оно то так, но если ездить изначально на трех цепях по очереди, ресурс поболее будет. Чем укатывать цепи по очереди. Все равно 3 цепи лучшее решение для экономии.dead_rat: ↑ 05.01.2022 19:40Цепь меняется, когда растянется на 0.75.
После трёх цепей желательно сменить кассету. Вот и весь сказ.
Новини
Останні статті і огляди
Вело овери?
-
Crossbow
Member
-
Hotspur
Member
я боюсь там у Срама и Шимано по разномуAlligator: ↑ 05.01.2022 19:38Кстати на тему механиков, когда следует менять цепь и при каком растяжении когда касета на 12 звезд?
-
dead_rat
Member
Да, только вопрос именно в размере этой экономии. И она совсем невелика.Crossbow: ↑ 05.01.2022 19:50оно то так, но если ездить изначально на трех цепях по очереди, ресурс поболее будет. Чем укатывать цепи по очереди. Все равно 3 цепи лучшее решение для экономии.
Если кому и важно сэкономить 20$ за три сезона - милости прошу.
Я не страдаю - как только потянется на 0.75 - выкинул и поставил новую.
ПС. Наши форумные катальцы раньше потеряют и забудут эти цепи, чем сносят
-
murzik
Member
не знаю. я на GT мтб після 1 сезону від продавця закинув туди новий цепок і після тисячі км від до сих пір шумить
-
l-m
Member
Якщо до 0.75, то треба буде 10 ланцюгів по 20, та 3 касети по 70, отже в сумі 270, справді дещо економніше ніж в повністю укатувати.dead_rat: ↑ 05.01.2022 19:40Ничего подобного, во втором случае кассета уйдёт под замену только после трёх цепей.l-m: ↑ 05.01.2022 19:20Фактично на 3 сезони та 20к км МТБ у мене пішло 70 євро за касету та 60 за 3 ланцюги = 130 євро.
Якщо катати в 1 ланцюг, то знадобилось 4 комплекти по 70+20 = 90 * 4 = 360 євро, зекономлено 230.
І це ще касети дешеві беру.
Никто после одной цепи кассету не меняет, если докатывать её до 0.75 износа, а не пока не проскакивает.
Ні, це фантастика з такими пробігами для МТБ, один дешевий ланцюг за 20 євро до 0.75 укатується за 1.5-2 тисячі, а в погану погоду чи в Карпатах можна й за 500 км. От і рахуй скільки треба їх на 20 тисяч, якщо по колу не пускати.dead_rat: ↑ 05.01.2022 19:40 Так что ты мог три года просто менять цепь в конце сезона и результат был бы тот же. Максимум, в конце цепь бы снашивалась быстрее и на третий год ушло бы две.
Этого три года онанизма тремя цепями ради теоретически возможной экономии одной цепи за 20 баксов.
-
dead_rat
Member
Жонглирование цепями это для тех, кто дофига катает.
Условно, если я настроен на 20к км за год, я прикидываю что цепь живёт 4к км, покупаю 5 цепей, гоняю их по кругу и в конце года выкидываю всё скопом вместе с кассетой и звёздами.
Отправлено спустя 2 минуты 28 секунд:
И как вышло, что дешевая цепь растягивается до 0,75 за 1.5 тысячи, а ты её гоняешь 7?! Чет я не верю
Условно, если я настроен на 20к км за год, я прикидываю что цепь живёт 4к км, покупаю 5 цепей, гоняю их по кругу и в конце года выкидываю всё скопом вместе с кассетой и звёздами.
Отправлено спустя 2 минуты 28 секунд:
Что-то очень мало. Почему у меня уже за 3000, а 0,75 ещё далеко?l-m: ↑ 05.01.2022 20:05один дешевий ланцюг за 20 євро до 0.75 укатується за 1.5-2 тисячі
И как вышло, что дешевая цепь растягивается до 0,75 за 1.5 тысячи, а ты её гоняешь 7?! Чет я не верю
Востаннє редагувалось 05.01.2022 20:10 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
-
WalkMan
Member
dead_rat
шноссе
шноссе
-
Alligator
Member
Чому в "Карпатах" винесено в окрему категорію та прирівняно до "поганої погоди"? О_оl-m: ↑ 05.01.2022 20:05Ні, це фантастика з такими пробігами для МТБ, один дешевий ланцюг за 20 євро до 0.75 укатується за 1.5-2 тисячі, а в погану погоду чи в Карпатах можна й за 500 км. От і рахуй скільки треба їх на 20 тисяч, якщо по колу не пускати.
Скільки разів там не був - природа набагато сприятлива того самого Миколаєву з морською соленою водою.
-
dead_rat
Member
Цепи-то одинаковые у Шимано и в шоссе и в мтб. Я не верю, что вы прямо всё время по мокрой грязи гоняете, которая снашивает цепь
Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
Моё мнение - жонгирование цепями для тех, кому или скучно или надо экономить каждый $.
Это почти из разряда кипячения цепей в парафине и прочего… аудиофильства.
