Новости
Последние статьи и обзоры
Розгон видеядра на core i3 540
-
vavan222
Member
Пробую вигнати максимум з цього "запорожця". Частота там 733, розганяю через біос. Вдалося вінду запустити з частотою 1233 gpu, але максимум щоб ігри не зависали і не мелькав чорний екран є 1067мгц. Далі я попробував розігнати оперативку, в мене 2 планки по 2 гіга 1600мгц. От і я виставив профіль 1600 (був 1333 стандартний), але відеядро розігнане не хоче на частоті 1067 співпрацювати з 1600 оперативки, тому прийшлось побавитись і скинути частоту gpu до 867. Далі я ще бавився і зараз стоїть 867 gpu відеядро і 1670 частота оперативки, а множитель для процесора ставлю весь час так, щоб частота процесора була не більше 3250мгц , бо толку мені всеодно не буде.
Тестував в 3dmark, і на моє здивування, відеядро при розігнаній оперативці при частоті gpu 867 і профілю оперативки 1600 і більше, взуває відеядро з частотою gpu 1067 на стандартному профілю 1333(без розгону оперативки), чи не дивитись на тести і це все через розходження процесора в 200мгц, чи реально розгін оперативки збільшує потужність відеядро навіть при меншіій частоті gpu?
Пробував при частоті оперативки 1790 і не розігнаному gpu(733), при запуску гри комп завис намертво. Чому чим більша швидкість оперативки тим більше приходиться скидувати розгін gpu?
Тестував в 3dmark, і на моє здивування, відеядро при розігнаній оперативці при частоті gpu 867 і профілю оперативки 1600 і більше, взуває відеядро з частотою gpu 1067 на стандартному профілю 1333(без розгону оперативки), чи не дивитись на тести і це все через розходження процесора в 200мгц, чи реально розгін оперативки збільшує потужність відеядро навіть при меншіій частоті gpu?
Пробував при частоті оперативки 1790 і не розігнаному gpu(733), при запуску гри комп завис намертво. Чому чим більша швидкість оперативки тим більше приходиться скидувати розгін gpu?
Последний раз редактировалось vavan222 29.08.2011 01:36, всего редактировалось 8 раз.
-
yupi
Member
попробуй запятые расставить, а то читать невозможно
-
vavan222
Member
Ну тепер має бути читабельно, хоча дуже багато переплітається частот.eipku:попробуй запятые расставить, а то читать невозможно
-
Samson
Member
vavan222 У меня практически такая же материнка как и у Вас. Биос поставили последний 1709? Он повышает общую стабильность при разгоне памяти. У меня система работала при 3,5 гига камень (боксовский кулер), 1600МГц память и видеоядро 1100МГц полгода, пока не купил видяху. Фишка матери в том, что при серьёзном разгоне камня, нельзя пытаться в ручную настроить память на разгон, её надо оставить на авто. Иначе будет работать нестабильно. Например я разогнал камень до 4,567 гига, память при этом около 1300 МГц. На производительность частота памяти не влияет сильно в играх. кроме того биос автоматом ставит хорошие низкие тайминги ей, так что она по любому работает быстро.
З.Ы. Так у Вас какой камень? 540 или 550? (запятые нормально расставил, можно что-то прочитать?)
З.Ы. Так у Вас какой камень? 540 или 550? (запятые нормально расставил, можно что-то прочитать?)
-
vavan222
Member
В мене 540 просто як купляв комп заповняв профіль, а 550 небуло то купив 540. Біос в мене P7H55D-M PRO BIOS 1604 такий останій на сайті асус. В мене питання як розігнати відеядро разом з оперативкою, які настройки бо коли я ставлю розгон памяті приходиться скидувати розгон відеядра та навіть без розгону проца і оперативки щоб небуло артефактів максимум 1067мгц gpu . А у вас я бачу 1100 при розгоні оперативки. Я запускав вінду з розгономо 1233 gpu але при цьому навіть меню ігор не грузилось.Samson:vavan222 У меня практически такая же материнка как и у Вас. Биос поставили последний 1709? Он повышает общую стабильность при разгоне памяти. У меня система работала при 3,5 гига камень (боксовский кулер), 1600МГц память и видеоядро 1100МГц полгода, пока не купил видяху. Фишка матери в том, что при серьёзном разгоне камня, нельзя пытаться в ручную настроить память на разгон, её надо оставить на авто. Иначе будет работать нестабильно. Например я разогнал камень до 4,567 гига, память при этом около 1300 МГц. На производительность частота памяти не влияет сильно в играх. кроме того биос автоматом ставит хорошие низкие тайминги ей, так что она по любому работает быстро.
