Intel пополнила линейку чипов Xeon Phi

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gilza
Member
Звідки: Киев \ Запорожье

Повідомлення

Предлагаю обсудить Intel пополнила линейку чипов Xeon Phi

Пытался как то гуглить обзоры Xeon Phi, так ничего толкового и не нашел. Интересно же глянуть, есть профит от таких монстров или нет
afhpwnd
Member
Аватар користувача
Звідки: Кривий Ріг

Повідомлення

Gilza:Предлагаю обсудить Intel пополнила линейку чипов Xeon Phi

Пытался как то гуглить обзоры Xeon Phi, так ничего толкового и не нашел. Интересно же глянуть, есть профит от таких монстров или нет
По-ходу, только в специфических приложениях, хотя я так и не понял в каких именно. Где это надо несколько сотен потоков? :puzzle:
prosha_evolist
HWBOT OC Team
Аватар користувача
Звідки: Киев

Повідомлення

afhpwnd
В рендере и подобном
Но на форуме corona render разраб написал
adding support for phi would still cause a lot of problems
Greeder
Member
Звідки: Dnipro

Повідомлення

в том-то и дело, что ТЬМА приложений, где надо 1000 ядер, но КсеонФИ --- нигде в *обычном* софте не засветился. Нет вообще ни одного обзора.

Только на сайте Интела [победоносное] сравнение с Теслами...


Но тут уже обещают функционал центрального процессора. Хотя всё равно ничего не ясно


Предыдущие образцы (на вторичном рынке) давно продаются - с отвалом чипа :-/
Scoffer
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Проблема в тому що раніше, та і зараз, Xeon Phi був простою картою розширення на PCIE, зі своєю дуже особливою обв'язкою, під котру потрібно було ще софт окремо писати. Не те щоб в інтела було мало грошей на це діло, але вони його якось ігнорують, так само як і піар, навідміну від тесли, яка у всіх на слуху.

Нові фі в сокеті це спроба сумістити два світу в одному, але знову ж таки зробили "дивну" обв'язку.

Краще б вони всі ці 72 атомних ядра запхнули в звичайний 2011 сокет, тоді б їх гарантовано пропонували вендори вже зараз і багато хто придбав би собі в сервера.

Добавлено через 17 минут 23 секунды:
Greeder:в том-то и дело, что ТЬМА приложений, где надо 1000 ядер
Тут не просто ядра, вірніше ядра доволі звичайні х86, але з загальним пулом пам'яті, shared memory, і інтерфейсом обміну інфою в вигляді PCIE. По голій продуктивності в флопсах зіони фі поступаються і поступалися Tesla і FireStream. Проте існує ряд (не дуже широкий) завдань, де потрібні не SIMD (single instruction, multiple data — одиночний потік команд, множинний потік даних, як в відеокартах), а SISD (single instruction, single data — одиночний потік команд, одиночний потік даних, я в процесорах загального призначення), але в великій кількості. І тут, при умові, що об'єму shared memory достатньо, Xeon Phi просто розриває всіх конкурентів.

Наскільки я знаю, такого типу завдання часто виникають в квантовій механіці, тому в суперкомпьютери зіони фі все ж беруть.
Відповісти