Змагаймось в нашій команді Folding@Home!

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Artistus
текст надхненний :up: :beer:
про похід команди за трофеями (очками) мало написано :laugh:, а також історію заліза, якими ці очки здобуваються (SergeyR завів ще одну станцію, 32-поточну, і Geforce Titan :eek: , Shaggy ферму (в т.ч. 2-х проц. сервак), evolistUA 3770k, і т.п.
Artistus
Digital Artist

Повідомлення

Є певні обмеження на кількість символів в новині. Не хотілось переобтяжувати матеріал.
Головне завдання - щоб таке читалось легко і невимушено, в т.ч. і тими, хто не в темі.
ShaggY
Member

Повідомлення

У меня не сервер, а это просто мой рабочий комп :gigi: кстати, щас два таких компа считают :)
bugaga1100
Member

Повідомлення

Теперь и я с вами :rotate:
Скачал, настроил, считаю.
Есть какие-нибудь советы новичку или может настройки для моего железа специфические?
ShaggY
Member

Повідомлення

bugaga1100
:beer:
Я бы подразогнал еще процик :)
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

ShaggY
он продал ноктю, она у него в корпус не влезла, ща сидит на боксе :gigi:
bugaga1100
Member

Повідомлення

prosha_evolist
И здесь ты :gigi:
ShaggY
Приедет вода- подразгоню ;)
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Artistus
а, зрозумів

bugaga1100
вітаю :beer:
проц зможе рахувати тільки прості, smp, задачі. Тому підходить і 7-й клієнт у віндовсі. В ньому зараз більш менш порядні задачі - 8084 - стабільніше всього йдуть на параметр client-type=bigadv (див. тут). В цій задачі твій проц на частоті 3500 має давати приблизно 14тис очок, але при умові використання всіх 4-х ядер і відсутності інших навантажень (див. далі).
Відеокарта може рахувати і у 7-му на ядрі 15 і 17, і у 6-му клієнті на ядрі 15. Для Нвідії 580 більше всього рекомендують саме ядро 15 - воно написано на Cuda, і тому дуже швидке на цій карті, а також не нагружає проц зовсім. Ці задачі йдуть у 6-му і 7-му клієнтах по замовчуванню, але деколи рекомендують вписати у настройках слота відеокарти client-type=bigadv - ніби тоді йдуть кращі задачі.

Якщо будеш рахувати на відеокарті задачу 7663 на ядрі 17, необхідно буде звільнити одне ядро проца, оскільки ця задача працює на OpenCL, а у Нвідії він нагружає 1-е ядро проца на 100%. Якщо кількість потоків обчислень більша ніж може проц, розрахунок сиильно тормозиться - і на проці, і на відеокарті. Щоб звільнити ядро проца, необхідно зменшити кількість потоків для слота smp - в його настройках вказати кількість ядер =3 (для твого проца).

Параметр client-type впливає лише на вибір нових задач, тому вступає в дію аж при закачці нової задачі. Але все одно, радять зразу після зміни параметру перегрузити слот: зупинити (на слоті права клавіша миші - Pause, не Finish), дочекатись зупинки (його статус перейде з Running в Paused) і знову запустити (на слоті права клавіша миші - Fold).
Зміна параметру smp вступає в дію відразу після перезавантаження слота.
Щодо заліза - твій проц елементарно розганяється до 4,8 ГГц і не тре води - хватає кулера за 30 уе. Замість води, краще поміняй проц на 3770к - він дає 90тис навіть без відеокарти (яка багато жре, а мало дає зараз). До того ж 3770к жре на 20Вт менше ніж 2500к, а на 35-45% швидший у задачах БЖ 810х, і на 50-60% у задачах 808х і 63хх. Тому йому підходить слабший кулер (але тре якісну основу) і він сильніше розганяється
Відеокарту поміняй на 7950 (80-100 тис очок) чи 7870 (60тис).
Про заміну я приколююсь, це тільки твоя справа

!!!!Підкажіть, будь-ласка
Оскільки на Нвідії Фермі не рахую, самому цікаво, що на ній більше очок приносить: ядро 15 чи 17. Писали ніби на 17 ядрі карти 470 і 580 мають якісь переваги над картами 560 і нижче. 15 ядро на Cuda, швидке, але задачі не мають бонусів за швидкість, а 17-е тормозить і жре проц, але має бонуси. Якщо вигідніше 15 ядро то на який client-type краще ловити.
Востаннє редагувалось 27.05.2013 18:38 користувачем ronemun, всього редагувалось 2 разів.
omega.zp
Member

