Останні статті і огляди
Новини
Змагаймось в нашій команді Folding@Home!
-
ronemun
Advanced Member
Artistus
текст надхненний
про похід команди за трофеями (очками) мало написано , а також історію заліза, якими ці очки здобуваються (SergeyR завів ще одну станцію, 32-поточну, і Geforce Titan , Shaggy ферму (в т.ч. 2-х проц. сервак), evolistUA 3770k, і т.п.
текст надхненний
про похід команди за трофеями (очками) мало написано , а також історію заліза, якими ці очки здобуваються (SergeyR завів ще одну станцію, 32-поточну, і Geforce Titan , Shaggy ферму (в т.ч. 2-х проц. сервак), evolistUA 3770k, і т.п.
-
Artistus
Digital Artist
Є певні обмеження на кількість символів в новині. Не хотілось переобтяжувати матеріал.
Головне завдання - щоб таке читалось легко і невимушено, в т.ч. і тими, хто не в темі.
Головне завдання - щоб таке читалось легко і невимушено, в т.ч. і тими, хто не в темі.
-
ShaggY
Member
У меня не сервер, а это просто мой рабочий комп кстати, щас два таких компа считают
-
bugaga1100
Member
Теперь и я с вами
Скачал, настроил, считаю.
Есть какие-нибудь советы новичку или может настройки для моего железа специфические?
Скачал, настроил, считаю.
Есть какие-нибудь советы новичку или может настройки для моего железа специфические?
-
ShaggY
Member
bugaga1100
Я бы подразогнал еще процик
Я бы подразогнал еще процик
-
prosha_evolist
HWBOT OC Team
ShaggY
он продал ноктю, она у него в корпус не влезла, ща сидит на боксе
он продал ноктю, она у него в корпус не влезла, ща сидит на боксе
-
bugaga1100
Member
prosha_evolist
И здесь ты
ShaggY
Приедет вода- подразгоню
И здесь ты
ShaggY
Приедет вода- подразгоню
-
ronemun
Advanced Member
Artistus
а, зрозумів
bugaga1100
вітаю
проц зможе рахувати тільки прості, smp, задачі. Тому підходить і 7-й клієнт у віндовсі. В ньому зараз більш менш порядні задачі - 8084 - стабільніше всього йдуть на параметр client-type=bigadv (див. тут). В цій задачі твій проц на частоті 3500 має давати приблизно 14тис очок, але при умові використання всіх 4-х ядер і відсутності інших навантажень (див. далі).
Відеокарта може рахувати і у 7-му на ядрі 15 і 17, і у 6-му клієнті на ядрі 15. Для Нвідії 580 більше всього рекомендують саме ядро 15 - воно написано на Cuda, і тому дуже швидке на цій карті, а також не нагружає проц зовсім. Ці задачі йдуть у 6-му і 7-му клієнтах по замовчуванню, але деколи рекомендують вписати у настройках слота відеокарти client-type=bigadv - ніби тоді йдуть кращі задачі.
Якщо будеш рахувати на відеокарті задачу 7663 на ядрі 17, необхідно буде звільнити одне ядро проца, оскільки ця задача працює на OpenCL, а у Нвідії він нагружає 1-е ядро проца на 100%. Якщо кількість потоків обчислень більша ніж може проц, розрахунок сиильно тормозиться - і на проці, і на відеокарті. Щоб звільнити ядро проца, необхідно зменшити кількість потоків для слота smp - в його настройках вказати кількість ядер =3 (для твого проца).
Параметр client-type впливає лише на вибір нових задач, тому вступає в дію аж при закачці нової задачі. Але все одно, радять зразу після зміни параметру перегрузити слот: зупинити (на слоті права клавіша миші - Pause, не Finish), дочекатись зупинки (його статус перейде з Running в Paused) і знову запустити (на слоті права клавіша миші - Fold).
Зміна параметру smp вступає в дію відразу після перезавантаження слота.
Щодо заліза - твій проц елементарно розганяється до 4,8 ГГц і не тре води - хватає кулера за 30 уе. Замість води, краще поміняй проц на 3770к - він дає 90тис навіть без відеокарти (яка багато жре, а мало дає зараз). До того ж 3770к жре на 20Вт менше ніж 2500к, а на 35-45% швидший у задачах БЖ 810х, і на 50-60% у задачах 808х і 63хх. Тому йому підходить слабший кулер (але тре якісну основу) і він сильніше розганяється
Відеокарту поміняй на 7950 (80-100 тис очок) чи 7870 (60тис).
Про заміну я приколююсь, це тільки твоя справа
!!!!Підкажіть, будь-ласка
Оскільки на Нвідії Фермі не рахую, самому цікаво, що на ній більше очок приносить: ядро 15 чи 17. Писали ніби на 17 ядрі карти 470 і 580 мають якісь переваги над картами 560 і нижче. 15 ядро на Cuda, швидке, але задачі не мають бонусів за швидкість, а 17-е тормозить і жре проц, але має бонуси. Якщо вигідніше 15 ядро то на який client-type краще ловити.
