Так ребят есть один вопросик, я конечно
полный лошара, но хотел бы узнать можно ли принять крайние меры.
Суть такова на OLX я захотел приобрести ребенку б/у PS4, выбирал подешевле и нарвался на объявление где один челл продавал ее без рабочего привода за 4500, но в самом объявлении автор расписал что можно без проблем в неё играть скачивая игры с интернета и почти за копейки в случяе необходимости починить ее привод.
После отправки мне товара случился сразу же казус, автор объявления изменил ее описание на рабочую и закрыл тему.
По прибытии этого товара открылась одна неприятная вещь- на приставке абсолютно невозможно войти в интернет без последнего обновления, а это в принципе стало невозможно в последние два месяца из-за политики Sony, так как теперь обновляются только те приставки, что имеют рабочий физический привод.
С продавцом поконфликтовал немного, ну и выдвинул предложение что отправляю ее в сервисный центр и ее починка будет стоить нам обоим в стоимости 50 на 50.
В сервисном центре мне сказали что приставка неримонтопригодна и сделать ее невозможно, так как делать ее пытались и запороли в хлам. Так же уточнили нужен ли мне проверочный нормативный акт о ее состоянии за 250 грн и я согласился.
Автор объявления возвращать деньги отказывается, говорит что никаких гарантий он не давал и в случае обращения в полицию меня никто слушать не будет.
Прикрепляю всю нашу переписку за это время
- спойлер
- Назад
30 нояб., 10:20Віталій
Playstation 4 PS4 500gb
Просмотреть Номер объявления: 479559016
4 дек., 20:33 Ваше сообщение
Готов придбати, але так як диски не читае, то за 4000 грн.
Прочитано 4 дек.
Отправлено с телефона 4 дек., 20:59 Віталій
Без геймпаду хіба що
Заблокировать
Отправлено с телефона 4 дек., 21:36 Ваше сообщение
Нi, за весь комплект. Замiна приводу здiйснюеться тiльки у сервiсних центрах, так що якщо знадобиться це буде дуже накладно.
Так що як що моя пропозицiя все ж задовiльнить, то вiзьму наложкою за 3900, 100 грн дам задатку до пересилу.
Прочитано 5 дек.
Отправлено с телефона 5 дек., 08:32 Віталій
Привід ремонтується за невеликі гроші, 500-600 грн. Робочі приставки продаються по 5500-6000 грн. За 4500 можу віддати
Заблокировать
5 дек., 10:54 Ваше сообщение
Бiльш технiчних проблем не було, все працюе добре?
Тодi заберу за 4500. Давай тодi задаток за дорогу на карту привата зкину 100 грн, а решту 4400 накладним розрахунком на Новой поштi
Прочитано 5 дек.
Отправлено с телефона 5 дек., 11:01 Віталій
Більше проблем не було. Приставка не гріється, не вимикається від навантажень. Номер карточки 5168 7555 2169 2497 Богма В.О.
Заблокировать
Отправлено с телефона 5 дек., 11:12 Віталій
Напишіть реквізити для відправки
Заблокировать
5 дек., 11:26 Ваше сообщение
Зкинув на картку 100 грн.
Адреса вiдправлення- мiсто Торецьк, Донецька обл, Вiддiлення "Нової пошти" №1, Лисенко Сергій, 0660553691, накладним розрахунком 4400
Прочитано 5 дек.
Отправлено с телефона 5 дек., 11:33 Віталій
Отримав, напишу номер ттн після відправки
Заблокировать
Отправлено с телефона 5 дек., 18:09 Віталій
Перепрошую, сьогодні не встиг відправити. Зранку відправлю і напишу номер ттн
Заблокировать
5 дек., 18:40 Ваше сообщение
ок
Прочитано 5 дек.
