Огляд процесора AMD Ryzen 7 7700X. Восьмиядерник нового покоління

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

yermolim: 22.10.2022 09:01температурні криві для налаштування обертів тепер не мають жодного сенсу? подивився пару оглядів, тестують на 100% обертів
Температурні криві раптово перетворились на температурні прямі :D
Обмежуєш зверху швидкість крутиляторів до комфортного значення, а проц сам під них вже підлаштується своїми 95 градусами на цих обертах.
З однієї сторони стало навіть простіше, а з іншої СО тиха в перехідних режимах неповного навантаження одночасно з максимальною продуктивністю СО на вищих температурах це тепер не про зен4.
Vecchio
Member

Повідомлення

nv_ua: 22.10.2022 08:15 Економія матеріалів + засирання пастою SMD на підложці з перпективою КЗ + 50 до продажів
А зачем мазать ЖМ, если вы не скальпируете (что подавляющее большинство делать не будет)?
спойлер
Зображення
yupi
Member

Повідомлення

taras_cs: 22.10.2022 09:39Тобто тестування ігор лише під FullHD вам норм?
а чем нет?
Lorichic
Member

Повідомлення

Kashtan: 21.10.2022 23:46 де порівнювався 13900К з 5800X3D, ігрових.
Тут интересное сравнение 5800x3d и 7950х в BF 2042 от одного пользователя, с упором в процессор, видеокарта 6950XT
5800x3d
спойлер
7950х
спойлер

В двух словах разницы нет, только 5800x3d градусов на 10 греется меньше
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

yermolim: 22.10.2022 09:01 Є питання з приводу того, як тепер можна регулювати оберти СО? Якщо за будь-якого навантаження температура 95, то виходить, що температурні криві для налаштування обертів тепер не мають жодного сенсу? подивився пару оглядів, тестують на 100% обертів. а як тепер можна налаштувати оберти тим, хто хоче безшумну систему і готові принести в жертву кілька відсотків продуктивності, щоб зменшити рівень шуму? чи є у нових материнках амд, або у софті для них можливість будувати криві за іншими критеріями?
В біосі є PBO його можливо налаштувати, десь 2-3 рівня. Зі значною зміною температури.
Ось тести 7600 з боксовим бруском люмінію. Там доречі є про налаштування ПБО.

Отправлено спустя 2 минуты 47 секунд:
taras_cs: 22.10.2022 09:39 Тобто тестування ігор лише під FullHD вам норм? В мене вдома 4K, 2x 1440p та тільки один FullHD - на робочому ноуті.
На що більше йде ресурсів ЦПУ при 3д ФХД і 4К ?
manbearboar
Member

Повідомлення

Уже сколько последних поколений 8 ядерники - это топ решение в своём поколении по сумме:
3700X, 5700X, 7700X

И столько же времени хайповая популярность их минает.
Melofon
Member

Повідомлення

У вас в таблице ошибка: R5 5500 у вас это Vermeer с 32МБ кэша L3, хотя это Cezanne с 16МБ кэша L3.
bez5dva
Member

Повідомлення

З часом ціна нового типу пам’яті прийде у норму, а плати з роз’ємом AM5 стануть дешевшими. Залишилося трошки почекати.
Это универсальный вывод на любой обзор АМД продукта.
MetalistForever
Member

Повідомлення

waryag: 22.10.2022 07:34
MetalistForever: 21.10.2022 23:23 еще и с интегрированной графикой ( просто офигеть AMD )
Мимо вас прошла вся 4000-я линейка, а также 5600/5700G?
MetalistForever: 21.10.2022 23:23но температуры и крутое кастомное охлаждение ( по цене процессора :rotate: :laugh: ) и это ( для обычных пользователей) сводит на нет, все его плюсы !
Температурный режим можно привести к норме ценой небольшого уменьшения производительности.
Просто сейчас среди производителей модно гнать железо из коробки до усрачки ради пары лишних баллов в тестах.
G -серия это про другое ! G - серия это для тех кому не особо нужна видеокарта, там всегда ставилась мощная интегрированная ( как для встройки )
waryag
Member

Повідомлення

MetalistForever: 22.10.2022 20:45 G -серия это про другое ! G - серия это для тех кому не особо нужна видеокарта, там всегда ставилась мощная интегрированная ( как для встройки )
С технической точки зрения это практически одно и то же (с некоторыми нюансами).

