Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Dub1k
Member

Повідомлення

Писати можна багато що. А відео чи фото порівняняє?
Vpupkin
Member

Повідомлення

Dell AW2721D фуфло как и все наноипсы, вся надежда на aorus FI27Q-X.
Dub1k
Member

Повідомлення

Ти те саме казав про маркетинговий Аліенвер ...
Фалус FI27Q-X це також IPS тому революції не жди. Це на практиці буде ще гірший варіант реалізації чим у Аліенвер, оскільки Аліенвер хочаб добротно збере та калібрує (збере і калібрує звичайно за оверпрайс), а от Фалус по якості збірки любить збирати максимально із дешевих матеріалів. На вигляд і все це як монік за 3к грн буде виглядати, но школярам сподобається.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Dub1k
У меня спектрофотометр под рукой, сам себе откалибрую. Был AD27QD и претензий к равномерности подсветки и глоу у меня не было.
К сожалению только гига и немножко асус и мсаем делают игровые мониторы, а самсунги сделали шаг назад со своими одиссеями.
Dub1k
Member

Повідомлення

Vpupkin:Dub1k
У меня спектрофотометр под рукой, сам себе откалибрую. Был AD27QD и претензий к равномерности подсветки и глоу у меня не было.
К сожалению только гига и немножко асус и мсаем делают игровые мониторы, а самсунги сделали шаг назад со своими одиссеями.
Поясни мені, як калібрування монітору дасть змогу позбавитись, або хоча б зменшити глоу ефект ?
Vpupkin
Member

Повідомлення

Dub1k
Глоу я видел только при чёрной заливке в темноте, в играх и кино глоу вообще не проявлялся.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Dub1k:
Vpupkin:Dub1k
Поясни мені, як калібрування монітору дасть змогу позбавитись, або хоча б зменшити глоу ефект ?
да никак, купи монитор, купи калибратор, научись это калибровать, найди без битых пикселей и пересветов, короче не покупка монитора, а лутбокс с необходимостью сделать то, что должны были устранить на заводе
Dub1k
Member

Повідомлення

Paradox1306:
Dub1k: Поясни мені, як калібрування монітору дасть змогу позбавитись, або хоча б зменшити глоу ефект ?
да никак, купи монитор, купи калибратор, научись это калибровать, найди без битых пикселей и пересветов, короче не покупка монитора, а лутбокс с необходимостью сделать то, что должны были устранить на заводе
Прям квест "стань технічним інженером" за безплатно у вільний свій час.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Dub1k:
Paradox1306: да никак, купи монитор, купи калибратор, научись это калибровать, найди без битых пикселей и пересветов, короче не покупка монитора, а лутбокс с необходимостью сделать то, что должны были устранить на заводе
Прям квест "стань технічним інженером" за безплатно у вільний свій час.
Не, еще самому нужно заплатить и за монитор и за калибратор, одно дело когда ты разгоняешь и получаешь что-то сверху нормы, а другое когда тебе еще самому допиливать нужно далеко не за самый дешевый товар
AlekseyL
Member

Повідомлення

пришла реклама на Монітор 27" MSI Optix MAG274QRF
кто что думает? лучше чем ЛЖ который все советуют и в каждом монике битые пиксели и засветы?
vowan
Junior

Повідомлення

AlekseyL:пришла реклама на Монітор 27" MSI Optix MAG274QRF
кто что думает? лучше чем ЛЖ который все советуют и в каждом монике битые пиксели и засветы?
Есть мнение, шо MAG274QRF QD получше будет, а разница всего тыщу грн по ценам Розетки.
AlekseyL
Member

Повідомлення

vowan:
AlekseyL:пришла реклама на Монітор 27" MSI Optix MAG274QRF
Есть мнение, шо MAG274QRF QD получше будет, а разница всего тыщу грн по ценам Розетки.
только на розетке они уже закончились
Makc1968UA
Member

Повідомлення

AlekseyL
Уже неделю, как жду его появления в чем-нибудь отличном от Розетки. Буду брать однозначно, но с квантовыми точками.
vowan
Junior

Повідомлення

Makc1968UA:AlekseyL
Уже неделю, как жду его появления в чем-нибудь отличном от Розетки. Буду брать однозначно, но с квантовыми точками.

