Останні статті і огляди
Новини
Минулого кварталу частка AMD на ринку десктопних x86-процесорів впала до 13,9%
-
Захар Беркут
Member
Пропоную обговорити Минулого кварталу частка AMD на ринку десктопних x86-процесорів впала до 13,9%
Бо ціни треба знижувати, та люди потягнуться, і не тільки на процесори.
Бо ціни треба знижувати, та люди потягнуться, і не тільки на процесори.
-
Yalg
Member
Так снизили, вон в Китае и на 7000 поколение скидосы что надо.
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 1BI0dtVJMj
NEW AMD Ryzen 9 7950X US $638.88
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 1BI0dtVJMj
NEW AMD Ryzen 9 7950X US $638.88
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Кто бы мог подумать: плохой Intel покупают больше, чем божественное AMD. И только у немцев лозунг "Ryzen фореве" и местная статистика продаж из пары магазинов.
-
Palmond
Member
"Про те, наскільки успішним виявився реліз CPU Ryzen 7000 (Raphael), можна буде судити за підсумками четвертого кварталу."
Ой думаю не очень успешным, т.к что интел что амд в новой линейке имеют повышенные частоты и с̶и̶с̶т̶е̶м̶ы̶ ̶о̶т̶о̶п̶л̶е̶н̶и̶я̶ довольно внушительный tdp. Цена конечно тоже не очень радует да и первое поколение на ddr5 (от амд) я б лучше пропустил.
Ой думаю не очень успешным, т.к что интел что амд в новой линейке имеют повышенные частоты и с̶и̶с̶т̶е̶м̶ы̶ ̶о̶т̶о̶п̶л̶е̶н̶и̶я̶ довольно внушительный tdp. Цена конечно тоже не очень радует да и первое поколение на ddr5 (от амд) я б лучше пропустил.
-
Mopar
Member
Цікаво, коли до виробників дійде, що епоха оверпрайсу закінчилася і нюхати кокос тепер доведеться не кілограмами а грамами...
-
nazar-pc
Member
З падінням фіату по всьому світу, все більшими обмеженнями торгівлі та війною з санкціями оверпрайс ще попереду.Mopar: ↑ 12.11.2022 10:45 Цікаво, коли до виробників дійде, що епоха оверпрайсу закінчилася і нюхати кокос тепер доведеться не кілограмами а грамами...
-
nv_ua
Member
Треба просто більше доїти споживачів цінами, сирими біосами з чорним екраном після відключок і все буде відмінно, щоправда у Інтел.
Особливо комічно, коли ноути з АМД чомусь рівні в ціні аналогічним з Інтел. Зарано мабуть погнались з урівнюванням цін з аналогічними процами Інтел, бо на відміну від АМД – в Інтел тільки раз було неясно, чого чекати від нового покоління, як при виході 12 покоління, в той час як підлога країни набирається сечі перетерпіти борошна бета-тесту свіжої лінійки проців і материнок АМД в ту ж ціну, що й Інтел – і це я про масовий середній сегмент. Тож прям дуже цікаво, што же проізошло, Лізка?
Особливо комічно, коли ноути з АМД чомусь рівні в ціні аналогічним з Інтел. Зарано мабуть погнались з урівнюванням цін з аналогічними процами Інтел, бо на відміну від АМД – в Інтел тільки раз було неясно, чого чекати від нового покоління, як при виході 12 покоління, в той час як підлога країни набирається сечі перетерпіти борошна бета-тесту свіжої лінійки проців і материнок АМД в ту ж ціну, що й Інтел – і це я про масовий середній сегмент. Тож прям дуже цікаво, што же проізошло, Лізка?
-
Павло
Member
Ну випустити оверпрайснуту шляпу коли є ryzen 5 5600 за 6к грн— ryzen 7 5700x за 8500... До такого треба додуматись... Це не враховуючи ціну на ддр5 та материнки по 200 баксів... потрібно було залишити ам 5 поки тільки для топ проців. В обмеженій кількості суто для ентузіастів та маркетингу... Ну не може ам стрельнути з такими цінами! Проц 14к материнка 8к оперативка 6к...
