Останні статті і огляди
Новини
Знову Укртелеком і пінг у WoT. Погадайте по скрінам tracert
-
Wonderboy
Member
Шановні знатоки, з проблемою я звернувся вже в службу підтримки УТ, але знаючи їхній сервіс і кількість скарг на нього, хочу розібратись в проблемі також і самостійно, не хочеться щоб проїхали по вухам і відфутболили з-за поганого знання предмету.
Десь рік назад грав у батьків з ADSL від Укртелекому, пінг в танках був 60-80 в любий час доби. Не 10-30, як інколи в реплеях буває, але і то хліб. Піднімався у прайм-тайм, але міняв сервер, і цього вистачало. Потім була квартира з 3G модемом, грати навіть не пробував, я не артоблядок, щоб з такими лагами мучитися.
Нещодавно знову добрався до батьківської лінії, і тихо припух. Пінг стабілізується лише пізно вночі, що не варіант, мені ще на роботу ходити і спати хочеться. Дзвонив спершу на гарячу лінію, до лінії у телекомщиків претензій ніяких. Порадили скинути трасу на їх електронку.
Моя версія, телеком нахапався абонентів як жаба мулу, тепер у них постійний перегруз. Але це не мої проблеми, тому в міру сил буду бомбардувати запитами.
Тепер про головне, ось такий скрін: 5-й сервер зараз найкращий по пінгу, на інших взагалі біда. Цікавить, що це за адреса 10.10.10.17 по відношенню до УТ. Ну і взагалі, що твориться, якщо судити по скріну.
Десь рік назад грав у батьків з ADSL від Укртелекому, пінг в танках був 60-80 в любий час доби. Не 10-30, як інколи в реплеях буває, але і то хліб. Піднімався у прайм-тайм, але міняв сервер, і цього вистачало. Потім була квартира з 3G модемом, грати навіть не пробував, я не артоблядок, щоб з такими лагами мучитися.
Нещодавно знову добрався до батьківської лінії, і тихо припух. Пінг стабілізується лише пізно вночі, що не варіант, мені ще на роботу ходити і спати хочеться. Дзвонив спершу на гарячу лінію, до лінії у телекомщиків претензій ніяких. Порадили скинути трасу на їх електронку.
Моя версія, телеком нахапався абонентів як жаба мулу, тепер у них постійний перегруз. Але це не мої проблеми, тому в міру сил буду бомбардувати запитами.
Тепер про головне, ось такий скрін: 5-й сервер зараз найкращий по пінгу, на інших взагалі біда. Цікавить, що це за адреса 10.10.10.17 по відношенню до УТ. Ну і взагалі, що твориться, якщо судити по скріну.
-
Kib
Member
Це вже треба питати в УТ, бо це їхня внутрішня мережа. А так, взагалі схоже на те, що в тій самій внутрішній в них і проблеми.Wonderboy:Цікавить, що це за адреса 10.10.10.17 по відношенню до УТ.
УТ, це таке УГ, міняйте провайдера.
-
Wonderboy
Member
Kib
о, це я і хотів знати, дякую. Нехай розбираються. Я б залюбки поміняв би, але альтернатива лише 3G або повітря з відповідними цінами і пінгом. Уарнетівці писали, оптику тягнуть, до весни мають провести. Чекаю-не дочекаюсь.
о, це я і хотів знати, дякую. Нехай розбираються. Я б залюбки поміняв би, але альтернатива лише 3G або повітря з відповідними цінами і пінгом. Уарнетівці писали, оптику тягнуть, до весни мають провести. Чекаю-не дочекаюсь.
-
YumaX
Member
Wonderboy
Роутер який?
Роутер який?
-
Wonderboy
Member
YumaX
здоров, Макс, як там Кузня, стоїть?
Щось ти в танках пропав. На двох пробував, Glitel GT-5802G, потім Asus DSL-X11, нічого не помінялось. Це точно косяк УТ, лінія норм, за рік ніякі настройки не мінялись.
здоров, Макс, як там Кузня, стоїть?
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
Jumper007
Member
Код: Виділити все
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
(c) Корпорация Майкрософт (Microsoft Corp.), 2009. Все права защищены.