а, зрозумів
bugaga1100
вітаю
проц зможе рахувати тільки прості, smp, задачі. Тому підходить і 7-й клієнт у віндовсі. В ньому зараз більш менш порядні задачі - 8084 - стабільніше всього йдуть на параметр client-type=bigadv (див. тут). В цій задачі твій проц на частоті 3500 має давати приблизно 14тис очок, але при умові використання всіх 4-х ядер і відсутності інших навантажень (див. далі).
Відеокарта може рахувати і у 7-му на ядрі 15 і 17, і у 6-му клієнті на ядрі 15. Для Нвідії 580 більше всього рекомендують саме ядро 15 - воно написано на Cuda, і тому дуже швидке на цій карті, а також не нагружає проц зовсім. Ці задачі йдуть у 6-му і 7-му клієнтах по замовчуванню, але деколи рекомендують вписати у настройках слота відеокарти client-type=bigadv - ніби тоді йдуть кращі задачі.
Якщо будеш рахувати на відеокарті задачу 7663 на ядрі 17, необхідно буде звільнити одне ядро проца, оскільки ця задача працює на OpenCL, а у Нвідії він нагружає 1-е ядро проца на 100%. Якщо кількість потоків обчислень більша ніж може проц, розрахунок сиильно тормозиться - і на проці, і на відеокарті. Щоб звільнити ядро проца, необхідно зменшити кількість потоків для слота smp - в його настройках вказати кількість ядер =3 (для твого проца).
Параметр client-type впливає лише на вибір нових задач, тому вступає в дію аж при закачці нової задачі. Але все одно, радять зразу після зміни параметру перегрузити слот: зупинити (на слоті права клавіша миші - Pause, не Finish), дочекатись зупинки (його статус перейде з Running в Paused) і знову запустити (на слоті права клавіша миші - Fold).
Зміна параметру smp вступає в дію відразу після перезавантаження слота.
Щодо заліза - твій проц елементарно розганяється до 4,8 ГГц і не тре води - хватає кулера за 30 уе. Замість води, краще поміняй проц на 3770к - він дає 90тис навіть без відеокарти (яка багато жре, а мало дає зараз). До того ж 3770к жре на 20Вт менше ніж 2500к, а на 35-45% швидший у задачах БЖ 810х, і на 50-60% у задачах 808х і 63хх. Тому йому підходить слабший кулер (але тре якісну основу) і він сильніше розганяється
Відеокарту поміняй на 7950 (80-100 тис очок) чи 7870 (60тис).
Про заміну я приколююсь, це тільки твоя справа
!!!!Підкажіть, будь-ласка
Оскільки на Нвідії Фермі не рахую, самому цікаво, що на ній більше очок приносить: ядро 15 чи 17. Писали ніби на 17 ядрі карти 470 і 580 мають якісь переваги над картами 560 і нижче. 15 ядро на Cuda, швидке, але задачі не мають бонусів за швидкість, а 17-е тормозить і жре проц, але має бонуси. Якщо вигідніше 15 ядро то на який client-type краще ловити.
Востаннє редагувалось 27.05.2013 18:38 користувачем ronemun, всього редагувалось 2 разів.
-
omega.zp
Member
Насколько я понял из описания нового ядра, то его советуют использовать на кеплере, фактически на эту архитектуру нв опирались(точнее учитывали) при написании ядра.!!!!Підкажіть, будь-ласка
-
bugaga1100
Member
ronemun
Я знаю о том, что умеет мой проц. Раньше стояла Д14, но не влезла в ТГ07. Смысла покупать кулер за 30 уев сейчас нету, ибо вода совсем скоро будет.
Карту и сам хочу поменять, но на 780 или подожду топа от Радеона.
Сейчас использую 7й клиент. Сейчас я немного занят, времени на сравнения и особого вникания нет. Через 1-2 недели буду вникать более детально.
Я знаю о том, что умеет мой проц. Раньше стояла Д14, но не влезла в ТГ07. Смысла покупать кулер за 30 уев сейчас нету, ибо вода совсем скоро будет.
Карту и сам хочу поменять, но на 780 или подожду топа от Радеона.
Сейчас использую 7й клиент. Сейчас я немного занят, времени на сравнения и особого вникания нет. Через 1-2 недели буду вникать более детально.
-
omega.zp
Member
Тут стоит исходить из понимания, ядро какого процессора мы теряем, и сколько нам это будет стоить в поинтах. Допустим на гтх580 переход с 15ого на 17ое ядро дает приблизительно плюс 20к поинтов, дальше простая арифметика, что перевесит. Если это не ксеончик какой то, то в любом случае думаю выгодней 17ое ядро.ronemun:так, Фермі зливають у 17 ядрі, але 15 ядре теж мало очок приносить - бонусів то нема. Тож мені цікаво - де очок більше?