Отправлено с телефона 6 дек., 10:36 Віталій
Доброго дня. Номер ттн 59000301404037. Я скинув всі налаштування, геймпад потрібно буде повторно синхронізувати
Заблокировать
6 дек., 11:05 Ваше сообщение
ок, дякую
Прочитано 6 дек.
6 дек., 11:26 Віталій
І вам дякую
Заблокировать
Отправлено с телефона 10 дек., 23:09 Віталій
Доброго вечора. Приставка вже на пошті, коли заберете?
Заблокировать
11 дек., 10:17 Ваше сообщение
День добрий, раскажите но мені детально як увійти до онлайну профіль і викачати ігри без нової прошивки 5,01, яка вимагає обов'язкової наявності приводу і не хоче без неї оновлюватися із за помилки http://community.eu.playstation.com/t5/ ... p/25332748
Прочитано 11 дек.
11 дек., 10:36 Віталій
Добрий день. Це напевно якесь оновлення нове вийшло, раніше не просило встановити. Можливо спробуйте через флешку оновитись
Заблокировать
11 дек., 11:31 Ваше сообщение
Я в залiзi не повний профан, но погуглив годину знайшов з цього приводу багато чого цікавого. 6 жовтня вийшла прошивка 5,0 яка робить абсолютно неможливим перехід на нову прошивку без робочого приводу. Хоч по повітрю, хоч по флешці. І подальші прошивки від соні тепер будуть тільки з прив'язкою до рідного приводу.
http://community.eu.playstation.com/t5/ ... 797#M64394
Проблема може бути як в приводі, так і материнської плати, і проблема може бути вирішена тільки в сервісному цетрі і можливо не дуже дешево.
По суті дана приставка для iгор на даний момент абсолютно непрацююча. Диски не роблять i в psstore неможливо увiйти. Це просто шматок залiза.
Що будемо робити ц цим непорозумінням?
Прочитано 11 дек.
11 дек., 15:43 Ваше сообщение
Також маю два питання:
- Чому при моему першому запусцi ps4 виникла помилка E-801809A8, що означае, що ви робили спробу встановити прошивку 5.0.1, але в вас нiчого не вийшло
-Чому ви змiнили цю тему, де я купував у вас, на робочу приставку https://www.olx.ua/obyavlenie/playstati ... vsbcQ.html
Прочитано 11 дек.
11 дек., 16:09 Віталій
- Така помилка ніби виникає коли не під'єднаний до інтернету
- Я ще продавав другу приставку
Заблокировать
11 дек., 16:37 Ваше сообщение
Так що будемо робити з приставкою?, в темi продажу ви казали що можно без проблем грати зкачуючи iгри з нету, але це неможливо без оновлення прошивки, яку неможливо оновити без робочогу приводу?
Прочитано 11 дек.
11 дек., 17:51 Ваше сообщение
Давай по чесному, приставка абсолютно не в рабочому станi, окрiм меню на старiй прошивцi нiчого не робе, i як ти казав при продажу товару- через iнет вона процювати не буде.
В нашому мiсцевому ремонтному цетрi сказали що розбиралась и ремонтувалась вона абсолютно некомпетентною людиною, знаходиться в жахливому станi i ремонт обiйдется в дуже немаленьку сумму.
Зробимо все по мирному, я за cвiй рахунок перешлю назад твое обладнання, а ти повернеш менi грощi, з моеi сторони не буде нiяких претензiй i дiй.
Прочитано 11 дек.
11 дек., 18:11 Віталій
Я в неї без проблем грав, потім вирішив продати, напевно за цей час вийшла прошивка, яка не дозволяє прошитись. Я продавав без претензій і повернень, такі нюанси треба було обговорювати до купівлю
Заблокировать
11 дек., 18:15 Віталій
Приставка повністю робоча, не дуже розумію про що ти пишеш
Заблокировать
11 дек., 18:16 Віталій
Якщо навіть і так, якт и писав, то це ремонтується елементарною заміною привода (я дізнавався), який коштує до 900 грн
Заблокировать
11 дек., 18:48 Ваше сообщение
В объявi продажу було написано що вона повнicтю робоча i при покупцi у Вас зможе гарантованно запускати iгри без замiну непрацюючего приводу з iнтернету.