C:\Users\adm>tracert youtube.com
Трассировка маршрута к youtube.com [216.58.209.206]
с максимальным числом прыжков 30:
1 <1 мс <1 мс <1 мс 192.168.1.1
2 28 ms 27 ms 28 ms 195.5.5.186
3 39 ms 39 ms 39 ms 10.80.21.110
4 38 ms 37 ms 37 ms 74.125.52.238
5 71 ms 79 ms 68 ms 72.14.233.132
6 53 ms 53 ms 52 ms 66.249.94.113
7 52 ms 52 ms 52 ms bud02s22-in-f14.1e100.net [216.58.209.206]
Трассировка завершена.
C:\Users\adm>
Твоя трассировка говорит о том, что в вашем главном городском узле телекома работают рукожопы.
* проблема и в загруженности линий, и в количестве прыжков.
-
YumaX
Member
Wonderboy
Та в провайдерів правди не дочекаєшся, десь в кінці літа підключив ІТ на смарт, швидкість була 2-5 інколи навіть 7 Мбіт/с, зараз десь до 1,5 макс, хоча і це для смарта норм, але скільки не дзвонили толку "0"! В мене дома Київстар через роутер, так от, коли пінг просідає, підключаю напряму і все ОК, так що залізо теж не вічне![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
Та в провайдерів правди не дочекаєшся, десь в кінці літа підключив ІТ на смарт, швидкість була 2-5 інколи навіть 7 Мбіт/с, зараз десь до 1,5 макс, хоча і це для смарта норм, але скільки не дзвонили толку "0"! В мене дома Київстар через роутер, так от, коли пінг просідає, підключаю напряму і все ОК, так що залізо теж не вічне
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
Wonderboy
Member
YumaX
Та якби ж то в залізі було діло, я для того скріни і виклав![:( :(](./images/smilies/frown.gif)
Та якби ж то в залізі було діло, я для того скріни і виклав
![:( :(](./images/smilies/frown.gif)
Можна лише позаздрити, що тут сказати. У нас на місці останній адекватний хлопець збирається звільнятись з УТ, залишаться лише старпери, для яких роутер - це матюки. У нього та ж ситуація з пінгом. Ровенські нічого зробити не можуть, з його слів.Jumper007:Вот нормальный маршрут до ютуба, провайдер Укртелеком адсл, Чернигов.Твоя трассировка говорит о том, что в вашем главном городском узле телекома работают рукожопы.* проблема и в загруженности линий, и в количестве прыжков.
-
shurakachalkin
Member
не играю, за пингом не слежу, но интернет был нормальный до нг года три, пока я был подключен..
imho,это проблемы ваши локальные, тут я с джампером согласен![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
поменял провайдера, потому что отключился от городского телефона, сильно много плачу, а пользуюсь мало, мобилка решает все проблемы голосовой связи![insane :insane:](./images/smilies/insane.gif)
imho,это проблемы ваши локальные, тут я с джампером согласен
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
поменял провайдера, потому что отключился от городского телефона, сильно много плачу, а пользуюсь мало, мобилка решает все проблемы голосовой связи
![insane :insane:](./images/smilies/insane.gif)
-
Hotty
Member
-
Wonderboy
Member
Hotty
В Кийові конкуренція велика, було б дивно, якби провайдери забивали на сапорт. В нашій глубинці УТ монополіст, альтернатива лише повітря, тому не дивно, що кладуть великий і товстий. Буду сподіватись, що навесні щось поміняється.
В Кийові конкуренція велика, було б дивно, якби провайдери забивали на сапорт. В нашій глубинці УТ монополіст, альтернатива лише повітря, тому не дивно, що кладуть великий і товстий. Буду сподіватись, що навесні щось поміняється.
-
Wonderboy
Member
Фініта ля комедія. Заявку скинули місцевим знайомим телекомщикам, які передзвонили мені, для очистки совісті прозвонили лінію, яка, як і варто було здогадатися, виявилася абсолютно нормальною. Що вони і відповіли наверх. Сьогодні дзвоню знайомому і питаю, чи щось робиться. Виявилося, що заявка закрита "за невідповідністю параметрів лінії"
При цьому мене чомусь забули про це повідомити.
У мене нема культурних слів... Знову подзвонив, знову відкрив нову заявку. Подивимось, у кого більше терпіння вистачить.
![banghead :banghead:](./images/smilies/banghead.gif)
У мене нема культурних слів... Знову подзвонив, знову відкрив нову заявку. Подивимось, у кого більше терпіння вистачить.
