Denvys5
Все вірно. І тут постає питання: якщо данні завантажуються протягом багатьох годин, вивантажуються ще довше, а обробляються довше в сотні-тисячі раз, то може не такі вони вже і оперативні щоб прям в оперативі тримати, і щось не так з логікою побудованої архітектури?
Alligator
Я звісно за тебе дуже радий, що можеш не бутатись по півтора роки, але є у мене одна інмеморі бдшечка на якихось жалюгідних 24 тера, і бутати її доводиться мінімум раз на квартал, а то і того частіше. Бо на неї регулярно виходять секьюріті апдейти, котрі спрацьовують післе перезапуску хоча б самого сервісу, а якщо їх не ставити, то до тебе приходять спеціально навчені люди з іт-безпеки і культурно пояснюють що ти неправий. Звісно там кластер і все таке, переключення на секондарі ноду майже миттєве, але все одно доводиться постійно узгоджувати потенційні простої на випадок якщо щось піде не так (а такі випадки були).
І от дуже не прикольно коли щось йде не так, у тебе над душою стоїть ціла купа народу, а ти тупо чекаєш 5 з копійками годин (мій випадок) поки ця зараза стартоне, і то не факт що успішно

Це самий калічний/самий проблемний сервіс за всю мою практику.
Відправлено через 6 хвилин 1 секунду:
А саме смішне, що до інмеморі все це діло не сильно повільніше працювало на самому звичайному ораклу з терабайтом оперативи. Але потім прийшли маркетологи і продали великим босам покращення

Тільки ніхто з босів не подумав про супутні накладні розходи на вводи-виводи і доступ до інших систем, котрі ну ніяк не зменшуються при такій заміні.
У нас і вийшло, що аналітичний запит в базу типу швидше в рази, але він і до того займав не більше 10-15% сумарного часу опрацювання даних, тепер 5%, але в сумі це до сраки бо швидше стало на якихось 10% зато якою ціною.
Відправлено через 15 хвилин 27 секунд:
Тому я і вважаю що ріст об'ємів пам'яті без відповідного росту обчислювальної потужності, шин обміну даними, в тому числі швидкості роботи самої оперативи, котра не встигає за об'ємами, і, головне, швидкості роботи залежних систем - натягування сови на глобус.