Ви це пiдтверждуете?
Прочитано 11 дек.
11 дек., 19:54 Ваше сообщение
Ще раз запитую- в объявi продажу було написано що консоль робоча i я можу без проблем качати i грати в iгри з iнтернету без замiну непрацюючого приводу придбавши це обладнання у Вас?
Ви це пiдтверждуете?
Прочитано 11 дек.
Отправлено с телефона 11 дек., 20:07 Віталій
Я не писав, що вона повністю робоча, а вказував, що вона з неробочим приводом, всі інші функції робочі: звук, жосткий диск, wi-fi і тд. Я на ній бавився, навіть фото зробив спеціально
Заблокировать
11 дек., 20:23 Ваше сообщение
Ви вказували те що я зможу грати в iгри зкачанi з iнтернету, придбавши це обладнання у Вас, без замiну непрацюючого приводу в объявi чи нi?
Останнiй раз питаю.
На данний момент без iнтернету i приводу це непрацююча коробка з меню ps4.
Якщо ви не вiдповисте, то я буду змушений написати скаргу до адмiнiстрацii OLX щоб вони встановили первинний текст объяв, який зберiгается i пiсля ii змiни
Прочитано 11 дек.
Отправлено с телефона 11 дек., 22:53 Віталій
Я не знав, що sony вирішить випустити оновлення, до того я грав нормально
Заблокировать
11 дек., 23:06 Ваше сообщение
Що ми будемо робити, продавали ви консоль як напiвробочу, а в висновку вона зовсiм не працюе з iграми?
Купував я ii своiй дитинi i уявiть що зараз вiдбуваеться.
Давайте так, я знаю шо пiсля продожу не хочеться повертати грошi. Завтра менi спецiалicти скажуть скiльки приблизно буде коштувати ремонт, так як разом з замiною приводу треба буде перепрошивати пiд нього консоль для отримання обнов i ви менi повернете половину коштiв з ремонту.
Так буде справедливо, так як ми обидва виннi в данному випадку.
Прочитано 11 дек.
Отправлено с телефона 11 дек., 23:12 Віталій
Напишете, що вам сказали в сервісі
Заблокировать
11 дек., 23:18 Ваше сообщение
Завтра ближче к кiнцю робочого дню скажуть
Прочитано 11 дек.
12 дек., 14:49 Ваше сообщение
Напрвили мене в сервicний центр до Киеву, ремонт з замiною приводу и прошивка його до мат. плати буде коштувати от 1800 грн, точна сумма буде вiдома пiсля отримання i детального огляду.
Коли отримаю результати дiагностiки з суммою ремонту перешлю Вам i Ви оплатите половину коштiв на карту привату.
Прочитано 12 дек.
12 дек., 15:39 Віталій
Простіше поставити привід, оновити його і поставити старий
Заблокировать
12 дек., 15:54 Ваше сообщение
Щоб оновити прошивку для останнiх обнов sony треба його не просто встановити а прошивати до материнськоi плати, i роблять це тiльки в спецiалiзованних СЦ.
Допустимо зробити як ви кажете, але з умови прошивки приводу це буде ще дорожче, але ж через тиждень-два вийде нова прошивка i консоль знову кирпич без можливостi виходу в iнет i завантаження iгр?
Пошукайте по форумам и запитайте в СЦ, тепер для завантаження iгр з умови нових прошивок потрiбен тiльки ПРАЦЮЮЧИЙ привiд.
Не стройте з себе дурня, я не дитина, консоль заiграна до дiр i ви прекрасно повиннi розумiти що тепер консолi без робочих приводiв це металобрухт.
Прочитано 12 дек.