-
ronemun
Advanced Member
bugaga1100
а до скільки хочеш розігнати? в мене Performa тримає спокійно 2600к@4600 в Лінпаку при тепловиділенні проца 145 Вт, у фолдингу мовчу - можна ще 200 МГц докинути, але це вимагає напруги в 1,45 і вище, тай толку мало - щоб розвязувати БЖ задачі у віртуалці тре 4900, а прості задачі дають у 2,5 рази меньше. Також далі розганяти не дає мамка - при перегріві системи живлення сама частоту проца скидує.
ТГ07 - це що?
omega.zp
при переході з 4 ядер на 3 ППД проца падає у 1,50рази. Але мені цікаво без врахування ППД проца - які задачі скільки дають зараз на Нвідії 580
а до скільки хочеш розігнати? в мене Performa тримає спокійно 2600к@4600 в Лінпаку при тепловиділенні проца 145 Вт, у фолдингу мовчу - можна ще 200 МГц докинути, але це вимагає напруги в 1,45 і вище, тай толку мало - щоб розвязувати БЖ задачі у віртуалці тре 4900, а прості задачі дають у 2,5 рази меньше. Також далі розганяти не дає мамка - при перегріві системи живлення сама частоту проца скидує.
ТГ07 - це що?
omega.zp
при переході з 4 ядер на 3 ППД проца падає у 1,50рази. Але мені цікаво без врахування ППД проца - які задачі скільки дають зараз на Нвідії 580
Востаннє редагувалось 27.05.2013 19:42 користувачем ronemun, всього редагувалось 1 раз.
-
ShaggY
Member
ronemun
щас сдал два core i5 650, но намутил (на недельку две) core i7 3770 в бусте 3.7 ггц держит на 8084 тпф 1мин 10 сек.
как его лучше использовать?
щас сдал два core i5 650, но намутил (на недельку две) core i7 3770 в бусте 3.7 ггц держит на 8084 тпф 1мин 10 сек.
как его лучше использовать?
-
omega.zp
Member
7663(0x17) - 45к
8043(0x15) - 27к
8043(0x15) - 27к
-
ronemun
Advanced Member
27к на 15 ядрі - так мало? Там же є задачі 76хх які 35 тис дають?
Добавлено через 2 минуты 43 секунды:
ShaggY
задачі 8084 у 7-му клієнті - пока кращого не бачу - буде десь 27 тис
зараз взагалі самі вигідніші це відеокарти (див. тут
Добавлено через 2 минуты 43 секунды:
ShaggY
задачі 8084 у 7-му клієнті - пока кращого не бачу - буде десь 27 тис
зараз взагалі самі вигідніші це відеокарти (див. тут
Востаннє редагувалось 27.05.2013 19:30 користувачем ronemun, всього редагувалось 1 раз.
-
ShaggY
Member
ronemun
Спасибо)
27к, на пол тысячи больше чем моя 650 ti на бонусных задачах и это еще та печка вот и оптимизации под архитектуру
может виртуалочку с юбунтой готовой моей развернуть?) или толку не будет?
на старых ксеонах на пару тысяч больше дает виртуалочка
Спасибо)
27к, на пол тысячи больше чем моя 650 ti на бонусных задачах и это еще та печка вот и оптимизации под архитектуру
может виртуалочку с юбунтой готовой моей развернуть?) или толку не будет?
на старых ксеонах на пару тысяч больше дает виртуалочка
Востаннє редагувалось 27.05.2013 19:31 користувачем ShaggY, всього редагувалось 1 раз.
-
omega.zp
Member
Ага, пардон, вылетело с головы 766х таки да 33-35к. В любом случае 10к +, неплохо.27к на 15 ядрі - так мало? Там же є задачі 76хх які 35 тис дають?
-
ronemun
Advanced Member
766х - зараз (чи найчастіше) на яких настройках йдуть?
Добавлено через 1 минуту 48 секунд:
ShaggY
лінукс завжди краще, особливо при 8ми потоках
Добавлено через 1 минуту 48 секунд:
ShaggY
лінукс завжди краще, особливо при 8ми потоках
-
ShaggY
Member
ronemun
Ну нет кроме квадр на работе особо карточек.. Компы с норм процами да, а этого нет))
только затычки либо квадро затычки, либо уж супер мощные проектные.
есть 4850, но не думаю что будет толк от такой старой.
Ну нет кроме квадр на работе особо карточек.. Компы с норм процами да, а этого нет))
только затычки либо квадро затычки, либо уж супер мощные проектные.
есть 4850, но не думаю что будет толк от такой старой.