Новини
Останні статті і огляди
Бп виключає відеокарту
-
amarokwf
Member
Доброго дня всім. Появилась проблема з бп у друга. Бп сісонік s12II 620. Купив бушний, 2 тижні працював добре, а зараз при включенні гри зразу вирубає відеокарту, компютер як би працює, а сингнал на моніторі пропадає. На моїй системі теж саме тільки через секунд 30 система перезагружається. Також чути тріскіт в блоку доволі гучний. На огляд кз не замітили і конденсаторів вздутих теж немає, тестили чіфтек на 650, все було добре. Може хтось підказати що може бути?
У друга райзен 3600 і рх580
У друга райзен 3600 і рх580
-
iwojima
Member
- потрібний девайс
-
amarokwf
Member
iwojima
Тобто ще якусь інфу я не дав чи не реально дігнастувати по признакам?
-
Fishnya
Alex
неисправен бп(в тч и разъёмы)amarokwf:Може хтось підказати що може бути?
неисправна видеокарта
-
iwojima
Member
Ну зробіть хоча б фотографії блоку.amarokwf:iwojima
-
amarokwf
Member
-
viva_inc
Member
- спойлер
- viewtopic.php?f=23&t=205915
-
amarokwf
Member
viva_inc
Цікаво але думаю ні, це не фокус плюс і карти у нього 580 а у мене 1080ti
Цікаво але думаю ні, це не фокус плюс і карти у нього 580 а у мене 1080ti
-
anti4hiter
Member
Пайка нормальная. Если сомневаетесь - берете лупу и ищете микротрещины. Нужно смотреть тестером напругу на выводах карты. Потом брать осцилограф и смотреть пульсации по +12в под нагрузкой. Для начала - дайте фото напруг без нагрузки и под нагрузкой на ВК.
Внезапно, но сисоники тоже в китае собирают! Это давно уже не показатель.
Внезапно, но сисоники тоже в китае собирают! Это давно уже не показатель.
-
amarokwf
Member
anti4hiter
На колодках відеокарти 11.85 по суті як і на молексах, без нашрузки, мультиметром міряю. Хоча на старті як тільки включив було 12.1, поступово спадає
На колодках відеокарти 11.85 по суті як і на молексах, без нашрузки, мультиметром міряю. Хоча на старті як тільки включив було 12.1, поступово спадає
-
gehka3
Катярко
Малоamarokwf:11.85 без нашрузки
-
amarokwf
Member
gehka3
Розумію, що дивно на старті більше 12, а трохи попрацює і падає, в компютер не втикав, через перемичку включив тобто нагрузки зовсім немає
Ситуація така що розумно нести в сервіс але апгрейд блока в планах через місяць два, а цей хоча би цей час попрацював і на мусорку, куплявся у знайомих за копійки, і пломби були на місці
Розумію, що дивно на старті більше 12, а трохи попрацює і падає, в компютер не втикав, через перемичку включив тобто нагрузки зовсім немає
Ситуація така що розумно нести в сервіс але апгрейд блока в планах через місяць два, а цей хоча би цей час попрацював і на мусорку, куплявся у знайомих за копійки, і пломби були на місці
-
anti4hiter
Member
amarokwf
Мало, очень мало! Сколько лет блоку питания? Вангую повышенный ESR в кондерах.
Мало, очень мало! Сколько лет блоку питания? Вангую повышенный ESR в кондерах.
-
vltk
Member
amarokwf
Когда меряете 12в с перемычкой, всегда ставьте хоть какую-нибудь нагрузку на цепь 12в, типа в молекс вентилятор. Не попалите БП и измерения будут достоверными, в том числе в динамике (подождав несколько минут (думаю у вас просада напруги не будет).
Когда меряете 12в с перемычкой, всегда ставьте хоть какую-нибудь нагрузку на цепь 12в, типа в молекс вентилятор. Не попалите БП и измерения будут достоверными, в том числе в динамике (подождав несколько минут (думаю у вас просада напруги не будет).
-
amarokwf
Member
anti4hiter
У друга недавно, працював тижні 2 а так десь в районі 2х років працює, провірити якось можливо?
Отправлено спустя 3 минуты 47 секунд:
Ще один незрозумілий нюанс, якщо щупи правильно підключати то 11,5 якщо не правильно то 12,5 ну і плаває(тобто чорний на плюс червоний на мінус...)
Отправлено спустя 3 минуты 16 секунд:
vltk
Добре, так і зроблю, дякую
У друга недавно, працював тижні 2 а так десь в районі 2х років працює, провірити якось можливо?