Последний раз редактировалось vavan222 29.08.2011 13:44, всего редактировалось 1 раз.
-
yupi
Member
у меня вообще даже 1000 не держало, хотя проц работал на 4,6 # 1,36в
-
Samson
Member
eipku у Вас мать была другая, по-моему МСИ.
vavan222 да, странно, биосы наши совершенно одинаковы и шли синхронно, а тут, посмотрел на Вашу мать не обновили.
Когда я сидел без видяхи (в прошлом году, так что биос был более старый), я гнал по номиналу памяти. А именно: выбрал режим ДДР3-1600, камень при этом скидывает множитель, но я его вернул на 22 (у Вас 23). Частота шины стала 160МГц, памяти соответственно 160х10=1600МГц, а камня 22х160=3520МГц. Такой "разгон" бокс спокойно держит, а видеокамень я гнал двумя способами, вначале через биос, а потом для экономии железа, через утилитку разгона Асуса Turbo-V, потом разгон турбо-в пришил к др. утилитке Turbo-Key и всё. Когда играл, просто один раз кратковременно жал на кнопку включения компа и автоматом ставился разгон и CPU u GPU. Когда не надо разгон, опять жму один раз кнопку и опять номинальный режим работы компа. С помощью Turbo-V видеоядро работало на 1140 МГц. Например Тёмный Мессия (Даркмессиах) просто летал на макс. разрешении и высоких настройках графики.
Но с видеокартой, когда будете гнать камень, память оставьте на автомате, иначе мать не даст Вам сделать хороший разгон.
vavan222 да, странно, биосы наши совершенно одинаковы и шли синхронно, а тут, посмотрел на Вашу мать не обновили.
Когда я сидел без видяхи (в прошлом году, так что биос был более старый), я гнал по номиналу памяти. А именно: выбрал режим ДДР3-1600, камень при этом скидывает множитель, но я его вернул на 22 (у Вас 23). Частота шины стала 160МГц, памяти соответственно 160х10=1600МГц, а камня 22х160=3520МГц. Такой "разгон" бокс спокойно держит, а видеокамень я гнал двумя способами, вначале через биос, а потом для экономии железа, через утилитку разгона Асуса Turbo-V, потом разгон турбо-в пришил к др. утилитке Turbo-Key и всё. Когда играл, просто один раз кратковременно жал на кнопку включения компа и автоматом ставился разгон и CPU u GPU. Когда не надо разгон, опять жму один раз кнопку и опять номинальный режим работы компа. С помощью Turbo-V видеоядро работало на 1140 МГц. Например Тёмный Мессия (Даркмессиах) просто летал на макс. разрешении и высоких настройках графики.
Но с видеокартой, когда будете гнать камень, память оставьте на автомате, иначе мать не даст Вам сделать хороший разгон.
-
yupi
Member
да мси была н55-g54 по моему, но мне кажется что разгон видео зависит именно от камня. А тут наверное надо искать человека именно с такой мамкой и делиться опытом)
-
Samson
Member
У нас матери совершенно одинаковы, только у ТС везде стоят твёрдотельные ёмкости(отсюда и индекс Д в названии мамки), а у меня такие стоят только по питанию камня и чипа материнки, остальные обычные, если не считать экспрессгейта, у ТС тоже нет, а в остальном это родные сёстры.
-
vavan222
Member
короче скинув в бiосі розгон gpu до стандарту 733, далі виставив bclk frequency 160, dram frequency ddr3 -1600. А вінда при при множителі 23, 22, 21 не хотіла запускатись запустилась чомусь тільки з 20. Синій екран вискакував, може треба виставити cpu voltage mode в мене по стандарту munual. далі думав розжену через tutbo v відеядро та навіть коли виставив 800 екран потух. Не розумію це біос недає розгнати чи може справа в оперативці. В мене ще є опція BCLK/iGPU Frequency Sync Mode в біосі якщо не поставити enable то коли виставляю 1600мгц оперативки з любим розгоном gpu екран при загрузці вінди артефактить.