А прорыва нет, АМД по-прежнему тянет с выкатыванием действительно мощных АПУ.
Пусть оно было бы на НВМ с мизерным тиражом и огромной ценой, или что-то более доступное с GDDR вместо обычной оперативы...
l-m
Member

Повідомлення

ДядяСаша: 22.10.2022 08:42 У мене питання, а в АМД теж треба проходить 5 хвилин тест ддр5 при запуску плати, чи це тільки фішка Інтел?
При найпершому запуску — так.
(ну або коли міняється процесор/пам'ять/скидається смок)
VovaII
Member

Повідомлення

waryag
Пусть оно было бы на НВМ с мизерным тиражом и огромной ценой
— Через малий тираж у нього була б така ціна, що всі тільки сміялись би і казали, що у АМД дах поїхав.
или что-то более доступное с GDDR вместо обычной оперативы...
— PlayStation 5. Або вже чекайте PlayStation 6.
waryag
Member

Повідомлення

VovaII: 23.10.2022 09:03 — PlayStation 5. Або вже чекайте PlayStation 6.
Якби на ПС/хбокс можно було ставити нормальну ОС - так би й зробив. І не один я.
Єдина надія, що після успіху стімдека Гейб може повернутися до стаціонарного формату.
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag
У АМД з консольщиками явно якийсь договір про не конкуренцію зі сторони ПК.
Іншого пояснення чому не випускають потужні APU хоча б для ноутів я не знаю.
deadlucker777
Junior

Повідомлення

Ну что могу сказать, вчера проводил в долгий путь Fx8320, на замену ему пришёл Ryzen 7 7700X, как временная мера его держит пока что Dark rock pro 4, тестил только в OCCT за 30 минут поднял температуру 87 градусов и проц срезал частоту до 5150Мгц, в простое 40-50 градусов, в играх держит частоту 5550Мгц и температура максимум 70-75 даже на воздухе
block_stupid
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.10.2022 12:31
спойлер
waryag
У АМД з консольщиками явно якийсь договір про не конкуренцію зі сторони ПК.
Іншого пояснення чому не випускають потужні APU хоча б для ноутів я не знаю.
А потужні це наскільки?
Може тоді воно зіжре грошей стільки і покладеться на споживача, що буде вигідніше купити дискретку, з якою буде тягатись той apu.
Але в теорії могли б запилити якийсь чіплет з графікою, а поверх шар якоїсь hbm, на 2-4 гіга. В парі з іншим чіплетом на 6-8 ядер з 3d кешом.
Scoffer
Member

Повідомлення

block_stupid
Це рівня обрубків типу Xbox S і консолей попереднього покоління. AMD принципово не робить APU для компа/ноута, котрі могли б посперечатись з консолями, хоча очевидно може.

Відправлено через 12 хвилин 5 секунд:
Смішно, але самі потужні APU на ринку пекарні тепер епли. При чому по флопсам втричі.
taras_cs
Member

Повідомлення

Pathfinder: 22.10.2022 17:04
taras_cs: 22.10.2022 09:39 Тобто тестування ігор лише під FullHD вам норм? В мене вдома 4K, 2x 1440p та тільки один FullHD - на робочому ноуті.
На що більше йде ресурсів ЦПУ при 3д ФХД і 4К ?
Дивіться контекст. Моє запитання за межами контексту втрачає сенс. Там було про повітряне охолодження
utbrock
Member

Повідомлення

на кой ляд було сувати в 7000 серию відео ядро, нерозумію :-/
alexxusss
Member

Повідомлення

utbrock: 24.10.2022 16:54на кой ляд було сувати в 7000 серию відео ядро, нерозумію
Хох, на це є багато причин, але на продуктивність ядер це не впливає, бо інтеграшка в IOD, а тепер в ноути можна чиплети засунути :rotate:
Відповісти