Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Alex@&er
Member

Повідомлення

Отбраковка, не смогшая запуститься как 480-470-465.
Vasyl
Member

Повідомлення

Шановні форумчани. Про HIS HD5850 iCooler V (він же є ще "турбо2) хтось може сказати що небудь?
MoleX
Member

Повідомлення

Vasyl:Шановні форумчани. Про HIS HD5850 iCooler V (він же є ще "турбо2) хтось може сказати що небудь?
Google все розкаже ;)
http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/" target="_blank ... er_V_Turbo
http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_" target="_blank ... o_review/1
Vasyl
Member

Повідомлення

MoleX
Дякую. Хоч з англійською не дружу, але картинки інформативні. Здається так нічого, нормальна карта, і чіпи памяті охолоджує. думаю може саме її брати :insane:
MoleX
Member

Повідомлення

Vasyl
Відяха тиха, холодна, непогано гониться - хороший вибір :up:
думаю може саме її брати
а з яких моделей вибираєш ? напиши список ...
RU$L
Member

Повідомлення

MoleX:Краще відредагувати під себе рідний BIOS , і зашити назад,
А чем и как ?
MoleX:не раджу шити від 5870 PCS+
Я думал там всё должно было стать как нада , и напруги и частоты ,
были фиговые эксперементы ?
Vasyl
Member

Повідомлення

MoleX

Ну, власне, претенденти:
5850 Поверколор PCS+;
5850 референс;
5850 гігабіт, отой що з двома вентиляторами;
5850 сапфір токсік;
5850 МСІ твін фрозр;
Ну і ХІС і-кулер.
Є ще асус дірект ку. але він найдрожчий зі всіх 5850 - ще трохи і вже виходить 5870 реф.

МСІ твін фрозр. тут вже забракували. Стосовно двохвентиляторної гіги то Я-Вова тут писав, що там СО "тільки на вигляд непогане", хоча вона мені була цікава із-за технології "ультрадурабле". Відносно токсіка, то на якомусь білоруському сайті є добрий огляд - так виявляється, що тут виробник зекономив на елементах живлення і на конденсаторах - так і пишуть - явний даунгрейт по відношенню до референса, хоча СО досить непогана.

Круг звузився - поверколор PCS+, референс, ну і ХІС і-кулер, який є зі стандартними частотами. а є "турбо" з заводським розгоном - різниця по хотлайну приблизно 150 грн. У Ваших зсилках - і-кулер турбо. Якщо різниця тільки в частотах то можна брати той що дешевше. Влесне про ХІС і-кулер тут ніхто не писав ні доброго ні поганого от я і поцікавився. Що порадите?
MoleX
Member

Повідомлення

RU$L
А чем и как ?
ТиЦ
там все детально описано, з скріншотами...
Якщо в двох словах, то :
1) ганяєш карту, - знаходиш стабільні частоти
2) зберігаєш рідний біос через GPU-Z (0.4.2)
3) редагуєш збережений біос через RBE ( Radeon Bios Editor ) - в необхідних полях прописуєш знайдені стабільні частоти памяті, ядра та напругу, зберігаєш цей BIOS
4) з загрузочної флешки , з-під DOS перепрошиваєш в відеокарту відредагований BIOS
по вищенаведеній ссилці все детально розписано :up:
overclockers.ru :
Уважаемые пользователи НЕреференсных карточек...

Нельзя!!! - Шить себе БИОСы с других карточек, даже если у вас 5850 - нельзя шить от "такой же модели" но 5870 !!!
Vasyl

з твого списку раджу тільки 3 варіанти:
1- 5850 Поверколор PCS+
2- ХІС і-кулер
3- якщо пофіг на шум та хочеш максимум вижати з плати - бери референс, там можливий софт-вольтмод
ja-vova
Member

Повідомлення

Vasyl
Забракував....
"Дюрабл" скоро стане майже як Асус---тіпо як окремий бренд.
Елементна база і дофіга міді, то добре, але мене особисто шумне СО напрягає, тому і написав, що СО добротне тільки на вигляд.
А щодо твого вибору, сам замовив 5850 Поверколор PCS+.
В суботу маю отримати, протестую і відпишусь.
yamakasi
Member

Повідомлення

MoleX: Vasyl

з твого списку раджу тільки 3 варіанти:
1- 5850 Поверколор PCS+
2- ХІС і-кулер
3- якщо пофіг на шум та хочеш максимум вижати з плати - бери референс, там можливий софт-вольтмод
в принципе почти все верно. но ИМХО я бы лично себе брал реф. если у меня появится возможность махнуться с кем то моей DirectCu на референсный 5850 от Асуса - сделаю это не глядя.
свой асус взял потому что в голове было одно - надо брать новуе видео. рефа небыло взял, что было. имхо - если карта будет юзаться с умеренным разгоном, то подойдут что ПЦС+ что йА-кулер.