-
Alligator
Member
Тем временем +11
- спойлер

-
dead_rat
Member
В магазинах скидки 25-30% на зимний велошмот. Я прям пожалел как поторопился, купив за полную цену.Alligator: ↑ 05.01.2022 20:20Тем временем +11
-
l-m
Member
Так вийшло, бо ти змішав знос до 0.75 та до того як почне проскакувати (5 тисяч в першому розрахунку).dead_rat: ↑ 05.01.2022 20:08 И как вышло, что дешевая цепь растягивается до 0,75 за 1.5 тысячи, а ты её гоняешь 7?! Чет я не верю
А от різниця між 5 та 7 вже тому що, якщо їх постійно міняти по колу, то не встигають зношуватись зірки, щоб потім швидко розтягувати нові ланцюги.
Я б сказав що процес йде лавиною, тільки запустиш й знос значно прискорюється.
А ще частіше доходять руки їх помити, якщо вже зняв.
Якщо, що, я просто ділюсь своїм досвідом (та знайомих), нікого не агітую ні на що, хто як хоче, так і розважається (було інше слово, але фільтр не пропустив, хоча др0чити в українській мові якраз має більш широке значення, а не тільки про онанізм).
Гарне питання, сам задумавсяAlligator: ↑ 05.01.2022 20:10 Чому в "Карпатах" винесено в окрему категорію та прирівняно до "поганої погоди"? О_о
Скільки разів там не був - природа набагато сприятлива того самого Миколаєву з морською соленою водою.![]()
Не був у Миколаєві, але в Карпатах завжди знаходжу бруд + довжелезні важкі підйоми. Може крім більшого навантаження, ще впливає збільшений час роботи з перекосом ланцюга
Відправлено через 4 хвилини 49 секунд:
якось такl-m: ↑ 05.01.2022 20:33 але в Карпатах завжди знаходжу бруд
-
dead_rat
Member
-
Jeron
Member
Мне удобнее катать в 3 цепи. Снял, помыл звезды, поставил уже смазанную цепь. Снятая цепь может поплавать в бутыли с керосином. Пробовал цепемойки- как-то не зашло
.
Можно и в 2 цепи, но это как-то не по фен-шую
.
Можно и в 2 цепи, но это как-то не по фен-шую
-
l-m
Member
Ще різниця в тому, що в МТБ більше коротких потужних прискорень. І трансмісії значно важче перенести умовні 500Вт*30с, ніж 250*60, хоча обсяг роботи однаковий.dead_rat: ↑ 05.01.2022 20:15 Цепи-то одинаковые у Шимано и в шоссе и в мтб. Я не верю, что вы прямо всё время по мокрой грязи гоняете, которая снашивает цепь
-
WalkMan
Member
а це часом не FM199?l-m: ↑ 05.01.2022 20:38якось так (ніжним шосерам не дивитись) - https://dgtzuqphqg23d.cloudfront.net/pY ... 8x1485.jpg
-
l-m
Member
WalkMan
Дуже близько, це її 29+ версія, FM299. Хоча замовляв саме 199, але продавець переплутав
Пояснюю — крутиш годину педалі, витрачаєш умовні 230 Вт*год, а долаєш всього, наприклад, 7 км (та 800 м висоти набираєш, але ж це лишається поза увагою).
А міг би витративши цю саму енергію на шосері проїхати по рівному 35 км!
Або гарними ґрунтовими стежками 25 км.
Тобто кількість роботи у кДж однакова, а дистанція абсолютно різна.
Дуже близько, це її 29+ версія, FM299. Хоча замовляв саме 199, але продавець переплутав
Мене тут вкусив капітан очевидність та сказав що не очевидно в чому тут суть.l-m: ↑ 05.01.2022 20:38 довжелезні важкі підйоми.
Пояснюю — крутиш годину педалі, витрачаєш умовні 230 Вт*год, а долаєш всього, наприклад, 7 км (та 800 м висоти набираєш, але ж це лишається поза увагою).
А міг би витративши цю саму енергію на шосері проїхати по рівному 35 км!
Або гарними ґрунтовими стежками 25 км.
Тобто кількість роботи у кДж однакова, а дистанція абсолютно різна.
-
WalkMan
Member
-
l-m
Member
WalkMan
Вже понад 2 роки на ній катаю, задоволений. На той час у китайців це була найкраща рама, а зараз на неї вже ціни халява, так що у будь-якому випадку тямучий вибір.
Вже понад 2 роки на ній катаю, задоволений. На той час у китайців це була найкраща рама, а зараз на неї вже ціни халява, так що у будь-якому випадку тямучий вибір.
-
3-14
Member
У меня тиагры именно столько и живут, кстати говоря. Я катаю на одной цепи пока 0.75 не начнёт проваливаться, потом меняю. Примерно раз в 3-4 цепи меняю кассету. Систему с таким подходом менять ещё не приходилось -- раньше продаю велосипед обычно. Сейчас вот на своей орке поставил третью цепь, чуть больше 8к пробегаdead_rat: ↑ 05.01.2022 20:08прикидываю что цепь живёт 4к км
Цепь стараюсь мыть после каждого дождя или каждые 200-300 км, смотря что раньше наступит. Машинка парктула очень удобная в этом плане