GoodRAM повертає у продаж пам’ять DDR4, пропонуючи модулі Rival Radiant від 4 ГБ до 32 ГБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Advanced Member

Пропоную обговорити GoodRAM повертає у продаж пам’ять DDR4, пропонуючи модулі Rival Radiant від 4 ГБ до 32 ГБ

Клоуни!
головне питання - ціна! А вона буде як у всіх, або дорожче! Бо вони уже уявляють себе брендом.
спойлер
І так у мене зараз їх ссд (повівся на ціну я) - цим хлопакам ще вчитися і вчитися :mad:
yariksom
Member

Від ШІ всім погано (не всім звичайно, всякі хунікси і самсунги багатіють просто нереально), прогрес зупинився і скоро офісний ПК буде коштувати 1500-2000 баксів.
AssayMAS
Member

alex_sul: 27.06.2026 10:19головне питання - ціна! А вона буде як у всіх
чем больше вендоров зайдёт, тем выше конкуренция - тем ниже цены...
они ж опять входят в пользовательский рынок ПК так как ИИшечки перестали хавать каку - им подавай премиум ддр6+, а пользователю что 2,4ГГц что 3,2ГГц память ддр4 всё едино - схавает и ещё попросит в приоритете выбора "низкая цена".
Вот предыдущие новости - что кто там возобновил выпуск ддр3 для недорогих устройств... . И эта туда же ДДр4 возобновили... чёткий тренд что ИИшечки перестали кушать всё подряд ОЗУ и перешли на элитные премиум сорта.
YAYA
Member

alex_sul: 27.06.2026 10:19
Бо вони уже уявляють себе брендом.
спойлер
І так у мене зараз їх ссд (повівся на ціну я) - цим хлопакам ще вчитися і вчитися :mad:
А що з ссд не так? Маю їхні 3 ссд на різних комп'юторах з 2018 року mlc sata і все працює справно і чудово до сьогодні на заявлених характеристиках.
Impulse101
Member

YAYA: 27.06.2026 11:15
alex_sul: 27.06.2026 10:19
Бо вони уже уявляють себе брендом.
спойлер
А що з ссд не так? Маю їхні 3 ссд на різних комп'юторах з 2018 року mlc sata і все працює справно і чудово до сьогодні на заявлених характеристиках.
Так само. Вже кілька років вінда крутиться на дешевому SSD на 120Gb від Гудрам. Брав десь гривень за 500. Жодних питань, але сприводу ОЗП я мабуть пас, це більш тонкі матерії :)
erazel
Member

AssayMAS: 27.06.2026 10:33 чем больше вендоров зайдёт, тем выше конкуренция - тем ниже цены...
Кхм, проблема ж не в плашках памяті, а в чіпах. І їх більше не стає. Від того що зявиться/повернеться новий зборщик планок памяті нічого на ринку чіпів не зміниться, окрім ще більшого дефіциту чіпів.
aceace
Junior

Не знаю як зараз ситуація, але раніше Гудрам був на чипах від Мікронів - маю декілька планок ДДР3, які працювали бездоганно роками. А ось юсб-флешки там погані - UME3 на пам'яті від YMTC з нонейм-контроллером, де запис швидкий 200 МБ/сек тільки десь пів-гіга в SLC режимі а потім ледве робить хвилями 7-13 МБ/сек та зовсім не записує якщо приєднати до телефона.
Devijack
Member

3200 в офісний ПК не потрібна, в ігровий надто повільна. Ні те ні се.
AssayMAS
Member

erazel: 27.06.2026 11:59нічого на ринку чіпів не зміниться, окрім ще більшого дефіциту чіпів.
брак от ИИшечной памяти идёт в пользовательские ПК... и его многа - даже у нас озу что 3500+ стоила в рознице на фоне новостей стоить стала 3000-...
В ИИ имеет ЭКОНОМИЧЕСКИЙ смысл совать только топ память - а её в зависимости от тех процеса может в партии быть и 20%, а 75% рабочей но "не очень" по характеристикам... но опять есть партии где "не очень" 5%... инфа то "коммерческая тайна" и я оперирую данными 5+ летней давности что уже "тайна но не очень".
Но есть четкий тренд то появляется новодел ддр3 ддр4...значит ВРЕМЕННО выгодно его делать на фоне хайпа. Премиум ддр4 в ИИ, совсем убитую ддр3 в недо смартфоны и андроид приставки... . а просто ддр3 ддр4 в ПК "боярам" по оверпрайсу пока цена держится.

