Знаю, малось на увазі що в загальному третичні не крутились. Що доречі можеш сказати з приводу того, що релтаймом вдається встановити CL30, а через біос ні - банально не проходить пост? Крутити якісь окремі напруги чи ще якісь можуть бути причини?anta777: ↑ 11.11.2022 18:56 dr/dd потрібно змінювати лише для дуалранків (планки по 32Гб) / 4-х планок
Останні статті і огляди
Новини
Разгон памяти
-
feniks_tm
Member
-
Megaclite
Member
не на всіх материнках єanta777: ↑ 11.11.2022 19:00 CCDL у біосі
-
anta777
Member
у нього msi z690 unify, на цій платі є
Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
feniks_tm
Думаю, що напруги DRAM VDD та DRAM VDDQ потрібно збільшувати.
Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
feniks_tm
Думаю, що напруги DRAM VDD та DRAM VDDQ потрібно збільшувати.
-
aaleksandrenko
Member
RDRDsg та WRWRsg поїхало спокійно 12/24. Про CCDL не забув. CCDL MR це туди ж? також його на 12 поставив.anta777: ↑ 11.11.2022 19:00 aalexanrenko
RDRDsg та WRWRsg синхронно униз, але разом з CCDL у біосі, воно = RDRDsg.
15/30
14/28
13/26
12/24
спробуйте
RDWRsg/dg на 19 стабільно
tRFCpb поставив менше за tRFC2. Не знаю, повинно воно ділитись на 16 чи ні. Тепер tRFCpb 384 і tRFC2 400
Цікаво, що зелені плашки без обдуву не вивозили. Сипали помилки, хоч по датчикам було 54 градуси. Поставив на обдув corsair airflow vengeance, температура після прогону 25 хвилин анта екстрім 39-38 градусів і помилок нема. Думаю навіть радіатори тепер нема сенсу колхозити. Хоча коли відяха буде кочегарити то буде точно більше
-
feniks_tm
Member
Якщо не помиляюсь, то TREFI сильно чутливий до температур, тому у мене поки що 100000, на 130560 також сипало помилки.aaleksandrenko: ↑ 11.11.2022 20:35 Цікаво, що зелені плашки без обдуву не вивозили. Сипали помилки, хоч по датчикам було 54 градуси.
-
anta777
Member
tRFC та tREFI краще усього тестує тест N32 y-cruncher 12-15 ітерацій
-
feniks_tm
Member
Дякую за наводку, треба буде глянути. У мене поки що якось так виходить.anta777: ↑ 11.11.2022 21:00 tRFC та tREFI краще усього тестує тест N32 y-cruncher 12-15 ітерацій
-
anta777
Member
Добре виходить.
-
feniks_tm
Member
На драм 1.5 (SA 0.96 / CPU VDD2/VDQ 1.4 ) сл30 завелось, але десь під початок 3го циклу почало сипати помилки, думаю нема сенсу мучати такими напругами.anta777: ↑ 11.11.2022 21:44 Добре виходить.
-
anta777
Member
Так, виграш не вартує підняття напруги.
-
PbIGUK
Junior
Доброго дня, є питання з приводу моєї памяти Corsair Vengeance RGB PRO 2x16GB (18-22-22-42) Dual Chennel.
Краще результати можна отримати з цими чимами Nanya A-die чи ні?
Краще результати можна отримати з цими чимами Nanya A-die чи ні?
- спойлер
-
IvanKrysko
Member
Доброго времени суток, подскажите, пожалуйста. Корректно ли работает память, если в БИОСе показано, что XMP профиль - 3200. А в диспетчере задач 1600?
Просто вчера была ошибка с ПК, и память скинулась на 2400. После некоторых манипуляций получилось вернуть 3200, но в другой теме мне говорят, что при моем процессоре не может быть такой частоты.
Вот комплектующие, которые у меня
Просто вчера была ошибка с ПК, и память скинулась на 2400. После некоторых манипуляций получилось вернуть 3200, но в другой теме мне говорят, что при моем процессоре не может быть такой частоты.
Вот комплектующие, которые у меня
- спойлер
-
ОЗУ - https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... h-EALw_wcB
Мать - https://hotline.ua/ua/computer-materins ... o-vdh-max/
Проц - https://hotline.ua/ua/computer-processo ... 0xbcafbox/
- спойлер
- спойлер
-
Если нужна дополнительная информация, то с радостью предоставлю)
Если нужен какая-то дополнительная информация - то с радостью предоставлю)
-
Melofon
Member
IvanKrysko
3200 это эффективная частота, базовая соответственно 1600 т.к. у ддр4 она всегда половина от эффективной, в Винде многие проги показывают базовую. Стыдно не знать основы.
3200 это эффективная частота, базовая соответственно 1600 т.к. у ддр4 она всегда половина от эффективной, в Винде многие проги показывают базовую. Стыдно не знать основы.
-
IvanKrysko
Member
Честно, я даже никогда и не углублялся в это.Melofon: ↑ 05.12.2022 18:28 IvanKrysko
Вы мне скажите, одно, всё верно у меня работает или нет ?
-
Melofon
Member
По моему я ответил на этот вопрос выше, но раз не дошло то да верно.IvanKrysko: ↑ 05.12.2022 18:31всё верно у меня работает или нет ?
-
IvanKrysko
Member
Я не был уверен, что я Вас правильно понялMelofon: ↑ 05.12.2022 18:39По моему я ответил на этот вопрос выше, но раз не дошло то да верно.IvanKrysko: ↑ 05.12.2022 18:31всё верно у меня работает или нет ?
-
Melofon
Member
IvanKrysko
Для проверки верните частоту в биосе 2400 и в диспетчере задач должно показать 1200.
Для проверки верните частоту в биосе 2400 и в диспетчере задач должно показать 1200.
-
IvanKrysko
Member
Да, попробовал изменить. И всё работает так, как вы и сказали. Я бы не и задавал вопрос, но у меня вчера-позавчера произошла ошибка, после которой я увидел другую частоту ОЗУ в биосе. Поэтому и решил спросить на форуме. А в теме, где спрашивал насчёт ошибки, двое пользователей написали, что память не может завестись на такой скорости с таким процессором.Melofon: ↑ 05.12.2022 18:48 IvanKrysko
Если что, вот тема
-
Melofon
Member
IvanKrysko
С этим процессором может 3200, просто могут быть неудачные кристаллы которым не дано, а ваш более удачный и там же тип говорил что не всем дано такая частота, советую прогнать Memtest 7.0 Pro на частоте 3200, если будут ошибки то надо тайминги ручками подправить и должно заработать как надо.
С этим процессором может 3200, просто могут быть неудачные кристаллы которым не дано, а ваш более удачный и там же тип говорил что не всем дано такая частота, советую прогнать Memtest 7.0 Pro на частоте 3200, если будут ошибки то надо тайминги ручками подправить и должно заработать как надо.