Хотлайн показывает, шо есть в каком-то стремном магазе, за 19 тыщ с копейками.
UPD: уже и там нет.
А почему "в отличном от Розетки? " Там хоть можно заказать проверку на битые пиксели.
Makc1968UA
Member

Повідомлення

vowan:А почему "в отличном от Розетки? "
Хотя бы поэтому. Скорее всего отказали в обмене/возврате. Первый пошёл, так сказать... Лучше в нормальном магазине дождаться.
Dub1k
Member

Повідомлення

Makc1968UA:
vowan:А почему "в отличном от Розетки? "
Хотя бы поэтому. Скорее всего отказали в обмене/возврате. Первый пошёл, так сказать... Лучше в нормальном магазине дождаться.
Норм магазини не повертають кошти за юзаний товар.
Якщо б коженому муд@ку давали змогу повернути кошти за торвар, чи замінити товар на інший, то вже декількох місяців продаж більшість нових товарів перейшла б категорію вживаних товарів. А рівень такого магазину скотився б до рівня ОЛХ барахолки.

Чому тоді я маю отримувати такий товар наприклад після тебе? От скажи в даній ситуації:
- Це ти такий занадто класний, що ти маєш право відмовитись від товару, який тобі не підійшов ?
- Чи я занато стьомний, що маю це після тебе купувати товар, за який я заплатив сповна як за новий?
- Чи магазин має значно скинути ціну на повернутий товар і запарюватись після тебе збутом вживаної техніки і створювання умов збуту після тебе.

Тут треба розуміти ситуацію із різних сторін а не гнути тільки свою лінію. Ти чув дзвін, але не знаєш звідки він.

Представ що ти купив своїй дівчині чи дочці за кордоном мобільний телефон на день народження. Після того як ти вже приїхав додому і виявилось що у неї вже вирішено питання із дівайсом і твій дівайс банально не має необхідності. Повернути ти його не зможеш оскільки купував далеко від дому. Да і це буде банально не раціонально і не вигідно в плані коштів.

Відповідно ти викладаєш запакований телефон як новий. Поки ти його не розпакуєш телефон новий. Но тільки упаковка буде розкрита - телефон автоматично стає вживаним і ціна на такий дівайс даже на ОЛХ падає суттєво. Телефон із рук ще й розпакований буде складно оскільки довіра до такого дівайсну суттєво падає. Тому продати його вже по норм ціні не вийде. І прийдеться продавати як вживаний. Хоча фізично ми ним даже не користувався. Ось тобі наглядний приклад.

Тому візьми до уваги і зрозумій нормальні магазини не торгують вживаними речима. А якщо річ і була повернена то знову ж таки це вже не новий дівайс і на такі речі ставлять обмежену гарантію та ставлять уцінку. Та ж Разетка інколи торгує уціненими товарами і не приховує це. такого роду товари мають маркування із уціеною вартістю та обмеженою гарантією. Інші магазини просто уцінку толкають за фул прайс і приховують сам факт уцінки і тим що товаром корисувались. Тому не пиши дурниць.

Є люди які кайфують при купівлі коли дівайс запакований і вони перші хто розпаковує товар. Знімають плівки із дісплея і корпуса. А тут людина позбавить тебе такої можливості.
Makc1968UA
Member

