Оскільки габарити не є проблемою, подумав що було б цікаво зібрати дві системи в одному корпусі.
Готових корпусів під дві системи:
1) мало в принципі
2) зазвичай дуже дорогі
3) друга система практично завжди ITX (а це знову менший вибір, завищена ціна, обмеження в портах та перспективах апгрейду)
І от задумався я про те, який би я хотів корпус якби сам його моделював.
В результаті ідея переросла в проект корпусу для двох материнок (розміром до двохсокетних SSI CEB) з фокусом на рідинне охолодження.
В поточній моделі розмір 580х640х350мм, підтримка одного 5.25'' слота, 9 3.5'' слотів (через адаптери можна буде туди поставити значно більше 2.5'' дисків при потребі), підтримка блока живлення далеко за 200мм, 3 радіатори 560х45мм (push/pull з вентиляторами 25мм) та ще 3х140мм вентилятори для охолодження HDD.
На разі модель виглядає так:
- спойлер
Модель створена під 3D друк, хоча очевидно що друкувати як мінімум основні несучі конструкції не дуже розважливо, на разі думаю що їх можна зробити з листового алюмінію (правда без поняття яку марку брати, яка в нього міцність та яка товщина буде необхідна щоб все не розвалилось). В будь-якому випадку бачити хоч якусь модель наглядніше + розміри всі вказані.
Вихідна 3D модель під Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 доступна тут: https://www.tinkercad.com/things/5POLrxztfuo
Що думаєте, шановне панство?