Пропоную обговорити Безкоштовний ремонт навіть у разі пошкодження екрана: програма «Ідеальна гарантія ASUS» доводить свою ефективність в Україні
Це все добре, але рік гарантії це не серйозно. Майже ніхто не міняє ноутбук щороку що користування пристроєм покривалося гарантійним терміном.
Хоча б 3 роки, а краще 5 було б значно корисніше.
Новости
Последние статьи и обзоры
Безкоштовний ремонт навіть у разі пошкодження екрана: програма «Ідеальна гарантія ASUS» доводить свою ефективність в Україні
-
nazar-pc
Member
-
yariksom
Member
За рік цілком можна і екран розбити і залити клавіатуру, все інше якщо рік пропрацювало, то і 3 і 5 потягне.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:02Це все добре, але рік гарантії це не серйозно. Майже ніхто не міняє ноутбук щороку що користування пристроєм покривалося гарантійним терміном.
-
nazar-pc
Member
В тому-то й справа!yariksom: ↑ 18.06.2026 12:36За рік цілком можна і екран розбити і залити клавіатуру, все інше якщо рік пропрацювало, то і 3 і 5 потягне.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:02Це все добре, але рік гарантії це не серйозно. Майже ніхто не міняє ноутбук щороку що користування пристроєм покривалося гарантійним терміном.
Погоджуюся з тим що більшість комплектуючих якщо пропрацювали рік то скоріше за все пропрацюють і п'ять (але чому тоді гарантія це не відображає?).
А от вірогідність залити ноутбук чи розбити екран від віку ноутбука не залежить, і це саме та цінність на які акцентує увагу дана реклама.
Практично ніяку електроніку чи побутову техніку не роблять з гарною гарантією.
На комплектуючі ще часто є гарантія три роки, а телефон чи ноутбук з такою знайти майже нереально.
-
tornadox
Member
Було би, але тоді треба замовляти одразу велику партію деталей.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:02 Хоча б 3 роки, а краще 5 було б значно корисніше.
Умовно, лептоп продається на полицях магазинів 2-3 роки, то ще 5 років гарантії, от і виходить 8 років запчастини мають бути в наявності.
Якщо лептоп вийде з ладу швидше ніж закінчаться деталі, тоді виробнику прийдеться видати новий лептоп з свіжими х-ками.
З комплектуючими простіше, їх не ремонтують - просто замінюють на те що є на складі в наявності.
-
nazar-pc
Member
Не бачу причин чому новий абстрактний екран 15.6'' з тією ж роздільною здатністю та частотою оновлення (або схожий) не має підходити до ноутбука якому 5 років.tornadox: ↑ 18.06.2026 12:55Було би, але тоді треба замовляти одразу велику партію деталей.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:02 Хоча б 3 роки, а краще 5 було б значно корисніше.
Умовно, лептоп продається на полицях магазинів 2-3 роки, то ще 5 років гарантії, от і виходить 8 років запчастини мають бути в наявності.
Якщо лептоп вийде з ладу швидше ніж закінчаться деталі, тоді виробнику прийдеться видати новий лептоп з свіжими х-ками.
З комплектуючими простіше, їх не ремонтують - просто замінюють на те що є на складі в наявності.
Те саме з клавіатурами. Нічого робити нове одноразове барахло щороку.
Framework Laptop гарний приклад того що можна зберігати габарити та розміщення роз'ємів модернізуючи практично все (і материнську плату, і екран, і клавіатуру, і навіть шасі).
Ну і про ремонт теж можна дискутувати довго.
Думаю всі неодноразово бачили відео чи навіть вживу як справжні майстри справді ремонтують електроніку як то материнські плати ноутбуків чи телевізорів. А не просто міняють стару плату на іншу і називають це "ремонтом", або розводять руками бо таку плату вже не можна купити навіть в офіційному сервісному центрі.
-
username_1
Member
Только очень дорогой. Им бы выпустить более дешевые модели без модного алюминиевого корпуса.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 13:14Framework Laptop гарний приклад того що можна зберігати габарити та розміщення роз'ємів модернізуючи практично все (і материнську плату, і екран, і клавіатуру, і навіть шасі).
Сейчас у них базовый начальный 16" без ОЗУ, ССД, дискретного ГПУ, зарядного устройства и модулей внешний разъемов стоит от $1,249.00
-
tornadox
Member
Максимізація прибутків.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 13:14Не бачу причин чому новий абстрактний екран 15.6'' з тією ж роздільною здатністю та частотою оновлення (або схожий) не має підходити до ноутбука якому 5 років.
