Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
tetadoari
Member

Повідомлення

Вчора перед тим, як їхати, перечитав ще раз цю тему, особливо відгуки Spaceman по багатьом моніторам. Це остаточно призвело до переконання, що в будь-якому випадку доведеться з чимось миритись - жовтизна, затемнення, засвіти тощо.
Тобто, по суті, треба обрати з чим миритись.
Плюс згадуючи 40" телевізор (Samsung 7 серії на хвилиночку) з його дуже відвертими засвітами - як ліхтарики з кутів в центр (що дуже видно на чорному фоні) по чотирьом куткам.
От з такими думками взяв робочий ноут з записаними монітор-тестом і декількома відеороликами у 2k та поїхав дивитись RT270.
Маю віднзначити, що хлопці у тоці видачі абсолютно спокійно чекали (навіть пропонували потримати панель) доки я там щось роздивлявся.

Отже, Acer RT270.
Це - власні суб'єктивні спостереження, що жодним чином не є абсолютними. Те, що бачать мої очі.
Засвіт у нижньому лівому кутку є, на чорному статичному фоні його видно. Якщо шукати та знати. Якщо не шукати - списується на зовнішнє освітлення.
На білому фоні видно значно менше. У динаміці, навіть у темних сценах, засвіт очима не акцентується.
Отже, поганявши темні відео, пам'ятаючи, що в будь-якому випадку треба з чимось миритись і побчивши цю панель наживо, вирішив взяти. Дуже сподобалось як виглядає. Але плівку з планки під екраном поки не знімаю :D

При "офісно-інтернетній" роботі (перевірено на Хромі та Екселі) очами не акцентується. Хіба що кнопка "пуск" у Win10 виглядає яскравішо-білішою, аніж, скажімо, годинник з датою. Хоча я не пам'ятаю - може так воно й зажвди було.
Також присутній значно менший засвіт у нижньому правому кутку. Видно на статичному чорному фоні в порівнянні із верхніми кутками. В решті ситуацій я його не бачу.
От зараз сиджу, пишу і засвітів не бачу. На диво, HD7790 2Gb потягнула Fallout 4 із тими ж налаштуваннями, що й були на 1280х1024. Можна чекати на Вегу, а не бігти за RX470 :D

Тепер про враження від 19" 1280x1024 TN -> 27" 1920x1080 IPS.
Він величезний :eek: Очі ще бігають туди-сюди. 24" було б мало.
Пікселізації (якщо цілеспрямовано не шукати її) я зі своєї відстані (90-100см) до монітора не бачу (зір - 1-1.1). Шрифти абсолютно адекватні, розмір елементів в системі - абсолютно адекватний. При 2k могло бути надто дрібним.
Час відгуку - за 10-15 тестових хвилин у Fallout 4 поки ніякої нестачі не помітив.
Кольори - о так! Той же Fallout став виглядати зовсім інакше.
Підключено по DVI.
Налаштування з коробки - надто яскраво. Трохи зменшивши яскравість, досить адекватно поводить себе не тестах lagom.nl. Гамма, чорні - все добре. Із найбілішими треба щось зробити - слабо відрізняються. В реальному житті я того не відчуваю.
Згідно з ТТХ, що були у мануалі, частота вертикальної синхронізації 50-76Гц. Можна бути побавитись із "увімкнути Фрісинк на не-фрісинк моніторі")

Рекомендувати RT270 я навіть зі своєї не дуже вибагливої точки зору не можу саме через засвіт знизу-зліва. Який, щоправда, може лишитись і не поміченим у реальній роботі.

Велике Дякую пану Spaceman за його відгуки по окремих моделях моніторів.
Spaceman
Member

Повідомлення

tetadoari
Спасибо за инфу :) А можно понаглеть и попросить сделать пару фото? :) Собственно, чёрная заливка в темноте и серая заливка, посмотреть на равномерность белого-жёлтого.
Вот ссылки на жыпеги. Чёрный:
http://i.piccy.info/i9/1684db7864899a37 ... /Black.jpg
Серый:
http://i.piccy.info/i9/69df9de4a4bf44e6 ... 1/grey.jpg
Просто открыть в каком-то типа IrfanView и на весь экран развернуть. Будет наглядно всё видно. Ну а на чёрном, если камера позволяет, можно сделать два фото с разными настройками экспозиции. Будет почти обзор :)
Поделюсь еще вот такой штукой:
http://i.piccy.info/i9/83e8fc170810dfb5 ... r_ruMy.jpg
сделал для личного пользования :) Её нужно на 100% открывать, иначе будет некорректно отображаться. Помогает оценить равномерность гаммы по углам. Ну или же в PixPerAn можно потестить, там проверка гаммы первым же пунктом идёт, открыть её нажатием F1, ползунок поставить на 2.2 и посмотреть равномерность.