Відправлено через 5 хвилин 45 секунд:
Devijack: 27.06.2026 12:543200 в офісний ПК не потрібна, в ігровий надто повільна. Ні те ні се.
от контроллера памяти что в проце зависит и от модели карты
вот у знакомого проц рязань 5500 и карта rtx2060 так 2133 и 3000МГЦ памяти дают на отсталой карте 5-10% ФПС в среднем. А если 5080 сунуть то разница будет уже до 25% ФПС.
А если проц 1000 2000 3000 рязань то rtx2060(6) на 2133 и 3000МГц 5%ФПС разницы (контроллер то в 3ГГц не умеет отродясь - типо некоторые могут но как в кремниевой лотерее повезёт), а на условной 5080 2133\3000 10-12%... .

Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
Devijack: 27.06.2026 12:54в ігровий надто повільна
И еще от игры зависит - есть игры где видно разницу 2133 и 3200МГц память в виде 5-25% ФПС , а есть игры которым пофиг +5%... зависит от того на что игру точил Игродел
yariksom
Member

Devijack: 27.06.2026 12:54 3200 в офісний ПК не потрібна, в ігровий надто повільна. Ні те ні се.
І скільки фпс додає 6000 порівняно з 3200?
VovaII
Member

Devijack: 27.06.2026 12:543200 в офісний ПК не потрібна, в ігровий надто повільна. Ні те ні се.
Ви так кажете, наче запчастини не на свої гроші купуєте?
Devijack
Member

yariksom: 27.06.2026 13:33І скільки фпс додає 6000 порівняно з 3200?
Колись ти відкриєш для себе світ розумних чудес та технологій. Поглибишься, наберешься знань та відкриєш для себе що на відміну цифри ФПС, є ще середній та рідкісний 0.1%. Розповідати відміну між 100 фпс та 100 плавними фпс мабуть не буду бо це вже буде виглядати як приниження, для зовсім тупих.
Mozdev
Member

Мені от цікаво, а де дефіцит?
Я приходжу до магазу кажу мені треба ДДР5 6000 бла бла бла...
Мені кажуть Все є будь-яка модель тільки в 5 разів дороще.

Так от де дефіцит, його немає, дефіцит це коли ти приходиш до магазу кажеш мені треба ДДР5 6000 бла бла бла... а тобі кажуть пам'яті немає.
Devijack
Member

Mozdev: 27.06.2026 14:46дефіцит це коли ти приходиш до магазу кажеш мені треба ДДР5 6000 бла бла бла... а тобі кажуть пам'яті немає.
Приходиш, кажеш мені "дешевої ддр5" тобі кажуть немає - дефіцит. :D
yariksom
Member

Devijack: 27.06.2026 14:03Колись ти відкриєш для себе світ розумних чудес та технологій. Поглибишься, наберешься знань та відкриєш для себе що на відміну цифри ФПС, є ще середній та рідкісний 0.1%. Розповідати відміну між 100 фпс та 100 плавними фпс мабуть не буду бо це вже буде виглядати як приниження, для зовсім тупих.
Так відкрий його мені, тести покажи або хоч словом опиши наймудріший, чи твої знання не для інших?
У відповідь я готовий тобі розписати тонкощі законодавства, у зв'язку з якими Зони відчуження та Обов'язкового відселення не внесені до переліку територій, які постраждали від агресії РФ і згідно Закону не були окуповані навіть дня (крім м. Припять та м. Чорнобиль), хоча кожен знає, що через ці зони був наступ на Київ, але не надто тупим це як відкрита книга :lol:
stoned
Member

3200@16-18-18 по цінам бідаїв? :laugh:
Sanьka
Member

alex_sul: 27.06.2026 10:19 Бо вони уже уявляють себе брендом.
Та норм бренд за свої гроші
Пам'ятаю лінійка 2.5" ссд Ірідіум/про була навіть дуже ок (одні з небагатьох хто до останнього робив на МЛЦ пам'яті :pray: ) . Озу тієї ж лінійки теж були доволі дешево і якісно.
MSiAventador
Member

GoodRAM повертає у продаж пам’ять DDR4 аби не по ціні DDR6.
Devijack
Member

yariksom: 27.06.2026 15:36Так відкрий його мені, тести покажи або хоч словом опиши наймудріший,
Наче не з рахи а на ютубі бан? Напрягайся, шукай сам. У джемені вже спитай якщо самому важко. Залежність фреймрейу від частоти озу це не якісь специфічні знання, це тупо база.
AssayMAS
Member

yariksom: 27.06.2026 15:36Так відкрий його мені, тести покажи або хоч словом опиши наймудріший, чи твої знання не для інших?
идёшь на Ютуб (надеюсь ты знаешь как)
в строке поиска пишешь секретное заклинание
типо модель процессора или поколение и интересные тебе частоты например "ryzen 5500 2400МГц VS 3000МГц" и смотришь как оно в интересной тебе игре - но опять кто то должен ролик был для тебя сделать.
Ответить