ASUS представила безшумні міні-комп’ютери NUC 14 Essential Fanless

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити ASUS представила безшумні міні-комп’ютери NUC 14 Essential Fanless

Не так давно у китайців ідентичні рішення на амазоні були по 200 баксів. Побачимо чи осилить асус вміститись в 2000 :laugh:
leif
Member

це куди таке ставлять? на касу в супермаркеті?
phobosse
Member

Scoffer: ↑ 07.10.2026 14:10Не так давно у китайців ідентичні рішення на амазоні були по 200 баксів. Побачимо чи осилить асус вміститись в 2000
до кризи пам'яті купив Gmktec G3 на N100 за 6 тис грн ) але він звичайно не fanless
yariksom
Member

Scoffer: ↑ 07.10.2026 14:10Не так давно у китайців ідентичні рішення на амазоні були по 200 баксів. Побачимо чи осилить асус вміститись в 2000
Ну як не в дві, то в дві з половиною точно втиснуться, з огляду на те, що там аж один слот аж на 32 гб :insane:
Devijack
Member

В мобілках чіпи потужніші ніж у цьому комп'ютері
S0N1C
Member

нащо на це витрачати ддр5 :insane:
phobosse
Member

yariksom: ↑ 07.10.2026 14:45там аж один слот аж на 32 гб
проци тільки одноканал підтримують. тому там не багато сенсу робити 2 слоти
Scoffer
Member

leif: ↑ 07.10.2026 14:15це куди таке ставлять? на касу в супермаркеті?
На касу в супермаркеті не вистачає пари ком портів. Для деяких ще й лпт не завадить. Там ніяких вам юсб, там все надійно :laugh:
Це більше підійде як тонкий клієнт, приблуда для стрімінгу відео на рекламній панелі, ерзац-сервер з мінімальним навантаженням чи типу того.
Melki
Member

leif: ↑ 07.10.2026 14:15на касу в супермаркеті
успеть попить утренний кофе, пообедать и начать собираться домой, пока загрузится система?
lw_007
Member

Scoffer: ↑ 07.10.2026 21:54
leif: ↑ 07.10.2026 14:15це куди таке ставлять? на касу в супермаркеті?
На касу в супермаркеті не вистачає пари ком портів. Для деяких ще й лпт не завадить. Там ніяких вам юсб, там все надійно :laugh:
Це більше підійде як тонкий клієнт, приблуда для стрімінгу відео на рекламній панелі, ерзац-сервер з мінімальним навантаженням чи типу того.
1) на касах є usb :lol: . і ethernet.
2) А от нафіга на сучасних касах lpt?
Scoffer
Member

lw_007: ↑ 07.10.2026 22:441) на касах є usb . і ethernet.
Може на якихось дуже новомодних і є, а коли я працював на рітейл контору і бюджетував компи, встановлювати модуль розширення з 2 ком і 1 лпт було вимогою від відділу що інтегрував їх з касовим обладнанням. Відповідно нюкоподібні пристрої були взагалі не варіантом. Не думаю що за 7-8 років щось принципово змінилось в цій сфері.
phobosse
Member

Melki: ↑ 07.10.2026 21:58успеть попить утренний кофе, пообедать и начать собираться домой, пока загрузится система?
это ж не старый атом и hdd диск. тут все довольно бодро работает, особенно на линукс
Voodoo89
Member

phobosse: ↑ 07.10.2026 14:39
до кризи пам'яті купив Gmktec G3 на N100 за 6 тис грн ) але він звичайно не fanless
Брав такий батьку. Висить на моніторі, крутить ютуб та фільми. Тихий і холодний.
Melki
Member

phobosse: ↑ 08.10.2026 00:29все довольно бодро работает
N100 - неверю
работает - да
бодро - неверю
quppeq
Member

N100 класний проц. В мене так споживає коробочка 10-15Вт, з роутером по 10 годин від батареї в мене живе і крутить Home Assistant, файлопомийку, сервера ігор, сайтіки якісь, медіа стрімить
Але я купив за 8к грн 16ддр4/512 версію.
А тут 32ддр5, тому напевно коштуватиме як повноцінний ноут за 50к грн(
Хоча чого ще очікувати від асус
lw_007
Member

Scoffer: ↑ 07.10.2026 23:17
lw_007: ↑ 07.10.2026 22:441) на касах є usb . і ethernet.
Може на якихось дуже новомодних і є, а коли я працював на рітейл контору і бюджетував компи, встановлювати модуль розширення з 2 ком і 1 лпт було вимогою від відділу що інтегрував їх з касовим обладнанням. Відповідно нюкоподібні пристрої були взагалі не варіантом. Не думаю що за 7-8 років щось принципово змінилось в цій сфері.
Змінилось покоління обладнання (в законодавстві відбулись певні зміни + потім блекаути) , а з ним і інтерфейси.

Якщо що, касові принтери з LPT вже років 10 як складно знайти, схоже ти вже тоді мав справу з legacy

Відправлено через 2 години 31 хвилину 9 секунд:
quppeq: ↑ 08.10.2026 09:03 N100 класний проц. В мене так споживає коробочка 10-15Вт, з роутером по 10 годин від батареї в мене живе і крутить Home Assistant, файлопомийку, сервера ігор, сайтіки якісь, медіа стрімить
Але я купив за 8к грн 16ддр4/512 версію.
А тут 32ддр5, тому напевно коштуватиме як повноцінний ноут за 50к грн(
Хоча чого ще очікувати від асус
чим n100 хороший в порівнянні з коробочками на умовних 4500u і старше? (окрім нормального біосу, якщо мова не про китай)
споживання таке ж, продуктивність в рази менше, доступних інтерфейсів менше (по пам'яті, фактично зараз лінь перевіряти)

PS. Ні, трохи неправильно виразився. З умовним 4500u можна налаштувати на 5-7Вт споживання системою в простої і 15 в навантаженні
Ответить