12 дек., 15:56 Віталій
Не знаю заіграна вона чи ні. Я брав її вживану з неробочим приводом і спокійно бавився
Заблокировать
12 дек., 16:12 Ваше сообщение
Но ви ж розумiете що без приводу це кирпич, який можно використовувати без нього лиш за одною геморную умовою- кожен мicяц вiдсилати в СЦ для оновлення прошивки i вiддавати за це купу грошей?
Прочитано 12 дек.
12 дек., 16:32 Віталій
Ну по вашим словам це цегла
Заблокировать
12 дек., 16:33 Віталій
Я зрозумів, гарного вечора
Заблокировать
12 дек., 16:33 Ваше сообщение
На данний момент вона 100% цегла
Прочитано 12 дек.
Вчера, 16:26 Ваше сообщение
Ну що друже будемо робити?, в сервiсному центрi менi зазначили що вона абсолютно неримонтопригодна.
Консоль менi з Киева висилають назад, також я замовивй платний акт ii дiагностики
Прочитано Вчера
Вчера, 17:10 Віталій
Чому неремонтопригодна?
Заблокировать
Вчера, 17:27 Ваше сообщение
Якась несумiстнicть i ще якiсь дефекти, в актi все буде зазначено.
Менi тепер все одно.
Робимо все по доброму. Коли вона прийде назад, вишлю вам акт, потiм я вам повертаю вашу консоль з актом ii огляду, а ви менi повертаете грощi.
I можете потiм шукати кто зможе ремонтувати, i продавати кому завгодно, бiльше заморачуватися з нею я не буду.
Прочитано Вчера
Отправлено с телефона Вчера, 23:03 Віталій
Ми з вами домовлялись про повернення? Чи я давав якісь гарантії?
Заблокировать
Вчера, 23:21 Ваше сообщение
Вас зрозумiв, при отриманнi акту одразу звертаюсь до адмiншстрацii olx, та подаю заяву до полiцii
Прочитано 9 часов назад
Вчера, 23:34 Ваше сообщение
Всi чеки та виписки з новоi пошти та привату в мене е(знайти вас буде дуже легко), нормативний акт факту переврки сервicним центром шо обладнення непрацюче i ремонту не пiдлягае в мене буде, у випрадку моеi скарги olx весь наш перепис та факт змiни вашоi теми пiсля продажу менi з метою шахрайтсва передасть до кiберполiцii.
стаття 190. Шахрайство http://yurist-online.com/ukr/uslugi/yur ... 24/187.php
У вас е час на роздуми до кiнця тижня, коли я заберу пристиавку з сервicу з нормативним актом.
Прочитано 9 часов назад
Вчера, 23:42 Ваше сообщение
Так як ви продовали ii робочу для iгор, що було зазначено в "навмисно" змiненiй Вамi темi, з можливiстю ремонту, а в результатi вона нерабоча з неможливiстю ремонту, це е прямим фактом шахрайства.
Менi вже буде все одно як що грощi я не поверну, а вот Вам буде не до жарту.
Прочитано 9 часов назад
Сегодня, 00:14 Ваше сообщение
https://help.olx.ua/hc/ru/articles/2092 ... %96%D1%8E-
Прочитано 9 часов назад
Сегодня, 00:20 Ваше сообщение
Потiм у полцii будете розповiдати що продали цеглу замiсть приставки за 4500 грн. i в цьому немае нiчого кримiнального
Прочитано 9 часов назад
Отправлено с телефона Сегодня, 00:59 Віталій
Приставка завідомо продавалась як неповноцінно робоча, ніхто вас слухати в поліції не буде. Ви знали про це і захотіли купити
Заблокировать
Отправлено с телефона Сегодня, 01:02 Віталій
Ніяких документів ви зі мною не підписували, гарантійний талон я вам не давав
Заблокировать
Вопрос знатокам, есть ли смысл и время тратиться на заявление в полицию(знакомые говорят нужно, так как кидалово полное) и примут ли это довольно хитрое дело?