Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
deepforest
Member

Повідомлення

Nesterov
ну якщо для 3д графіки то однозначно nvidia, з нею меньш всього проблем і заточен увесь 3д софт під nvidia

а чим тоді не влаштовує 3050, ти будеш юзати гпу рендер або для в'юпортів?
Nesterov
Junior

Повідомлення

deepforest
Так, працюю у 3DS Max та Revit у сфері дизайну та архітектури інтер'єрів (щоб уникнути наступних питань, зараз більшість замовлень з-за кордону, та їх можна виконувати дистанційно), то ж в'юпорти це перша частина мого навантаження на ВК. Крім того з минулої професії можливо знадобляться навички технічної анімації в Inventor та Solidworks та 3Д моделювання в Autocad (це задачі другорядні, не треба розглядати їх як пріоритетні), а оті "крутіння" в реальному часі та ще у "Real view" чи з усіма увімкненими перемикачами реалістичності теж добряче навантажують ВК. На одному робочому місці в мене монітор 4К, на другому два монітори 2К. А друга частина то V-Ray (що б там не казали прихильники Корони, є у Вірея пару "плюшок", заради яких, на мою думку, варто пожертвувати часом рендернгу) та FStorm (на мою думку, він найкращий для створення динамічних зображень), а також за порадою колег почав цікавитись створенням динамічних сцен на Unreal Engine. Ну й ще з "найкращих порад" чув про Maya, Cinema 4D та Blender, але в цьому напрямку я ще навіть з місця не зрушив.
Як я бачу, не один я такий, хто перед написанням посту не бажає прочитати хоча б з пару попередніх сторінок теми :laugh: :laugh: :laugh:

Отправлено спустя 24 минуты 36 секунд:
Висловлюю усім щиру подяку, хто допоміг розібратись у моєму питанні! Ви мені дуже допомогли. Ще наперед дякую, якщо хтось напише посилання на форуми з мого питання на попередній сторінці. По особистих обставинах можу весь наступний тиждень бути оффлайн, то ж вибачайте, якщо не відповім. Та й гадаю, вже досить обговорювати моє питання, бо всі суттєві відповіді я отримав. Скорішого миру нам усім!
Firebrand
Member

Повідомлення

Nesterov: 05.06.2022 18:02Дозвольте поцікавитись, хто такий Славік?
спойлер
комедийное шоу нашараша
Отправлено спустя 1 минуту 46 секунд:
Nesterov: 05.06.2022 18:02Продаю у зв'язку
добрая половина пишет причину продажу от фонаря. Там или апргрейд или переход на ноутбук. А потом открываешь другие объявы автора,а там фермы . :laugh:
Timedemo
Member

Повідомлення

Nesterov: 05.06.2022 19:21 deepforest
Так, працюю у 3DS Max та Revit у сфері дизайну та архітектури інтер'єрів (щоб уникнути наступних питань, зараз більшість замовлень з-за кордону, та їх можна виконувати дистанційно), то ж в'юпорти це перша частина мого навантаження на ВК. Крім того з минулої професії можливо знадобляться навички технічної анімації в Inventor та Solidworks та 3Д моделювання в Autocad (це задачі другорядні, не треба розглядати їх як пріоритетні), а оті "крутіння" в реальному часі та ще у "Real view" чи з усіма увімкненими перемикачами реалістичності теж добряче навантажують ВК. На одному робочому місці в мене монітор 4К, на другому два монітори 2К. А друга частина то V-Ray (що б там не казали прихильники Корони, є у Вірея пару "плюшок", заради яких, на мою думку, варто пожертвувати часом рендернгу) та FStorm (на мою думку, він найкращий для створення динамічних зображень), а також за порадою колег почав цікавитись створенням динамічних сцен на Unreal Engine. Ну й ще з "найкращих порад" чув про Maya, Cinema 4D та Blender, але в цьому напрямку я ще навіть з місця не зрушив.
Як я бачу, не один я такий, хто перед написанням посту не бажає прочитати хоча б з пару попередніх сторінок теми :laugh: :laugh: :laugh:

Отправлено спустя 24 минуты 36 секунд:
Висловлюю усім щиру подяку, хто допоміг розібратись у моєму питанні! Ви мені дуже допомогли. Ще наперед дякую, якщо хтось напише посилання на форуми з мого питання на попередній сторінці. По особистих обставинах можу весь наступний тиждень бути оффлайн, то ж вибачайте, якщо не відповім. Та й гадаю, вже досить обговорювати моє питання, бо всі суттєві відповіді я отримав. Скорішого миру нам усім!
Я тоже 3д шник, честно скажу, пробовал я фсторм. я бы особо не делал ставку на него и на видяху, у меня приличный парк карт, тоже хотел анимашки быстро рендерить. Пока простые материалы еще нормально, но только куда то серъезное, пока запилишь эти долбанные материалы, проще на рендер ферму бабок заплатить и отрендерить. Хотя ф сторм на видиках реально рулит рендеры достойно по скорости. По проф картам, полная шляпа для рендеров, да еще и шумные, они тонкие с одной турбинкой. если отдельное помещение, то можно.
Lukash
Member

Повідомлення

Доброго дня. Неспішно планую апгрейд.
Потрібна відеокарта на заміну 1063
Для роботи 1063 загалом вистачає, але іноді хочеться і погратися (переважно щось не дуже нове).
Робочий софт використовує CUDA, тому тільки NVIDIA
Монітор для роботи 4к, і знижувати розрішення в іграх не хотілося б, а наприклад No Man Sky відмовляється запускатися на 3Гб картці.
І ще справа в тому, що міні корпус, який ще й поганенько продувається, тому не дуже гаряче (TDP ближче до 120W)
Варіантів не так багато: 1660 (звичайна/Ti/Super) та 3050
Що б ви порадили?
Timedemo
Member

