодавців намеомерційній основі. А от домашній інтернет....
Мені, наприклад, довелося купляти і передавати АКБ своєму провайдеру, щоб заживити комутатор на горищі. І тепер в мене при планових відключеннях є інтернет. Але, звісно, якщо є час на зарядку (хочаб 5-6 годин), тоді свіч працює від АКБ 4 години.
Hotspur
Member

Повідомлення

master: 10.01.2023 15:02Вас хтось міцно образив із мобільних операторів, чи що?
ні, є офіційні відповіді операторів де вказані конкретні цифри і час зарядки. батареї AGM

Відправлено через 57 секунд:
master: 10.01.2023 15:02І ситуація покращується: йде заміна акумуляторів на LiFePo4
не чув взагалі такого. побачив, писали про це

Магічного рішення не існує, щоб усе працювало без збоїв, коли немає живлення. Є кроки, які можуть поліпшити ситуацію, і ми над цим працюємо. Перш за все, це закупки нових акумуляторних батарей, нових літієвих батарей. Вони довше тримають. А, по-друге, вони набагато швидше заряджаються. Бо для стандартних AGM-батарей потрібно мінімум 24 години на повну перезарядку. https://biz.nv.ua/ukr/tech/masovaniy-ob ... 84837.html

Відправлено через 23 секунди:
master: 10.01.2023 15:02 той самий Київстар запустив ініціативу живлення БС від генераторів орендодавців намеомерційній основі.
оце чув
Востаннє редагувалось 10.01.2023 15:13 користувачем Hotspur, всього редагувалось 1 раз.
st17
Junior

Повідомлення

дубль, видалив.
Востаннє редагувалось 10.01.2023 15:14 користувачем st17, всього редагувалось 1 раз.
Hotspur
Member

Повідомлення

master: 10.01.2023 15:02А от домашній інтернет
саме просте дешеве і стабільне це ADSL Укртелекому як не дивно
st17
Junior

Повідомлення

Mad Dog: 10.01.2023 14:43 Коли весь Київ сидів без світла пару діб, у мене Лайф весь час роздавав 4ж.
У другій половині грудня лайф став гірше працювати при відключеннях, а от Київстар навпаки краще.
Швидкість звісно не суперова щоб викаувати весь інет була, але навіть для дистанційного навчання вистачало.
Оце у мене брат так в Києві сидів з мобільним інтернетом і ютубчиком, коли у мене біля будинку навіть дзвінки не проходили.
Живе від мене у 2 км. Тому так, ситуація може бути дуже різною навіть в межах одного будинку.
Mad Dog: 10.01.2023 14:52 Але якщо, як часто буває, базова станція тобі світить у вікно повним сингалом, а ти з неї нічого взяти не можеш (перегружена, нема зв'язку з проміжним обладнанням) то від модему толку фактично не буде.
Буде, бо модем можна перемкнути в інший стандарт і зачепитись за іншу вишку.

От у мене був випадок - вимкнули світло, я зразу ж переключився на телефон. Зв'язку був ОК, за півгодини я вийшов на відеодзвінок по роботі, після чого за 15 хвилин відвалилось відео, ще за 5 хв аудіо і просто нічого не пролазило. Власне, те про що кажуть - вимкнулось світло і за 30-60хв мобільний інтернет зразу лягає.
Сімку з телефону я вставив в модем, після чого приєднався на відеодзвінок і ще провисів там годину. Далі дзвінків не було, тому просто продовжив собі працювати з інтернетом. Різниця з телефоном - разюча і дуже наочна. Так, може бути по-різному, інколи зв'язок дійсно лягає глибоко. Але навіщо людей, що вже користуються давно модемом і мають реальний досвід експлуатації, запевняти шо ТАК НЕ МОЖЕ БУТЬ - це загадка.

Тому, ще раз: мобільний модем часто працює краще.
Має більше можливостей - можна підключити антену, можна вибрати інший стандарт, можна винести антену вище. Всі ці кроки разом дають ефект.
У багатьох випадках використання модему замість телефону дає набагато кращий результат.
KROOM
Member

Повідомлення

Пфф... минуле століття :rotate:
MSI представила RadiX BE22000 Turbo з Wi-Fi 7 та антенами, які самі повертаються до підключених пристроїв
:gigi:
Mad Dog
Member

Повідомлення

st17: 10.01.2023 15:13 Але навіщо людей, що вже користуються давно модемом і мають реальний досвід експлуатації, запевняти шо ТАК НЕ МОЖЕ БУТЬ - це загадка.
Перестань істерити, я не казав що такого не може бути. Реальний досвід є не тільки у тебе.
Краще розкажи як ти вибираєш до якої саме базової станції буде чіплятись твій модем.
master
Member