-
Samson
Member
Странно! Попробуйте вот как сделать. Поставьте все настройки биоса в дефолт. И из под системы с помощью Turbo-V, сделайте разгон видеоядра и камня, память не трогайте. Напругу на камне поставьте 1,3-1,35В, также приподнимите напругу на видеоядре немного, поэксперементируйте.
Вы не забыли накатить сверху Turbo-V тилитку GPUBost ( или что-то в этом роде, название точно не помню, в турбо-в добавляется вкладка разгона видеоядра)?Удивительно, что АСУС забросила поддержку Вашей мамки, но в принципе версия 1604, тоже стабильна, просто 1709 стала хорошо поддерживать профили и ХМР и QCP разной оперативной памяти.
Вы не забыли накатить сверху Turbo-V тилитку GPUBost ( или что-то в этом роде, название точно не помню, в турбо-в добавляется вкладка разгона видеоядра)?Удивительно, что АСУС забросила поддержку Вашей мамки, но в принципе версия 1604, тоже стабильна, просто 1709 стала хорошо поддерживать профили и ХМР и QCP разной оперативной памяти.
-
vavan222
Member
Як я не гнав нічого в біосі то turbo v розганяло gpu до 1200 але думаю результат той самий буде що і як з біоса прийдеться скинути до 1067 щоб небуло артефактів але якщо я не помиляюсь то розгін з біоса був кращи там грати можна було 1133 але в деяких іграх проскакував чорний екран, а з вінди були більші артефакти. От як гнати оперативку зразу щось непонятне.
-
Samson
Member
гляньте тут, может что-то найдёте полезное для себя
http://www.3dnews.ru/motherboard/asus_p7h55_m_pro/" target="_blank
http://www.3dnews.ru/motherboard/asus_p7h55_m_pro/" target="_blank
-
vavan222
Member
думаю справа в биоси може скачати версию 1401 чи це не поможе. Як виставити профиль ХМР там BCLK/iGPU Frequency Sync Mode стоїть авто, то скидує gpu взагалі до 600 незрозуміло чому.
Добавлено через 4 минуты 8 секунд:
Я якраз дивився там чомусь взагалі немає BCLK/iGPU Frequency Sync Mode в розділі ai tweaker коли виставити ai overlocker tuner режим munual то в мене є BCLK/iGPU Frequency Sync Mode от вона некоректно працює як не порставити enable то відео взагалі не працює
Добавлено через 4 минуты 8 секунд:
Я якраз дивився там чомусь взагалі немає BCLK/iGPU Frequency Sync Mode в розділі ai tweaker коли виставити ai overlocker tuner режим munual то в мене є BCLK/iGPU Frequency Sync Mode от вона некоректно працює як не порставити enable то відео взагалі не працює
-
yupi
Member
а какой вообще смысл гнать жто видео?) я чисто ради интереса гнал. Тк проищводительность все равно никакая
-
vavan222
Member
Профіль D.O.C.P в мене чомусь взагалі не паше, в обзорі сказано, що вони розігнали відеядро до 1067 в мене ідентичний покзник але без розгону памяті ну вних так само напевно. Але як паралельно розігнати і память і GPU ДЛЯ МЕНЕ ЗАГАДКА
Добавлено через 3 минуты 6 секунд:
А я замітив мене одна гра висла коли розігнав оперативку перестала тай показники gpu в 3dmark значно більші при розгоні оперативки
Добавлено через 3 минуты 6 секунд:
А я замітив мене одна гра висла коли розігнав оперативку перестала тай показники gpu в 3dmark значно більші при розгоні оперативки
-
vavan222
Member
Я просто думав, що може хтось скаже, що якась опція в біосі при розгоні оперативки змушує зменшувати частоту gpu.
Бачу, прийдеться лишити все як є, пробував задати вольтаж 1,75 igpu, далі щось боюсь збільшувати.
Дякую і за ту інформацію що надали.
Бачу, прийдеться лишити все як є, пробував задати вольтаж 1,75 igpu, далі щось боюсь збільшувати.
Дякую і за ту інформацію що надали.