Новости
Последние статьи и обзоры
В Gigabyte готові нові моделі плат AM4 з набором логіки B450
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити В Gigabyte готові нові моделі плат AM4 з набором логіки B450
Ми сміялися з негативного зростання… тепер з іншого боку планети нам дарують реверсну еволюцію
Ми сміялися з негативного зростання… тепер з іншого боку планети нам дарують реверсну еволюцію
-
S0N1C
Member
скоро повернемося до зеленого текстоліту, там хоч буде видно шо на платі розпаяно, а то з чорним вона здається порожньою 
Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
P.S. більше ніж 13 років після виходу першої PCI-E 3.0 мат плати під амд
https://www.techpowerup.com/178545/asus ... processors
Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
P.S. більше ніж 13 років після виходу першої PCI-E 3.0 мат плати під амд
https://www.techpowerup.com/178545/asus ... processors
-
Ostin
Member
Робимо ставки, чи підуть в хід B350\X370 
-
thunder_blade
Member
Є спрос буде і пропозиція, все як завжди.
-
Геральт
Active Member
Норм. В кого від'їхала материнка, можуть собі нову взяти, а не шукати по барахолках.
-
LordTornado
Member
Слабенькое питание - всего 6 фаз. Даже на моей бюджетной материнке за 3500 грн. 2023 года на таком же Б450 10 фаз питания...
-
CADR
Member
Ні, мабуть чіпів вже нема на складах, а ось залишки B450 ще знайшлись у далекому темному куточку.
-
tinomen
Wake up, Neo
B450 не закінчиться ніколи! 
-
stoned
Member
3.0 і 2.0..два роз’єми M.2
-
dead_rat
Member
Для ссд яка різниця?
-
1234waltz
Member
Ой не скажіть. Наприклад мій між 1 GB/s на двох лініях 2.0 та 3,5 GB/s на 4 лініях 4.0 різниця відчувається. Якщо не мєлкоблочка, звісно, там може і в SATA швидкість впиратись у гірших зразків ssd.dead_rat: ↑ 14.08.2026 10:36 Для ссд яка різниця?
-
CnC_General
Member
яка гарна новина для тих, хто все ще має таку плату. глючну чи ремонтну. можна замінити на нову. з магазину!
от мені цікаво, а як там з температурами на мосфетах? теоретично можна поставити і 5700х або навіть 5800.
от мені цікаво, а як там з температурами на мосфетах? теоретично можна поставити і 5700х або навіть 5800.
- спойлер
- якось тримав у руках досить популярну АМ4 B450M DS3H. ну була дешева альтернатива. так там ліве плече мосфетів хоч і під поганеньким але радіатором (такий подібний ставить асрок на свої плати В450 про версію, тільки срібного кольору, а гігабайт чорного). але верхнє плече без нічого. з процесором райзен 3600 сток, температура верхнього плеча трималась на рівні 86-90С. може пірометр був бракований, не знаю. після цього вирішив доплатити трошки щоб радіатор був і там, і там. так мені спокійніше.
-
S0N1C
Member
CnC_General
мосфети легко живуть і при >100С, інша справа, шо там зазвичай поряд конденсатори
мосфети легко живуть і при >100С, інша справа, шо там зазвичай поряд конденсатори
-
FastBullet
Member
Ой насмішивCnC_General: ↑ 14.08.2026 11:32 яка гарна новина для тих, хто все ще має таку плату. глючну чи ремонтну. можна замінити на нову. з магазину!
- спойлер
- якось тримав у руках досить популярну АМ4 B450M DS3H. ну була дешева альтернатива. так там ліве плече мосфетів хоч і під поганеньким але радіатором (такий подібний ставить асрок на свої плати В450 про версію, тільки срібного кольору, а гігабайт чорного). але верхнє плече без нічого. з процесором райзен 3600 сток, температура верхнього плеча трималась на рівні 86-90С. може пірометр був бракований, не знаю. після цього вирішив доплатити трошки щоб радіатор був і там, і там. так мені спокійніше.
А так взагалі за 1200 грн була непогана плата, а ця новинка вже гірша буде ))
Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
Вони живуть , але недовго і погано, бо їх ефективність якраз залежить від температур. Саме тому одна й та сама плата може тротлити через температуруS0N1C: ↑ 14.08.2026 11:47 CnC_General
мосфети легко живуть і при >100С, інша справа, шо там зазвичай поряд конденсатори![]()
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
Так що при 2 лінях на шині 2.0 це майже звичайний Sata ssd (( при 1 лінії (через перехідник під pci ex_1 ) навіть гірше
-
Vladys77
Member
Регрес починається.
Відправлено через 5 хвилин 31 секунду:
Відправлено через 5 хвилин 31 секунду:
Мені на MSI MPG X570 нормальноCADR: ↑ 14.08.2026 10:12Ні, мабуть чіпів вже нема на складах, а ось залишки B450 ще знайшлись у далекому темному куточку.
-
Sanьka
Member
Порівняно з платами 2008-12 років всі сучасні виглядають пустимиS0N1C: ↑ 14.08.2026 09:53скоро повернемося до зеленого текстоліту, там хоч буде видно шо на платі розпаяно, а то з чорним вона здається порожньою
Топові плати Асус і Гіги під 775/АМ2/АМ3 виглядали бомбічно, пустого місця не було.
-
afhpwnd
Member
чому радіатор на ВРМ зажлобили?
економія на сірниках, яка тільки псує репутацію.
економія на сірниках, яка тільки псує репутацію.