Повідомлення

Dub1k
Шо за хрень ты мне тут понаписывал? Ты и тебе подобные в корень охренели на барахолках и OLX. Думаешь, что вся реальная жизнь так устроена? Официально работающие магазины живут и работают по ЗАКОНУ. В том числе по "Закону о защите прав потребителя". Я впервые им воспользовался в далёком 1992-м году, когда мне подсунули бракованный ZX-Spectrum и отказывались менять или возвращать деньги в течении первых 14 дней. Обращение в "Отдел по защите прав потребителя" возымело действие и я пока дорогу перешёл (ТЦ "Лебедь" в Донецке напротив Исполкома, где этот "Отдел" базировался), мои деньги уже были посчитаны и готовы к возврату. И было совершенно плевать на то, что товар относился к категории "сложной техники" - деньги вернули и извинились. Потом ещё несколько раз возвращал комплектующие, которые мне не подходили - проблем уже не было. Магазины типа Телемарта или Розетки любят отфутболивать клиентов под предлогом "распечатал - уже использованный" - почитай здесь соответствующие темы. Если товар тебе не подошёл, если сохранены все упаковки и чеки, если … Дофига "если", то берёшь и возвращаешь или меняешь. Что там магазин будет делать дальше - меня не интересует.
Я тоже люблю получать товар в заводской упаковке, есть ряд магазинов, которые выполняют моё требование. Я с такими работаю много лет. Розетка в их число не входила никогда. А после последних телодвижений этого магазина со своим Ютуб-каналом я бойкотирую их услуги.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Dub1k:
спойлер
Makc1968UA: Хотя бы поэтому. Скорее всего отказали в обмене/возврате. Первый пошёл, так сказать... Лучше в нормальном магазине дождаться.
Норм магазини не повертають кошти за юзаний товар.
Якщо б коженому муд@ку давали змогу повернути кошти за торвар, чи замінити товар на інший, то вже декількох місяців продаж більшість нових товарів перейшла б категорію вживаних товарів. А рівень такого магазину скотився б до рівня ОЛХ барахолки.

Чому тоді я маю отримувати такий товар наприклад після тебе? От скажи в даній ситуації:
- Це ти такий занадто класний, що ти маєш право відмовитись від товару, який тобі не підійшов ?
- Чи я занато стьомний, що маю це після тебе купувати товар, за який я заплатив сповна як за новий?
- Чи магазин має значно скинути ціну на повернутий товар і запарюватись після тебе збутом вживаної техніки і створювання умов збуту після тебе.

Тут треба розуміти ситуацію із різних сторін а не гнути тільки свою лінію. Ти чув дзвін, але не знаєш звідки він.

Представ що ти купив своїй дівчині чи дочці за кордоном мобільний телефон на день народження. Після того як ти вже приїхав додому і виявилось що у неї вже вирішено питання із дівайсом і твій дівайс банально не має необхідності. Повернути ти його не зможеш оскільки купував далеко від дому. Да і це буде банально не раціонально і не вигідно в плані коштів.

Відповідно ти викладаєш запакований телефон як новий. Поки ти його не розпакуєш телефон новий. Но тільки упаковка буде розкрита - телефон автоматично стає вживаним і ціна на такий дівайс даже на ОЛХ падає суттєво. Телефон із рук ще й розпакований буде складно оскільки довіра до такого дівайсну суттєво падає. Тому продати його вже по норм ціні не вийде. І прийдеться продавати як вживаний. Хоча фізично ми ним даже не користувався. Ось тобі наглядний приклад.

Тому візьми до уваги і зрозумій нормальні магазини не торгують вживаними речима. А якщо річ і була повернена то знову ж таки це вже не новий дівайс і на такі речі ставлять обмежену гарантію та ставлять уцінку. Та ж Разетка інколи торгує уціненими товарами і не приховує це. такого роду товари мають маркування із уціеною вартістю та обмеженою гарантією. Інші магазини просто уцінку толкають за фул прайс і приховують сам факт уцінки і тим що товаром корисувались. Тому не пиши дурниць.

Є люди які кайфують при купівлі коли дівайс запакований і вони перші хто розпаковує товар. Знімають плівки із дісплея і корпуса. А тут людина позбавить тебе такої можливості.
Не обращайте внимания на этого человека, там полная страница предупреждений, он уже в разделе о смартфонах высказал свое авторитетное мнение. По поводу бу товара полностью согласен, те же мониторы возращают часто из-за битого пикселя или пересветов, не хотелось бы такое под видом нового еще и распакованное получать
Projector
Junior

Повідомлення

Ну я год назад 2 раза сдавал мониторы в Розетке. Оба раза не было никаких проблем. Второй раз правда деньги возвращали гораздо дольше положенного срока, со странными извинениями в стиле "Ошибка бухгалтерии". А в целом по ситуации - уж слишком повальный брак сейчас по мониторам у нас. Не знаю, может быть это паранойя, но иногда складывается впечатление, что весь возврат с Европы перепаковывают и везут к нам.
Dub1k
Member