Те саме з клавіатурами. Нічого робити нове одноразове барахло щороку.
Кожен виробник бажає робити як епл - вклеєні екрани, які міняються лише з верхньою кришкою, прикрашаючи це маркетингом про те, що кожному потрібен одноразовий лептоп товщиною з зошит на 48 аркушів.
Вони молодці і пішли проти системи. Це швидше виключення, тому і ціна вища.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 13:14Framework Laptop гарний приклад
Погоджуюся, але тепер таких одиниці. Мав два монітори стареньких, було ліньки розбирати. Сервіс оцінив діагностику та заміну БЖ (без ремонту) у подвійну вартість такого монітору на OLX. Таки розібрав, знайшов два спухших конденсатора і зробив.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 13:14справжні майстри справді ремонтують електроніку
В мене от проблема знайти майстра на сучасний монітор, де HDMI вхід вмер. А на ібеї стільки модифікацій материнки + прошивок, що є високий ризик взяти кота в мішку.
-
hohlid19
Member
Во первых, как они определят случайно ли я матрицу лопнул или нет.дія програми не поширюється на навмисні пошкодження, збитки від дій третіх осіб
Во вторых, после прилёта гарантия слетает
-
MqM
Member
Повір у сервісних центрах розберуться. Там таке враження цілі гайди розсилаютьсяhohlid19: ↑ 18.06.2026 16:38Во первых, как они определят случайно ли я матрицу лопнул или нет.дія програми не поширюється на навмисні пошкодження, збитки від дій третіх осіб
Во вторых, после прилёта гарантия слетает![]()
-
hohlid19
Member
MqM
"Трещина больше на 3 мм от стандарта, в гарантии отказано"
"Трещина больше на 3 мм от стандарта, в гарантии отказано"
-
Reinmar
Member
Хех, тисну руку. Ще в далекому бородатому 2012 в мене монік став періодично не вмикатись. Сказали - питання фігня, десь 350 грн за заміну блока живлення. А я тоді вже зтикався з вздутими конденсаторами на відюхах і ремонтував таке успішно. Так що розібрав монік, знайшов блок, подивився - дійсно два вздутих кондера. Переписав маркування, купив такі в магазині радіоелектроніки за здається гривні 3 чи 4. і ще за 10 мені їх перепаяли хлопці на ремонті телевізорів. тобто ремонт вийшов в 14 грн)tornadox: ↑ 18.06.2026 13:45Сервіс оцінив діагностику та заміну БЖ (без ремонту) у подвійну вартість такого монітору на OLX. Таки розібрав, знайшов два спухших конденсатора і зробив
-
Artem_K
Member
Зараз з якістю стало якось не так гарно як раніше. навіть якщо локалізувати до компьютерів та біля того, то в мене або через мене проходила купа залізяк й гарантією скористувався буквально кілька разів за 30 років, а за останні півтора вже тричі, при цьому це були не самі нонейм залізяки - ДБЖ APC Back-UPS 900W/1600VA (вмерли батареї - заводський брак всієї серії того випуску), ASUS TUF-AX3000 V2 (просто при при включенні вмерла флешка)та ноутбук Lenovo IdeaPad Slim 5 (кольори екрану). Тому зараз став придивлятися до терміну гарантії, як до одного з критерієв при виборі... бо що АРС, що AX3000 пропрацювали по півтора року.nazar-pc: ↑ 18.06.2026 12:46Погоджуюся з тим що більшість комплектуючих якщо пропрацювали рік то скоріше за все пропрацюють і п'ять (але чому тоді гарантія це не відображає?).
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
У 2020-му при включенні монітор LG часто блимав, потім працював до чергового вимкнення - перепаяв вздутий конденсатор у БЖ - більше часу витратив на те, щоби акуратно розклеїти БЖ, ніж на саму заміну )Reinmar: ↑ 19.06.2026 09:44Хех, тисну руку. Ще в далекому бородатому 2012 в мене монік став періодично не вмикатись. Сказали - питання фігня, десь 350 грн за заміну блока живлення. А я тоді вже зтикався з вздутими конденсаторами на відюхах і ремонтував таке успішно. Так що розібрав монік, знайшов блок, подивився - дійсно два вздутих кондера.
-
powerpizza
Member
Вспомнил баяниста на выдаче магазина розетка,шо расказывал на полном серьёзе что современный монитор очень чувствителен к перепадам напряжения (в котором отдельный импульсный блок на 110-250в)
купите гарантию розетка за 2к грн чтобы починить расказывал он мне