Новини
Останні статті і огляди
SSD. Налаштування, оптимизація, вирішення проблем
-
Allex...
Member
Востаннє редагувалось 16.12.2010 03:42 користувачем almazmusic, всього редагувалось 1 раз.
-
MaxA
Member
Вот такие вещи меня и беспокоят, не стабильность качества. Это как с дешевыми вентилями типа Arctic F12, у одних норм, у других хоте вешайся. И тут остаётся ответить для себя на вопрос, готов ли ты набросить баксов 20-30 на 512Гб, чтобы минимизировать вероятность возможного цирка. Тут каждый решает за себя.SWAT_85:Может кому как повезет,на розетке читал отзыв через 10 часов сдох
-
YumaX
Member
В мене на 256 - політ нормальний, а от кореш взяв SX6000pro 512, не протягнув і місяця, замінили по гарантії на S11 proSWAT_85:Всем доброе утро,вопрос к владельцам ADATA XPG SX8200 Pro 512 GB как долго у вас
-
python
Member
ADATA XPG SX8200 Pro - тоже на четверть терабайта у коллеги в ноуте трудится. С полгода, пока без замечаний.
-
Judge13
Member
«Никогда не доверяй компьютеру, который не можешь выбросить из окна»
Стив Возняк

Стив Возняк
-
python
Member
Judge13
- спойлер

-
Judge13
Member
-
MaxA
Member
Judge13:https://images-eu.ssl-images-amazon.com ... fMOmDL.jpg
Из подсознания вываливались случайные фразы ))))))))
-
Miharos
Member
Ну я вчьора взяв s11 pro, поки не тестив. Хотів взяти 8200 pro, але їх небуло по норм цініYumaX:В мене на 256 - політ нормальний, а от кореш взяв SX6000pro 512, не протягнув і місяця, замінили по гарантії на S11 proSWAT_85:Всем доброе утро,вопрос к владельцам ADATA XPG SX8200 Pro 512 GB как долго у вас
-
MaxA
Member
Без паники, они же не всё дохнут, это единичные экземпляры )Miharos:Ну я вчьора взяв s11 pro, поки не тестив. Хотів взяти 8200 pro, але їх небуло по норм ціні .
-
Miharos
Member
да я не панікую, в меня просто на матерінке асрок х470 таічі верхній м2 слот йде в комплекте з великим радіатором, чому і хотів 8200 про, але в він то є, то нема, то ціна скаче
. А s11 pro йде зі своїм радіатором в комплекті, а знятий радіаторp ссд = втрата гарантії..... так ось мій радіатор з материнки лежит в коробці з під ссд 
-
mgerchik
Member
а что в нижнем слоте, который без материнского радиатора? может его туда, или поменять местами.Miharos:да я не панікую, в меня просто на матерінке асрок х470 таічі верхній м2 слот йде в комплекте з великим радіатором, чому і хотів 8200 про, але в він то є, то нема, то ціна скаче. А s11 pro йде зі своїм радіатором в комплекті, а знятий радіаторp ссд = втрата гарантії..... так ось мій радіатор з материнки лежит в коробці з під ссд
у меня так же на материнке один разъем со своим радиатором (нижний), туда поставил hp под винду, s11 в пустой верхний.
-
Miharos
Member
Там скорость ниже. можна попроше ссд поставить.mgerchik:а что в нижнем слоте, который без материнского радиатора? может его туда, или поменять местами.Miharos:да я не панікую, в меня просто на матерінке асрок х470 таічі верхній м2 слот йде в комплекте з великим радіатором, чому і хотів 8200 про, але в він то є, то нема, то ціна скаче. А s11 pro йде зі своїм радіатором в комплекті, а знятий радіаторp ссд = втрата гарантії..... так ось мій радіатор з материнки лежит в коробці з під ссд
у меня так же на материнке один разъем со своим радиатором (нижний), туда поставил hp под винду, s11 в пустой верхний.
-
Homer_84
Member
Вже не вперше стикаюсь з такою проблемою. Працюю з фото, відповідно є архів з файлами на зовнішніх вінтах за різні роки і на самих комп'ютерах теж по пару 2Тб Сігейта. Спочатку на одні машині на одному вінті в папках почали перемішуватись фото (заходиш в папку яка створена вчора а там 3-5 фоток з іншої папки створеної пів року - рік до цього. Окрім цього деякі фото в таких папках взагалі не відкриваються, деякі важать 0-байт, на деяких відкривається фото з битими пікселями або взагалі фото склеєне з двох різних зроблених в різний час.
Зараз така ж сама проблема з'явилась на інші машині, але також тільки на одному диску Сігейт баракуда 2Тб. Пробував сканувати антивірусом (нод і вбудований антивірус він10 після переустановки системи зі скануванням озу) пробував оптимізовувати диски і перевірів їх HD tune pro і Hard Disk Sentinel, помилок не виявив. Пробував перевстановити вінду з 8,1 на 10 з форматуванням диска С (на обох машинах диск С SSD 128gb). Але це теж ніяких результатів не дало. Можливо хтось стикався і може підказати в чому справа, буду дуже вдячний.