-
nv_ua
Member
Війна тільки почалась, це ще так – "розігрів", та війна, про яку ви кажете, коли ціни будуть ще вище в рази – ще попереду.nazar-pc: ↑ 12.11.2022 10:47З падінням фіату по всьому світу, все більшими обмеженнями торгівлі та війною з санкціями оверпрайс ще попереду.Mopar: ↑ 12.11.2022 10:45 Цікаво, коли до виробників дійде, що епоха оверпрайсу закінчилася і нюхати кокос тепер доведеться не кілограмами а грамами...
-
Павло
Member
Ви таке не говоріть а то фанати вас закидають!nv_ua: ↑ 12.11.2022 10:48 Треба просто більше доїти споживачів цінами, сирими біосами з чорним екраном після відключок і все буде відмінно, щоправда у Інтел.
-
nv_ua
Member
Поки окрім ентузіаста і ярого фаната АМД, у мене в колі знайомих ніхто не замовив і слова про райзен 7000Павло: ↑ 12.11.2022 10:50 Ну випустити оверпрайснуту шляпу коли є ryzen 5 5600 за 6к грн— ryzen 7 5700x за 8500... До такого треба додуматись... Це не враховуючи ціну на ддр5 та материнки по 200 баксів... потрібно було залишити ам 5 поки тільки для топ проців. В обмеженій кількості суто для ентузіастів та маркетингу... Ну не може ам стрельнути з такими цінами! Проц 14к материнка 8к оперативка 6к...
Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
Павло
та мені думка фанатів, які в половині випадків міряються топами лінійок, які вони тільки на ютубі і в каталогах бачать – взагалі до одного місця.
Отправлено спустя 2 минуты 55 секунд:
Іронічно те, що ціна зараз дуже вирішує і чомусь АМД, яка виростила покоління фанатів своїми феномами 2, фікусами, першим і другим райзен поколінням – зараз так сильно підливиться і корче з себе мегакорпорацію з цінами, як у реального гіганта ринку з 80% аудиторії проців, лол.
-
Pathfinder
Member
- Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
Ціна на 7600 така сама як на 5600 в момент старту. Давайте ще порівняємо з 1600аф він ще дешевше зараз?Павло: ↑ 12.11.2022 10:50 Ну випустити оверпрайснуту шляпу коли є ryzen 5 5600 за 6к грн— ryzen 7 5700x за 8500... До такого треба додуматись... Це не враховуючи ціну на ддр5 та материнки по 200 баксів... потрібно було залишити ам 5 поки тільки для топ проців. В обмеженій кількості суто для ентузіастів та маркетингу... Ну не може ам стрельнути з такими цінами! Проц 14к материнка 8к оперативка 6к...
В нас нові речі оверпрайснуті декілька місяців продаються, якщо вже порівнювати ціни то після їх приходу в норму в нас.
Проблема не в ціні процесора яка нормальна, а в ціні зв'язки длр5+ материнська плата. Так поки вони забороні що зменшило продажі.
-
block_stupid
Member
Семитисячна лінійка звісно цікава. Але хотілося б щоб вони одразу показували з 3D кешем, якийсь 7800 та 7600.
Надалі було б бажано з новими лінійками одразу версії з новим кешем випускати. А так то давлять більше в серваки, бо там можна міцніше закріпитись.
В дектоп і мобайл інтел може знову зачавити в пару %, з новими заводами через пару років.
Надалі було б бажано з новими лінійками одразу версії з новим кешем випускати. А так то давлять більше в серваки, бо там можна міцніше закріпитись.
В дектоп і мобайл інтел може знову зачавити в пару %, з новими заводами через пару років.
-
n+gibat[]r
Member
Цены нужно снижать или на этапе разработки DDR4 разрешить.
Я вот во время войны смог обновиться с i7-8700k до Ryzen 9 5900X только потому что нужно было в старом ПК 2017 года заменить только материнку, проц, да кулер вместо be quiet! Dark Rock 3 (не PRO) поставить Noctua D15.
И процессор просто огонь, уже отбивает свою стоимость в рендеринге, все время пока свет есть
А с 7000 серией пришлось бы и за железо переплатить и плюс вместо двух старых планок ОЗУ Crucial Ballistix на 32 гб прекрасно работающих в режиме DDR4-3800 покупать по оверпрайсу DDR5 память, и я бы в войну это никак не потянул ни финансово ни морально.