Повідомлення

Hotspur: 10.01.2023 15:09
master: 10.01.2023 15:02А от домашній інтернет
саме просте дешеве і стабільне це ADSL Укртелекому як не дивно
От тут я не буду сперечатися, в даних умовах ADSL рулить в силу своєї технології, але Укртелеком зараз підключає дужжже повільно, особливо, для абонентів, які відмовилися від домашнього телефону.
Втім, ADSL2+ дає 20 Мбіт/с вниз і до 2 Мбіт/с вгору. Точно краще, ніж нічого.
st17
Junior

Повідомлення

Mad Dog: 10.01.2023 15:59 Перестань істерити, я не казав що такого не може бути. Реальний досвід є не тільки у тебе.
Краще розкажи як ти вибираєш до якої саме базової станції буде чіплятись твій модем.
Нащо ви коментуєте, якщо не можете утриматись від хамства з переходом на особистості?
Mad Dog
Member

Повідомлення

st17: 10.01.2023 17:30
Mad Dog: 10.01.2023 15:59 Перестань істерити, я не казав що такого не може бути. Реальний досвід є не тільки у тебе.
Нащо ви коментуєте, якщо не можете утриматись від хамства з переходом на особистості?
Це наслідок брехні яку ти написав під моїм коментом. Цитату де я пишу "ТАК НЕ МОЖЕ БУТЬ" ти звісно не покажеш. Так нащо брехати?
st17
Junior

Повідомлення

Mad Dog: 10.01.2023 17:34
st17: 10.01.2023 17:30
Це наслідок брехні яку ти написав під моїм коментом. Цитату де я пишу "ТАК НЕ МОЖЕ БУТЬ" ти звісно не покажеш. Так нащо брехати?
Коменти до ваших слів виділені окремо і нічого я туди не дописував і до ваших слів нічого не додавав.

Щодо всього іншого - зауважте, що це публічний форум, де в цій темі вже десяток людей переписується. Не всі ці звернення буквально до вас, є й інші люди, уявляєте? Не кидайтесь, будь ласка, на людей і не хаміть.
Mad Dog
Member

Повідомлення

st17
Mad Dog: 10.01.2023 15:59
Чи "зачепитись за іншу вишку" теж не мені було? :gigi:
st17
Junior

Повідомлення

Mad Dog: 10.01.2023 17:50 st17
Mad Dog: 10.01.2023 15:59
Чи "зачепитись за іншу вишку" теж не мені було? :gigi:
Мені нецікаво собачитись, шукайте собі боксерів по переписці деінде.
Я завдяки модему маю можливість спілкуватись з батьками при відсутності світла, наприклад. Це може бути корисним іншим людям також. Читати якись задрочування отут - некорисно і нецікаво.
Creature4O
Member

Повідомлення

The_Rusik: 10.01.2023 09:35 n+gibat[]r
Как же я завидую им. Я вот не умею ценить то, что есть :weep:

Хотел поиграть, купил ноутбук, поиграл месяц. И если играю, то через силу. И ищу отмазки, что экран маленький, видеокарта слабая (1650), но играю в старые игры, которые и эта карта тянет отлично, и телевизор есть куда подключить. Давай собирать ПК… Собрал, уже даже винду на флешку записал, но пропало желание даже включать ПК, уже хочу что-то другое. Давай смотреть про велосипеды, вроде понравилось. Купил велосипед, покатался месяц, теперь стоит без дела. Хочу мотоцикл, но знаю что он так же будет стоять… Как это исправить? С тем же ПК, собирать его типа для игр было намного интереснее чем играть на нем. Или не могу игры найти для себя. Так как пропустил много игр и в голове заложено, сто сначала нужно пройти старые по порядку, чтобы начать новые.
Може тобі одружитись, та дітей завести? Точно сумно не буде і вільного часу поменшає :laugh:
Mad Dog
Member

Повідомлення

st17: 10.01.2023 18:07 Це може бути корисним іншим людям також.
Воно могло бути корисним при умові надання хоч якоїсь інформації. А ти ми знаємо, що у тебе якось щось працює. :gigi:

Взагалі роутери інколи творять чудеса:

Зображення

Модель роутера там вказана. Не моє, взято у камрада Graymen з Ноліка.
Kotya
Member

Повідомлення

Sanьka: 10.01.2023 14:12
Kotya: 09.01.2023 18:56Опція актуальна.
Ціна - ну як за нишову предтопову.
Як завжди, можна бідкатись.
Ти на Хокку перейшов? :D
Батя, я стараюсь :-)

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Hotspur: 09.01.2023 21:18
master: 09.01.2023 20:57Аж цікаво, чому не потрібний в Україні зараз роутер з SIM-картою? Чи ви не з України теоритезуєте?
при відключеннях світла за 30-90 хвилин зникає мобільний інтернет. тому значно краще оптика ніж такі роутери.
У мене на дачі, 4G 100-150 мегабіт шмалить.
Тож сценарії у девайса - є.
Відповісти