PS на асусах тоже возможен софт-вольтмод. правда изначально лишь силами асусовского софта, и то при условии установки кривых асусовских дров. НО восле одной манипуляции можно менять напругу "на лету" и силами афтербернера. пруфлинк лежит в одном из моих постов.
[mod="StasTODD"]Любой мат в любой форме запрещен правилами конференции. Общаемся культурно.[/mod]
RU$L
Member

Повідомлення

MoleX:RU$L

цитата:А чем и как ?

ТиЦ
Так всё не просто , и стрёмно . ... :shuffle:

Лучше-бы я доплатил 600 гривен , и взял Powercolor HD 5870 PCS+ в "Вилке" за 3247 - грн.

И абсолютно оффициально имел бы 875 MHz / 1225 MHz уже с завода , без перешиваний , головняков , и прочего . :rolleyes:
MoleX
Member

Повідомлення

RU$L
Так всё не просто , и стрёмно . ...

На практиці все набагато легше ( чу-чуть складніше, ніж поршивка Bios на мат. платі ), 1 годинку почитаєш ...а роботи на 10хв, хоча - вирішувати тобі
Особисто мене схарило бавитись софтом для озгону відео, а так - підібрав стабільні частоти, прошив ....і все =) - ніякої мороки з тим софтом.
Vasyl
Member

Повідомлення

[quote="yamakasi"][quote="MoleX"]
...референсный 5850 от Асуса - сделаю это не глядя.
свой асус взял потому что в голове было одно - надо брать новуе видео. рефа небыло взял, что было. имхо - если карта будет юзаться с умеренным разгоном, то подойдут что ПЦС+ что йА-кулер.

А хіба референси не всі одинакові?
Розгін буде в межах розумного - знущатись над картою не буду. Думаю для мого монітора 1680х1050 і дефолтних частот вистачить в більшості випадків.
MoleX
Member

Повідомлення

Vasyl
Референси всі однакові, і відрізняються лише наклейками на кожусі СО та комплектацією ...
Якщо хочеш тишу та помірний розгін - бери або PowerColor PCS+ або HIS iCooler_V, які на них ціни ?
Vasyl
Member

Повідомлення

MoleX

По хотлайну:
PowerColor HD5850 1 GB PCS+ (DIRT2 Edition)
Предложений:16 Мин. цена:310 $ / 2468 грн. Средняя цена:317 $ / 2523 грн. Макс. цена:330 $ / 2627 грн

HIS HD5850 iCooler V 1GB H585FN1GD
Предложений:20 Мин. цена:319 $ / 2539 грн. Средняя цена:325 $ / 2587 грн. Макс. цена:340 $ / 2706 грн

HIS HD5850 iCooler V Turbo 1GB H585FNT1GD
Предложений:22 Мин. цена:340 $ / 2706 грн. Средняя цена:347 $ / 2762 грн. Макс. цена:365 $ / 2905 грн

Чомусь більше схиляюсь до ХІСа. PowerColor HD5850 1 GB PCS+ взагалі найдешевший з усіх 5850. Десь тут вище приводились зсилання на якийсь іноземний ресур де порівнювались асус дірект ку, токсік і поверколор пцс+, то поверколор там виглядає не кращим чином і енергоспоживання - білше ніж в 5870. Але він мабуть дуже тихий, тому його беруть.
MoleX
Member

Повідомлення

Vasyl
бери або PowerColor HD5850 1 GB PCS+ або звичайний HIS HD5850 iCooler V ....розгінану версію нема сенсу брати сам поженеш до того рівня, ...або вище ;)
Ососбисто собі, я взяв би HIS iCooler V - там хороша СО + охолоджуються чіпи памяті, а на PCS+ память гола.
Vasyl
Member

Повідомлення

MoleX
Повністю згоден. Десь числа 20-го буду брати. Найімовірніше звичайний і-кулер. Переплачувати 150-200 грн за "турбо" не бачу сенсу.
Дякую за поради.
RU$L
Member

Повідомлення

Vasyl:Переплачувати 150-200 грн за "турбо" не бачу сенсу.
А я и так переплатил 200 гривен .
PowerColor HD5850 1 GB PCS+ (DIRT2 Edition)
Предложений:16 Мин. цена:310 $ / 2468 грн. Средняя цена:317 $ / 2523 грн. Макс. цена:330 $ / 2627 грн

ибо взял по максимальной , когда ещё нифига небыло , ... блин , нужно было ещё день-два подождать . Зображення
Vasyl
Member

Повідомлення

RU$L
Ну битись головою в стіну не варто :) . Я колись свою 4850 токсік за 200$ купляв, а зараз 4850 вже близько 100$ коштує. Просто в тебе так получилось, що день-два, а могло бути і місяць-два чи півроку-рік, ти ж не міг знати.
Тут не вгадаєш скільки часу є сенс чекати.
RU$L
Member

Повідомлення

А вообще какой понт от этих разгонов ?

Заходил в метро 2033 , в две разные сцены , на настройках - HIGH
Без разгона 760 / 1050
и с разгоном 875 / 1100

в одной сцене :
что с разгоном , что без разгона : 44 - 48 fps

в другой сцене :
без разгона : 91 - 95 fps
с разгоном : 98 - 101 fps