Я вот во время войны смог обновиться с i7-8700k до Ryzen 9 5900X только потому что нужно было в старом ПК 2017 года заменить только материнку, проц, да кулер вместо be quiet! Dark Rock 3 (не PRO) поставить Noctua D15.
И процессор просто огонь, уже отбивает свою стоимость в рендеринге, все время пока свет есть
А с 7000 серией пришлось бы и за железо переплатить и плюс вместо двух старых планок ОЗУ Crucial Ballistix на 32 гб прекрасно работающих в режиме DDR4-3800 покупать по оверпрайсу DDR5 память, и я бы в войну это никак не потянул ни финансово ни морально.
-
ДядяСаша
Member
Хлопці, я дивлюсь всі хочуть перейти на укр мову, це добре. Та виходить чесно кажучи якесь безглуздя, не розбереш про що й мова.
Тепер по суті, було в мене пару топ замовлень, я їм 13 покоління, а вони як зомбовані 12 і7 і все, про АМД і слухати не хочуть.
Я до того веду, що до всього нового ставляться з осторогою, чи це Інтел, чи то АМД.
Тепер по суті, було в мене пару топ замовлень, я їм 13 покоління, а вони як зомбовані 12 і7 і все, про АМД і слухати не хочуть.
Я до того веду, що до всього нового ставляться з осторогою, чи це Інтел, чи то АМД.
-
hipster
Junior
Все добре в хлопців виходить, потрібно з чогось починати, далі буде краще!ДядяСаша: ↑ 12.11.2022 11:42 Хлопці, я дивлюсь всі хочуть перейти на укр мову, це добре. Та виходить чесно кажучи якесь безглуздя, не розбереш про що й мова.
-
Palmond
Member
В целом опасения довольно обоснованы, интел не просто так ввела поддержку стандартов ddr5 и 4 на одной плате, да и были у них проблемы с архитектурой P и Е ядер где приходилось вырубать энергоэффективные ядра и хваленый "Thread Director" на w11 и «Legacy Game Compatibility Mode» в биосе скудно помогал в этой ситуации, разве что потом доделали обновами как биоса так и винды. В добавок на старте стандарт ddr5 оказался не таким уж "скоростным" как обещали маркетологи с учетом переезда питальника прям на озу, а про ценник тут и так понятно.ДядяСаша: ↑ 12.11.2022 11:42 Хлопці, я дивлюсь всі хочуть перейти на укр мову, це добре. Та виходить чесно кажучи якесь безглуздя, не розбереш про що й мова.
Что касается амд у них действительно были проблемы с совместимостью озу и на некоторых материнках задиралось напряжение цпу пока ручками не выкрутишь или не отключишь pbo. Ну и в этом случае всё решилось обновлениями agesa и озу можно было спокойно первички снизить по таймингам на стоковом напряжении.
По этой причине амд и выпускает свою линейку на ddr5 подождав обкатку конкурентом.
Соответственно я тоже скептически отношусь к покупке новой линейки пока её "обкатают" и допилят ages-у для более стабильной работы, + на фоне истории ddr4 помнится нормальные плашки стали появлятся на рынке только со временем, так что я б пока не брал
-
Pokidok
Member
А ви мабуть на велосипеді з першого разу поїхали?ДядяСаша: ↑ 12.11.2022 11:42 Хлопці, я дивлюсь всі хочуть перейти на укр мову, це добре. Та виходить чесно кажучи якесь безглуздя, не розбереш про що й мова.
-
block_stupid
Member
Palmond
Не даремно, ага ж. Нова мамка, новий проц.
"були проблеми" вони нікуди і не ділись.
Не даремно, ага ж. Нова мамка, новий проц.
"були проблеми" вони нікуди і не ділись.
-
VRoman
Member
Очень не хвататет разнообразия материнок на дешевом B650-E в ценовом диапазоне $120-$180. mATX именно с Е-версией чипсета даже на сайтах производителей не существует. Mini-ITX есть, но за $300 нафиг не надо. А сверх дорогие платы на 670-Е пусть сами себе покупают.