Что до яркости - её можно и нужно смело понижать до 40 где-то (в случае 250 кд/м, как у RT270). Или даже чуть меньше. И это будет плюс-минус уровень 120 кд/м - "тот, что доктор прописал".
Ну и про разрешение - я ж говорил :D
tetadoari
Member

Повідомлення

Про роздільну здатність - цілком підтримую. З відстані у ~1м пікслеізації 1920х1080 на 27" не видно.

Фото можу зробити лише телефоном: Lenovo A7010 (X3 Lite) або Mi Redmi 3X. Робити?
snapdragon999
Member

Повідомлення

Начитавшись всех этих страшилок про недорогие IPS матрицы ,возник вопрос ,а может взять такой не дорогой http://telemart.ua/products/samsung-236 ... 0hs-black/ ,думаю существенная разница в качестве картинки врятли будет ?Кто что скажет на счет такого монитора ,стоит ли приобретать ?Не хочу взять за 5 с лишним штук какое то г-но с засветами ,желтизной и прочими прелестями ,может лучше уж TN ?Уже лет 7 LG w2253v ,в принципе устраивает ,но хотелось бы уже обновить и углы обзора чуть получше .
tetadoari
Member

Повідомлення

У мене склалось враження, що основна причина нерівномірності підсвітки - велика діагональ (площа поверхні).
Окремі точкові засвіти - вже справа кривизни рук інженерів :)
Із недорогих ТН я б на АОС вже дивився.

З оглядів, тестів та страшних фото здається, що там "ужас-ужас". Тиждень тому сам дуже наляканим був. А по факту (принаймні для мене) все не так страшно виявилось. Так, далеко не ідеально, але й не той жах, що може намалюватися, роздивляючись фото чи читаючи коментарі ідеалістів.
Зроби фото свого монітора з чорною, сірою та білою заливкою і подивись на той жах, за яким ти зараз сидиш :D

=========
А ви кажете 60 Гц :)
спойлер
Acer RT270 74Hz.png
Spaceman
Member

Повідомлення

tetadoari: Фото можу зробити лише телефоном: Lenovo A7010 (X3 Lite) або Mi Redmi 3X. Робити?
Конечно, всё же лучше, чем ничего :)
Jampwnz
Member

Повідомлення

Большая разница между p2414h и u2417h? Стоит переплачивать. Калибровку по ходу буду делать(кстати подскажите куда обратится в Киеве/Запорожье)
tetadoari
Member

Повідомлення

Spaceman:
tetadoari: Фото можу зробити лише телефоном: Lenovo A7010 (X3 Lite) або Mi Redmi 3X. Робити?
Конечно, всё же лучше, чем ничего :)
На фото чорний виглядає страшно. Ужас-ужас. :eek:
Очами я бачу лише засвіт знизу-зліва на однорідному статичному чорному фоні.
спойлер
чорний
IMG_20170319_005512s.jpg
сірий
IMG_20170319_005540s.jpg
гама
IMG_20170319_005602s.jpg
І для порівняння ще раз як виглядає 940BF
IMG_20170315_002848.jpg
Morok
Junior

Повідомлення

Кстати, сталкивался в теме на ру.оверах, если не ошибаюсь, про то, что засветы зачастую вызваны кривой сборкой, и потому если немного это поправить (там предлагали аж три способа, начиная от небольшого оттягивания рамки монитора до массажа матрицы :D ) - то засветы могут даже пропасть. Никто не пробовал вживую?
Spaceman
Member

Повідомлення

tetadoari
Пасиб :) Гамму, если что, нужно на 100% смотреть, раскрывать картинку полностью. Сейчас она в уменьшенном виде, поэтому отображается криво :)
tetadoari
Member

Повідомлення

Я всі зображення відкрив на весь екран. Гама має 1920х1200. Підправити під 1080? :)

Morok, масаж еротичний? :D
Я б спробував побавитись із "нижньою рамкою", але не люблю лазити у новий дівайс.