Повідомлення

!!!!Підкажіть, будь-ласка
Оскільки на Нвідії Фермі не рахую, самому цікаво, що на ній більше очок приносить: ядро 15 чи 17. Писали ніби на 17 ядрі карти 470 і 580 мають якісь переваги над картами 560 і нижче. 15 ядро на Cuda, швидке, але задачі не мають бонусів за швидкість, а 17-е тормозить і жре проц, але має бонуси. Якщо вигідніше 15 ядро то на який client-type краще ловити.
Насколько я понял из описания нового ядра, то его советуют использовать на кеплере, фактически на эту архитектуру нв опирались(точнее учитывали) при написании ядра.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

так, Фермі зливають у 17 ядрі, але 15 ядре теж мало очок приносить - бонусів то нема. Потужні карти можуть на 17 ядрі можуть обігнати очки на 15 ядрі Тож мені цікаво - де очок більше?
Востаннє редагувалось 27.05.2013 18:54 користувачем ronemun, всього редагувалось 1 раз.
bugaga1100
Member

Повідомлення

ronemun
Я знаю о том, что умеет мой проц. Раньше стояла Д14, но не влезла в ТГ07. Смысла покупать кулер за 30 уев сейчас нету, ибо вода совсем скоро будет.
Карту и сам хочу поменять, но на 780 или подожду топа от Радеона.
Сейчас использую 7й клиент. Сейчас я немного занят, времени на сравнения и особого вникания нет. Через 1-2 недели буду вникать более детально.
omega.zp
Member

Повідомлення

ronemun:так, Фермі зливають у 17 ядрі, але 15 ядре теж мало очок приносить - бонусів то нема. Тож мені цікаво - де очок більше?
Тут стоит исходить из понимания, ядро какого процессора мы теряем, и сколько нам это будет стоить в поинтах. Допустим на гтх580 переход с 15ого на 17ое ядро дает приблизительно плюс 20к поинтов, дальше простая арифметика, что перевесит. Если это не ксеончик какой то, то в любом случае думаю выгодней 17ое ядро.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

bugaga1100
а до скільки хочеш розігнати? в мене Performa тримає спокійно 2600к@4600 в Лінпаку при тепловиділенні проца 145 Вт, у фолдингу мовчу - можна ще 200 МГц докинути, але це вимагає напруги в 1,45 і вище, тай толку мало - щоб розвязувати БЖ задачі у віртуалці тре 4900, а прості задачі дають у 2,5 рази меньше. Також далі розганяти не дає мамка - при перегріві системи живлення сама частоту проца скидує.
ТГ07 - це що?

omega.zp
при переході з 4 ядер на 3 ППД проца падає у 1,50рази. Але мені цікаво без врахування ППД проца - які задачі скільки дають зараз на Нвідії 580
Востаннє редагувалось 27.05.2013 19:42 користувачем ronemun, всього редагувалось 1 раз.
ShaggY
Member

Повідомлення

ronemun
щас сдал два core i5 650, но намутил (на недельку две) core i7 3770 в бусте 3.7 ггц держит :) на 8084 тпф 1мин 10 сек.
как его лучше использовать? :)
omega.zp
Member

Повідомлення

7663(0x17) - 45к
8043(0x15) - 27к
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

27к на 15 ядрі - так мало? Там же є задачі 76хх які 35 тис дають?

Добавлено через 2 минуты 43 секунды:
ShaggY
задачі 8084 у 7-му клієнті - пока кращого не бачу - буде десь 27 тис
зараз взагалі самі вигідніші це відеокарти (див. тут
Востаннє редагувалось 27.05.2013 19:30 користувачем ronemun, всього редагувалось 1 раз.
ShaggY
Member

Повідомлення

ronemun
Спасибо)

27к, на пол тысячи больше чем моя 650 ti на бонусных задачах и это еще та печка :) вот и оптимизации под архитектуру :)
может виртуалочку с юбунтой готовой моей развернуть?) или толку не будет?
на старых ксеонах на пару тысяч больше дает виртуалочка
Востаннє редагувалось 27.05.2013 19:31 користувачем ShaggY, всього редагувалось 1 раз.
omega.zp
Member

Повідомлення

27к на 15 ядрі - так мало? Там же є задачі 76хх які 35 тис дають?
Ага, пардон, вылетело с головы 766х таки да 33-35к. В любом случае 10к +, неплохо.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

766х - зараз (чи найчастіше) на яких настройках йдуть?

Добавлено через 1 минуту 48 секунд:
ShaggY
лінукс завжди краще, особливо при 8ми потоках
ShaggY
Member

Повідомлення

ronemun
Ну нет кроме квадр на работе особо карточек.. Компы с норм процами да, а этого нет))
только затычки либо квадро затычки, либо уж супер мощные проектные.
есть 4850, но не думаю что будет толк от такой старой.
Відповісти