По залізу:
1-ша машина
Материнська плата ASRock H97 Pro4
Процесор Intel Core i5-4460 3.2GHz/5GT/s/6MB
Оперативна пам'ять G.Skill DDR3-1600 16384MB PC3-12800 (Kit of 2x8192)
Відеокарта Asus PCI-Ex Radeon R7 360 2GB GDDR5 (128bit)
SSD OCZ-VERTEX4 128Gb
Жорсткий диск Seagate Desktop HDD 7200.14 2TB 7200rpm 64MB ST2000DM001 3.5 SATAIII х 2шт
Блок живлення Aerocool VX-500 500W
2-га машина
Материнська плата ASUS Z170-P
Процесор INTEL Core i5-6400 2.7GHz s1151
Оперативна пам'ять G.SKILL Ripjaws 4 Red DDR4 2400MHz 16GB Kit 2x8GB
Відеокарта ASUS Radeon R7 360 2GB GDDR5 128-bit OC (R7360-OC-2GD5-V2)
SSD KINGSTON SSDNow V300 120GB 2.5" SATA
Жорсткий диск SEAGATE Desktop 2TB SATA/64MB х 2шт
Блок живлення 500W AEROCOOL Value VX-500
По залізу:
1-ша машина
Материнська плата ASRock H97 Pro4
Процесор Intel Core i5-4460 3.2GHz/5GT/s/6MB
Оперативна пам'ять G.Skill DDR3-1600 16384MB PC3-12800 (Kit of 2x8192)
Відеокарта Asus PCI-Ex Radeon R7 360 2GB GDDR5 (128bit)
SSD OCZ-VERTEX4 128Gb
Жорсткий диск Seagate Desktop HDD 7200.14 2TB 7200rpm 64MB ST2000DM001 3.5 SATAIII х 2шт
Блок живлення Aerocool VX-500 500W
2-га машина
Материнська плата ASUS Z170-P
Процесор INTEL Core i5-6400 2.7GHz s1151
Оперативна пам'ять G.SKILL Ripjaws 4 Red DDR4 2400MHz 16GB Kit 2x8GB
Відеокарта ASUS Radeon R7 360 2GB GDDR5 128-bit OC (R7360-OC-2GD5-V2)
SSD KINGSTON SSDNow V300 120GB 2.5" SATA
Жорсткий диск SEAGATE Desktop 2TB SATA/64MB х 2шт
Блок живлення 500W AEROCOOL Value VX-500
-
Skeptik
Member
Homer_84
Я бы начал с проверки памяти...
-
Homer_84
Member
Дякую, спробую.Skeptik:Homer_84
-
Homer_84
Member
Тест пам'яті Windows нічого не виявив на обох машинах. Також після тесту вийняв і почистив планки гумкою, також почистив від пилу сам комп'ютер. Подивлюсь як буде далі, але мені здається проблема все ще існує.
-
python
Member
Homer_84
А барракуды не в рейде? Читал как то что были у каких то моделей прошивки с проблемами при работе в рейде, выпускали фикс.
Но вообще не в ту тему ты написал, про HDD есть отдельная.
Отправлено спустя 1 час 3 минуты :
Помнится был тут спор про дефрагментацию в Windows 10.
Сегодня обнаружил у себя на ноуте, что в простое какой то процесс прилично грузит ссд. Процесс назывался узел службы дефрагментации диска. При чем судя по продолжительности и нагрузке на процессор он выполнял явно не трим, который работает пару секунд буквально и проц не грузит совсем.
Нагуглил интересную статью на эту тему:
Почему Windows 10, 8.1 и 8 дефрагментируют ваш SSD, и как этого избежать
Microsoft признала дефрагментацию SSD в Windows 8+ и объяснила причину
Вкратце: обычная оптимизация для ссд делает только трим. Но, если анализ показал что фрагментация файловой системы более 10% и включена защита системы, то ОС начиная с Windows 8 выполняют классическую дефрагментацию. Связано это с тем что на фрагментированной ФС дольше создаются снимки системы. При чем на скорость работы ссд эта операция никак не влияет и нужна для ускорения работы ОС с ФС. Как то так.
А барракуды не в рейде? Читал как то что были у каких то моделей прошивки с проблемами при работе в рейде, выпускали фикс.
Сегодня обнаружил у себя на ноуте, что в простое какой то процесс прилично грузит ссд. Процесс назывался узел службы дефрагментации диска. При чем судя по продолжительности и нагрузке на процессор он выполнял явно не трим, который работает пару секунд буквально и проц не грузит совсем.
Вкратце: обычная оптимизация для ссд делает только трим. Но, если анализ показал что фрагментация файловой системы более 10% и включена защита системы, то ОС начиная с Windows 8 выполняют классическую дефрагментацию. Связано это с тем что на фрагментированной ФС дольше создаются снимки системы. При чем на скорость работы ссд эта операция никак не влияет и нужна для ускорения работы ОС с ФС. Как то так.
-
Homer_84
Member
Дякую, подивився і відключив фрагментацію. Але не факт що проблема з дисками, я вже не перший день з цим борюсь.python:Homer_84
-
python
Member
Homer_84
Про дефрагментацию я не тебе писал, твои проблемы думаю с дефрагментацией не связаны, то просто склеило два сообщения в одно.
Про дефрагментацию я не тебе писал, твои проблемы думаю с дефрагментацией не связаны, то просто склеило два сообщения в одно.
-
кря-кря
Member
Homer_84або взагалі фото склеєне з двох різних зроблених в різний час
1) А барракуды не в рейде?
2) Яка файлова система? ФАТ32? Схоже на збій файлової системи.
Щось колись давно таке подібне бачив (самовільне склеювання фоток), але в упор не пригадую що то було. Варіанти - вірусняк, сипеться диск, помилки САТА кабеля.... в любому випадку щось таблиці файлової системи пошкоджує.