пс. нога у Асєра, до речі, повністю металева.
Spaceman
Member

Повідомлення

tetadoari:Я всі зображення відкрив на весь екран. Гама має 1920х1200. Підправити під 1080? :)
Ну то просто для себя можно :) Я увидел, что хотел :)

Попробуйте обрезать до 1920х1080 - сразу увидите разницу :)

По поводу массажей - сильно сомневаюсь, что как-то поможет. Можно утюгом прогладить, как некоторые пишут. Это уж точно избавит от всех проблем :D
tetadoari
Member

Повідомлення

Spaceman:
tetadoari:Я всі зображення відкрив на весь екран. Гама має 1920х1200. Підправити під 1080? :)
Ну то просто для себя можно :) Я увидел, что хотел :)

Попробуйте обрезать до 1920х1080 - сразу увидите разницу :)

По поводу массажей - сильно сомневаюсь, что как-то поможет. Можно утюгом прогладить, как некоторые пишут. Это уж точно избавит от всех проблем :D
Переробив на 1920х1080 (Фотошоп), ввечері подивлюсь у темряві.
Та я бачу реальну картинку в реальних умовах. Враховуючи, що з тим чи іншим миритись треба в будь-якому випадку і на статичних світлих тонах (котрих, всеж, значно більше, аніж статичних темних) я засвітів не бачу.
От де засвіт реально видно (знаючи про нього, моя дівчина і там уваги не звернула) - екрани завантаження у Fallout 4 - там статичний темний фон по периметру.

Ага, ще промфеном можна прогріти :gigi:
Spaceman
Member

Повідомлення

tetadoari: Переробив на 1920х1080 (Фотошоп), ввечері подивлюсь у темряві.
Та я бачу реальну картинку в реальних умовах. Враховуючи, що з тим чи іншим миритись треба в будь-якому випадку і на статичних світлих тонах (котрих, всеж, значно більше, аніж статичних темних) я засвітів не бачу.
От де засвіт реально видно (знаючи про нього, моя дівчина і там уваги не звернула) - екрани завантаження у Fallout 4 - там статичний темний фон по периметру.
Засветы то меньшая из бед :) Я уже убедился, что не бывает мониторов совсем без засветов и глоу (на ипс). Что напрягает - это неравномерность белого и подстветки вообще.
tetadoari
Member

Повідомлення

Можна прохання? :)
Поясніть як нубу - що таке глоу на ІПС? Бо може воно є, а я його не бачу чи думаю, що то так і має бути?
Дякую.
Spaceman
Member

Повідомлення

tetadoari
Это когда при взгляде под углом экран "выбеляется", такой будто атласно-бархатный эффект. Хорошо видно в тёмной комнате на чёрном фоне. Просто влево-вправо походить и посмотреть на экран.
Вот, например, на Philips 276E7QDAB:
спойлер
ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення
tetadoari
Member

Повідомлення

Spaceman, дякую.
Повідхилявся туди-сюди із чорною заливкою. Вибілюється? не знаю, може я просто не помічаю.
"Особливості підсвітки" (при вправо-вліво) стають більш явними - або у холодний білий (при відхиленні вправо), або у теплий (при вліво).
При загостренні кутів угляду (до більш екстремальних) все стає краще.
Spaceman
Member

Повідомлення

nijebrod
А вот приедет с повреждённым экраном или брак вылезет или вот всё, что тут обсуждалось на последних страницах - что делать будете?
Они вон даже в описании лота пишут, что, мол, засветы это ок и претензии по этому поводу не принимаем. Думаете, просто так? :D
tetadoari
В принципе, при обычной работе и прямом взгляде глоу не так чтоб особо напрягает и заметен. Только при отклонении. Ну и у последних моделей он, как правило, весьма умеренный. Мне только филипсы и делл се2717н совсем не понравились по этому пункту. А вот лыжы вполне себе ничего. Асер, видимо, тоже ок.
Dramma09250
Member

Повідомлення

http://can.ua/aoc-value-line-i2480sx-00 ... 00/p82068/

Кто может сказать за этот монитор?
Стоит брать?
Відповісти