-
Kib
Member
Так діла не буде. Треба іти в їх головний офіс з роздруківкою трасиру, до якогось начальника, і пояснювати йому або тому кого він викличе, ситуацію. Якщо не подіє, писати скаргу.Wonderboy:У мене нема культурних слів... Знову подзвонив, знову відкрив нову заявку. Подивимось, у кого більше терпіння вистачить.
А "прозвонювати" двома клацаннями мишкою вони можуть безперервно.
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
Wonderboy
Member
Kib
Якщо ти про головний офіс у нашому райцентрі - то там нема до кого іти. Ну, спустить начальник рознарядку на перевірку лінії, це все що він зможе. На прозвонці на місці сидить мій добрий знайомий, ми півдня займалися камасутрою у різних комбінаціях лінія-модем: без кабелю, без телефону, без сплітеру, другий модем, другий сплітер, перепаяв інші конектори і поміняв кабель до модему. Сигнал навіть покращав, але пінгу це до одного місця. Лінія дійсно хороша.
Тим більше цікава така лінія виходить, з 24-00 до 10-00 пінг хороший, а далі чудить.
Якщо ти про головний офіс у нашому райцентрі - то там нема до кого іти. Ну, спустить начальник рознарядку на перевірку лінії, це все що він зможе. На прозвонці на місці сидить мій добрий знайомий, ми півдня займалися камасутрою у різних комбінаціях лінія-модем: без кабелю, без телефону, без сплітеру, другий модем, другий сплітер, перепаяв інші конектори і поміняв кабель до модему. Сигнал навіть покращав, але пінгу це до одного місця. Лінія дійсно хороша.
Тим більше цікава така лінія виходить, з 24-00 до 10-00 пінг хороший, а далі чудить.
-
sharandin_vitaliy
Junior
копай в сторону впн, думаю найдешь неплохой)
-
Kib
Member
Тоді по ідеї має бути ще простіше. Хай знайомий подзвонить в ту службу, яка слідкує за роботою внутрішньої мережі, а не продзвонкою. Або подзвонить туди, де знають хто цим займається, чи принаймні повинен займатись. Тому що ви шукаєте проблему там де її нема.Wonderboy: На прозвонці на місці сидить мій добрий знайомий
-
u11245
Member
Hotty
что за провайдер?
что за провайдер?
-
Wonderboy
Member
Чергове продовження історії. Прийшли додому звичайні монтери зі своїм модемом, знову підтвердили, що лінія хороша і вже й не знають, куди копати. Потім один зідзвонився з офісом, виявилось, сиджу на сірому NAT і з-за цього можуть бути проблеми.
Попередив, що післязавтра буду дзвонити в підтримку і просити відзвітуватись по моїй проблемі. Щоб не розслаблялись. Мені аж цікаво, скільки треба буде компостувати мізки, щоб проблема вирішилася
Попередив, що післязавтра буду дзвонити в підтримку і просити відзвітуватись по моїй проблемі. Щоб не розслаблялись. Мені аж цікаво, скільки треба буде компостувати мізки, щоб проблема вирішилася
-
shurakachalkin
Member
все у кого тариф "пятёрка" сидят из-под nat, у кого "десятка" и выше, те на белом, сервак один и тот же, пусть не любят вам мозги, от этого трассировка не зависит, я менял по несколько раз на месяц тариф в зависимости от настроения и схема ip соответственно менялась, менять можно раз в суткиWonderboy: Потім один зідзвонився з офісом, виявилось, сиджу на сірому NAT і з-за цього можуть бути проблеми.
![popcorn :popcorn:](./images/smilies/popcorn.gif)
-
Wonderboy
Member
У нас з спецами на місці біда, останній грамотний звільнився. Хлопчина, який приходив, і не скривав особливо, що мілко в цьому плаває. Блін, справді мозги люблять.shurakachalkin:все у кого тариф "пятёрка" сидят из-под nat, у кого "десятка" и выше, те на белом, сервак один и тот же, пусть не любят вам мозги, от этого трассировка не зависит, я менял по несколько раз на месяц тариф в зависимости от настроения и схема ip соответственно менялась, менять можно раз в сутки
Але тоді виходить, що на районному рівні трасировку вони не замінять, треба починати трусити область?