Повідомлення

3050 всетаки 8гиг. а идеально 3060
SilberV
Member

Повідомлення

Lukash
Поменять условия. Не бывает так, чтоб тихо, производительно, компактно, прохладно и дёшево. Минимум, чтоб хоть как-то про 4К говорить - 3070. И это, разумеется, далеко не максимальные настройки. Всё, что ниже - это только "будет запускаться".
Paradox1306
Member

Повідомлення

Lukash
я б радив в сторону 3070 дивитись, для 4к має піти, хоч і не скрізь все вправо викручено буде.
якщо що можна трішки даунвольтнути і буде норм
Dark-seer
Member

Повідомлення

3080ти нормально 4к не тянет, а тут 3070 :rolleyes:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Dark-seer: 06.06.2022 16:20 3080ти нормально 4к не тянет, а тут 3070 :rolleyes:
Від 1660 плавно переходимо до 4090 :lol: ?
Paradox1306
Member

Повідомлення

Dark-seer
ну так корпус там маленький, туди сувати 300вт забагато, і да 3070 справляється з 4к але без всього викручено вправо, перевіряв
Lukash
Member

Повідомлення

Я граю в доволі старі ігри типу Skyrim, Planetside 2, Path of Exile, No Man`s Sky.
Їх навіть моя 1063 умовно тягне, але хотілося б щоб "без скрипу"
І "ползунки вправо" не є абсолютною необхідністю (я починав з ZX Spectrum, ви мене поганою картинкою не налякаєте :gigi: )
Paradox1306
Member

Повідомлення

Lukash
є гроші на 3070 - беріть, якщо ні то ні, тим більше вам на роботі потрібна карта, зможете швидше працювати
та і на рахунок ігор, ось вейде тес 6 - захочеться ж пограти
Lukash
Member

Повідомлення

Paradox1306
Нажаль, потужність карти не впливає на швидкість моєї роботи (медичний софт)
І на 3070 я точно не замахнуся, 3060 - вищий варіант.
Ну або ще додати до варіантів 2060.
Але 2060/6 в ціну 3050 має менше пам'яті, а 2060/12 вже йде в ціну 3060
feniks_tm
Member

Повідомлення

Lukash: 06.06.2022 16:40 Paradox1306
Нажаль, потужність карти не впливає на швидкість моєї роботи (медичний софт)
І на 3070 я точно не замахнуся, 3060 - вищий варіант.
Ну або ще додати до варіантів 2060.
Але 2060/6 в ціну 3050 має менше пам'яті, а 2060/12 вже йде в ціну 3060
Я б все таки зупинився на 3060, чіп значно краще 3050 й 12Гб буде з головою, щоб помістити ультра текстурки в 4К(що на фпс майже не впливає, але добре впливає на кінцеву картинку), що не завжди можна зробити на 8гігових відяхах.
SilberV
Member

Повідомлення

Lukash: 06.06.2022 16:40 І на 3070 я точно не замахнуся, 3060 - вищий варіант.
Ну так если 3060 потолок, то чего думать? :)
Lukash
Member

Повідомлення

SilberV: 06.06.2022 17:08 Ну так если 3060 потолок, то чего думать? :)
Думати, чи не зажариться вона в моєму корпусі )))
https://www.overclockers.ua/case/lian-li-ps-q11/all/
feniks_tm
Member

Повідомлення

Lukash: 06.06.2022 17:11
SilberV: 06.06.2022 17:08 Ну так если 3060 потолок, то чего думать? :)
Думати, чи не зажариться вона в моєму корпусі )))
https://www.overclockers.ua/case/lian-li-ps-q11/all/
Просверлити отворів на дні :gigi: А в ідеалі ще й посадочні під вертушки, які туди можуть встати, бо місця знизу я бачу дофіга. А по факту все там повинно ок бути (Принаймі в ліміт скидання частот(83 град) повинно вписатися), взяти якийсь StormX Palit 3060 й андервольтнути його.

Отправлено спустя 20 минут 14 секунд:
feniks_tm: 06.06.2022 17:13 А в ідеалі ще й посадочні під вертушки, які туди можуть встати
Або одна 120/140ка, або дві 92 повинні вставати. Та й на кришу я також зробив би схожий колхоз, якщо там знімається посадочне для cd-rom'а, сумніваюсь, що ти його юзаєш. Тоді була б ідеальна вертикальна продувка й став що хочеш, точніше що влазить) В теорії навіть контур на двох 120-140 радіаторах можна замутити :gigi: (Один на низ, другий наверх і помпа на місце штатної 140ки). А що там по їх задумці має робити 140ка на глухій морді я особисто не розумію, найдоречніше тут був би принцип саме вертикальної продувки в такому корпусі.

Отправлено спустя 28 минут 9 секунд:
Щось навіть у самого очі загорілись найти десь такий корпус та спробувати заколхозити конфіг на воді :rotate: Відяху то в теорії можна буде спокійно навіть 3080 поставити, а от по процу тут уже туговато, на i7-i9 навряд вийде замахнутись з двома 120/140 радіками, враховуючи, що і відяха буде в тому ж контурі.
SilberV
Member

Повідомлення

Может проще купить нормальный корпус тыщи за полторы и не морочить себе голову? :)
feniks_tm
Member

Повідомлення

SilberV: 06.06.2022 20:36 Может проще купить нормальный корпус тыщи за полторы и не морочить себе голову? :)
Так не цікаво) Та і нормальний SFF то не про 1.5к (
Відповісти