В августе Intel расскажет о процессорах Alder Lake и Sapphire Rapids

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexxusss
Member

Повідомлення

Kashtan: 21.05.2021 12:54Ядра - можливо, мова не про них, а про принципову відмінність від усього іншого - кеш 4 рівня, та ще й який
Це для спеціалізованих SKU під HPC клієнтів, тобто мова не про всю лінійку. Класичний LLC набагато менший розмірами, з більшою ПСП та меншими затримками, буде у Зен 5, я так зрозумів.

Відправлено через 6 хвилин 35 секунд:
Тобто це не те, як було в Бродвелах
Kashtan
Member

Повідомлення

alexxusss: 21.05.2021 13:56
Kashtan: 21.05.2021 12:54Ядра - можливо, мова не про них, а про принципову відмінність від усього іншого - кеш 4 рівня, та ще й який
Це для спеціалізованих SKU під HPC клієнтів, тобто мова не про всю лінійку. Класичний LLC набагато менший розмірами, з більшою ПСП та меншими затримками, буде у Зен 5, я так зрозумів.

Відправлено через 6 хвилин 35 секунд:
Тобто це не те, як було в Бродвелах
Побачимо, цей буфер - точно "родзинка", наскільки ефективна і де саме він буде використовуватись , чи розширять на наступний HEDT, повинні в цілому, інакше шансів практично немає відігратись, покаже лише час та тести ще й правильними біосами та драйверами, броадвелл недооцінили з крістал в'ю, з їх едрам, так і пішли в історію, не зацінили, але в деяких задачах виробнича потужність навіть зараз може дати фору, сам хотів зібрати систему на цих архітектурах, і майже без слабких місць, щоб перевірити твердження власників, на ютюбі фпс у декого зашкалює, а що стоїть за цим, простий хайп щоб розкрутити канал чи справді, але геть не щастить, не запускаються системи, віддав в ремонт, побачимо. В будь-якому разі я вбачаю у розширенні вертикальної структури чіпів майбутнє, і цей буфер на hbme це покаже.
alexxusss
Member

Повідомлення

Kashtan: 21.05.2021 17:00 чи розширять на наступний HEDT, повинні в цілому, інакше шансів практично немає відігратись,
Якщо в Sapphire Rapids-X підвезуть 56 ядер і 8-канальний контроллер DDR5, я буду здивований :)

Відправлено через 8 хвилин 2 секунди:
Про буфер - в мене сумніви, бо HEDT впринципі не позиціонують як рішення для HPC.
Відповісти