Отправлено спустя 3 минуты 47 секунд:
Ще один незрозумілий нюанс, якщо щупи правильно підключати то 11,5 якщо не правильно то 12,5 ну і плаває(тобто чорний на плюс червоний на мінус...)
Отправлено спустя 3 минуты 16 секунд:
vltk
Добре, так і зроблю, дякую
-
gehka3
Катярко
Это фигня, народ выше верно говорит: должна быть хоть какая то нагрузка на линиях БП, иначе эти показатели показаний - ни о чёмamarokwf:в компютер не втикав, через перемичку включив тобто нагрузки зовсім немає
Выкинуть такую "мерялку"amarokwf:якщо щупи правильно підключати то 11,5 якщо не правильно то 12,5
-
amarokwf
Member
gehka3
Іменно 12? По суті рідний вентиль на 12 працює, підклбчу ще один на 12 тоді
Іменно 12? По суті рідний вентиль на 12 працює, підклбчу ще один на 12 тоді
-
gehka3
Катярко
amarokwf
Подключи к МП его, дай зайти в биос - этой нагрузки по всем линиям достаточно для выхода БП в норматив, и там уже меряй, только чем то, что не будет изменять показания от переполюсовки щупами
Подключи к МП его, дай зайти в биос - этой нагрузки по всем линиям достаточно для выхода БП в норматив, и там уже меряй, только чем то, что не будет изменять показания от переполюсовки щупами
-
amarokwf
Member
gehka3на мультиметрі 11.94
В біосі принає 12 12.1
Та коли міряю на свому блоку мультиметром завжди твердо 12.11
Нагружу процесор і подивлюсь як піде
При стрестесті процесор в аіді не вилітає, вольта ж на мультметрі 11.78
Отправлено спустя 7 минут 4 секунды:
Як тільки вдобавок до аіди добавляю фурмарк- виліт , окремо аіда і фурмарк працють, також постійник звук присутній як би тріск.
Поправка, фурмарк не працює, в секунду вибиває.
10хв аіди на проц, спокійно, 1 секунда фурмарка виліт, блок пішов в захист, не включався, відключив живлення, пару хв і включився
Отправлено спустя 22 минуты 41 секунду:
Включив осст плюс фурмарк на встройці, тримає нормально. Напруга просіла до 11.5 і плаває до 11.7
Напругу не тримає, в аналогічних умовах мій залман на 700 твердо стоїть на 12.
Перше що приходить на думку конденсатори, але з вигляду всі цілі, чи можна провірити якось їх?
І також питання в шумі, жужить з переривами, чи норма це?
В біосі принає 12 12.1
Та коли міряю на свому блоку мультиметром завжди твердо 12.11
Нагружу процесор і подивлюсь як піде
При стрестесті процесор в аіді не вилітає, вольта ж на мультметрі 11.78
Отправлено спустя 7 минут 4 секунды:
Як тільки вдобавок до аіди добавляю фурмарк- виліт , окремо аіда і фурмарк працють, також постійник звук присутній як би тріск.
Поправка, фурмарк не працює, в секунду вибиває.
10хв аіди на проц, спокійно, 1 секунда фурмарка виліт, блок пішов в захист, не включався, відключив живлення, пару хв і включився
Отправлено спустя 22 минуты 41 секунду:
Включив осст плюс фурмарк на встройці, тримає нормально. Напруга просіла до 11.5 і плаває до 11.7
Напругу не тримає, в аналогічних умовах мій залман на 700 твердо стоїть на 12.
Перше що приходить на думку конденсатори, але з вигляду всі цілі, чи можна провірити якось їх?
І також питання в шумі, жужить з переривами, чи норма це?
-
anti4hiter
Member
amarokwf
Конденсаторы можно проверить esr метром, предварительно выпаяв. Если идут такие просадки - вполне возможно что дело именно в них. Но без осциллографа и esr-метра точно ничего сказать нельзя. Если дружишь с паяльником - попробуй паралельно существующей ёмкости припаять ещё одну на такую же ёмкость. (Конкретно по линии 12в).
Конденсаторы можно проверить esr метром, предварительно выпаяв. Если идут такие просадки - вполне возможно что дело именно в них. Но без осциллографа и esr-метра точно ничего сказать нельзя. Если дружишь с паяльником - попробуй паралельно существующей ёмкости припаять ещё одну на такую же ёмкость. (Конкретно по линии 12в).