Intel вироблятиме більшість кристалів процесорів Nova Lake власними силами

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Intel вироблятиме більшість кристалів процесорів Nova Lake власними силами
А про iGPU tile сором'язливо не сказали, бо їх як і раніше на 100% вироблятимуть TSMC :lol:
Знайшли чим здивувати, вони навіть з великим браком на початку робили CPU tile для Зіонів тільки на своїх фабах.
alex_sul
Advanced Member

1234waltz
Взагалі байдуже де саме iGPU варять!
Я розраховую на зменешення\утримання ціни в майбутніх процах- TCMS вже давно борзометр завали як монополіст :mad:
yurius_r
Member

alex_sul
Так проблема в тому, що compute tile там відносно невеликі. Це важливо для Інтел в сенсі виробництва великих Xeon, але в разі мобільних або десктопних процесорів дуже зменшити ціну не вийде, а залежність від tsmc все одно залишається.

Відправлено через 6 хвилин 7 секунд:
1234waltz: 15.07.2026 11:51 про iGPU tile сором'язливо не сказали, бо їх як і раніше на 100% вироблятимуть TSMC
Я гуглив - там великий тайл що в топових CPU виробляється TSMC, а маленький для бюджетних - Intel. Тож не 100%, але таке собі звичайно
1234waltz
Member

alex_sul: 15.07.2026 12:24 1234waltz
Я розраховую на зменешення\утримання ціни в майбутніх процах- TCMS вже давно борзометр завали як монополіст :mad:
>Я розраховую на зменешення\утримання ціни в майбутніх процах
>Intel
Я розраховую на зменешення\утримання ціни в майбутніх процах
>Intel
Лол
sensey
Member

alex_sul: 15.07.2026 12:24 1234waltz
Це друже інфляція, навіть долара. Його купівельна спроможність впала в середньому на 28% за останні 10років.
waryag
Member

1234waltz: 15.07.2026 11:51А про iGPU tile сором'язливо не сказали, бо їх як і раніше на 100% вироблятимуть TSMC :lol:
Знайшли чим здивувати, вони навіть з великим браком на початку робили CPU tile для Зіонів тільки на своїх фабах.
Процесорні плитки виробляються на більш тонкому, дорогому і дефіцитному т/п.
Жирне відео буде у відносно невеликій кількості топових проців, у більшості буде слабка інтеграшка на 2-4 блоки.

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
alex_sul: 15.07.2026 12:24 Я розраховую на зменешення\утримання ціни в майбутніх процах- TCMS вже давно борзометр завали як монополіст :mad:
Ймовірно, аналогічна конфігурація збререже ціну або незначно подорожчає. А за недо-ХЕДТ чи жирний кеш доведеться доплатити.
Ответить