Повідомлення

Projector:Ну я год назад 2 раза сдавал мониторы в Розетке. Оба раза не было никаких проблем. Второй раз правда деньги возвращали гораздо дольше положенного срока, со странными извинениями в стиле "Ошибка бухгалтерии". А в целом по ситуации - уж слишком повальный брак сейчас по мониторам у нас. Не знаю, может быть это паранойя, но иногда складывается впечатление, что весь возврат с Европы перепаковывают и везут к нам.
Не зовсім.
Тут потрібно враховувати такі фактори як:
- кількості пікселів на моніторі (більше пікселів більша ймовірність що все ж таки один із них вийде із строю)
- збільшення PPI (зменшення піксельної сітки та фізичних розмірів пікселя/субпікселя, яке на пряму ускладнює процес виготовлення на рівні мікро технологій)
- також інші характеристики такі як відклик GtG та діапазон оховлення кольорів далеко не спрощують технологчність матриці.

Всі ці параметри на пряму ускладнюють виробництво. І тут потрібно розуміти, що чим складніший принцип та менший розмір пікселя, тим більша ймовірність виходу із ладу. І все це в геометричній прогресії ускладнюється за розширення.

640 х 480 | 307 200
800 х 600 | 480 000
1280 x 720 | 921 600
1920 х 1080 | 2 073 600
2560 x 1440 | 3 686 400
3840 x 2160 | 8 294 400 пікселів

І тепер потрібно задатись питанням де буде більша вірогідність зустріти от цей не приємний піксель на моніторах із кількістю в пару сотень тисяч пікселів, чи в моніках де їх загальна кількість наближується до 10-ка міліонів пікселів. І врахуйте що розмір пікселя (відповідно субпікселів) кардинально зменшився і технологічні можливості та характеристики його змінились відповідно.

Відповідно технології йдуть в перед, вони розвиваються і ускладнюються. І не зважаючи кардинальне збільшення пікселів, ми все одно зустрічаємо в окремих випадках в середньому 1-5 дефектних пікселів як і 10-20 років тому.

Але знову ж таки ніхто не враховує фактор доступності та комунікацій комюніті. 20 років тому Пк був доступний одиницям. Більшість могли собі дозволити хіба що в комп'ютерний клуб сходити за 1 гривню в часік. На той час мати ПК було за щастя і як він працював мало кого хвилювало. Монітори були убогі і примітивні 2005 році на ринок прийшли LCD замість лампових. Із LCD люди почали помічати що на матриці у них порошинка, яку прибрати було не можливо, це мало кого бентежало на той час ніхто не обговорював факт битого пікселя і загалом більшість не знало що це таке (і знову ж таки це більшість насправді була значною меншістю оскільки ПК був мало кому доступний). Відповідно по факту не було кому жалітись на дефекти із пікселями оскільки більшість обмежувалось спілкуванням виключно із своїм колом колег та друзів а інтернет не був масовим явищем та місцем обговорення тих чи інших питань чи захоплень. Тому прийми до уваги те що раніше проблема існувала раніше, але в силу не доступності та відсутності живого обговорення проблем все це не висвітлювалось так як зараз. Раніше інформацію та фітбек на техніку знайти було надзвичайно складно. І інформація була поверхнева а відгук доволі суб'єктивний, предвзятий та не конструктивний в силу низької ерудованості та відсутності базових азів та принципів. Зараз 10ти річнй задрот може бути більш обізнаніший чим я в своїх 20 років. зараз заходиш на Хотлайн чи разетку і вже на торгівельній площадки ти маєш загальне поняття по відгукам. Раніше ти із трудом знаходив банально характеристики на той чи інший товар.

Тому не накручуй себе. Купуючи монітор на декілька міліонів пікселів отримати битий піксель звичайно не хочеться, але тут потрібно розуміти що якість того що тобі продають в рази збільшилась раз при такій кількості попадається 1-2 пікселі. А якщо ще й заморочитись то можна підібрати ідеальний варіант.
Знову ж таки мої друзі які живуть за кордоном також зтикались неоднократно із такими проблемами тому не думаю що це всесвітній зговор і спеціально для тебе відбирають саму низько сортну матрицю )
Відповісти